register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Miks drift populaarne on ?   1 2 3 4 5  
Poster Message
wirx
  
Miks drift populaarne on ?
Ära ole nii tagasihoidlik, selle pildi oleksid pidanud ikka panema ;)


https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31.0-8/1167584_512689605503226_7038250009827018621_o.jpg


____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
05.05.2014 at 23:39 3 edits. Last edited 05.05.2014 at 23:40 by wirx
autopilot
Miks drift populaarne on ?
quote:
peep: Muuseas, ka minule on täielik müstika miks ralli on populaarne pealtvaatajate hulgas ??? Sõitja poole pealt on tegu väga vinge alaga, sõidaks ise ka kui aega ja oskuseid oleks. Aga see metsas trampimine, tolm, liikusummikud, kolm kiiremat autot mis mööda vilksatavad ja siis hunnik mannerguid jne. Mulle ralli kui sport meeldib aga kuhugi metsa vahele kruusakatsele vaatama ei lähe ma enam ilmselt kunagi. Kahtlustan, et tegu on omamoodi pavlovi refleksiga - ralli toimub, tuleb minna, pole vaja midagi mõelda. Sinna peaks ka rinka asja lükkama. Kui kunagi Pärnusse tribüünid saab, siis on vast lootust.


Hei!
No ma siin panen kirja mõned read, et inimesed liiga üle ei mõtleks, et peaks tooma ringrajale, midagi mis rallis olemas on. Jumala eest, seal lahendused ei peitu, kui üldse ringrajas kohe täna midagi vaja lahendada on … kas on? Ja rallipublikule tribüünid küll ei loe …

Ma olen 15a rallidel olnud vaataja, isegi väga aktiivne. Olnud teatud hetkedel nö legendijuht kümnetele inimestele, kes tahavad midagi näha, jõuda minuti pealt esimeste autode ajaks katsele, mitte seal pikalt autot oodates passida, kuid olla seal nii pikalt kui “nende lemmik” tuleb, kui katsegraafik lubab ja siis mitte hilineda (aga kindlasti mitte reaalselt joosta) järgmisele katsele jnejne. Joobeastmete võrrand käib selle juurde. Selle teenuse tagamiseks on aastaid saanud teha päev varem reaalne “recce” illegaalselt kruusarehvidega, et leida uusi sõidutehniliselt keerulisi kohti vaatamiseks, kus ei oleks teisi vaatajaid liiga palju, kuid kuhu pääseks autoga ligi jne. Uskuge mind, neid kohti pole palju, sest paljud valmistuvad, teed on teada jne. Ja need inimesed ei tule ringrada vaatama ilmselt mitte kunagi, nad ei lähe vaatama suure tõenäosusega ühtegi mootorispordi “väljakuala”, kuna neile seiklus puudub. Miks, polegi praegu oluline.

Küll aga on täiesti püütav see seltskond, kes näiteks rallisõitu rahastab, otsesemalt ja kaudsemalt. Nende arusaam, arutelu õlleklaasi ääres ja pingutus tehnilise progressi nimel ei erine ringrajast mitte väga palju. Tajun seda, sest olen sattunud autosid jooksutama mõlemal poolel. Pigem on just nii, et ringrajas on see rahastaja panus käegakatsutavam, sponsorpäev odavamalt korraldatav ja tolmu on vähem. Olukorda mudeldades … täna oma hobiks N4 rühmas sõitev “business driver” on suhteliselt varmas mõistma vanemaks saades (kusjuures iga puu tabamine muudab sind vanemaks), et mõnda noort võiks ka autospordis toetada või sõita ise “pensionieas”. Kas see on nüüd rallikross või ringrada … vot seal on väike võistlus.

Ja kusjuures võin suhteliselt kindalt väita, et sponsorlogosid täiskleebitud ralliautod ei ole 95% osas sellised, kuna vaatajaid on põõsastes palju, vaid et jõukaid sõpru on palju … ja need siis soovivad “lõdvestudes” jõuda katselt katsele.

Meedia on eraldi teema. Näiteks vennad Ahud teevad laupäevasel Tallinna rallil oma viimase sõidu. Lihtsalt Eestis on nad olnud kõvad sõidumehed, kiired ja laia joonega oma M3-ga. Samas teavad seda paljud (märksõna rally.ee, mitte Postimees, Pealtnägija ega Reporter) ja usun et tuhanded käed on raja ääres püsti, et neile kaasa elada viimast korda, kui nad Fiesta R5-ga tuiskavad. See ei tähenda, et oleks tohutult sponsoreid … kõik nende enda higi ja vaev.

Mina ise olen veendunud, et ralli Eestis jookseb ühel hetkel samasse olukorda, kus vaja on BMW325Cup sarnast standartklassi. Sinna jõuab ka rallikross. Seda just uute tegijate meelitamiseks. Nii, et ringrada on ehk isegi “ringiga” ees …

Kokkuvõttes midagi ei juhtu üleöö ja jagan siin seisukohta, et asi rinkal läheb paremaks ning ringraja foon on hea. Aga ärgem liiga palju nuputagem, miks rallis on nii ja ringrajas naa. Pusime mõlemas vallas edasi.
Madis
08.05.2014 at 22:04 2 edits. Last edited 08.05.2014 at 22:13 by autopilot
Garfield
  
Miks drift populaarne on ?
quote:
autopilot:Aga ärgem liiga palju nuputagem, miks rallis on nii ja ringrajas naa. Pusime mõlemas vallas edasi.
Just, ja vahel võiks kokku ka saada. Minu ringrajal olemise ajal olid päris mitmed rallimehed ka ringrajal. Asfaldisõitu harjutamas. Eestis ei ole päris asfaldirallisid - võibolla sellest tingituna ka väiksem huvi asfalditreeningute vastu. Kuid ajapikku tuleb asfalti Eestis ikka juurde ja sellega seoses on rallimeestel ringraja näol hea koht kust treenida ja testida. Vähemalt need rallimehed, kes paar hooaega ringrajal kaasa tegid olid hiljem asfaldikatsetel tegijad.


____________________________
Focus RS
09.05.2014 at 12:13
-XR-
Miks drift populaarne on ?
Tundub, et need mehed teavad, mida rahvas tahab:
23.05.2014 at 14:26 1 edit. Last edited 23.05.2014 at 14:26 by -XR-
Maik
  
Miks drift populaarne on ?
E U R O T R I P
http://www.youtube.com/watch?v=GXQdE8oyIhA&list=UUaFAiK8rnhU1y4bNfQhSpsg&feature=share

1 tund vaatamist ja muusika on ka minuarust väga hea (ja see pole ei dnb-ega trance)
nagu paljud kommentaarid ütlevad - tegu olevat aasta parima videoga ?

Võta 2 õlut ja krõpsud.

Ja ma pole just eriline videode vaataja aga selle vaatasin tegelt ka lõpuni .


EDIT: Foorumi kood ei tööta ,mingi jama igastahes on .. ? Hetkel 10x üritnud linki pasteda siia..mitmetel eri moodidel ?


____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
23.05.2014 at 22:27 10 edits. Last edited 23.05.2014 at 23:03 by Maik
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
Töötav link. Emotikone parsetakse lingi seest, mis on halb.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
23.05.2014 at 22:45 1 edit. Last edited 23.05.2014 at 22:45 by Jesper
wirx
  
Miks drift populaarne on ?
Hmm, ma pole nagu täheldanud et välismaal drift väga palju populaarsem oleks, kui rinka või miks neid välismaiseid drifti videosid postitate?

____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
23.05.2014 at 22:56
Maik
  
Miks drift populaarne on ?
sest,et eesti pole välismaa ja siin on drift kindlasti päris palju populaarsem ?
Kui mul on valik vaadata rinkat kaugelt künkalt vs drifti lähedamalt, ei tea jah kuhu ma suunduks :)
Ma oleks päris kindlasti rinkafänn,kui Pärnus elaks samas.

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
23.05.2014 at 23:04 1 edit. Last edited 23.05.2014 at 23:10 by Maik
uzzac
 
Miks drift populaarne on ?
Tõmbame vana saagi uuesti käima.

Kuuldavasti käis Aspelund driftiga lähemalt tutvumas. Kas muljed on jätkuvalt samad või ollakse tõele natuke lähemal?

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
10.07.2014 at 12:17 1 edit. Last edited 10.07.2014 at 13:48 by uzzac
Marvin
Miks drift populaarne on ?
quote:
uzzac: Tõmbame vana saagi uuesti käima.

Kuuldavasti käis Aspelund driftiga lähemalt tutvumas. Kas muljad on jätkuvalt samad või ollakse tõele natuke lähemal?
Paar päeva tagasi käisime koos Aspelundiga kurbadel asjaoludel Riias. Jutuaega oli laialt käes, ka drift tuli teemaks. Seda, et ta oleks kusagil driftimist vaatamas käinud, ei olnud kuulda. See-eest tuli teemaks see, et vana autoorienteerumise tiimi peaks uuesti kokku panema :). Mälu on üks tore asi - halb on ununenud ja meelde tulid ainult lustakad lood - näiteks sellest, kuidas me Mazda 323 praktiliselt vertikaali truubi kohale parkisime või kuidas me minu omaaegse Golf I GTIga palja velje peal sõites talumehe üle tee tõmmatud juhtme juppideks lõikasime. Nalja kuipalju :).
10.07.2014 at 12:27
uzzac
 
Miks drift populaarne on ?
Jutt teisipäevasest nö meediapäevast Laitse RallyParkis.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
10.07.2014 at 13:48
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
Nüüd on jah hea teemat edasi arendada, sest juunikuine EMV näitas minuarust päris hästi ära selle, mis suurusjärgus rinka publikuhuvi ja -veetlus tegelikult on. Ma küll täpseid numbreid ei tea, aga silma järgi pakuks et päriselt ikka ei saa nii öelda et "keegi ei käi sest rinka on igav" ja kui korraldajal excel ikka rohelist näitas (ma siiralt loodan et näitas!) ja huvi vaibunud pole, siis siit saab asja veel kõvasti edasi viia. Kutsuda olulisemaid artiste, mingeid F1 demosid jms traditsioonilisi tõmbenumbreid samuti polnud jne.

Samuti ei suutnud mina tuvastada erilisi probleeme alkoholi tarbinud või muidu pealetükkivate inimestega. Algul kui teada saime et kõik pileti ostnud paddockisse pääsevad oli küll kõhe tunne, pole ju harjunud oma väärtasjadel silma peal hoidma või köisi boksi ette tõmbama, aga kõik käitusid väga tsiviliseeritult. Eks puhtstatistiliselt see laks varem või hiljem ikka ära tuleb et keegi käib ringi ja korjab telefonid kokku vms, anoh võrreldes harju keskmise suurüritusega on turvalisuse tase täiesti super.

Selge see, et septembri etapil kui vihm horisontaalis sajab ja tuul alukad jalast minema puhub ei ole sarnane publikumenu korratav. Samas teisest küljest, vaevalt me lõpmatuseni jaksame iga aasta 4 Audrut sõita, vanasti oli igas Balti riigis 2 etappi ja leian et nende jaoks jätkub publikut küll ja enamgi veel. Kui veel palavalt armastatud linnapea ükskord lusika nurka viskab ja kuhugi on selleks ajaks nii palju asfalti alles jäänud et annab tänavaraja meisterdada, oleks täitsa päris hästi kohe.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
10.07.2014 at 14:28
Aspelund
Miks drift populaarne on ?
Jah, ma käisin seal. Varsti saab ka muljeid.

Mis autoorienteerumise aegadesse puutub, siis jah. Nagu Marvin märkis: ühel korral tegime tagasipööret maanteel... ja umbes 2 kilomeetrit pikal lõigul, kus polnud korraliku kraavigi tee ääres, valisime tagasipöördeks koha, kus oli piirdeta truup ojaga. Mazda vupsas tagaots ees kenasti üle truubi serva ja jäi oja kohale pidama tänu sellele, et ma kaassõitja ukse lahti lükkasin. Ukse nurk hoidis teda vähemalt tundi meetri kõrgusel vee kohal... Lisaks oli veel vist oktoober, nii et kaks tundi särgiväel jahedas õhtus...

Aga juhet hakkisime me selle sama Mazdaga. Sest kõigepealt läks mingil lehmarajal puruks üks tagarehv, mõni kilomeeter eemal aga tagavaraseib. Nii et Rakverre sõitsime me raudsel rattal... Mis öisel asfaldil kenasti kõrises.

Irooniana olime me Rakverre tulnud koos täiskomplekti sobivate tagavararehvide/velgedega. Aga need tõstsime enne rajale minekut autost välja kui üleliigse kraami...

A.
10.07.2014 at 14:34 1 edit. Last edited 10.07.2014 at 14:58 by Aspelund
uzzac
 
Miks drift populaarne on ?
Jesper, mina ei usu ever-never, et exelis rohelist näeb. Arvestades, kui palju meedias reklaami juba jooksis, siis publiku pääsmete ja stardimaksu pealt sellist üritust ei korralda.

Mis puutub pealtvaatajatesse, siis tõesti, neid oli ikka korralikult, silma järgi pakuks 2500 kanti. Järgmine päev, kus sadas ja esinejaid ning laata polnud, oligi tavaline tase tagasi :) Samas laupäeval käis näiteks minu boksist läbi päris mitu inimest, kes küsisid, kas see rada on siin juba ammu? See omakorda tõestab, et tegelikult ei teata absoluutselt, et selline vinge asi Maarjamaal valmis on tehtud.

Kui nüüd vedada paralleeli driftiga, siis käib seda ala vaatamas umbes sama palju inimesi, kuigi reklaami eelarve on vast 50x väiksem :)

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
10.07.2014 at 14:45
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
Aok, võtan sõnad tagasi, rinka on eestis pöördumatult surnud :D

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
10.07.2014 at 15:16
uzzac
 
Miks drift populaarne on ?
quote:
Jesper: Aok, võtan sõnad tagasi, rinka on eestis pöördumatult surnud :D

Seda ma ei öelnud, lihtsalt kui võrrelda eelarveid ja tulemust, siis midagi väga roosilist ei paista. Kuigi vaadates rajapeal toimuvat, siis võrreldes paari aasta taguse mõõnaga on seis ikka kordades parem. Loota ju võib, et see ükskord ka publiku rajaäärde toob, kui reaalselt seal midagi vaadata ka on.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
10.07.2014 at 15:20 1 edit. Last edited 10.07.2014 at 15:20 by uzzac
weebel
 
Miks drift populaarne on ?
quote:
uzzac:
quote:
Jesper: Aok, võtan sõnad tagasi, rinka on eestis pöördumatult surnud :D

Seda ma ei öelnud, lihtsalt kui võrrelda eelarveid ja tulemust, siis midagi väga roosilist ei paista. Kuigi vaadates rajapeal toimuvat, siis võrreldes paari aasta taguse mõõnaga on seis ikka kordades parem. Loota ju võib, et see ükskord ka publiku rajaäärde toob, kui reaalselt seal midagi vaadata ka on.


... ,nomida - Mina käisin pealtvaatajana laupäevasel üritusel - lapsed said suhkruvatti ja mina sain vana pirita "lõhna" isegi tunda. Ja pealtvaatajad tegid laineid künkal :)
Kokkuvõtteks: kogu moos oli väga hästi korraldatud, selliseid üritusi peaks olema rohkem, isegi siis kui kellegil "pooltelg pooleks läheb".
10.07.2014 at 16:41 1 edit. Last edited 10.07.2014 at 16:42 by weebel
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
Minu jaoks oli kõige positiivsem kogemus see, et inimesed pole niisama igavusest ringi töllerdama tulnud, vaid suurele osale läheb see värk actually korda kah. Näiteks töristasin laupäeval läbi paddocki stardiala poole, see on alati hästi tüütu tegevus kuna sidurit ju väga libistada ei taha, ruumi pole, inimesed väga eest ära tulla ei viitsi, bemm tühikäigul häält ei tee, signaali pole, jne. Sitsisin seal kuni tuli idee korra mootor piirajasse paukuma lasta - selle peale moodustus momentaalselt spaleer, aga pahaste nägude asemel olid kõigil pöidlad püsti ja suud kõrvuni, lasti läbi, viibati edasi. Mul muidugi mokk töllakil et odott mis nüüd siis juhtus, Kimi kõnnib sabas või, kuni kohale jõudis et mis teemaline üritus siin ikkagi toimub ja mis rollis ma siin olen :) See ei jäänud viimaseks korraks, reaktsioon alati sama.

Et siis ma ei tea neid teiste alade publikuid, a mulle see rinka publik ikka täitsa meeldib :)


____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
10.07.2014 at 17:02
Henri_
 
Miks drift populaarne on ?
Sa kirjeldasid iga driftivõistlust praegu :)

Lihtsalt, et nt minul kulub sama emotsiooni saavutamiseks nädalavahetuse jooksul oluliselt vähem raha. Üritus muidugi oli äge, pöidlad püsti Toivole ja Toomasele, loodetavasti korraldatakse veelgi, sest iga edukas autospordisündmus toob alale inimesi juurde. Olgu selleks siis misiganes mootorite mürin rinkal, kruusal, parkimisplatsil või lennuväljal.

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
10.07.2014 at 18:24 2 edits. Last edited 10.07.2014 at 18:27 by Henri_
RS013
Miks drift populaarne on ?
Suurel võidusõidul käis väidetavalt ca 6000 inimest, kelledest ca 1600 olid kutsetega.
See on ikka väga muljetavaldav number, kui tõsi on :)

____________________________
XC70 T6 AWD Polestar & 242 B230FT "GrA"
10.07.2014 at 19:10
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
quote:
Henri_: Sa kirjeldasid iga driftivõistlust praegu :)
Mul on siiras rõõm selle üle, kui nii noor spordiala suudab kaasata sama toredat publikut :D

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
10.07.2014 at 20:03 1 edit. Last edited 10.07.2014 at 20:06 by Jesper
Henri_
 
Miks drift populaarne on ?
Miks sa eeldad, et mujal pole samasugune publik? Pärast iga sõitu elatakse kaasa, plaksutatakse, tribüünil tehakse laineid, boksialas ja lineupis pidevalt pöidlad püsti. Senini lihtsalt võib öelda, et nad polnud lihtsalt rinkal või piisavalt kontsentreeritult koos, et selliseid meeldivaid olukordi tekkida saaks. Saja meetri kaugusel künka otsas istuvad inimesed mõjuvadki teistmoodi.

Kas sa oled viimasel ajal üldse mõnel driftil käinud? Järgmisel nädalavahetusel 18-19.juuli on muideks koduses kohas ehk auto24ringil võistlus toimumas.

Meedia või muidu asjapulgana olen käinud pea kõiksugustel Eesti üritustel, mida kompaktsem võistlusala, seda mõnusam fiiling üldiselt.

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
10.07.2014 at 21:46
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
No nii palju kui mina aru Kaspari varasemast jutust aru sain siis rinka publik kukub kohe päästmatult pudelisse niikui neid üle 10 koos on, mitte et see mingi realistlik oht oleks olnud sest Wirxi jutu järgi on rinkapublik nii vana ja väeti et heal juhul jõuab oma auru all telekapuldini purjetada. Muidugi peab tunnistama et Maikil oli õigus, plekikolin läheb peale - niikui punasel bemmil külg kortsu sai oli momentaalselt mitu tuhat inimest paddocki kõrval muruplatsi peal, selles suhtes olen väga õnnelik et sain oma panuse anda.

Drifti publikust ei tea ma peale üldise demograafilise profiili midagi, pole kunagi teadnud ega ka sel teemal sõna võtnud :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
10.07.2014 at 22:20 3 edits. Last edited 10.07.2014 at 22:27 by Jesper
-XR-
Miks drift populaarne on ?
Kuna ralli toimus otse maja ees (Tartu kesklinnas), siis käisin seda ka vaatamas.
Esiteks olid kõik kohad linte ja keelualasid täis ning alguses ei saanud korralikult koju,
siis ei tohtind ei silla peal ega kõrval seista. Kuid silda oli siiski raske ületada sest seda ületavad
inimesed ummistasid väikse silla korralikult ära. Murdsin sellest rahvamassist läbi
mida enamjaolt täitsid õlled käes "Soome ehitaja" tüüpi mehed.
Lõpuks kui raja äärde jõudsin tuli üks auto ka.
Plärises kiiresti mööda. Järgnes vaikus. Umbes minuti pärast tuli teine auto.
Järgnes jälle vaikus. Ja nii umbes pool tundi kuni tund aega järjest.
Siis lihtsalt enam autosid ei tulnud ja mootorimüra ei kostnud. Rahvas tuututas oma aerosoolidest edasi.

Põmst mitte midagi aru ei saanud, et kes sõidab, kes juhib või mis aega keegi sõidab.
Ma ausalt öelda ei saa üldse aru miks see ralli nii popp on.
Absoluutselt mingit ülevaadet pole ja enamuse ajast ootad niisama.
18.07.2014 at 20:34
hall
 
Miks drift populaarne on ?
auto24 Rally Estonia on popp sellepärast, et korraldaja on mitu aastat väga kõvasti selle nimel pingutanud. Tulemuseks on suurepärase korraldusega rahvast köitev võistlus, mis toob Tartusse ja Lõuna-Eestisse väga palju inimesi, tähelepanu ja raha. Täiesti kohatu on selle juures viriseda, et kuskil on lint ees või keegi põristab liiga valjult mootorit.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
18.07.2014 at 23:52
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Miks drift populaarne on ?   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.