register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Tahan sõita !   1 2 3 4 5 6 7  
Poster Message
tsrk
 
Tahan sõita !
quote:
Lembit: Ma küll päriselt nii ei arva, aga mingi nurga alt jääb mulje, et ei suudeta meeste hulgas konkureerida ja siis leitakse, et peaks tegema reeglid selliseks, et suudaks. Rajal sõidetakse võidu, mitte reeglite kirjutamise laua taga!
2010.aastal osales S1600 sarjas üle kümne osavõtja hooaja jooksul. Tulla nende hulgas eestikate ja lätakate kolmandaks + mingi arusaamatumüstiline Baltic Sea Cup karikasarja võit - kas seda saab nimetada "ei suudeta meeste hulgas konkureerida"?
04.09.2011 at 09:09
hall
 
Tahan sõita !
Konkurentsis mittepüsimisest Seppami puhul rääkida kindlasti ei saa, igasugused viited sellele on mu meelest täiesti alusetud. Seega vôiks selle teema kohe maha tômmata.

Kui Kumhole vôi ükskôik millisele muule monorehvile üleminek tooks juurde rohkem sôitjaid kui ta minema viiks, siis oleks klassi tervise seisukohast môistlik selline otsus minu arvates teha. Samas suhtun ma äärmise skepsisega nendesse "oi kus tuleks palju sôitjaid, kui vaid see muudatus ära tehtaks" juttudesse. Praegune seis on see, et me teame üsna täpselt mis autod tavarehvi kasutuselevôu korras enam starti ei tule, kuid ei tea seda, kes sellest muutusest tulenevalt lisanduvad.
Sôitjana olen ma pigem ise selle suuna toetaja, mida esindab Lembit.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
04.09.2011 at 09:32
tsrk
 
Tahan sõita !
Meie jaoks probleemi ei ole - kui on shlikid, siis on shlikid, kui on kumhodmasteridvõimisiganes, siis on need! Kui aga asi läheb alusetuteks solvanguteks, siis ei saa mitte vaiki olla :)
04.09.2011 at 09:48
Raceboy
 
Tahan sõita !
Ja üldse, meie oludes, kus teatakse peast, mitu autot kellelgi kuskil on (elik autosid on väga vähe), tuleks reeglid teha olemasolevate autode järgi, et need starti tuua, mitte uusi üritada leiutada. Tõenäoliselt on need jalgrattad juba mitu korda mujal maailmas leiutatud, milleks seda uuesti teha ja mitte veidi asja uurida?

Veider on ju küll: autosid nagu on, aga need ei sõida rajal, vaid seisavad garaažides/aianurgas jne. Sama asi on ka kiirendusspordis, kus viimaste aastate EMV on rohkem naljanumber.
Samas tehti ühe teise autoklubi poolt kaks tänavaklassi, kus on ainult indeksipõhine jaotus ET järgi ja seal kahes klassis on igal etapil sama palju või rohkemgi võistlejaid olnud, kui kogu EMV peale kokku.

S1600 puhul tuleks äkki uurida põhjusi, miks olemasolevad autod rajal ei ole, mitte pimesi reegleid muuta üritada. Kui ajakohase turvavarustuse ostmine kallis on, siis pole odavamast rehvist vist eriti tolku kuna see ei vabasta turvavarustusest ju?

____________________________
www.vems.ee
04.09.2011 at 10:08
peep
 
Moderator
Tahan sõita !
quote:
Raceboy: /.../ tuleks reeglid teha olemasolevate autode järgi, et need starti tuua, mitte uusi üritada leiutada. Tõenäoliselt on need jalgrattad juba mitu korda mujal maailmas leiutatud, milleks seda uuesti teha ja mitte veidi asja uurida?

Veider on ju küll: autosid nagu on, aga need ei sõida rajal, vaid seisavad garaažides/aianurgas jne. Sama asi on ka kiirendusspordis, kus viimaste aastate EMV on rohkem naljanumber.
Samas tehti ühe teise autoklubi poolt kaks tänavaklassi, kus on ainult indeksipõhine jaotus ET järgi ja seal kahes klassis on igal etapil sama palju või rohkemgi võistlejaid olnud, kui kogu EMV peale kokku.

Küsimused, mida minu poolt viidatud hj/kg põhine klassijaotus lahendab. Ajad on edasi läinud, hobitasemel on töömahu ja modifiaktsioonipõhine klassijaotus kallis ja osalejate jaoks piirav. Kui muidugi keegi soovib selle asja käivitamisega tegeleda, sest seal peab olema tugevam administreerimine kui senistes klassides. Ja võislejad peavad nõustuma sellega, et taevalikku õiglust pole ja kui nende auto on liiga kiire, siis ta liigutatakse järgmisesse klassi või pannakse rauda külge.

Ei saa välistada, et olemasolevate autode omanikel pole hetkel lihtsalt võimalik nendega sõita ja kahjuks selles osas ei anna suurt midagi teha. Tuleb üritada ligi meelitada neid, kellel see võimalus on, küllap nad siis need seisvad autod üles ostavad. Uus rada annab selliseks meelitamiseks suurepärase võimaluse.
04.09.2011 at 10:21
Marvin
Tahan sõita !
Et juba uitmõtete väljakäimiseks on läinud, toon paralleelina välja Eesti motokrossis toimuva. Seal on pilt tegelikult sama - meistrivõistlustel on stardipuu tagune tühi, karikavõistluste etappidel on aga suisa tsirkust tehtud. Nii näiteks võitis Aigar Leok sõitusid puhta enduuropilliga, tuled küljes ja puha. See on umbes sama mis ralliautoga rinkaetappe võita - rattaid on justkui samapalju, aga sellega sarnasus ka lõpeb. Samal ajal on tsikleid palju ning igasügisene MMM Viljandis oma enam kui 500 osalejaga on näidanud, et rahvas tahab sõita küll. Sellelt tõdemuselt tekkis Eesti Hobikrossiklubi, mille karikavõistluste etappidel on sel aastal korraga peal käinud ligi 250 sõitjat ning ka kõige hullema ilmaga etapil Karksis oli kohal 137 võistlejat. Hobikrossiklubi sõitudel puudub võistlusklassideks jaotamine töömahu järgi, sõitjad on jaotatud klassidesse tugevuse järgi. Klasse on 4, A-klassi on peal käinud tippsõitjad ning D-s võiks ehk ise põristada, kui ma ei peaks neil võistlustel aega võtma :). Lisaks on klassid noortele, veteranidele ja retrotsiklitele. Tulemuseks on see, et iga sõitja saab sõita enese kiirusega võistlejatega tehnilisest varustusest sõltumata. Kui keegi tuleb kulkujahil liiga madalasse klassi, on korraldajal õigus ta käsukorras kiiremasse klassi võidu sõitma saata. Hooaja võitja saadetakse kohustuslikus korras kõrgemasse klassi, kõige kiirema hobiklassi võitja (milleks on kahetaktiliste vabaklass, mis sõidab A-klassiga koos) aga sarja peasponsori toetusel meistrivõistluste sarja sõitma. Loogiline, eks?
Uitmõte on siis see, et ehk ei peaks me tõsisportlaste kiirust maha kruttima lootuses uusi sõitjaid peale saada, vaid korraldama nendele kuurialustele masinatele omaette sõitusid sõitjate kiiruse, mitte võistlusklassi alusel. Sõitku millega tahavad, seni kuni turvanõuded on täidetud. Võidu sõita ei taha ju mitte masinad,vaid mehed. Kui keegi liiga kiireks läheb, saadetakse S1600-sse asumisele :).
04.09.2011 at 11:02 1 edit. Last edited 04.09.2011 at 11:15 by Marvin
hall
 
Tahan sõita !
Ma olen viimase aasta jooksul veidi môlgutanud môtteid Peebu viidatud kg/hj-suhtele taandatud vôidusôiduteemal. Sarnast pôhimôtet kasutatakse päris mitmetes kohtades, endale on silma jäänud üks vastav sari Saksas ning ka nt Britcar 24h klassijaotus oli mälu järgi just selle loogika alusel koostatud. Mu jaoks on lahtiseks jäänud vaid see, kuidas määrata autode vôimsust. Ei ole ju keeruline saada dünos tegelikust väiksemat tulemust?

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
04.09.2011 at 11:13
rolantsik
Tahan sõita !
Antud võimalus on ka siiani olemas olnud - Superkross.
Kõige suuremal on kohal olnud üle 40-ne auto.Seda siis ainult Eestist.

Veel näiteid pole vaja kaugelt otsida.Leedukate FastLap ja Miniziedas,neis toimuvad samuti ühisstardid.(Miniziedas tekkis küll minu info kohaselt tülide tõttu kohalikus ASU-s)
Miniziedas kasutab kõikides klassides monorehvi(BF Goodrich),Fastlapis on vist vaba rehv?
Miniziedase võistlused toimusid enne põhiliselt Kazlu-Ruda vanal lennuväljal,sest Kacergine raja kasutamise eest taheti saada "miljoneid"
Väike video Miniziedasest:

Andresel peaks südame alt soojaks võtma- 1 seeria(diisel) bemm pusib vanade rullnokkadega :D


04.09.2011 at 11:34 1 edit. Last edited 04.09.2011 at 11:35 by rolantsik
Marvin
Tahan sõita !
quote:
rolantsik: Antud võimalus on ka siiani olemas olnud - Superkross.
Kõige suuremal on kohal olnud üle 40-ne auto.Seda siis ainult Eestist
Nonäed, autod on ju olemas ja sõita tahetakse kah. See superkrossi nimetus muidugi on erakordselt ebaõnnestunud - superkrossis sõidavad võidu Villopoto, Dungey ja Reed, mitte Seppam, Nilson ja Lill :). Saadagu nendest masinatest kasvõi kolmandik nüüd püsivalt ringrajale ning ongi asi korras. Ei ole vaja üle korraldada/mõõta, lihtsalt osalejatel peab tore olema.
04.09.2011 at 12:03
rolantsik
Tahan sõita !
See Superkrossi nimi on nac imelik küll jah :)
04.09.2011 at 12:08
tehnik
  
Tahan sõita !
Minu uitmõtteks tuli kogu jutuajamise põhjal praegu midagi niisugust:
Üks kord vähemalt, oli võimalik tekitada võistlus (OT35 ikka) mille nõuded autole, turvalisusele ja rehvidele olid nii minimaalsed, et polnud „sentigi“ rohkemnõudvad kui tavaline Opentrack (osavõtu maksu ei arvesta, see oli veel „lisa“ kingitus). Peale selle oli 19 osavõtjat ja 15 ringi. Olid erinevad võimsused, kaalud, rehvid ja miinimum turvanõuete piiriks olin vist mina. No võibolla oli selline võistlus, ilma kahjusid tekkimata, võimalik vaid arvestatavas osas kõrgetasemeliste osavõtjatega ja sel korral. Tõenäoliselt oleks aga olukord palju riskantsem kui tekiks mingi "sama väheste" nõuetega sari, kuid sõitma pääseksid ja ka tuleksid peamiselt „mehed otse tänavalt“.
Tundub, et Openrack õpetab ringrajal sõitmist niipalju, et kui keegi seal piisavalt harjutanud sõitja satub kusagil võistlema, on ta võimeline vähemalt kaasa võistlema nii et ei kujuta endast eraldi võetavat ohtu. Võibolla sellepärast oligi võimalik OT35 võistlusel probleemideta koos sõita tugeva tasemega võistlejatel ja minusugusel - „otse Opentrackilt“.
04.09.2011 at 13:31
hall
 
Tahan sõita !
Mu meest pole Superkrossi nimel häda midagi.
Kui teame, et Superkrossis osales varasemalt suur hulk autosid, siis pôhiline küsimus on, et miks nad seda enam ei tee? Seal ju saab sôita Masteri/Kumhoga? Miks need autod peaksid kuskil teises sarjas välja ilmuma kui teame, et Superkrossist odavamalt osaleda niikuinii ei saaks?

Lätakate poolelt on rehvivahetuse pôhjenduseks see, et osad senised Natsionaalid tuleksid sel juhul üle, aga ma ikkagi julgen olla selle ületuleku arvukuse osas äärmiselt skeptiline.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
04.09.2011 at 13:32
sfinx
 
Tahan sõita !
Ma olen küll võidusõidu kohapealt pigem see "kõvataja", kes järgmisel aastal rajale ei tule aga lisan paar mõtet.
Peebu pakutud hj/kg klass tundub igaljuhul väga põnev alternatiiv ja sellise klassi tekkimisel kaaluksin ise osalemist. Hetkel ei tundu ükski klass piisavalt ahvatlev, et hakkaksin osalemist kaaluma.

Võlu seisneks just selles, et peale saab sisuliselt ükskõik mis tehnikaga. See tooks ehk rajale nii uusi autosid kui vana kuuri all seisvat olemasolevat tehnikat, mida ei viitsita üles putitada, kuna konkurentsis püsimiseks peab liiga palju investeerima?
Ma olen OT-l osalenud mingi 5+ aastat seetõttu, et õhkkond on äärmiselt eluterve. Kui suudaks luua klassi, kus oleks sama hea õhkkond + kirju tehnika siis usun, et asjal oleks jumet. Nii sõitmise kui vaatamise poolelt.

Eesti / Baltikum on piisavalt väike, et 5 spetsiifilise klassi jaoks ei jagu lihtsalt sõitjaid/raha/autosid. Ma näeks pigem just sellist hobisõitjatele suunatud formaadi arendamist, kus olulisem on osalemine kui poodiumile saamine. Et võistlusel osalemine on mõnus sotsiaalne üritus, kus saad iseennast, oma oskusi ja teadmisi proovile panna (auto seadistamisel - ehitamisel). Osalev tehnika oleks eeldatavalt piisavalt kirju, et endale sobiva sparringupartneri(te) leidmine ei ole keeruline..

Lugesin huvi pärast ka neid hj/kg klassi tehnilisi tingimusi. Seal on igal võistlusel kohal kaalud, ning pisteliselt ka mõõdetakse võimsust. Eestis näeks asi siis ilmselt nii välja, et kahtluse korral saadetakse auto kindlasse dünosse ja kui võimsus ei vasta mingi 5% tolerantsi piiresse siis tulemuseks on trahv / disklaff vms.
04.09.2011 at 13:39
Jesper
 
Tahan sõita !
quote:
sfinx: Ma näeks pigem just sellist hobisõitjatele suunatud formaadi arendamist, kus olulisem on osalemine kui poodiumile saamine.
Usu mind, see et sul ka pärast 1-2 võistlushooaega on huulil lause "olulisem on osalemine ja enda proovile panek kui poodiumile saamine" on umbes sama tõenäoline nagu ülemaailmne kommunism aastaks 2015.

Muidu võistlused iseenesest on väga sotsiaalsed üritused. Eriti mehaanikutele, kes vahel sotsialiseeruvad nii hoogsalt, et ka järgmisel päeval on kergelt tunda :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
04.09.2011 at 13:56
Marvin
Tahan sõita !
quote:
serõi: Mu meest pole Superkrossi nimel häda midagi.
Ei maksa selle nimemärkuse külge ses teemas kinni jääda, ehkki minu arust võiks siis kui autod teevad superkrossi ka jalgratturite maastikusõitusid nimetada no näiteks superbaiginduseks. Aga olgu, praeguses teemas ei ole sellel suuremat tähtsust.
04.09.2011 at 13:59
rolantsik
Tahan sõita !
quote:
serõi: Mu meest pole Superkrossi nimel häda midagi.
Kui teame, et Superkrossis osales varasemalt suur hulk autosid, siis pôhiline küsimus on, et miks nad seda enam ei tee? Seal ju saab sôita Masteri/Kumhoga? Miks need autod peaksid kuskil teises sarjas välja ilmuma kui teame, et Superkrossist odavamalt osaleda niikuinii ei saaks?

Lätakate poolelt on rehvivahetuse pôhjenduseks see, et osad senised Natsionaalid tuleksid sel juhul üle, aga ma ikkagi julgen olla selle ületuleku arvukuse osas äärmiselt skeptiline.

Superkrossis on ju nn. segaklass erinevate kubatuuridega.
Kui inimesed sooviksid ka Eestist väljapool sõita ja üleüldse sooviks rohkem sõita,siis polegi ju muud varianti.

Aga eks näe,kui Eesti osalejate nimekiri valmis saab,kui palju neid reaalseid sõitjaid juurde tuleb.
04.09.2011 at 14:28
sfinx
 
Tahan sõita !
quote:
Jesper:
quote:
sfinx: Ma näeks pigem just sellist hobisõitjatele suunatud formaadi arendamist, kus olulisem on osalemine kui poodiumile saamine.
Usu mind, see et sul ka pärast 1-2 võistlushooaega on huulil lause "olulisem on osalemine ja enda proovile panek kui poodiumile saamine" on umbes sama tõenäoline nagu ülemaailmne kommunism aastaks 2015.

Muidu võistlused iseenesest on väga sotsiaalsed üritused. Eriti mehaanikutele, kes vahel sotsialiseeruvad nii hoogsalt, et ka järgmisel päeval on kergelt tunda :)


OK võibolla tõesti 10 aastat viimane olla ei ole just eriti ahvatlev väljavaade aga üldine mõte võiks olla OpenTracki vaimus, iga mees ilmub kohale sellise tehnikaga nagu tal parajasti garaažis on ja sõidab. Kas võidu või niisama on juba igaühe isiklik otsus.
04.09.2011 at 14:59
Lembit
Tahan sõita !
Sellest threadist on koorumas informatsioon, et on mingi hulk erinevaid seltskondi, kes üritab lahendada mingeid erinevaid probleeme. Näiteks:

*Martin - slikid kallid ja odavalt pole saada, tahaks kumhoga sõita
*Kaspar - tahaks mingi muu mootoriga sõita
*Lätlased - autosid sarjas liiga vähe
*Tehnik - tahaks sõita, aga raha nii palju ei ole
*Roland - Kumhoga on lahe sõita ja boonust saab kah ;)

Asi, mis mulle kuidagi praegu pähe ei mahu on see, et mis pagana pärast peab nende probleemide lahendamiseks S1600 reeglite kallale minema? Senikaua, kui selles klassis sõitjaid on, siis võiks ju S1600 klass kah sõita, mitte kuurinurgas konutada.

Kui probleem on selles, et keegi ei suuda mingeid üldiseid kg/hj baasil jagatud ja monorehviga sõitva odava klassi reegleid kokku panna, siis ma olen igatahes valmis kaasa lööma ja aitama. Kui vaja, siis ka kasvõi sellisel määral, et mingi esialgne reeglite draft nädala pärast valmis oleks, et Riia võistlusel saaks juba vähe sisulisemalt võimalike osalejatega arutada. Teeks seda kasvõi juba selle nimel, et S1600 reeglid rahule jäetaks:)
Maailmas on sellise filosoofiaga sarju olemas palju ja ka erinevatel meie sarjadel on olemas omad positiivsed pooled, mis saaks siis koondada uutesse reeglitesse.
Miks mitte siis teha uus klass, kuhu sobib võimalikult suur spekter praegu kusagil muus klassis sõitvatest (või kuurinurgas vedelevatest) autodest!
04.09.2011 at 22:19
tsrk
 
Tahan sõita !
Loodetavasti on nüüd kired jahtunud ja oleme ikka sõbrad edasi, sest muidu ei saa ju rallit sõita :)
04.09.2011 at 22:20
tsrk
 
Tahan sõita !
quote:
tsrk: Loodetavasti on nüüd kired jahtunud ja oleme ikka sõbrad edasi, sest muidu ei saa ju rallit sõita :)
Jäin oma postitusega täpselt üks minut hiljaks, aga sõnum jääb ikkagi samaks :)
04.09.2011 at 22:34
Lembit
Tahan sõita !
quote:
tsrk:
quote:
tsrk: Loodetavasti on nüüd kired jahtunud ja oleme ikka sõbrad edasi, sest muidu ei saa ju rallit sõita :)
Jäin oma postitusega täpselt üks minut hiljaks, aga sõnum jääb ikkagi samaks :)
Ja meili sa kah ilmselt ei loe ;)
04.09.2011 at 22:52
peep
 
Moderator
Tahan sõita !
Reeglite kirjutamise taga see hüpoteetiline hj/kg klass kindlasti ei seisa. Samamoodi võiks kohaliku F1 reeglid valmis kirjutada, sest mine tea ehk keegi soovib osaleda ?
05.09.2011 at 00:24
rolantsik
Tahan sõita !
quote:
Lembit: Sellest threadist on koorumas informatsioon, et on mingi hulk erinevaid seltskondi, kes üritab lahendada mingeid erinevaid probleeme. Näiteks:

*Martin - slikid kallid ja odavalt pole saada, tahaks kumhoga sõita
*Kaspar - tahaks mingi muu mootoriga sõita
*Lätlased - autosid sarjas liiga vähe
*Tehnik - tahaks sõita, aga raha nii palju ei ole
*Roland - Kumhoga on lahe sõita ja boonust saab kah ;)

Asi, mis mulle kuidagi praegu pähe ei mahu on see, et mis pagana pärast peab nende probleemide lahendamiseks S1600 reeglite kallale minema? Senikaua, kui selles klassis sõitjaid on, siis võiks ju S1600 klass kah sõita, mitte kuurinurgas konutada.

Kui probleem on selles, et keegi ei suuda mingeid üldiseid kg/hj baasil jagatud ja monorehviga sõitva odava klassi reegleid kokku panna, siis ma olen igatahes valmis kaasa lööma ja aitama. Kui vaja, siis ka kasvõi sellisel määral, et mingi esialgne reeglite draft nädala pärast valmis oleks, et Riia võistlusel saaks juba vähe sisulisemalt võimalike osalejatega arutada. Teeks seda kasvõi juba selle nimel, et S1600 reeglid rahule jäetaks:)
Maailmas on sellise filosoofiaga sarju olemas palju ja ka erinevatel meie sarjadel on olemas omad positiivsed pooled, mis saaks siis koondada uutesse reeglitesse.
Miks mitte siis teha uus klass, kuhu sobib võimalikult suur spekter praegu kusagil muus klassis sõitvatest (või kuurinurgas vedelevatest) autodest!

Rolandi idee Kumhoga sõidu kohta on hästi välja toodud 5+ :)

S1600 reeglid ju jäävad muutmata.Tuleb lihtsalt monorehv.Monorehvi reeglis pole iseeneses midagi uut,BMW klass sõidab praegu,enne sõitis B2000 ja F Baltic samamoodi monorehviga.Auto ehitamise seisukohalt ei muutu ju suurt midagi,kui Teil muidugi 18-19 velge pole plaanis alla keerata :)
Miks Sa Lembit alati pead üldse opositsioonis olema ?:D:D:D:D

Üldiselt nüüd:
Idee on saada kokku Eestist vähemalt 6 sõitjat
Kui ülejäänud "Baltic States"lisavad vähamalt samapalju,siis palju on kokku?

Kuna tõesti see asi on alles arengus,siis ootaks ära tulemuse paberil:äkki polegi sellel ideel sellist toetajaskonda,mis oodatud....
05.09.2011 at 00:26
hall
 
Tahan sõita !
Monorehv on üks teema, sliki asendamine tänavarehviga aga hoopis midagi muud ;)

Muide, ka praeguste reeglite järgi vôib S1600-s sôita Kumhoga. Paar aastat tagasi kui Eriste S1600-s tänavarehvi ideed üritas müüa sai pakutud vahepealne katsevariant, et kuna ta ise veidi korraldas ka ühte batcc etappi, et paneme tänavarehviga S1600 sôitjatele välja eraldi karika. Kuigi tänavarehvi kasutuselevôtu idee pôhjenduseks oli see, et sellisel juhul pidid paljud muidu mitte osalevad sôitjad starti ilmuma, oli reaalne elu teistsugune - ei tekkinud mitte ühtegi tänavarehviga sôitjat tol korral...
Üheks teoreetiliseks versiooniks kuidas edasi minna on tegelikult just see, et 2012 aastal vôiks pidada arvestust slikiga ja Kumhoga sôitjatele eraldi. Ja miks ka mitte edaspidi?
Tegelikult ma täitsa jagan Lembitu küsimust, et kui idee pôhjuseks on läti natsionaalide ja eestis kuurides seisvate erinevate autode väljatoomine, siis miks peab neid just S1600 klassi selle klassi tingimusi muutes suruma? Kui nad ikka just Kumhoga kôik sôita tahavad ja slikk pôhiliseks takistuseks on, siis saavad nad ju kokku koguneda ning minupärast oma Kumho1600 punktitabeli alusel omavahel vôistelda sôites ühises stardis kasvôi S1600-ga? Selleks, et need 6x3 sôitjat omavahel vôistelda saaks ei pea slikimeestel ju vôistlemist ära keelama?
Vormiliselt oleks seda väga lihtne teha. Keegi peab lihtsalt tôusma püsti ja ütlema, et tema hakkab nüüd korraldama Kumho1600 sarja, kus saab vôistelda S1600 tingimustele vastavate Kumho rehvidel sôitvate autodega. Isegi vôistluste korraldajatega pole vaja midagi kokku leppida, sest kôik need Kumho1600 sôitjad registreerivad ennast vôistlustel S1600 klassi ja kui nad sôidavad Kumho rehvidel, siis see sarja eestvedaja arvestab neile ise punkte. Kui sarja eestvedaja viitsib veidi rohkem, siis ta lepib kas korraldajatega kokku vôi organiseerib oma sarja sôitjatele ka igal vôistlusel autasustamise. Jube lihtne oleks see soovi korral ära teha ning vôistlejad saaks "hääletada jalgadega". Ellu jääks see klass/sari, mis sôitjatele paremini meeldib ning ära jääks praeguse S1600 klassi igaks juhuks tapmine lootuses, et ilmuvad välja Kumhomehed.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
05.09.2011 at 01:24
Lembit
Tahan sõita !
See monorehvi klass peagi ju olema S1600 reeglitele vastav, sest siis ei saaks näiteks kaheliitrised läti natsionalid võistelda.
Pole ju keeruline teha mingi arvestustabel, kus näiteks autode miinimumkaalud ja hobujõud (või kasvõi hobujõupotensiaal) mingite reeglite järgi paika pannakse. Soome roadsport reeglites on näiteks "teoreetilise hobujõu arvestamise" tabel, mis kokku ainult 9 ruuduga tabel. Pole teab mis raketiteadus ka siinsetes oludes rakendada, kaalud on niikuinii igal võistlusel kohal.
Kuna täna reaalselt sõidavad sisuliselt kõik kereautod, mis ei ole BMW klassi autod, ühes sõidus, siis mingite tehniliste tingimuste hulka mahuvad need kumhoga sõitjad igatahes. Märgivad registreerimisel ära, et soovivad osaleda "Kumho CUP"i arvestuses ja kui rehvid ning kaal on paigas, siis jagatakse nende vahel karikad välja.

Kui mingil hetkel koguneb neid "Kumho CUP"i mehi nii palju, et eraldi starti nõuda, siis kindlasti võistluste korraldajad seda ka võimaldavad.

Mulle kohe üldse ei jõua kohale, miks peaks uue klassi loomine käima kellegi teise arvelt.
05.09.2011 at 02:02
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Tahan sõita !   1 2 3 4 5 6 7  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.