register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus   .. 6 7 8 9 10 11 12 ..  
Poster Message
Jesper
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Ma olin ka seal koosolekul ja no peab mainima, et see mürakaart on kas meelega või kogemata kunstiliselt hirmus dramaatiline maalitud. Pakuks et 30% vastasleeri esindajatest hoidsid seda kaarti käes ja ahhetasid, seletus et see on ikka väga harukordne juhus jne läksid kõik kuulajatest mööda, nende arvamus oli et Top Fuelid hakkavad seal startima stiili igas reede õhtust pühapäeva pärastlõunani. Kui kellelgi on juhust töötada või elada mõne elava liiklusega tänava ääres, siis minge vaikses toas akna juurde ja tehke see korraks lahti - see mida kuulete on umbes 85dB. Kes elavad raudtee ääres teavad, kuidas kõlab see kui tuleb suur kaubarong ja vilet laseb - see on 90 dB. Mõlemad on linnades täiesti igapäevased nähtused.

Peale selle Audru rajast natuke lõuna poole on minu mäletamist mööda Top Fuel ju startinud, vähemalt mingi hirmus meediakära oli selle ümber kunagi. Ei kukkunud kassid puuotsast alla ega surnud vanainimesed südamerabandusse.

Realistlikult hinnates võib minu arvates selle Top Fueli kaardi rahulikult kapi otsa ära panna ning arvestada tavapäraste autodega, kui tõesti peaks kunagi EM etapi võimalus tekkima, saab sündmuse harukordsust arvestades kindlasti mingi eriloa taodelda. Noh ja kui seda ei anta ja antud riistapuid Maarjamaal kunagi näha ei saa, siis mis sellestki niiväga katki on - ilmselt ei näe me Audrus veel paljusid imeasju, nagu F1, DTM, NASCAR jne. Ega selle pärast rada kohe mõttetu ei ole.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
09.03.2012 at 17:27 1 edit. Last edited 09.03.2012 at 17:31 by Jesper
uzzac
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
Jesper: Kui kellelgi on juhust töötada või elada mõne elava liiklusega tänava ääres, siis minge vaikses toas akna juurde ja tehke see korraks lahti - see mida kuulete on umbes 85dB. Kes elavad raudtee ääres teavad, kuidas kõlab see kui tuleb suur kaubarong ja vilet laseb - see on 90 dB. Mõlemad on linnades täiesti igapäevased nähtused.

Mul lausa selline juhus, et 100m kaugusel on Pärnu mnt viadukt ja selle alt sõidavad läbi rongid. Müra on ütleme et talutav. 20 aasta pärast, kui peaks samas kohas elama ei saa lubada, et arvan jätkuvalt samamoodi.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
09.03.2012 at 18:36
Jesper
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Jah, see ei ole normaalne ja tervislik pidevalt sellise müra piirkonnas viibida, aga me räägime korraga neljast sekundist. Pärast seda on jälle paar tundi pausi, kuni nad seal oma tihendid, vedrud ja seibid kõik välja vahetavad.

Kaardi värvide valik on lihtsalt dramaatiline. Kui punase ja pruuni asemel oleks näiteks õrnsinised-, rohelised- ja -roosad toonid, siis see sama kaardis sisalduv informatsioon oleks oluliselt vähem hirmutava välimusega. Andmete visualiseerimise ABC :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
09.03.2012 at 19:19
Cardo
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Inimesi häirivad erinevad asjad erinevalt. Vanureid häirib tavaliselt õlitatud aiavärav rohkem, kui kriuksuv. Tudengeid häirib kõrvaltoast kostev nagin ( algul ei pidavat häirima) . Enamikke inimesi ei häiri peeretav koer toas rohkem kui ööläbi prääksuv katkise signaga auto õuel. Minuarust ei ole mõtet ühelgi koosolekul tõstatada müra teemat, kuna see on liiga sensitiivne ja tugineb eelarvamustel, mitte tegelikul tõel. Inimesi ei häiri mitte tõde, vaid sellest liigne rääkimine. Paljud inimesed ei tea hetkeni, et miskit on valesti, kui seda neile ei räägita. Samas kui inimene ise asjavastu huvi tunneb, tuleb sellest rääkida väga tähelepanelikult, mitte liiga laialdaselt ja pigem väheste sõnadega ja vastata seda mida inimene ise soovib kuulda või siis pigem seda mida tahad ise neile tõena näidata. Igale lollile küsimusele peab olema veel lollim vastuküsimus.
Kogu seda lahedat teemat lugedes võiks see nn vastasleer ometi aru saada, kas tahetakse seda rada juba sel suvel valmiskujul näha või olla sama õnnelik kui see samune kunstiakadeemia projekt.
Loodaks, et peagi see jää sulab nii otseses kui kaudses mõttes ja asfalt saaks end kärmelt lahti rullida.

10.03.2012 at 00:39
silver
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Iga porjekti puhul on olemas ka avaliku arutelu aeg, st projekt on peale valmimist üles riputatud ja kõik võivad teha ettepanekuid, projekti suhtes, mida see projekt võiks veel arvestada. Kui muudatusettepanekuid ei tule ettenähtud aja jooksul (tavaliselt on see 1 kuu), võetakse projekt vastu ja ehitus võib alata. Peale seda kargamine on ainult iseenda lolluse näitamine.
10.03.2012 at 11:06
hall
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Vaataks nüüd veidi neid väidetavaid möödapanekuid.
Kõigepealt on oluline teada, et algusest peale on olnud eesmärgiks projekteerida ja ehitada FIA Graed 3 tingimustele vastav rada. FIA grade´id on sõltuvuses seal sõitvate autode kiirusega. Grade 3 on rada, kus saavad FIA ametlikku kalendrisse kuuluvatel võistlustel sõita kuni 2.0-liitriste mootoritega vormelite kiirusega autod. 2-liitrine vormel on näiteks Vormel 3. Vastavalt selle auto kiirusele tuleb FIA Quideline´i järgi projekteerida väljasõidualad.

ET on koos Pahviga üritamas pöörata teemat selleks, et praegune rada ei vasta "rahvusvahelistele nõuetele" jättes defineerimata, milliseid konkreetseid nõudeid nad silmas peavad. Kui nad peavad silmas FIA Grade 1 (vajalik F1 võistluste läbiviimiseks) või Grade 2, siis on neil õigus, aga nende Grade-de saamine pole olnud ka kunagi eesmärk, sest nendele tingimustele vastava raja ehitamine on kordades kallim, kuna eeldab juba erinevat kaasnevat hoonestus ja funktsionaalsus (meditsiinikeskus jne).

Täpsemalt veidi ka ET etteheidetest. Kõikidest ei viitsi kirjutada, kommenteerin mälu järgi osasid:

1. Rada on liiga lühike.
ET enda projekti järgne rada ei ole praegusest pikem. Selleks, et saaks pikem olla, tuleb kaasata naaberkinnistu. Kui naaberkinnistu on olemas, saab rada pikendada ka praeguse projekti järgi;

2. Rada on liiga aeglane.
Ei ole ma näinud erinevate radade kiiruste mudeleid esitatuna ET poolt. Nii silma järgi vaadates on ET projektis üks kurv kiirem, aga kas raja keskmine kiirus seda on, ei oska kommenteerida. Ka ET pole midagi faktiliselt näidanud, väide on paljasõnaline. Ja pealegi, miks peab rada praeguses projektis olevast üldse kiirem olema?

3. Rada on ohtlik, kuna piirded on liiga lähedal ja killustikpadjad puudulikud.
Piirded on projektis sellistes kaugustes, et kui need oleksid seal olnud ammusest ajast, siis seniste võistluste käigus poleks keegi suutnud neid vist märkimisväärstel oma sõidukiga tabada. Piirete paigutamisel on arvestatud Vormile 3 kiirusest moduleeritud juhistega FIA Quidelines. ET-le meeldib ohtlikkuse näitlikustamisel tuua näiteks kurikuulsat Viperi ja BMW kokkupõrget OT-l, aga see ei päde, sest FIA juhend reguleerib piirete paigaldamist tulenevalt sellest mis juhtub rajal sõitva sõidukiga juhul kui ta näiteks pidurdamisel kontrolli kaotab. Modelleerimisel ei arvestata erinevate sõidukite erinevasuunaliste kokkupõrgete ja nendest tulenevate sõidukite ennustamatute trajektooridega.
Killustikpadjad ei ole täies mahus prareguses ehitusmahus sees, aga need lisanduvad lähitulevikus ja osaliselt projektivälistena ka suveks. Põhjuseks raha.

4. Paddok on väike.
Vanas boksialas on kõige rohkem olnud vist ca 160 võistlejat. Projektijärgne boksiala on vanast ca 6 korda suurem, lisaks garaažikohad 88 autole (praeguse plaani järgselt valmib neist esialgu 44 kohta). Võrdluseks sobib veel see, et projektijärgse boksiala asfalteeritud pindala on ligikaudu sama suur kui vana raja asfalteeritud pind. Siiski on tulevikus võimalik vajadusel boksiala suurendada.

5. Pit-lane on kitsas
Pit-lane on projekteeritud täpselt FIA juhendite järgi - minimaalne laius 11m (mälu järgi kirjutan, tegelik nõue ja projektijärgne lahendus võis olla ka 12 m) , sh kiire liin 3,5m, kiire ja aeglase liini vaheline ala 1m.

6. Garaaziboksid on väikesed.
Praegused garaažid on suursega 8x9 m, ET soovi kohaselt peaksid need olema 9X18m. 9x18 m suurusega garaaže on vaja F1 võistlusel. Kas meil on mõistlik kulutada vähemalt 2 korda rohkem sellistele garaažidele, mida meil tegelikult kunagi vaja ei lähe? Samas säilib võimalus soovi korral ehitatavatele garaažidele paddoki poole laiendus juurde ehitada kui peaks olema hädasti vaja. Aga ma ei usu, et on kunagi vaja.

jne

Kahtlemata on nii minu kui ehitaja lemmikuks ET ettepanek, et kogu rada tuleks viia 2 meetrit madalamale. Ja seda milleks? Selleks, et juba aastaid vallifetiši käes vaevlev härra saaks ehitada väljakaevandatavast pinnasest VALLE. Ühe kuupmeetri teisaldamine maksab täna umbes 1€. Kui me viime ligi 40ha suurusel pinna 2 m madalamale, peame teisaldama 800 000 kuupmeetrit pinnast. Selle töö maksumus oleks ca 800 000€! Liska peaksime tegelema vee probleemiga, kuna ümberkaudsete maade vesi voolab läbi ringraja ala, lisaks tõuseb kõrgvee ajal jõgi sama kõrgele kui sooviks ET kogu raja süvendada. Tundub mõistlik plaan?



____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
10.03.2012 at 11:40
peep
 
Moderator
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Isegi värskelt ehitatud F1 radadel on piirded kohati otse raja kõrval ja kohati on need lihtlabasest betoonist. Ilmselt isegi kõige karmimad normid peavad arvestama tõsiasjaga, et kuskil on reaalsete võimaluste piir.
10.03.2012 at 13:43
hall
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
See ei loe, sest enamus maailma radasid on ET arvates niikuinii valesti ehitatud. Kõige hullem ja otsast lõpuni vale pidi olema Abu Dhabi rada.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
10.03.2012 at 14:42
BlueStang
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
serõi:
Kahtlemata on nii minu kui ehitaja lemmikuks ET ettepanek, et kogu rada tuleks viia 2 meetrit madalamale.


Ma just mõtlesin seda nõuet lugedes, et ei tea, kas ET tahab multifunktsionaalset rada, et kevadel ja sügisel ka skuutrite võiduajamist korraldada...
10.03.2012 at 17:23
rolantsik
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
BlueStang:
quote:
serõi:
Kahtlemata on nii minu kui ehitaja lemmikuks ET ettepanek, et kogu rada tuleks viia 2 meetrit madalamale.


Ma just mõtlesin seda nõuet lugedes, et ei tea, kas ET tahab multifunktsionaalset rada, et kevadel ja sügisel ka skuutrite võiduajamist korraldada...

Kes teab,äkki on hoopis sellised plaanid:


:D:D:D
10.03.2012 at 17:54
Juhan Tuhk
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Ebatäpsused ET väidetes:
- raja pikkus 3,2km ei vasta rahvusvaheliste motovõistluste nõuetele, sest on vajalik 3,5km. See 3,5km on kirjas vaid MotoGP MM-etappidel ja selliseid võistluseid siia keegi ei planeeri. Meile on reaalsemad Skandinaavia ja EM-etapid ning neil mõlemal piisab raja pikkusest alates 2,6km.
- ma ei saa aru sellest jutust raja tasapinna alandamise kohta. Kas ta soovib alandada kogu territooriumi või ainult raja osa? Kui ainult rada, siis tekib ju Audrusse kohalik "Laagna tee" st mingi renn. Ja see omakorda tähendab, et pole üldse mittemingisuguseidki väljasõidualasid...
Kui ta aga plaanib kogu 80ha kaevata lihtsalt madalamaks, siis selle põhjenduseks ei saa olla isegi pinnase saamise vajadus. Sel puhul on ilmselt soodsam vallide materjal Männiku karjäärist kohale vedada. Ja sellise mahuga pinnasetööd jäävad kindlasti keskkonnasõpradele rohkem silma kui võimalik müra tulevikus.
11.03.2012 at 00:28
hall
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Jutt käib ikka kogu ala madalamale viimisest.
Kuna ET on käinud pidevalt ehitusobjektil patseerimas, seal hulgas ka sügisel vete voolamise ja uputamise ajal, oleks ta pidanud nägema, et maapinna alandamine oleks täielik lollus. Aga kuna härra vist põhimõtteliselt pole milleski nõus tagasi andma, siis ei saa ta ju sellise tühise asja nagu liigne vesi, pärast heituda :)

Süvendamise plaani juurde käivad ka tunnelite ja viaduktide ehitamise plaanid. Neid on meile ju hirmsasti vaja.
Kogu see pinnase süvendamine, vallide, sildade, tunnelite, veejuhtimissüsteemide jms ehitamine läheks nii kalliks, et praeguse finantseeringu juures me neid töid tehes ringraja ehitutuseni ei jõuakski. Raha lihtsalt ei jätkuks.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
11.03.2012 at 10:03 2 edits. Last edited 11.03.2012 at 10:08 by hall
hall
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Veel ajalugu.
Kevadel seletasin ET-le, et tema soovide realiseerimine ning muudatuste tegemine on kulukas ja ajamahukas. Ajakuluga ta ei nõustunud. Rahalise katte leidmise osas tal endal lahendusi polnud, küll väitis ta, et "Ega raha maailmast otsa pole saanud ja küll sa leiad juurde". Küll ma leian juurde! Ma saaks aru, et ET juttu võiks võtta tõsisemalt kui tal oleks lahendused ka tema muudatuste elluviimiseks olemas, aga tal pole. Ta peab loomulikuks, et keegi teine peab neid probleeme lahendama.

Üks mu suurematest toetajatest küsis kevadel mu käest kui ET tegevust kirjeldasin, et miks ma temaga üldse tegelen ja miks tuleb keegi ET minu juurde ja tahab dikteerida seda mida minu ettevõte oma enda ja ise hangitud raha eest ehitab?


____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
11.03.2012 at 10:22
ICE
  
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
Üks mu suurematest toetajatest küsis kevadel mu käest kui ET tegevust kirjeldasin, et miks ma temaga üldse tegelen ja miks tuleb keegi ET minu juurde ja tahab dikteerida seda mida minu ettevõte oma enda ja ise hangitud raha eest ehitab?

Mul tekkis täpselt sama küsimus, eriti kui ma antud isikuga läbi ajaloo üldse kursis pole. Et mis ta roll selle projektiga on, et üldse uksest sisse lasta (vabandage väljenduse pärast)?

____________________________
Petrolheads.ee
11.03.2012 at 10:30
hall
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Kui veelkord tulla tagasi Andruse postituse juurde, kus ta heidab ette vanameistri vastu lugupidamise puudumist, siis tasub teada, et mina isiklikult olen palunun mitmetel kordadel ajakirjanduses ilmuvates artiklites (Nt Pärnu Postimees, Autoleht) ET-d tunnustada kui rajale algusepanijat kui artiklite kirjutajad on minult küsinud, kas teda oleks üldse pärast kevadel alanud tegevust kohane hea sõnaga meenutada. Kes oli kohal viimasel OT-l mäletab ehk ka seda, et just ET-le sai antud esimesena sõna ja palutud esimesena tema autogrammi lahkumisüritus meenutama jäävale plakatile.
Aga kui keegi ikka uuesti ja uuesti tuleb paati kõigutama, siis kipub ikka lugupidamine vaikselt kaduma küll.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
11.03.2012 at 16:44
Koma
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Sauga kolmnurga, Estringi, Audruringi, Sauga ringraja ja mis iganes nimede all veel eksisteerinud moodustise ümber on käinud tants nagu aurukatla ümber tema eksistentsi algusest peale. Panen kirja mõne sündmuse, mis ajaloost meenuvad ja Ennu asjaajamist ning käitumist minuarvataes iseloomustavad. Öeldakse küll, et kes vana asja meelde tuletab, sel silm peast välja. Loodan, et kohe hangudega kallaletungi ei korraldata. Kahjuks ei teinud tollajal ülestähendusi ja täpsetest daatumitest olen siinkohal sunnitud vaikima. Kirjeldan sündmusi nii, nagu nad on meelde on jäänud. Igal sündmusel on hulk tunnistajaid, seega faktivigade parandajaid peaks leiduma. Koosolekute pidamine ei ole seoses rajaga mitte midagi uut. Neid on peetud kõrgemal ja madalamal tasemel lugematul arvul. Kui keegi arvab, et koosolekud on midagi muutnud siis on ta 95% ulatuses eksinud. Koerad võivad haukuda, karavan läheb edasi, nii võiks Ennu hüüdlause kõlada. Teine moto on kodanikul ilmselt „Kui nii ei tehta kui mina tahan, siis ei tehta midagi“.
Ei puudutaks päris alguse aastaid, kuna ei olnud siis teemaga tihedalt seotud, olgugi et ka nendel aastatel toimus nii mõndagi. Üks märgiline sündmus toimus Pärnu Teede ( võib-olla oli siis veel teedevalitsus) ruumides. Olime kokku saanud päris muljetavaldava seltskonna. Kohal oli Maanteeametist paar inimest, Audru vallavanem, Pärnu linnapea. Lisaks Pärnu Teede inimesed, Autoliidu esindaja ja Ringrajakomitee esindus. Kogunemise põhjuseks oli jama, mis oli korraldatud kohaliku teehooldaja poolt, Nurme tee oli pinnatud võistluseelse nädala kolmapäeval. Kõik asjaosalised said tekitatud probleemist aru ja lisaks pindamise probleemi lahendamisele pidime kõnelema ka variantidest kuidas rada kinniseks saada. Kogu juttu ei hakka mälusoppidest välja koukima aga peale arutelu kujunesid niisugused seisukohad:

a)teemehed tunnistsid oma pattu ja olid nõus Nurme tee ringrajaga kattuva osa üle asfalteerima. Seda küll olemasoleva tee 6 meetrises laiuses.
b)Kinnise kompleksi tekkimiseks olid maanteemehed valmis andma Nurme tee lõigu üle Audru vallale
c)Audru vallalt võtma vastu kitseraja mis asus praeguse ümbersõidu tee kohal ja ehitama sinna ümbersõidutee.

Arutati juba natuke ka üksikasju, millal saaks asfalteerida ja kuidas üleandmist täpselt teostada.
Vahetult enne kokkuleppe lõpliku kinnitamist võtts sõna Enn ja deklareeris talle omase sõnakasutusega, pikalt ja põhjalikult, et ringrajale ehitatakse mingi lõik mille laius on alla 12 meetri ainult üle tema laiba. Seepeale tõusid maanteemehed püsti ja palusid meil sõbralikult kõigepealt omavahel kokku leppida ja siis teisi inimesi tülitama hakata.

Edasisest: kõik kõneksoleva aasta võidusõidud peeti väikesel rajal
minumeelest sõideti vana rajaga hüvastijätu sõit samal pinnatud materjalil
Audru vald ehitas ümberõidu tee omavahenditest
Raja kinniseks muutmisega sai hakkama lõpuks Eriste aastaid hiljem.

Rigrajakomitee korraline koosolek, nagu ikka mingid jooksvad küsimused, nädala pärast toimuv Balti etapp Pärnus, hetke punktiseisud ja muu taoline. Kohal komitee, ja hulk külalisi. Nende hulgas Enn koos kaaslasega, elik Vembu ja Tembu nagu neid siis kutsuti. Koosoleku alustuseks teatab Enn, et järjekordne Estring OÜ, Audruring OÜ, Saugaring OÜ või mis iganes ring on pankrotis ja võidusõitu ei tule. Suured võlad Kuku raadiole, asfaldipanijatele, jne, jne.

Vahepealset ei kirjelda kuna enamus sellest ei kannata trükimusta. Koosoleku lõpuks jõuti ühisele arusaamisele, et võidusõit peab toimuma, kõik kellel vähegi võimalik panevad õla alla ja ühiselt tehakse hooaja lõpuni jäänud võidusõidud. Tulud, kulud vennalikult pooleks.

Orgunn läks samal õhtul lahti. Igaljuhul võidusõit toimus, lisaks kõik samaks aastaks planeeritud võidusõidud. Orgunni käigus kaotas Kavori vent süsteem pika tüki peatorust, millest tehti peldikud. (peldikuteema rajal oli saavutanud legendi staatuse, sellest võiks eraldi pikalt kõnelda) Kui keegi arvab, et aastaid võidusõitu reklaaminud püramiid vana silla vastas haljasala ääres oli Ennu oma siis ta eksib. Püramiid pandi kokku Rohuneemes. Ja nii ta läks.
Kui sügisel tibudelugemiseks läks siis teatas Enn: „teile ei saa raha anda, te ei oska sellega midagi peale hakata“ Olime range kontrolli all suutnud toimetada nii, et sügiseks oli tekkinud mingi sümboolne pluss, mingi kolm kuni viis tuhat krooni. Mitte et meil seda raha koledasti vaja oleks olnud aga põhimõtted maksavad ka midagi. Ja nii ta siis Vembule ja Tembule jäi, eks neil oli ju raske elu, tuli talv üle elada, talvel liivamüük eriti ei edenenud.

Siin ainult kaks näidet kodaniku käekirjast Lisaks on olnud lugematuid vaidlusi raja tõstmise, langetamise, vallitamise ja muudel teemadel. Need ei ole olnud raja arengus nii määravad kui siinkirjeldatud istumine Pärnu Teedes. Olin üllatunud, et Serõi ta oma meeskonda võttis lootes ilmselt vaigistada sealt tulevaid jaburusi. Paraku selle vennaga ei ole mingisugune koostöö võimalik. Ükski kokkulepe ei pea, mingitest lubadustest kinni ei peeta ja igal nädalal on vähemalt kolm reedet ja kaks joonist rajast uute vallide ja kurvidega. Isiklikult ei oska leida mingit põhjust kodaniku austamiseks. Peale raja käimavedamise (mille eest olen nõus alati tema ees mütsi kergitama ja kummardama) on ta teinud niivõrd palju tempe, et mitte teise sõnaga nimetada, et igasugune austus tema vastu on paraku kadunud. Aga see võib olla minu kiiks. Õnneks on ta oma tegevusega suutnud välja vihastada ka enamuse otsustajatest ja enamusele tegijatest võlgu jääda. Usun, et Serõil on meelekindlust lasta totudel plõksida ja minna sirge seljaga edasi.
11.03.2012 at 17:03
hall
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Olin minagi kuulnud mõningaid lugusid enne kui ET kampa võtsin. Osaliselt olin valmis teda kaasama seetõttu, et lootsin temalt asjalikku abi saada, osalt seetõttu, et ta surus ennast väga aktiivselt.
Konkursi ettevalmistuse käigus hakkasid ilmnema esimesed probleemid, kui konkursi tulemus välja kuulutati, pidin mitmetes kohtades selgitama ET kaasamise ja rolli tagamaid. Sama ajal hakkasin kuulma ka lugusid varasemast ajast, muu hulgas Koma poolt kirjeldatud lugusid.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
11.03.2012 at 17:51
Garfield
  
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Ma soovitaks kõigil kodanik ET lihtsalt praegusel ajajärgul ignoreerida.

(Testpiloot Garfield, kellel oli "au" sõita Nurme tee pinnatud lõigul esimese autona. Seetõttu ei pidanud ma esiklaasi vahetama, nagu minu taga sõitnud autod, kuid auto puhastamine killustikust ja pigist võttis päris jupikese aega. Lühikesel rajal sõideti kõik 1996 aasta etapid.)

Edit: Seda soovitust võiks jagada kõigile sõpradele, tuttavatele jne.

____________________________
Focus RS
12.03.2012 at 11:44 1 edit. Last edited 12.03.2012 at 11:45 by Garfield
Garfield
  
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
matrix:Kui see kaart välja võeti hakasid ka need kodanikud vastu kes enne natukenegi nõus olid ja rada pooldasid. ;)
Ja see väide Jüri aleviku baasil, et sinu muru niitev naaber tekitab suurema mürafooni, kui 2km kaugusel startiv TF, läks juba kurtidele kõrvadele. Ja 4-5 sekundiga ei suuda naaber kindlasti oma murulapikesest üle käia.


____________________________
Focus RS
12.03.2012 at 11:56
Cardo
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
Garfield:
quote:
matrix:Kui see kaart välja võeti hakasid ka need kodanikud vastu kes enne natukenegi nõus olid ja rada pooldasid. ;)
Ja see väide Jüri aleviku baasil, et sinu muru niitev naaber tekitab suurema mürafooni, kui 2km kaugusel startiv TF, läks juba kurtidele kõrvadele. Ja 4-5 sekundiga ei suuda naaber kindlasti oma murulapikesest üle käia.



Tegelikult, kes seal siis vastu olid ?
Paar memme, mõni torisev vanahärra, üks end kontsertide andmisega ogaraks tinistanud habemik ja võibolla mõni veel, kellele oli mõni neist eelnevatest suutnud häda ja viletsust ajusoppidesse manada. Üks noormees, kurtis, et tal pidavat kinnisvara hind peale raja valmimist langema, õnneks lõpus mõistis vastupidist ja oligi kõik. Tegelik vastuseisjate arv on tõenäoliselt üsna väike ja suudab end vaid jaburate leheartiklitega suuremaks puhuda.
12.03.2012 at 12:22
Jesper
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Nojah, ma arvan et nende inimeste mõttemaailma endale selgeks tegemiseks on abiks kujutada ette näiteks et sinu naaberkrundile tahetakse rajada ma ei tea, näiteks rahvusvaheline diiselmersudega driftimise keskus või HD klubi summutite katserada. St nad ei taju absoluutselt seda asja spordina mida ringrajal harrastatakse, vaid mingi täiesti esoteerilise ja tarbetu "imelike inimeste erahobina". Kes juba väiksena Kalevi Suursõidul käinud olid, need ei olnud üldse nii kriitilised.

Selles suhtes ilmselt Audrus läkski nats lihtsamalt, et kohalikud juba teavad misasi see ringrada tegelikult on.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
12.03.2012 at 12:59
vvt
  
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Tegelikult on sellise 1000 m2 eramukrundi ja 60 m2 maja tüüpilise vingurist omaniku arusaam elust üsnagi primitiivne.
Põhiliselt seisneb see arusaamas, et TEMAL on õigused ja ülejäänutel on TEMA ees kohustused.
Kui jutt aga läheb teiste õigustele, ollakse vaid kui kult rukkis.
See, mis seal Rae vallas toimus, on igitüüpne iga suurema infraprojekti puhul.
Olgu siis teemaks uus tee, veetorud, Kaitseväe harjutusväljak või mis iganes.
MINA MINA MINA on see probleem tegelikult.
Ehk teatud rahalisest seisust alates muututakse täiesti ignorantseks ühiskondlike vajaduste suhtes.
Seejuures ei oma tähtsust ei objekti iseloom ega seos majaomanikuga (ka seose puudumine).
Veelgi hullem, käiakse üksteise peale igasugu kaebekirju kirjutamas.
Vallavalitsused on oksendamiseni lahendanud selliseid kaasusi, kus üks niitis liiga hilja muru ja teise laps karjus liiga valjusti.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.03.2012 at 14:30 2 edits. Last edited 12.03.2012 at 14:32 by vvt
Jesper
 
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Nojah, aga kui nad seadusi ei riku, siis on neil see õigus. Lihtsalt tuleb selgitada, andmeid konteksti panna, tuua välja positiivseid külgi jne. Üldiselt väikeste võidusõiduautodega mängimine siiski päris maailma kõige tähtsam asi ei ole, me ei leiuta vähiravimit või ehita termotuumareaktorit.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
12.03.2012 at 14:48 1 edit. Last edited 12.03.2012 at 14:48 by Jesper
vvt
  
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
Olen infravaldkonnas mõnegi hea aasta toimetanud ja ei jõua imestada, kui madal on inimeste valulävi.
Puudutab just nooremat seltskonda ning nn uusarendusi. Käib tee-ehitus või mis iganes, müra, tolm, pori.
Kisa kära, kogutakse feissbuukis hääli, kirjutatakse teabenõudeid, nõutakse tolmuseks saanud akende pesu
hüvitamist. Selline pensionieelses eas seltskond võtab asja stoiliselt, eks ole elus mõndagi nähtud. See, et
sama teed mööda ka varsti ise puhta jalaga saab - targu vaikitakse.

Stress, säilitusained toidus - ei saagi aru, milles probleem. Tubli pool sellisest "avalikust arvamusest" on
lihtsalt argumendivaba egotripp ja niisama vahutamine.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.03.2012 at 15:44
Garfield
  
Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus
quote:
vvt: MINA MINA MINA on see probleem tegelikult.
Ehk see käib tegelikult peale sinu poolt toodud kontingendi ka ET kohta. Muud ei midagi.

Offtopic: Rae raja projekt ei jäänud seisma nende mõnede torisejate, vaid pigem Maanteeameti taha. See oli lootusetu kemplemine, mõni asjaosaline võiks asja tagamaid paljastada, kuigi preaegu pole see ehk oluline enam.

____________________________
Focus RS
12.03.2012 at 16:27
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Audruring - virtuaalreaalsuses ja päriselus   .. 6 7 8 9 10 11 12 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.