register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : "Merevaigust Volga" järelkaja   1 2 3 4 5 6 7  
Poster Message
Garfield
  
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
PlyVal64: Muuseas, alternatiiv võiks olla tänase cupi-tehnika ülelaadimine ja mõningane kaalukadu, kui see on realistlikult võimalik. Tegelikult on ju BMW igati õige ja ilus valik. Kuid 10 aasta perspektiivis peaks olema lisaks Audru raja olulisele uuendamisele ka täiesti uus 21.sajandi tehnika põhine autoklass.
Ma lisaks, et võidu sõidetakse ikka VÕIDUSÕIDUREHVIDEGA, ehk Cupi tehnika turbotamisest oleks vähe kasu, kui pidamist pole. Tasub hoiduda aga klassi kaheks jagamisest nii, et on SuperCup BMW (slikid/turbod jne) ja tavaline (praegune) Cup BMW. Lätakate ajalugu näitab, et populaase Golfi klassi jagamine (G1-1600cc ja G2-1800cc) ei hakanud tööle.
21. sajandi autoklass - hübriidid, mis sõidavad esimese sõidu sisepõlemismootori- ja teise sõidu elektrimootoriga? :)


____________________________
Focus RS
05.10.2010 at 10:01
Ivalo
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Korralik täisslikk on 4-5 korda kallim kui praegused Kumhod ja uue ning vana rehvi vahe oluliselt suurem, ehk igaks sõiduks peaks olema uued olemas.
See tähendab eelarvesse vähemalt +80k, mis muidugi ei tähenda, et tulevikus nii ei võiks olla aga praegu tundub kulukas. :)
Turbotamisega hakkaks muidugi meeletult nalja saama, "mono kit is a must", või muidu kõiguvad jõuvahemikud ilmselt +-150HP. :D
05.10.2010 at 10:12
Jesper
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Ma tean Eestis põhiliselt kolme liiki üle laetud masinaid:
- otse tehasest stock
- veel laiali
- juba laiali

:finger

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
05.10.2010 at 10:16
rookierice
"Merevaigust Volga" järelkaja
Jesper, võidusõidus pole see ju probleem erinevalt igapäevaautost. Praegugi cupi autodel ikka kaane alla vaadatakse aegajalt. Iseenesest bmw cup autost stock sisuga 300-350heppa, veidi modides 500 ei ole probleem. Kere võiks siis kerge siluett olla. Samas on häid mootoritoorikuid veel lõpmatu arv. Nii kaua kui cup toimib ei ole ju sealt väljaastujal mõtet hakata kõike vanarauana võtma ja tehnika uuesti kasutama, lihtsam oleks võidusõiduauto uutele maha müüa ja siis alustada teise kere puhul ka teise mootoriga alustada. Seega võib selleks olla M10, M60 või kasvõi mõni S seeria mootor rääkimata LS1 LS7 või 302 fordist,zetecid ecotecid vägagi kiidetud duratecid (cosworth annab vabalthingavast 2liitrisestki 260hj) siis veel ....nagu öeldud, lõpmatu arv!
05.10.2010 at 10:25
Jesper
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Võidusõidus on koos mittepüsiv mootor just probleem, kui mind ei usu siis küsige Kasparilt :) Kui igapäevaauto koos ei püsi siis pole ju hullu, trolli kuukaart on odav.

Ja no vabandust, kui 300, 500, 1000 jne heppa pole probleem, siis miks lätlased-leedukad järjekindlalt Open klassis mingite paukuvate 3-7 silindriliste M3-dega esikohti võidavad? Kogu selle maailmatuma jutu peale et turbo, kerge, võimas, kaalujaotus jne on tulemus NULL turbokat EMV stardis. Milles probleem?

Üldiselt võidusõiduga alustamiseks on päris mitmeid eri mooduseid ja garaažis õlise ninaga emmide, esside, turbote ja viiekümnetega mässamine on ainult üks võimalik viis. Üks täiesti normaalne ja laialt levinud võimalus on näiteks osta poest tutikas Porsche 997 RSR ja lihtsalt sõita. Praegune bemmicup oma populaarsusega on sellel skaalal pigem sinna Porsche poole kalduv, kõike on võimalik osta ja teha lasta.

Ahjaa, ja kui meie sarjad tunduvad kallid, siis olgu mainitud et Soome bemmicupi tiimi aasta eelarve on suurusjärgus 20 tuhat euri. See siis ilma autot ostmata ja ilma midagi otseselt lõhkumata.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
05.10.2010 at 10:45 2 edits. Last edited 05.10.2010 at 10:56 by Jesper
Garfield
  
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
Ivalo: Korralik täisslikk on 4-5 korda kallim kui praegused Kumhod ja uue ning vana rehvi vahe oluliselt suurem, ehk igaks sõiduks peaks olema uued olemas. See tähendab eelarvesse vähemalt +80k, mis muidugi ei tähenda, et tulevikus nii ei võiks olla aga praegu tundub kulukas. :)
Miks peaks igaks sõiduks uued olema? Seda saab tehnilistesse kirjutada, et hooajal on võimalik kasutada näiteks 6 või 8 või 10 uut rehvi. See on müüt, et slikid ei pea ühete hooaega vastu, tuleb lihtsalt kõvem segu valida. Võite näiteks kokku lüüa Cupi-seltskonnaga, milline on praegune rahakulu rehvidele ja siis kõrvale panna 6 uue sliki hind (NB! sõltuvalt tootjast võib hind erineda kuni 2x).
Olen mitu hooaega sõitnud nii, et hooaja alguses ostsime 6 uut slikkrehvi. Võidu sõitsin uute slikkidega (hooaja lõpus polnud nad muidugi niiväga uued enam) ja trenne eelmise või üleelmise aasta sliki-jäänustega. Low-budget asi :) . Ja ärge hakake rääkima, et niiviisi pole võimalik võita.
Rohkem on probleem selles, et slikkide kõrvale peab hankima vihmarehvid, mida vahel on vaja, vahel pole. Minu uued vihmrehvid läksid kasutusse alles "järgmise hooaja lõpus", sest vihma lihtsalt polnud. Cupi autod võiks "wet race" puhul kasutada siis kulude kokkuhoiu mõttes olemasolevaid tänavarehve - neid varusid peaks juba igal Cupi võidusõitjal olemas olema.


____________________________
Focus RS
05.10.2010 at 11:02
Jesper
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Kui kõigiks etappideks uued rehvid osta, kulub Kumhosid 17640 tuhande krooni eest. 6 sliki variandi puhul peaks see slikk maksma 2940 või vähem. Samas minuarust eriti keegi neid nii tihti ei vaheta, pakuks et u 10 rehvi hooajas on normaalne, pluss veel niipalju varusid et vihma puhuks oleks alati tutikad võtta.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
05.10.2010 at 11:16 1 edit. Last edited 05.10.2010 at 11:18 by Jesper
Ivalo
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Kogu see jutt on küll Merevaigu teemast väljas aga:
Slikkide arv peaks olema piiratud nagu Tarmo siin välja pakkus, vastasel juhul on esiotsa meestel iga sõit uued all ja rääkige mis tahate aga isegi minu vähese kogemuse põhjal peab uus slikk oluliselt paremini kui vana.:)
Vihmase ilma jaoks oleks Kumho hea lahendus küll, iseasi, kas neid siis veel kusagilt saada on, kui kunagi peaks otsustatama slikkidega sõitma hakata. Bemmispetsid teavad ju täpselt, mida muutma peaks, et praegused autod kiiremaks saada, kui see teemaks peaks kerkima üldse. (Kõigile käredamad nukad peale ja uus ECU nagu Sommidelgi ning on mingi 30HP nagu naksti juures ma pakun.) Mis ringiajas ehk tähendab 1sek võibolla Saugal. Kas see oleks kuhu poole peaks püüdlema sellise sarja puhul, igal aastal -1sek (et motivatsioon ja pinge säiluks)? :D
05.10.2010 at 13:53 1 edit. Last edited 05.10.2010 at 13:54 by Ivalo
Juhan Tuhk
"Merevaigust Volga" järelkaja
Kuulge, aitab juba tingivas kõneviisis energia raiskamisest.
Kellel ON raha ja ON tahtmist, neile on olemas mitu erinavet klassi nii turbode kui slikkidega. Kui teil EI OLE tahtmist/raha, siis pole vaja unistada osavast, vastupidavast, kiirest ja põnevast klassist.
Igal sügisel-talvel tuleb mulle nõudmisi, kuidas on vaja tehnilisi muuta, sest kellelgi on kusagil olemas auto, mis ainult veidi ei vasta olemasolevatele reeglitele ja kohe kui reeglid on muudetud (mitte tema ei muuda autot!), siis on auto rajal. Seni pole neid tulnud ka siis kui reegleid ongi muudetud :(
Igasugune uue klassi tekitamine tähendab minimaalset hulka kaasvõistlejaid ja vastavaid autosid. Tehke oma toruraamidega, odavad ja vastupidavad V8-d ja sõitke Baltic Openis või NEZ GT-s ja tõestage, et nad on seda, mida te siin foorumis lubate. Seejärel ehk leidub ka järgijaid.
Sarnane lugu oli nende Lotustega: Saksa Auto pakutud pakketti ei eksisteeri reaalselt, tehas on nõus tegema need autod kui on olemas 10 tellijat. Kui Toomas käis mõne võimaliku ostjaga tehases, siis anti neile proovida olemasolev kõvem versioon. Loomulikult tahtsid nüüd tüübid omale seda kõvemat autot odava hinnaga... lisaks hakkas ka just masu uksele koputama. Seni jääb Lambin ootele teie rahakottide avanemist.

Ja meenutuseks veel, et kevadel ma pakkusin teile arutamiseks teema: mis saab BMW Cupist paari aasta pärast. Kuidas asja hoida ohjes kui 3..5 aaasta pärast on E36 iganenud ja on vaja valutult minna moodsamale tehnikale. Sellepeale naelutati mind üsana kiiresti risti, sest julgesin kuidagi nina topppida teie pühasse üritusse, mis kunagi ei rikne. Nüüd on vaid üks suvi möödas ning piisavalt suur osa sellest klassist fantaseerib, kuidas "pöördeid juurde keerata". See viib lätlaste mitme õppetunnini oma erinevate autode toppimisega ühte arvestusse eeldusel, et autod on stock või selle lähedal.

Parem võtke ette ülesanne elust enesest ja mõelge, kuidas lähima paari aasta jooksul tuua klassi uuemad autod nii, et need ei oleks liig kallid ning vanade autodega saaks ka mingi üleminkuaja.

Jõudu ja rahulikku meelt!
05.10.2010 at 16:30
rustang
  
Moderator
"Merevaigust Volga" järelkaja
Juhan ära nii hullusti ka pahanda!
Internetireaalsus on üks reaalsus ja pärisreaalsus on midagi natuke teistsugust. Ega meil asjaarmastajatel siin talvel palju muud rõõmu ei ole kui netis lobiseda ja fantaseerida. Heaküll mõned ehitavad autosid ja loodame, et mõned ehitavad ringrada.
05.10.2010 at 17:07
Jesper
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Ma ei saa aru, millest see paanika nüüd. BMW Cup ei ole maailma võidusõidu algus, ots ja jeesus kristus, vaid ühe tundmatu pisiriigi entry-level klass. Jah, kõik see jutt turbodest ja v8-test on põhimõtteliselt soe aur, aga inimestel, sh "piisavalt suurel osal sellest klassist" on konstitutsiooniline õigus end teiste ees lolliks teha :D

Kui mul näiteks korter kitsaks jääb, siis ma kolin suuremasse, mitte ei hakka seinu lõhkuma ja kõrvalkorterit "sisse tooma". Sama on võidusõiduklassidega.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
05.10.2010 at 17:17
hall
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
See bemmiklassist "järgmisel tasemel" klass on täitsa huvitav teema. Minu jaoks kasvõi juba seetõttu, et mul on plaan tekitada ringrajale mingi "rajaautode" komplekt (8-12 tk). Täna olen mõelnud vahemikus Elise kuni BMW 325. Uue huvitava asja väljamõtlemisel oleks minu rajaautode kaudu võimalik tekitada mingi kriitiline miinimumkogus autosid, millelt edasi arendada.

Huvitav tähendab seda, et autod on odavamad kui Elise, tehniliselt lihtsad ja suhteliselt võrdsed, kiiremad kui bemmid, atraktiivsed ja ilusad vaadata.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
05.10.2010 at 17:56 1 edit. Last edited 05.10.2010 at 18:01 by hall
Cardo
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
serõi: kiiremad kui bemmid, atraktiivsed ja ilusad vaadata.

huvitav lause
Lõin auto 24 sisse andmed : hind 50-100 000.- tagavedu , bensiin, sõiduauto ja sain ainult suure karja BMW-sid (2.8l 142kw) ja siis oleks valida Mersude kurbi silmi( palju erinevaid mootoreid).

Võttes muutujaks neliveolised, on kogum Audisid (kõik liiga erinevate mootoritega) ja Subarud(92kw on vist vähe) ja VW Passatid( need vist jäävad nagunii välja)

Esiveolisi oli liiga palju, et nüüd sealt miskit valida ja kas see olekski siis lahendus ?

Ei ole mina miskine tarkusetera , aga samas võiks olla kaalumisel sama 325 auto millel on mootor lubatud suurem või üldse vaba, ehk tekitada atraktiivsem vabaklass juurde ?

05.10.2010 at 18:20
uzzac
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
serõi: See bemmiklassist "järgmisel tasemel" klass on täitsa huvitav teema. Minu jaoks kasvõi juba seetõttu, et mul on plaan tekitada ringrajale mingi "rajaautode" komplekt (8-12 tk). Täna olen mõelnud vahemikus Elise kuni BMW 325. Uue huvitava asja väljamõtlemisel oleks minu rajaautode kaudu võimalik tekitada mingi kriitiline miinimumkogus autosid, millelt edasi arendada.

Huvitav tähendab seda, et autod on odavamad kui Elise, tehniliselt lihtsad ja suhteliselt võrdsed, kiiremad kui bemmid, atraktiivsed ja ilusad vaadata.


Miks mitte ESTfield? Liiga lahtine? Liiga racing? Keegi hea inimene oleks kahtlemata rahul, kui talle tehakse pakkumine ehitada 8-12 ESTfieldi :) Ühe oleks isegi nõus kokku klopsima kui vastavad ruumid kätte antaks.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
05.10.2010 at 18:25
Garfield
  
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
Juhan Tuhk: Ja meenutuseks veel, et kevadel ma pakkusin teile arutamiseks teema: mis saab BMW Cupist paari aasta pärast. Kuidas asja hoida ohjes kui 3..5 aaasta pärast on E36 iganenud ja on vaja valutult minna moodsamale tehnikale.
Minu arvates oleks õige teha klassi ajaliselt pikem "arengukava" ja mitte nii, et tehnilised aasta-aastalt vabamaks lähevad (ja autod kiiremaks) vaid hoopis sellest aspektist, et 200x-2012 sõidetakse praeguse E36 tehnikaga ja Cupi tehniliste tingimustega, 2012-2014 on üleminekuperiood uuemale keremudelile ja alates 2015 on juba kasutusel ainult BMW 325 uuem mudel.


____________________________
Focus RS
05.10.2010 at 20:30
uzzac
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Milleks üldse vanad ära keelata. Pigem võiks segamini olla lõpuks. Küll nad ükskord ise välja surevad, mudu pole nende ülejääkidega ka midagi peale hakata ju. Huvipärast peaks keegi ehitama ühe e46 kerega 325 valmis ja siis vaatama palju too kiirem on rajal.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
05.10.2010 at 21:32
charger
"Merevaigust Volga" järelkaja
Kahtlane, kas see samuti 141kW mootoriga E46 märkimisväärselt kiirem on ja saadavus pole kiita: hetkel A24-s 2 sedaani (odavam 75 000 eek) ja 1 kupee 210 000 eek
05.10.2010 at 22:19
H.E
  
"Merevaigust Volga" järelkaja
Aga siis võiks ju põhimõtteliselt lubada E46 cupile? Või on sellel mingi põhjendus, miks seda ei lubata?
05.10.2010 at 22:50
PlyVal64
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
serõi:Minu jaoks kasvõi juba seetõttu, et mul on plaan tekitada ringrajale mingi "rajaautode" komplekt (8-12 tk). Täna olen mõelnud vahemikus Elise kuni BMW 325. Uue huvitava asja väljamõtlemisel oleks minu rajaautode kaudu võimalik tekitada mingi kriitiline miinimumkogus autosid, millelt edasi arendada.

Arusaadav aga samas on maailm ju igasuguseid sedasorti klasse täis! Scaled-classes või kuida sneid kutsutakse. Lisaks muidugi niisama ultralightid. Tegelikult on ju nii, et ammu enne meid on peaaegu kõik ära leiutatud ja ka võidu ära sõidetud. Kohati püütakse küll jalgratast uuesti leiutada ja mõnel see tohutu raha eest peaaegu õnnestub, kuid milleks? Kui tahta hullu kiirust odava raha eest, ei pääse väikestest siluettautodest. Üks vingemaid selles vallas minu silmale on 2/3 mõõtkavas 570 kilo kaaluvad Baby Grand Stockcars. Teljevahe 1,95 m, auto ise pikk 3,65 m, lai 1,35 ja kõrge 1,06m. Pajad 120+Hj.
Ma toon julmalt oma Saxo mõõdud kõrvale: teljevahe 2,39m, pikkus 3,72m, laius 1,59m ja kõrgus 1,37m. Kaal 805 kg ning "jõudu" tervelt 44Kw. Seega 2/3 mõõdus USA-raud on umbes sama suur :D Ahjah, rattad mõlemal 13 tolli ;)

Koosnevad sellisest ruumilisest toruraamistikust, mis värvimata kujul maksab hinnakirjas 2595 usd:

ja plastkerest hinnaga 1995 usd:


Midagi sellist äkki? Eesti oludes saab sellise suruda stardivalmina veerandmiljonilisse hinnaklassi, kui valida "õiged jupid" ja masstoodanguna mingi hulk valmistada.
A see on vaid üks näide, kes on raatsinud ka hinnad veebi panna. Sedasorti tehnikat on nii siin- kui sealpool ookeani, lisaks veel Austraalia jne.




05.10.2010 at 23:20 1 edit. Last edited 05.10.2010 at 23:22 by PlyVal64
Henri_
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
Ma olen küll seotud olnud nüüd võidusõiduga vaid väga vähest aega, kuid selle vähesega olen ma aru saanud, et absoluutselt iga pisidetail loeb. Kõike ei saa vaadata ja võrrelda vaid paberilt ja tehaseandmetega.

Reaalsus on selline, et meie klassi sedaanidel on juba täiesti tühjaks tehtult kaaluvahedki päris suured. Mõne auto on alakaalus ja tuleb ballasti lisada, teisel sama palju tehtuna on aga mitukümmend kilo ülekaalus jne.

Mootorid, käigukastid, absoluutselt kõiges on erinevusi. Aastakäiguti on sees muudatusi, mida tänavaauto puhul ei pane tähele kunagi. Võidusõidus võib aga sama asi maksta mingi osa sekundist. See sekund aga eristab võitjat keskotsast või lõpust. Et aga seda sekundit saavutada, on võimalik tampida sisse lõputu kogus raha, et saada just see kõige parem. Antud hetkel seavad reeglid mingil määral jupikuludele piirid ette...

Kui nüüd lubada mingi paberil samaväärne uuem mudel, millel selgub mõni pisikene paremus, siis on kindel värk, et mitmed sõitjad ehitavad endale kohe uue auto. Need uute autode omanikud aga tuleksid ja võtaksid meistritiitli ja poodiumid. Kes aga võidujooksuga kaasa ei suuda joosta, need langevad lõppu ja aasta-kahe pärast äkki lükkavad üldse autod kuuri alla.

Muidugi võib minna aga vastupidiselt ja samaväärsete näitajatega E46 juhtuda hoopis aeglasem. Sellisel juhul aga poleks ju suurem asi edasiminek?
05.10.2010 at 23:24 2 edits. Last edited 05.10.2010 at 23:26 by Henri_
Lembit
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
serõi: Huvitav tähendab seda, et autod on odavamad kui Elise, tehniliselt lihtsad ja suhteliselt võrdsed, kiiremad kui bemmid, atraktiivsed ja ilusad vaadata.
Kahekohaline sportprototüüp a'la Radical?

05.10.2010 at 23:54
Juhan Tuhk
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
Garfield:
quote:
Juhan Tuhk: Ja meenutuseks veel, et kevadel ma pakkusin teile arutamiseks teema: mis saab BMW Cupist paari aasta pärast. Kuidas asja hoida ohjes kui 3..5 aaasta pärast on E36 iganenud ja on vaja valutult minna moodsamale tehnikale.
Minu arvates oleks õige teha klassi ajaliselt pikem "arengukava" ja mitte nii, et tehnilised aasta-aastalt vabamaks lähevad (ja autod kiiremaks) vaid hoopis sellest aspektist, et 200x-2012 sõidetakse praeguse E36 tehnikaga ja Cupi tehniliste tingimustega, 2012-2014 on üleminekuperiood uuemale keremudelile ja alates 2015 on juba kasutusel ainult BMW 325 uuem mudel.


Omalt poolt teema lõpetuseks selgitus- seda ma oma avaldusega soovisingi, et sõitjad lepiksid juba praegu kokku pikemaks perioodiks (mingit tüüpi aumeeste diil):
- jätkatakse sama stock-liini (muudatusi tehakse vaid osade saadavuse/hinna ja oluliste ouhutusalaste küsimuste pärast)
- sõitjad, kes tunnevad, et on oma tublidusega antud klassist üle ja ootvad uusi väljakutseid, vahetavad ise klassi, mitte ei hakka nõudma BMW Cupile tuunimist- pöörete tõstmist-slikke jne.
- võimalusel näha ette ja juba varakult panna uuemate mudelite võimaliku lisandumise (kui need tegelikult ei ole paremad nagu Uzzac viitas, siis loobutakse- lükatakse edasi). Tegelikult olete te ju nii tublid, et suudate teha (näiteks 2012) kevadeks kamba peale ühe uuema versiooni (E46? E90?), sellega kedagi sõidutada kevadistes startides koos senise Cupiga. Ja siis soovi korral see ümber seadistada suve teiseks pooleks pikkadeks sõitudeks ning sama sõbralikult sellega triikida n * 1000km ;)

Igasugused aastaarvud ja mudelid jm on teie endi kokku leppida.
Julgen väita, et ilma sellise leppeta läheb järgmisel sügisel uuesti teemaks turbotamine ja slikitamine ning siis on neid järjekordse hooaja võrra kogenumaid sõitjad rohkem, kes pole nõus ennast muutma (uus auto uues klassis), vaid nõuavad reeglite muutmist vastavalt oma võimetele ja rahakotile. Ja olemegi lätlastel kannul, kes hakkasid lubama sarnaselt igasuguseid näiliselt väikeseid muudatusi klassis ning kahe aastaga oligi klass hukkas... Muidugi, neil võimendas seda lõhet ka täiesti erinevate autode lubamine samas arvestuses.
06.10.2010 at 09:00
hall
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
quote:
serõi:
Huvitav tähendab seda, et autod on odavamad kui Elise, tehniliselt lihtsad ja suhteliselt võrdsed, kiiremad kui bemmid, atraktiivsed ja ilusad vaadata.

Ma nii igaks juhuks tõlgin ära ka oma terminid:
1. odavamad kui Elise - täis võistlusvalmis auto hind ei ületa 30k €, pigem on sellest odavam kuna Elise näol on võimalik kohe poest 30k€-ga vajalik kogus autosid osta;
2. tehniliselt lihtsad ja suhteliselt võrdsed - tehnika on tugevalt standardiseeritud (nagu BMW 325 või Formula Renault) ja lihtne (need, kes saavad hakkama bemmide jooksutamisega peaks olema võimelised ka seda jooksutama, eelistatavalt kasutatakse võimalikult palju levinud Euroopa standardtehnikat);
3. kiiremad kui bemmid - peaksid sõitma "nagu võidusõiduautod" (jäigad, "terava/närvilise" juhitavusega ja eelistatavalt kasutama mittetänavarehvi, suutma sõita praegusel Audru rajal vähemalt 59 sek sisse;
4. atraktiivsed ja ilusad vaadata - keskmine tibi tänavalt peaks selle klassi sõitjat "tegijaks" ja Reporter tuleks sõite kutsumatagi kajastama ;)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
06.10.2010 at 14:41
rustang
  
Moderator
"Merevaigust Volga" järelkaja
Midagi Peugeot Spider 207 sarnast on Sul vaja. Pärisvormeli rooli inimesi tänavalt ei ole vist ilus lasta (kui rattad vaheliti satuvad siis lennatakse liiga kõrgele) aga auto võiks olla midagi tänavaautost kardinaalselt erinevat. 2-kohalisus oleks muidugi eelis, saaks kõrvalistme-elamust ka pakkuda.
06.10.2010 at 14:50
uzzac
 
"Merevaigust Volga" järelkaja
http://www.racecarsforsale.com/saloon-cars/bmw-130i.html

Sellised? Lätis isegi üks täitsa saada... http://www.racecarsforsale.com/saloon-cars/bmw-130.html

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
06.10.2010 at 14:57
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : "Merevaigust Volga" järelkaja   1 2 3 4 5 6 7  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.