register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : BMW 325 Cup : E36 Cup vol. 2 - start antud !   .. 5 6 7 8 9 10 11 ..  
Poster Message
vvt
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Katsed asendada kahemassiline hooratas just-like-this otsa polditava ühemassilisega lõpevad peatse ja korduma jääva saalevahetusega. Sama ka põlve otsas hooratta poolte jäiga ühendamise kohta.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
03.12.2007 at 16:20 1 edit. Last edited 03.12.2007 at 16:21 by vvt
Jesper
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Afaik pole üldse ühest vastust sellele, kas hooratta väiksem inerts on (kõige muu samaks jäädes) tingimata hea asi, eriti tingimustes kus minimaalne mass on piiriks ees. Seega imho pole see massiküsimus nii määrav, pigem ma pooldaks töötlemata tehasehoorattaid turvalisuse kaalutlustel.

Vvt ja teised bemmihuvilised, mis selle originaal hoorattaga üldse juhtub seal? Võib-olla ma olen selle kõrvust mööda lasknud, vabandused sel puhul, aga mille järgi eristada "hapuks" läinud originaali tavalisest?
03.12.2007 at 16:26 1 edit. Last edited 03.12.2007 at 16:31 by Jesper
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Niiet majanduslikult on kokkuvõttes ikkagi kõige ökonoomsem lubada vaid originaal lahendust ? Mingit muud otstarvet peale püüde raha kokku hoida sellel punktil ei ole.
03.12.2007 at 16:27 1 edit. Last edited 03.12.2007 at 16:29 by peep
Lembit
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
vvt: Katsed asendada kahemassiline hooratas just-like-this otsa polditava ühemassilisega lõpevad peatse ja korduma jääva saalevahetusega. Sama ka põlve otsas hooratta poolte jäiga ühendamise kohta.
Kas sellele väitele on ka mingi tehniline seletus peale selle, et hooratta kokkupoltimine selle tasakaalust välja võib viia?
Niipalju, kui mina asjast tean, on kahemassilise hooratta mõte käiguosa vibratsioone vähendada, mitte saalesid säästa.
http://www.luk.com/content.luk.de/en/products/clutch_systems_new/zms_new/zms_new.jsp
http://www.high-impact.net/transmission_and_gear/DualMassvsSolidFW.htm
Mina küll ei suuda väändevõngete summutamise ja saalede kulumise vahel väga otseseid seoseid luua, niiet ootaks tehnilisi seletusi.
03.12.2007 at 16:56
Jörm
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Rehvidest ja protestidest.
Rehviga saab veel nii teha, et märgitakse ära 4 sõidurehvi, siis on kaks tagavara (meil on vist ühesuurused) ja lisaks on näiteks jokker rehvid, mis on kellegi vanad. Point on selles, et välimisi rehve iga sõidu järgi ei vahetata ja kui ikka pidevalt lukku lased, et siis pead oma rumalust ikkagi taluma kah.

Protesti tegemine tähendab 5000 krooni tagatisraha sissemaksu, mis antakse tagasi juhul kui protest oli õigustatud. Kui ei olnud, siis jääb see raha kas võistluste korraldajale või EAL-ile või ma isegi ei tea kelle tasku see läheb. Kahjuks ei anta seda teisele võistlejale selle eest, et tema mootor on lahti võetud. Vormelis ei ole viimase 10 aasta jooksul vist kordagi proteste tehtud, vähemalt mulle ei meenu. Virisend oleme küll ja mitte vähe, aga kellelgi pole tahtmist olnd viite tonni minema visata.

Teine lugu on kui tehniline komisjon võtab nõuks asja uurida omal algatusel ja samamoodi keegi selle eest kahjutasu ei saa. Samas ütleme nii et üks tihendiring on alati parem investeering kui käi ringi võitjana kelle selja taga sosistatakse et tal oli kõik valesti tehtud. Kui ma võidaks, tõmmaks ise kohe lahti, et te kõik näeks et see oli mehest kinni mitte viilimisest.

____________________________
Amper Racing
03.12.2007 at 17:16
Jesper
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Kui ma nüüd midagi väga mööda ei vaadanud, siis on mootori lahtivõtmise eelarve on suurusjärgus 2000 krooni pluss töö, seega kui näiteks 3 korda seda hooaja jooksul teha tuleb, siis läheb asi juba sinna auku et klassi odavuse saavutamine on suht kallis lõbu :) Ma pooldaks seda, et kuskil oleks kirjas maksimaalne arv lahtivõtmisi per hooaeg, millega võistlejat kostitada saab. Pakuks ka välja et see arv on 1, sest noh kui tuua võrdlusi siinse seltskonna kontekstis, siis see üks kord tähendab harrastaja rahakotile sama mis terve hooaeg OT osalustasusid.

Ma väga ei pahanda kui mingi punkti (vedrustus, turva) tõttu auto ehitamine näiteks 10k kallimaks läheb, sest auto jääb ju minu omaks ja ma sõidan sellega mitu aastat, lisaks OT, talvel võibolla jäärada jne, aga hooaja jooksvate kulude osas tuleks küll optimeerida nii palju kui vähegi võimalik, sest see papp läheb ju sisuliselt mutiauku ning lisaks tuleb kogu summa 5 kuu jooksul välja käia, seda ei saa samavõrd laiali määrida.
03.12.2007 at 17:40 1 edit. Last edited 03.12.2007 at 17:43 by Jesper
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Kiirenduses ei ole kogu ajaloo jooksul keegi kasutanud võimalust anda sisse 5 k. protest ja kuna ma enam-vähem tean mis ka muidu on toimunud, siis seda on üldse tõsiselt kaalutud ca. 1-2 korda 5 aasta jooksul ehk tõenäosus, et seda antud klassis ühe võistleja peal korduvalt samal hooajal rakendatakse on null. Samas teha reegel, mis annab puutumatuse on selgelt jamam, sest siis võib ju teha mida tahes ja võimalus tõestada puudub.
03.12.2007 at 17:51
Garfield
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
Jesper: Ma pooldaks seda, et kuskil oleks kirjas maksimaalne arv lahtivõtmisi per hooaeg, millega võistlejat kostitada saab. Pakuks ka välja et see arv on 1
Et kui esimesel etapil kellegi mootorit kontrollitakse, siis ülejäänud hooaja välltel on tal "mootoripuutumatus" ja keevita kasvõi turbo külge? Ma ei saa nendest hirmudest aru, millest siin pidevalt arutatakse. Niimoodi ei saa võidu sõita. Protsesti esitamisel pead 5000eek maksma tagatiseks. See summa on ka ju "terve hooaja osalustasu" jne. Teoreetiline võimalus on see tagasi saada, kuid siiski?


____________________________
Focus RS
03.12.2007 at 17:56
Jesper
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Aok, kui nii on lood, siis pole loomulikult probleem. Mul mõte liikus ennist umbes sellistel radadel, et kui keegi juba korra on tõestanud et ta pole kaamel, siis saab näitek plommi peale ja kuni plomm terve, ei pea uuesti midagi tõestama. Lisaks on seda võimalik teha ka ennetavalt, näiteks kui mootor enne hooaja algust mootor nagunii lahti tehakse, siis saaks kohe ka sisu ette näidata ja plommi peale. Aga jah, kui ülevaatustega praktikas hulluks ei minda, siis pole seda lisakeerukust tegelikult tõesti vaja.

Garfield, ma ei mõelnud proteste, vaid klassi juhtkonna eestvedamisel toimuvat kontrolli. Protestide pärast ei muretse, ma olen kursis et neid kunagi ei tehta :)
03.12.2007 at 17:59 1 edit. Last edited 03.12.2007 at 18:01 by Jesper
rolantsik
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Mina lasen enda autod kevadel ära plommida,et ei tekiks ülearuseid probleeme.
03.12.2007 at 19:51
vvt
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
Lembit:Niipalju, kui mina asjast tean, on kahemassilise hooratta mõte käiguosa vibratsioone vähendada, mitte saalesid säästa.
http://www.luk.com/content.luk.de/en/products/clutch_systems_new/zms_new/zms_new.jsp
http://www.high-impact.net/transmission_and_gear/DualMassvsSolidFW.htm
Mina küll ei suuda väändevõngete summutamise ja saalede kulumise vahel väga otseseid seoseid luua, niiet ootaks tehnilisi seletusi.

Põlve otsas tehes on Eestis kahemassiliste hoorataste ratsimise kogemus olemas bmw 2,4 diiselmootoritega (mis põhimõtteliselt on allotsast sama mootor, mis E36 325 oma) ja seal on jäigaks muutmise tagajärjed suurenenud mootori vibratsioon läbi pöörete ja raamsaalede kiire kulumine. Lahenduseks on olnud korras hooratta muretsemine. Tulemused on olnud isegi sedavõrd ekstreemsed, et kaks nädalat peale ratsimist on mootor remonti läinud.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
03.12.2007 at 21:36
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Kui nüüd keegi mingit radikaalselt uut infi ei anna, siis jääb see M20 hooratta variant välja, sest uurisin omal käel vahepeal asja ja see nõuab E30 starterit ja ratast tuleb tsipa lihvida. Kuna tegu palju kergema rattaga kui originaal (ja viimase otsa E30 325 starter pidi ka jupi kergem olema), siis oleks tegu juba performance modifikatsiooniga ja ei taha sundida laiu rahvamasse seda muudatust tegema. Stock jõu juures ei pidavat originaaliga suuri probleeme olema netifoorumite andmetel.
03.12.2007 at 21:52
raimo_r
E36 Cup vol. 2 - start antud !
rääkimata sellest, et neid M20 hoorattaid pole kusagilt võtta. M20 hoorata eeldab ka sama sidurikorvi ja sidurit. piisab ka ainult starteri hammasratta vahetamisest. hooratast tuleb mootori poolt lihvida nii 4mm jagu.

____________________________
igapäevasõiduk 4.8 V8 367hj, pühapäevasõiduk 3.2 R6 343hj
03.12.2007 at 23:22
onuuno
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Minul isiklikult oleks ettepanek suurendada etappide arvu,kuna on inimesi kelle loobumise põhjus selles sarjas osalemast on just etappide vähesus. Ma ei ole kindel aga ma arvan et Eristel näiteks ei oleks midagi selle vastu kui me sõidaks superkrossi raames ka omad etapid, saaks juba kaks etappi juurde. Näiteks asi võiks välja näha järgmine:
1. 18.mai (Eriste)
2. mai lõpp,juuni algus (open track)
3. 22.juuni ( Eriste)
4. 28-29.juuni (linnaring)
5. 13.juuli (Eriste)
6. 8-9.august (puma)
7. 30-31. august (Riia)

Muidugi ideaalis võiks üks sõit olla soomlastega koos kuskil Soomes, nagu nemad tulevad linnaringile ja sõidavad meiega koos.
Andke andeks kui minu väljapakutud idee enamuse arvates utoopilisena tundub, aga kuna juba auto ehituse alla raha kulub siis tahaks sõita ka maksimaalselt. Nüüd mõni tahab kohe niikuinii sähvata, et mine sõida sprinte ja jääradasid jne, aga põhi huvi oleks ikka sõita seda sarja mille jaoks konkreetselt seda autot ehitan.
06.12.2007 at 19:48
Mikk_M
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
raimo_r: rääkimata sellest, et neid M20 hoorattaid pole kusagilt võtta. M20 hoorata eeldab ka sama sidurikorvi ja sidurit. piisab ka ainult starteri hammasratta vahetamisest. hooratast tuleb mootori poolt lihvida nii 4mm jagu.

Mul on e30 kere peal see m50 mootor, koos m20 hoorattaga. Lihvima seda ei pidanud. Istus ilusti külge. starter on e30 oma(neid on erinevaid), sobib see, millel on pendiks rohkem väljas. Kuna e30 starter on suurem kui m50 oma(pole kogemust uuemate starteritega, vaid pre-facelift omadega), siis tuli mootori ploki küljest originaal starteri kinnitust lihivida maha,et starter ilusti otse jääks kasti suhtes.
08.12.2007 at 14:14
Alberto
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Mulle onuuno idee meeldib, alati võib ju vähem sõita kui aega või raha napib.
08.12.2007 at 16:50
rolantsik
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Nii,sai siis soome eestvedajatega võimaliku koostööd/sõitmist arutatud ja tulemused:

1.soomlased tulevad sõitma Linnaringile(sõidavad nad aga enda arvestuses)

2.Soome saab sõitma minna ka ainult 100% Soome reeglitele vastava autoga.

3.Soomlased üldiselt seisukohal,et neid on rohkem ja peaks nende reeglite järgi üldse asja tegema

Olulisemad erinevused autodes on amordid(neil sarja korraldajate müüdav Bils coil),amordilaagrid(neil metall),õhufilter(neil OMP koonus),kummid ja veljed,sidur
08.12.2007 at 19:32
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
rolantsik: 2.Soome saab sõitma minna ka ainult 100% Soome reeglitele vastava autoga.



Isegi väljaspool sommide arvestus ei ole nad valmis lubama Eesti E36-si rajale? Millest selline jäikus? Miks nad siis Linnaringil on valmis samas stardis eraldi arvestusea sõitma?


____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.12.2007 at 20:03
rolantsik
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
serõi:
quote:
rolantsik: 2.Soome saab sõitma minna ka ainult 100% Soome reeglitele vastava autoga.



Isegi väljaspool sommide arvestus ei ole nad valmis lubama Eesti E36-si rajale? Millest selline jäikus? Miks nad siis Linnaringil on valmis samas stardis eraldi arvestusea sõitma?


St väljendasin ennast nac valesti,väljaspool arvestust ikka saab.
08.12.2007 at 22:28
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Ma arvan, et esimeses etapis peaks me oma sarja käima saama ja siis võib mõelda, soome sõitude peale.
09.12.2007 at 04:13
-XR-
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Vbl väike OT, aga kõige uuemas Top Gearis ehitab Top Gear tiim endale e46 330d pemmist võidusõiduauto ning nad võtavad sellega osa 24h sõidust.
Mul tekkis igatahes väike võrdlus e36 sarjaga (homemade racingcars ja nii öelda homemade racers ;) )

Selle osa saab siit:
http://www.mininova.org/tor/1037327
10.12.2007 at 19:21 1 edit. Last edited 10.12.2007 at 19:24 by -XR-
Silwer
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
-XR-: Vbl väike OT, aga kõige uuemas Top Gearis ehitab Top Gear tiim endale e46 330d pemmist võidusõiduauto ning nad võtavad sellega osa 24h sõidust.
Mul tekkis igatahes väike võrdlus e36 sarjaga (homemade racingcars ja nii öelda homemade racers ;) )

Selle osa saab siit:
http://www.mininova.org/tor/1037327

Just vaatasin. Ülikõva TopGear osa! :)

Kes torrentit ja muula ei kasuta leiavad viletsama kvaliteediga video siit: http://www.youtube.com/results?search_query=TopGear+Serie+10+Episode+9&search=Search

* vaadata siis alates 1/8 kuni 8/8

____________________________
BMW 325i E30 2,7 Turbo & BMW E46 S54 SMG VF570 supercharged & BMW F25 X3
11.12.2007 at 20:50
rolantsik
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Väike uuem uudis siis:


EAL-is arvas tarkade klubi,et tuleks välja valida kõigile ühesugune amordi&vedru komplekt.
11.12.2007 at 22:04
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
rolantsik: Väike uuem uudis siis:


EAL-is arvas tarkade klubi,et tuleks välja valida kõigile ühesugune amordi&vedru komplekt.

Või piirata amordid selliselt, et neid poleks võimalik reguleerida ka auto alt ära võttes.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
11.12.2007 at 22:10
onuuno
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Kas rehvivaliku osas ka juba mingeid konkreetseid pakkumisi.
12.12.2007 at 20:50
opentrack.tqhq.ee foorum : BMW 325 Cup : E36 Cup vol. 2 - start antud !   .. 5 6 7 8 9 10 11 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.