register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : BMW 325 Cup- Raido   1 2 3 4 5 6 7  
Poster Message
amblik
 
BMW 325 Cup- Raido
quote:
Ivalo: Muruniitmised on muidu siiani hästi lõppenud :), ainult Riia off läks tiba pahasti ja Peebu seisva auto rammimine samuti.
Eks ma võtan rahulikult alguses, kohe peale esimest etappi ei tahaks keretöödesse tagasi minna, ehkki kunagi ei saa kindel olla.:D
Kui laupäeval muidugi vihma tuleb, siis on pahasti, märjaga küll ei viitsiks hooaega alustada. :)

Muretsemiseks ei ole põhjust, Renel on järgmine nädal juba planeeritud cupiautodele ma loodan :D
13.06.2011 at 17:03
Umbertto
 
BMW 325 Cup- Raido
quote:
amblik:
quote:
Ivalo: Muruniitmised on muidu siiani hästi lõppenud :), ainult Riia off läks tiba pahasti ja Peebu seisva auto rammimine samuti.
Eks ma võtan rahulikult alguses, kohe peale esimest etappi ei tahaks keretöödesse tagasi minna, ehkki kunagi ei saa kindel olla.:D
Kui laupäeval muidugi vihma tuleb, siis on pahasti, märjaga küll ei viitsiks hooaega alustada. :)

Muretsemiseks ei ole põhjust, Renel on järgmine nädal juba planeeritud cupiautodele ma loodan :D
Rene pidi seekord jah tulema TÜHJA autotreilaga, mille on korralik vints ja kaks korrust a´- 4 autot vaba pinda. Arvas, et kui vaja, siis saab nädalavahetuseks ka Fiskarsi peale panna, läheb laadimisele vähem aega :D
13.06.2011 at 17:56
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Auto sain eile kätte aga kiireks läheb. Silda küll paika ei jõua keerata, rääkimata kaalumisest jms.
Edit:
Mis kell homme see treening hakkab täpselt? (kell 12-19 nagu selgus)
Paar udust klõpsu ka eile õhtusest seisust:
http://live.hot.ee/gallery/gallery/gallery/slideshow_big?id=1746213&page_nr=31
http://live.hot.ee/gallery/gallery/gallery/slideshow_big?id=1746213&page_nr=32
16.06.2011 at 10:25 1 edit. Last edited 16.06.2011 at 10:44 by Ivalo
peep
 
Moderator
BMW 325 Cup- Raido
Sa tead küll kuhupoole Pärnus kurvid pööravad, mis seal ikka trenniga jännata !
16.06.2011 at 18:02
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Eks ma umbes mäletan neid kurve jah. :) Auto sai just enam vähem kokku. Krt uksega jamasime pikalt. Järgmine vend kes ukse mõlki sõidab tuleb vahetab ise ukse ära. :) palju pisiasju jäi tegemata aga mis teha, kõike ei jõua.
17.06.2011 at 02:43
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Pikk nädalavahetus seljataha jäetud. Positiivne on see, et auto mootor nüüd käib normaalselt pöördesse ja aastaid kuulsust kogunud tühi koht peale käiguvahetust on kadunud- tänud Albert Särjele siinkohal.:)
Veidi negatiivsema emotsiooni jättis aga võistlunädalavahetus ise. Sõita oli küll fun ja rajal juhtus nii mõndagi (ilmselt oli pealtvaatajatel põnev :) ), kuid plekimõlkimiste arv oli üle keskmise kõrge. Kahjuks pole ma isegi siin puhas poiss ja Raimole tagant sissesõit laupäevases sõidus oli ikka selgelt optimistliku pidurdamise (või õigemini selle viimasele sekundile ja siis veel natuke peale jätmise) tagajärg. Õnneks sai Raimo auto tagastange sellest kõksust vaid veidi kannatada ja mul endal tuleb taaskord ette võtta ukse vahetus. Aga see selleks- et asi veelgi põnevam oleks, jätkus pühapäevane sõit samas vaimus. Stardis lükati Keijo põllule ja sealt edasi hüppesse. Silma nurgast nägin kuidas auto õhku tõusis ja vältimaks võimalust et me paremas kurvis mingi ime läbi kokku saame, lasin igaks juhuks paremkurvist otse. Lasin kogu rivi mööda ja siis võtsin ilusasti lõppu sappa. Järgnevad ringid möödusid põhiliselt SC taga ja viimastel võistlusringidel tagaotsas võidusõitu imiteerides. Kahjuks jäi mu auto pärast juba kapotipikkuse jagu mõõda jõudmist märkamatuks Allanile, kes siis juba pihta saanud külge veel korraliku täienduse andis, et ikka tiivad, alumise öötsa žarniir ja veljed ka ära "märgistada". :)
Eks see kontakt oleks võinud samamoodi olemata olla nagu minu enda oma Raimoga esimeses sõidus- aga oleks on paha poiss ja kui selliseid pahasid olekseid hästi palju ühte nädalavahetusse koguneb, siis tekib selline autokrossi tunne. Tegelikult ikkagi võiks võita need kes kiiremad ja vähem vigu teevad, mitte need, kel enda autost rohkem poogen on aga see on vist selline soovunelm , mis meiesuguste amatööride juures sooviks jääbki, kuna alati leidub keegi, kes kellegagi kas kogemata või pool meelega äpardustesse satub. Keijost on muidugi kahju, ühel hooajal kaks korda autot suhteliselt põhjalikult taastada võtab ikka sõiduisu ära küll aga ju siis see racing on selline. :(
Aga muidu oli tore üritus koos hea sõbraliku ja abivalmi bmw cupi seltskonnaga nagu ikka! Loodetavasti keegi pikka viha ei pea ja kõik saavad plekid kiiresti sirgeks ning sõidavad järgnevatel etappidel puhtamalt, ma ise kaasaarvatud! :)
10.07.2011 at 20:17
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Paneks üle hulga aja märgi maha, mis vahepeal tehtud, muidu läheb meelest ära. :)

Kunde külg, mis eelmisel aastal pihta sai, sai korda tehtud. Sirge uks pandud, Rene tegi ukse ja tiiva serva korda ja külg värviti üle.
Lisaks läksid peale mõned kleepsud. Tribilia Designi mehed tegid disaini ja teostuse. Ma arvan et sai päris omapärane. :)
Mõned asjad mis võrreldes eelmise aastaga külge on keeratud:
* 21 ribiga PWR õlijahutusradiaator koos M3 õlifiltri kopsikuga
* kw amordi tugilaagrid (uniball)
* strut bar ette
* väljalase natuke ringi tehud keskelt
* käigukast vahetatud kasutatu, aga loodetavasti parema vastu
* uued kütuse- ja piduritorud kinnitused- originaalid
* siduri survelaager (tundub et uus sai praak, teeb häält mis hirmus aga vahetada ka ei viitsi enam, lendab laiali siis lendab)
* roolivõimu võtsin tagant ära aga pole päris kindel, kas nii jätan, kuna vähemalt linnatänavatel oli ikka päris raske nikerdada (pikk rihm ja vedelik kaasa) :)
* uued esituled
* uus pidurivedelik Motul RBF660
* uus mootori õli Motul 300V 10W 60
* uus käigukasti ja difrite õli Motul Gear Competition 75W 140
* suure splitteri vahetasin Raimo pakutava vastu ja suure tagatiiva asendasin uuesti Amperi langevarjuga. Kuna mõisa peale nagunii ei sõida, siis pole väga vahet mis seal taga ripub.:)


Pühapäeval tahaks minna ja mõned ringit töristada, et vaadata, kas auto üldse enam liigub ja mis juhil sõitmisest meeles.
Kõik sõlmed on peaaegu ära näpitud, seega eksisteerib variant, et enam ei saa üldse sõidetud. :)
Niisama otse kiirendades tundus ikka jube lahja auto aga eks bensiin ole aastakese lahtunud seal paagis ja võibolla olen subaru kiirendusega liiga ära harjunud. :D

Midagi läks kindlasti veel meelest aga eks siis hiljem täiendab.
07.09.2012 at 18:34 2 edits. Last edited 07.09.2012 at 18:36 by Ivalo
indro
  
BMW 325 Cup- Raido
Sild sai ka reguleeritud täna, selle unustasid ära :)
07.09.2012 at 19:56
rlracing
BMW 325 Cup- Raido
Päris suure töö oled ära teinud-väga hea näeb välja.Loodame,et piloodi hea käsi pole rooste läinud !
07.09.2012 at 21:30
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Käidud ja päeva lõpuks väga rahul- oli üle pika aja tore taas ringiratast sõita. :)
Trenni osa muidugi jäi maru lühikeseks, jõudsin teha vaid 6 ringi. Seejäral 10min kvalifikatsiooni, kus kolmandal ringil sai tagant pikale sirgele väljudes väljast lisa võetud.
Tulemuseks splitter puru ja kivi radiaatoris. Sellest kivist muidugi sain aru alles pärast kahte ringi, kui temperatuur üles minema hakkas.
Rada tundus ka jube libedaks läinud olevat- hiljem leidus sellele muidugi loogiline seletus- minu enda auto jahutusvedelik.
Lohistati siis mind boxi ära ja mõtlesin et pakime asjad treilerile ära aga ei, kus sa sellega, Lill, Nilson ja Kunman ikka arvasid et no way, nii kergelt ka alla ei anta.
Hetkega oli Kunmani boxist uus radikas (veelkord suured tänud) kohal ja ei jäänudki muud üle kui tuli asi ära vahetada- tänud kõigile kes aitasid!
Edasi siis esimene võistlussõit, võtsin rahulikult ja ega isegi kui oleks pingutanud, ilmselt oleks nagunii viimasena lõpetanud.:)
Teine võistlussõit ja superfinaal mõõdusid samamoodi viimasel kohal rada õppides. :)
Lõpus pärast võistlussõite sai Eriste lahkel loal veel kümmekond ringi tehtud ja tunne oli päeva lõpus väga mõnus.
Ringiaeg on endiselt kõvast viletsam (1:34:35 jäi täna parimaks) kui kiirematel (märjaga oli Raimo vist 1:31 sõitnud eile, seega ma ei kujuta ette mis sealt veel kuivaga tuleb :D) aga õnneks on mul hetkel ka veel päris mitu kohta rajal mis vajavad õppimist.


07.09.2012 at 21:46 3 edits. Last edited 09.09.2012 at 20:39 by Ivalo
peep
 
Moderator
BMW 325 Cup- Raido
Küllap ta ikka kuival selle aja sõitis ja 1.34 pole kõige aeglasem arvestades asjaolusid.
09.09.2012 at 20:55
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
...Suutsin 15-16. ürituse kokkuvõtte ära kustutada aga ega seal midagi asjalikku polnud nagunii. :D
09.09.2012 at 21:06 5 edits. Last edited 22.09.2012 at 17:53 by Ivalo
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Sai täna korra Tabasalus käidud ja kardirada proovitud.
Väljasõidualad on nüüd kenasti puhtaks tehtud. Eks ta üks nikerdamine ole aga käe saab soojaks kui sõiduisu suur.
Aga palju olulisem on see, et ma arvan et sain auto esitotsa pidamise probleemidele jälile, nimelt olin tugilaagrite vahetuse käigus jätnud amordid korralikult tugilaagrite külge keeramata.
Mõlemalt poolt sai umbes 6mm peale keerata- seda ma mõtlesin mis asi mul seal ees pidurdades ja kiirendades kolksub. Lootus jääb, et eks see ikka juhitavusele mingit mõju avaldas, sest lahtioleva maa jagu ikkagi amort ei töötanud sisuliselt vaid liikus vabalt. http://www.hot.ee/blueaccord//KWtugilaager.jpg
Eks järgmine kord peab hoolikam olema.
22.09.2012 at 17:54
_Matu_
BMW 325 Cup- Raido
quote:
Ivalo: Sai täna korra Tabasalus käidud ja kardirada proovitud.
Väljasõidualad on nüüd kenasti puhtaks tehtud. Eks ta üks nikerdamine ole aga käe saab soojaks kui sõiduisu suur.
Aga palju olulisem on see, et ma arvan et sain auto esitotsa pidamise probleemidele jälile, nimelt olin tugilaagrite vahetuse käigus jätnud amordid korralikult tugilaagrite külge keeramata.
Mõlemalt poolt sai umbes 6mm peale keerata- seda ma mõtlesin mis asi mul seal ees pidurdades ja kiirendades kolksub. Lootus jääb, et eks see ikka juhitavusele mingit mõju avaldas, sest lahtioleva maa jagu ikkagi amort ei töötanud sisuliselt vaid liikus vabalt. http://www.hot.ee/blueaccord//KWtugilaager.jpg
Eks järgmine kord peab hoolikam olema.


Nüüd tuleb kohe 2s ringiajast maha:)
24.09.2012 at 09:26
Ivalo
 
BMW 325 Cup- Raido
Selle teema võib lukku panna.
01.04.2013 at 18:11
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : BMW 325 Cup- Raido   1 2 3 4 5 6 7  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.