register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : BMW 325 Cup : E36 Cup vol. 2 - start antud !   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
peep: Ülejärgmiseks hooajaks peaks mingi sellise reegli välja mõtlema, et kõik sarja autod dünotakse ja selgelt nõrgemad (mingi veaga või muidu kohvid) tulemused eemaldada ning ülejäänute keskmisest väärtusest üle 10% erinevuse (see ongi ca. 20 hj.) puhul peale ei saa. Peale seda mootorid plommi alla. Muidugi võib väita, et küll seda süsteemi saab üle kavaldada ja kindlasti saabki aga ega me kõik lollid ka pole ning kuna ring on väikene, siis küll need mustad lambad silma jäävad. Otsida on ju lihtne, tuleb vaid liidreid rajal jälgida. Kuid see on tuleviku teema, algavaks hooajaks pole mõtet vaeva näha IMO ning eks siis eluline kogemus näitab, mida oleks otstarbekas ja vajalik teha ?



Miks karistada neid, kes suudavad/tahavad masina korda teha kasutades selleks standardtükke ja -lahendusi? Kui keegi on valmis mootori kap.remondile 50k kulutama, siis las ta kulutab. See ei tähenda automaatselt kohe seda, et ta rajal ka kiireim on. Seda eriti esimes(t)el aasta(te)l. Päris kindlasti sõidab osavam mees (varem mainitud näidetest nt Roland või Ander) 40k-ga ostetud tehnikaga keskmise oskusega kuid kap.remonditud mootoriga autoga liikuvast kaasvõistlejast kiiremini.

Reeglites oleks ju jabur öelda, et sõita tohib vaid "kohviks" aetud mootoriga. Sama jabur oleks keelata sillaregull, rehvirõhu timmimine, vedrustuse sättimine jne.


____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.11.2007 at 15:21
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Su jutt kehtib ainult eeldusel, et üks mees sõidab stock võimsus +20 hj. mootoriga (ehk siis reeglite piires viimase vindini tehtud asi) ja ülejäänud sõidavad stock - 10 hj. mootoritega (ehk kohvi). Suht ebareaalne.

Aga jutt algas sellest, et vältida suure rahaga eelise tekitamist ja see oli vaid üks idee ja vabalt võib pakkuda teisi ideid.
21.11.2007 at 16:55 1 edit. Last edited 21.11.2007 at 16:56 by peep
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
rustang:
quote:
peep: Täiendusi ja täpsustusi peaks ikka tegema, sest vaevalt me kõike oleme ette näinud.

Tegelikult tuleks see reeglimuudatuste sisseviimise süsteem juba praegu läbi mõelda ja mingid põhimõtted paika panna. A-la kas otsustab sõitjate "koosolek" (virtuaalkeskkonnas toimuv hääletus) või "korraldaja" ainuisikuliselt või mingi muu süsteem


Selle peaks kindlasti kokku leppima.
21.11.2007 at 16:56
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
peep: Su jutt kehtib ainult eeldusel, et üks mees sõidab stock võimsus +20 hj. mootoriga (ehk siis reeglite piires viimase vindini tehtud asi) ja ülejäänud sõidavad stock - 10 hj. mootoritega (ehk kohvi). Suht ebareaalne.



Ei saa mõttest aru... Sry.

quote:
peep:
Aga jutt algas sellest, et vältida suure rahaga eelise tekitamist ja see oli vaid üks idee ja vabalt võib pakkuda teisi ideid.

Ikkagi - mootori korrastamine (palju rohkemat ju praegused reeglid ja põhimõtted ei luba) ei tohi olla keelatud, kuigi mootori korrastamine maksab üle keskmise palju raha.

Eelise saab "suure rahaga" ka see võistleja, kes kulutab rohkem ka amordi/vedru regullimisele, trennile ja rehvirõhkude timmimisele. Need tegevused, kui neid tõsiselt võtta, ei ole üldsegi mitte odavad (nii rahaliselt kui ajaliselt), kuid annavad tohutu eelise nende ees, kes seda ei tee.

Igal spordialal (sh kabe, allvee-male, kõrgushüpe, suusatamine, motosport jne) annab "suur raha" eelise "väikese raha" ees, sest treeningud maksavad väga palju. Totaalset võrdsust ei saabu kunagi.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.11.2007 at 17:50
Jesper
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
serõi: Miks karistada neid, kes suudavad/tahavad masina korda teha kasutades selleks standardtükke ja -lahendusi? Kui keegi on valmis mootori kap.remondile 50k kulutama, siis las ta kulutab.

Reeglites oleks ju jabur öelda, et sõita tohib vaid "kohviks" aetud mootoriga. Sama jabur oleks keelata sillaregull, rehvirõhu timmimine, vedrustuse sättimine jne.

Need ei ole päris samad asjad - kui vedrustuse seadete jms muutmise lubamine on taotluslik, et pakkuda entry level klassis võimalust omandada kogemusi üldises seadistamises, mis ka hiljem marjaks ära kuluvad, siis mehhaanikute võistluse "kes ehitab piiramatu eelarvega (paratamatult ebatäiuslike) reeglite piire otsides parima bemmi mootori" koht võiks imho olla kuskil mujal kui entry level klassis. Rahvaralli on väga hea näide käest ära läinud entry levelist, kunagi tqhq foorumis olid pildid tiimibussidest ja rehvisoojendajatest :) Samas mingi konstruktiivse ennetava korrektsioonimehhanismi (dünod jms) leiutamine on tõenäoliselt rohkem paksu verd tekitav kui asjast tolku on, etapivõitjale antav kindla suurusega lisaballast on way lihtsam lahendus. Võiks kuidagi loomulikult välja kujuneda selline olukord, kus suure rahakotiga ehitajad liiguks kohe S1600 või S2000 ja bemmiklass jääks selliseks sõbraliku kimamise kohaks, kus ebamõistlikult suurte, mis siis et reeglipäraste kulutuste tegijad siiski väga oodatud pole.
21.11.2007 at 17:54
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
"Kohviks" aetud mootoris kõikide vajalike kulunud detailide (kolvid, saaled, rõngad, klapid jne) uute vastu vahetamine liigitub minumeelest täiesti selgelt hooldustööde alla. Kui see peaks keelatud olema, siis võiks ju üldse igasuguse hooldamise ära keelata :)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.11.2007 at 18:08
rolantsik
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Võiks kuidagi loomulikult välja kujuneda selline olukord, kus suure rahakotiga ehitajad liiguks kohe S1600 või S2000 ja bemmiklass jääks selliseks sõbraliku kimamise kohaks, kus ebamõistlikult suurte, mis siis et reeglipäraste kulutuste tegijad siiski väga oodatud pole.

Nujah,aga seda ei ole võimalik ära keelata,kui näiteks kommivabriku boss tahaks bemmiga kimama tulla :)

Rahvarallis oli see probleem,et puudus tahe ja kogemus kontrollida ning karistada rikkumiste eest.

Tahe ja kogemus on Lauril olemas,selle asja organiseerimise jaoks.

St.rikkumistele ei vaadata kindlasti läbi sõrmede.
21.11.2007 at 20:31
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Kas on mõtet selle monoklassiga jamama hakata, kui juba eos on nägemused nii erinevad ?

Open Track'i seltskonnast tulevad sõitma inimesed, keda ma isiklikult tean, ning nende nägemust asjast samuti. See on siin ka päris mitmes pikas teemas kirjas. Nad sooviksid võimalikult optimaalse panustamise juures (aeg ja/või raha - seda on lihtsalt piiratult) korra elus "päris" rada proovida autoga mis ikka natuke liigub ka. Eelistatult oleks see nende oma auto aga kuna selles osas head lahendust ei leidunud, siis oleme 3 seeria monoklassini jõudnud. Üldjuhul neil pole võimalik kasutada hästisisutatud töökodasid, mõnel pole garaazhigi, enamuses nad teevad oma autosid ise või siis sõidavad tegemist mittevajavate masinatega, seega neil pole mehaanikuid kasutada, pole sponsoreid, treilerit millega autot vedada. Seega antud sarjaga liitumine on päris kõva hüpe ühel või teisel moel.

Saan aru, et see kõik kõlab virisemisena, et mis Sa siis trügid päris rajale kui maa külmand ja kärss kärnas aga ma nii ei arva, tõsine fänn võib olla ka ennast 100% pühendamata, kui eesmärk pole vaid ja ainult võit. Ehk nende inimeste motiivid on mulle arusaadavad. Teadmine, et enamus kaasvõistlejaid on samasuguse tausta ja kogemusega, ning tuntud inimesed, kellega on aastaid rajal koos sõidetud ja muidu suheldud, ei oma ka mitte väikest rolli.

Samas ma ei ole eriti aru saanud, miks juba võistluskogemusega inimesed selles sarjas osaleda soovivad, sest klasse on ju palju mille vahel valida ? Kuid on näha, et arusaamine, mis on selle konkreetse sarja mõte ja eesmärk, on küllalt palju erinev.

Ca. 230 hj. arendavate "stock" mootoritega vähemalt mina ei viitsi võidu sõita ja arvan, et siinse foorumi liikmeid koondava ürituse ehk Open Track'i osalejate seas neid eriti ei leidu - me oleme 7 aastat rada sõitnud ja kõikidel huvilistel on alati olnud võimalus "päris" võistlustele minna ka ilma selle klassita.

Külastasin eelmine sügis EMV viimast etappi, ma polnud ca. 10 aastat ühelgi rinka võistlusel käinud ja mõtlesin, et vaatan päris võidukihutamist. Rajal oli paar-kolm autot. Samal ajal OT'l oli 60 mahutamisega tegemist - natuke mõtlemisainet...
21.11.2007 at 21:50
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Kui sa "juba võistluskogemusega" inimeste all oled muu hulgas silmas pidanud ka mind, siis pean siinkohal tunnistama, et mul endal selles sarjas võistlemise ambitsioon puudub. Küll tundub mulle sarja idee ise huvitav. Aktiivselt mõtlen sellel teemal eelkõige seetõttu, et kui asjast asja saab, tekitaksin üks kuni mitu autot ning otsiksin neile ka juhid. Ise olen printsiibi "kola-välja-puur-sisse-ja-tuld" printsiibi pooldaja, kuna ei näe sügavat mõtet ulme raha töötavate mootorite parandamisele kulutada. Seda enam tahaksin ma kulud madalal hoida, et mul nagu mitme auto ehitamise ja jooksutamise mõtted või nii.

Samas ei saa ma siiski absoluutselt aru tekkinud mootorite remondi kartusest... Et saale võid vahetada siis kui kolks juba kõrvaga kuulda ja klapi pärast seda kui see on murdunud või sisse langenud ja tihendid/poldid tuleb alati vanad panna? Absurd. Ja kuidas seda üldse reglementeerida või kontrollida?

Sarja võrdsuse huvides võiks küll mõelda toimunud etapi kiirematele järgmisel etapil lisaraskuste lisamise üle sarnaselt B2000 toiminud süsteemile, st mõte, millele Jesper viitas. Võimalik, et S2000-s toimib see praegugi.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.11.2007 at 22:17 1 edit. Last edited 21.11.2007 at 22:21 by hall
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Väide, et minu pakutud dünomise printsiip keelab originaalseisukorra taastava remondi pole ju tõsine. Kui klassi keskmine võimsus on 190 hj., mis on väga realistlik hinnang, arvestades sisse väsinud mootorid ja kordatehtud, siis + 10 % on 209 hj. Sina väidad, et seda piiriks seada on liiga vähe, sest mootorit peab saama remontida. Minu arust see pole enam remont. %'dest jutt seetõttu, et dünode absoluutnäite pole mõtet kasutada.
21.11.2007 at 22:39
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Ei, ma ei väida, et +10% piiriks seada on liiga vähe. Ma lihtsalt üritan ette kujutada seda dünomise protsessi ja kogu sellega seonduvat asjaajamist hooaja jooksul (nt mootorivahtuse korral uuesti dünomised, sellega seonduv mõõteaparatuuri viga võrreldes eelmiste mõõtmistega jne) ja jõuan arusaamisele, et see asi tekitab rohkem jama kui sellest kasu on.
Asi, mida ma ei mõista, on kartus mootoriremonti tegevate meeste/naiste ees, kes kulutavad tõesti lihtsalt kulunud osade väljavahetamise peale suure hulga raha (suurusjärk siis 20-40k).

Põhiline printsiip peab olema siiski ju see, et kõik, mida pole lubatud, on keelatud. Aasta lõpus või ka keset hooaega vaatab tehniline kiiremate suksude südamed üle ja kui leitakse midagi ebaseaduslikku, järgneb sellele sanktsioon. Kuna sarjas vähemalt esialgu sõitma hakkavad tegelased tunnevad üksteist vist juba varemgi, on keskmisest lihtsam leppida kokku "fair play" reeglid ning need siis ka hiljem liitunutele selgeks teha. Patustamine reeglite vastu peab olema totaalselt "out" ning tooma kaasa kui mitte ihunuhtluse siis kaaslaste sügava halvakspanu. Arvan, et enamusele osavõtjatest on see juba päris ränk karistus.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.11.2007 at 22:58
matukas
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
peep: ...Aga selge on, et kui osalejad leiavad kuluka "augu" reeglites, siis see auk tuleb koheselt sulgeda, mitte lasta kõikidel see kulu ära teha ja lõpetada seal kus ennegi. See eeldab jällegi sarja aktiivset juhtimist, et saaks operatiivselt seisukoha võtta ja vajadusel sekkuda. Sama printsiip kehtib mistahes sarjas, F1 k.a...
Seda nimetaks reeglite täpsustamiseks ;)

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
21.11.2007 at 23:02
E28-535
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Juhul kui grupiostmiseks läheb siis (http://www.rallyshop.ee/) saab ka vastavat allahindlust
22.11.2007 at 09:47
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
serõi:
Asi, mida ma ei mõista, on kartus mootoriremonti tegevate meeste/naiste ees, kes kulutavad tõesti lihtsalt kulunud osade väljavahetamise peale suure hulga raha (suurusjärk siis 20-40k).

Põhiline printsiip peab olema siiski ju see, et kõik, mida pole lubatud, on keelatud.

Minu arust me oleme üldised arutelud lõpetanud ja reeglid on juba paigas, kolm sekundit puudu, et autot tegema hakata. Mina ei leia reeglitest ühtegi punkti, mis keelaks remondi ega ei ole ka siin teemas mitte keegi teinud ettepanekut selline punkt kehtestada. Printsiip, millest Sa räägid, on juba reeglites kirjas.

Kes on kiiremad ? Ilmselt need, kes esikolmikusse sõidavad. 5 etapi puhul on meil maksimaalselt võimalik 15 erinevat esikolmiku võistlejat, mis monklassi puhul pole võimatu. Ok, pigem on neid ca. 6 kui osalejaid on ca. 10. Sinu poolt pakutav ülevaatus eeldab vähemalt kaane eemaldamist. Mis on siis lihtsam ja odavam, kas pooltel võistlejatel lasta mootor lahti võtta või paluda kõigil rullide pealt läbi käia ? Sama dünoga mõõdetuna on viga eri tõmmete vahel minimaalne ja temperatuuri ning õhurõhu osas on kasutusel korrigeerivad koefitsendid. Katame monitooringuga kõik võistlejad ja nad saavad ise ka teada, mis seisus nende mootorid on ? Mina näen asja nii, et peale esimest etappi teeme dünomise (I etapi tulemused jäävad kehtima igal juhul) ja saame n.ö. baseline numbri kätte. Baseline'i saame kui eemaldame kõige nõrgema ja kõige tugevama tulemuse ja leiame ülejäänute keskmise. Kui mõne tulemus on 10% üle selle keskmise, või keegi on silmipimestavalt kiire rajal, suunatakse ta kontrollmõõtmisele ja see osutub piirist üle minevaks siis juba põhjalik kontroll koos mootori avamisega. Kui kontroll tuvastab, et kõik ok, siis nii ongi ja sanktsioone ei järgne.

Eelkõige on vaja selgust sarja juhtimise osas. Siis saab rääkida konkreetsetest meetmetest, sest netidemokraatia toimib ainult teatud ulatuses, lõpuks peab keegi otsuseid tegema.

Edukusega seonduv kaalu lisamine on samuti lahendus aga siin peaks selgeks tegema mida me soovime ? Kas tahame teada oma võimeid sõitjatena või on olulisem võimalikult võrdne võidusõit ? Kaalu lisamine karistab edukust, mis pole pärs sama asi kui võrdsuse taotlemine tehniliste piirangute kaudu, kus juhi võimeid ei arvestata. Eelkõige on ta kasutusel sarjades, kus sõidetakse erinevatel autodel, et hoida konkurentsi kõikidele osalejatele ja publikule atraktiivsel tasemel. Monosarja idee on ju vastupidi võrdsuse taotlemine tehnilises poole peal, et jääks vaid juhtide erinevus. Lisakaalude sisseviimisel ei peaks ju sari ainult 325'ga piirduma, compacti lubamine poleks siis enam mingi probleem.
22.11.2007 at 11:21 1 edit. Last edited 22.11.2007 at 11:29 by peep
Jesper
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
No düno pole ka mingi mikromeeter, vt:

Dyno Thoughts and HP Losses by Simple Digital Systems
Measuring Engine Power by David Baker
Coastdown Losses by David Baker

Põhimõte on ilus, aga kui kellelgi on juba soov petma hakata, siis pole ka probleem enne dünomist vaikselt süüde valeks keerata või õllepurk sumpsi lüüa :) Kui viimane sõna on nagunii tehnilisel kontrollil ja dünotulemus sisuliselt midagi ei otsusta, siis saab vast ilma selletagi. Tuleb otsustada et aastas on näiteks võimalik teha x tehnokontrolli ja seega x/5 esimest võetakse iga võistluse järel ette. Kui keegi ei suuda oma tuunitud püssiga sinna x sisse mahtuda, siis seda halvem talle :) mingi stiilis kuuenda koha omaniku kottimine on küll ideeliselt õilis, aga praktiliselt mõttetu.

Jah, ega ma lisakaale ka väga tõsiselt välja ei pakkunud, lihtsalt minu arust suurt vahet pole kas diskrimineerida võitjaid vastavalt ülejäänud sõitjaterivi mootorite keskmise kohvistumise astmele või lihtsalt otse vastavalt lõpuprotokollile.
22.11.2007 at 11:44 3 edits. Last edited 22.11.2007 at 11:57 by Jesper
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Nendes artiklites räägiti enamuses fwhp ja rwhp erinevustest ja põhjustest miks teisest ei saa esimest adekvaatselt tuletada. See ei ole meie probleem, rwhp on piisavalt hea ühik. Samuti ei ole meie probleem esimeses artiklis mainitud erinevused tulenevalt käikudest ja rehvidest. Kõigil on sama käigukast ja samad rehvid. Ratta kaldenurkade erinevuse mõju konkreetselt 3 seeria puhul ei oska ma hetkel hinnata aga 3% (4-5 rwhp) see vaevalt on. Düno operaator oskab seda kindlasti kommenteerida.

Kui on võimalus süüde valeks "keerata" on võimalus seda tuvastada, rääkimata plekkpurgist sumpsis.

Aga ok, lõpetaks selle teema. Mulle isiklikult sobivad need reeglid sellisena ka, Lembit oli see kes kogu keskustelu alustas oma väitega, et ta on võimeline suure rahaga tegema mootori, mis on teistest vähemalt 20 hj. võimsam. Loodame siis, et ta seda ei tee ja keegi teine ka mitte.
22.11.2007 at 11:57 2 edits. Last edited 22.11.2007 at 12:03 by peep
Jesper
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Artiklite uba oli selles, et düno kasutamine mingiks mõõtmiseks, millest sõltub rohkem kui omaniku ego õlleklaasivestluse juures, nõuab mõõteprotseduuri standardiseerimist, ehk siis jällegi oma reglementi. Lisaks pole erinevate õhuniiskuste-, temperatuuride ja muu sellise korrektsioonivalemid eri veermikudünodel standardiseeritud, nii et kui baseline jaoks kasutatud pink näiteks katki läheb, siis vutt vutt kõik jälle uude pinki, uut baseline'i saama.

Sry, mu jutt ei olnud mõeldud küll vastu rääkimisena, lihtsalt selle plaani teostamise keerukus hirmutab.
22.11.2007 at 12:08 1 edit. Last edited 22.11.2007 at 12:08 by Jesper
rustang
  
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
Jesper: kui baseline jaoks kasutatud pink näiteks katki läheb, siis vutt vutt kõik jälle uude pinki, uut baseline'i saama.

Tõlge: Kui Maksimi düno katki läheb siis kõik vutt-vutt soome :)
22.11.2007 at 12:15
peep
 
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
Meil on vaja variatsiooni, mitte numbrit ehk kogu see ego ja numbri jutt pole teema. Reglement on, et kõik autod dünotakse sama käiguga ja samade rehvidega. Kuid düno võib tõesti katki minna või muidu tegevuse lõpetada ehk seepärast ei saagi seda süsteemi rakendada, mott.
22.11.2007 at 12:20
rustang
  
Moderator
E36 Cup vol. 2 - start antud !
See teema hakkab vaikselt hapuks minema - peaks Jörmi tagant utsitama, et viimane "ametlik" reeglistik veebi üles saaks ja soovijad võiksid doonorid ära osta.
22.11.2007 at 12:37
matukas
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
peep: Meil on vaja variatsiooni, mitte numbrit ehk kogu see ego ja numbri jutt pole teema. Reglement on, et kõik autod dünotakse sama käiguga ja samade rehvidega. Kuid düno võib tõesti katki minna või muidu tegevuse lõpetada ehk seepärast ei saagi seda süsteemi rakendada, mott.
Mitte siis unustada ka sama peaülekannet!

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
22.11.2007 at 12:45
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
matukas:
quote:
peep: Meil on vaja variatsiooni, mitte numbrit ehk kogu see ego ja numbri jutt pole teema. Reglement on, et kõik autod dünotakse sama käiguga ja samade rehvidega. Kuid düno võib tõesti katki minna või muidu tegevuse lõpetada ehk seepärast ei saagi seda süsteemi rakendada, mott.
Mitte siis unustada ka sama peaülekannet!

Kuidas sa seda ette kujutad :) :)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
22.11.2007 at 12:54
Garfield
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
peep: Mis on siis lihtsam ja odavam, kas pooltel võistlejatel lasta mootor lahti võtta või paluda kõigil rullide pealt läbi käia ?
Ma pakun, et see esimene. Lihtsalt võidusõit on selline. Võta või jäta. Ja kaane mahavõtmine on tiimi enda asi ja sellest keeldumine võrdub tulemuse tühistamisega.
Aga ma arvan ka seda, et ei ole mõtet "mõõtmatut mõõta". Reeglid on paigas. Esimene etapp näitab, kui suured on erinevused. Seni võiks tehniliste tingimustega tutvuda ja autosid ehitada. See, kes selles sarjas jätab osalemata seepärast, et on "teatav teoreetiline võimalus +/- 20hj osas" võiks millegi muuga tegeleda.
EDIT: Matukas, mis ajast düno tulemus ülekandearvust sõltub?

____________________________
Focus RS
22.11.2007 at 13:14 1 edit. Last edited 22.11.2007 at 13:16 by Garfield
matukas
  
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
Garfield: ...EDIT: Matukas, mis ajast düno tulemus ülekandearvust sõltub?
Tegelikult võib see düno tulemus sõltuda ka käigukastist. Erinevatel ülekannetel on erinevad kaod. Seda mõtlesin. Ülekannetega (4.1, 3.91) seotud postituse viites oli juttu ka. http://www.metricmechanic.com/pdfs/Differentials.pdf (lehekülg 4)

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
22.11.2007 at 15:36 2 edits. Last edited 22.11.2007 at 16:19 by matukas
hall
 
E36 Cup vol. 2 - start antud !
quote:
Garfield:
quote:
peep: Mis on siis lihtsam ja odavam, kas pooltel võistlejatel lasta mootor lahti võtta või paluda kõigil rullide pealt läbi käia ?
Ma pakun, et see esimene. Lihtsalt võidusõit on selline. Võta või jäta. Ja kaane mahavõtmine on tiimi enda asi ja sellest keeldumine võrdub tulemuse tühistamisega.
Aga ma arvan ka seda, et ei ole mõtet "mõõtmatut mõõta". Reeglid on paigas. Esimene etapp näitab, kui suured on erinevused. Seni võiks tehniliste tingimustega tutvuda ja autosid ehitada. See, kes selles sarjas jätab osalemata seepärast, et on "teatav teoreetiline võimalus +/- 20hj osas" võiks millegi muuga tegeleda.


Pikk teema väga hästi kokku võetud (Y)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
22.11.2007 at 15:54
opentrack.tqhq.ee foorum : BMW 325 Cup : E36 Cup vol. 2 - start antud !   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.