register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Miks drift populaarne on ?   1 2 3 4 5  
Poster Message
H.E
  
Miks drift populaarne on ?
Kui juba kõva fleim käib, siis küsiks vahele, mis siis ralli nii popiks teeb? Kummikud, kõrvenõgesed, autot näed mõni sekund, igasugune ülevaade toimuvast sisuliselt puudub ja bokside nägemiseks peab ei-tea-kuhu minema. Ka sõitmine on väga kallis, eriti kui veel tahaks kohta küsima minna.

____________________________
Raketibaas
25.04.2014 at 23:08
uzzac
 
Miks drift populaarne on ?
Ma ei suuda rinaks muud miinust näha, kui seda, et kohalik sari ongi lagi. Rallis saad sama autoga kogu maailmas peale, driftis sama keiss, ka rallikrossis on sedasi, aga rinkal pole kusagile edasi minna, sest meie autod põhimõtteliset kusagile ei sobi. Ralli, drifti ja rallikrossi puhul on üle maailma vaid mõned suured sarjad, rinkat sõidetakse igalpool natuke isemoodi riistapuudega ja klasse, kui selliseid on sadu erinevaid.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
27.04.2014 at 14:06 1 edit. Last edited 27.04.2014 at 14:09 by uzzac
hall
 
Miks drift populaarne on ?
Just sel põhjusel on meil kunagi olnud B2000, S2000 ja FRenault 2000 klassid. Ei jäänud püsima. Arvan, et paljuski oli põhjus normaalse raja puudumises, mis tekitas olukorra, et rahakam huviline, kes eeldas vähe paremat taset, ei olnud alast huvitatud. Nüüd on tegelt suund väga hea, sest rajasõidu juurde on jõudnud palju selliseid inimesi, kes seal varem polnud ning pead tõstavad popimad klassid. Näiteks vormeliklass just sellist sel aastal ilmselt taassündi teeb. Lisaks on potentsiaali Camaro Cupil. Trend on igatahes positiivne kui masinavärgi seestpot vaadata ;)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
27.04.2014 at 18:26
H.E
  
Miks drift populaarne on ?
Väljaspoolt vaadates ja driftiga paralleele tõmmates võiks timeattacki formaadil palju potentsiaali olla. :)

____________________________
Raketibaas
27.04.2014 at 19:56 1 edit. Last edited 27.04.2014 at 19:56 by H.E
Maik
  
Miks drift populaarne on ?
quote:
H.E: Kui juba kõva fleim käib, siis küsiks vahele, mis siis ralli nii popiks teeb? Kummikud, kõrvenõgesed, autot näed mõni sekund, igasugune ülevaade toimuvast sisuliselt puudub ja bokside nägemiseks peab ei-tea-kuhu minema. Ka sõitmine on väga kallis, eriti kui veel tahaks kohta küsima minna.

ma polegi aru saanud kes neil üritustel käivad,ennast jätab täiesti külmaks näiteks, tõsi küll - samamoodi ei viitsi ka rinkat vaadata,kui seal midagi ei juhtu. Aga driftis juhtub ja tihti :P Sellest ka populaarsus eestis..

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
27.04.2014 at 21:15
uzzac
 
Miks drift populaarne on ?
Okei,, vormel Renault on tõesti üks hea erand, tänu millele on nii mõnigi eestlane suuremale pildile jõudnud. Sama ei saa öelda kereautode kohta, sest Korjuse jõudmine Blancplaini sarja on pigem tingitud vormelimaailma väga kitsast ja teravast tipust, kuhu heal aga rahatul sõitjalt tihti asja ei ole. GT masinatega saab õnneks võistelda pikka-pikka aega, sest seal ei ole tung ühele kohale niivõrd karm. Kereautodele keskendudes ongi piir kohalikus mastaabis BalticOpen, sest edasi siit oma isikliku masinaga kusalegi minna pole. Vormeliga saab veel vuristada mitmes sarjas, aga just kereautodega on seis ikka üdini hapu.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
28.04.2014 at 00:23
anryo
  
Miks drift populaarne on ?
quote:
bx19:Päris mitte. Nii drifti kui kiirendusega saab iga noor end samastada. "Mul on ju samasugune bemm ja ma saan samasuguseid sõõrikuid parklas frendidega joonistada ja r...sk vahi neid kurbi velgi, vähe julmalt laiad ikka. Strobod-ledid mul juba on."
Ehk siis see on see, mida nad saavad ka ise teha. Aga rinka on lihtsalt igav. Enamusele. Kutid tõmbavad ringe ringide haaval, kolmandaks ringiks on enamustel vahed vahel ja lõpuks tähelepanu hajub tšikkide ja õlle peale ja kes see siis ikka tähele paneb, et kes nüüd liider on ja mitu ringi veel. Kui mõni crash, siis on muidugi elevust küll. Mõneks ajaks.
Driftis-kiirenduses on aga laks korraks, peale seda mõnus tümm ja ohjeldamatu möla ja siis jälle väike laks koos kummisuitsuga. Ja nurka oskab iga endast lugupidav sell seletada. Palju apetiitsem. Entertainment missugune.
Ma arvan ka, et see on parim selgitus, MIKS. Sama asi oli kiirendusega mõned aastad tagasi, kus publikuhuvi oli meeletu. Iga uus asi on huvitav.
Ja pealegi - IGA ALA, mis toob noored motosporti (vaatama) on meie jaoks kasulik. Ega's kõik drifti pidama ei jää igaveseks....

____________________________
We live in a poor neighbourhood - we can only afford to drive old cars.
'93 GMC Typhoon 4.3V6 Turbo
'70 Plymouth Supercharged Hemi 'cuda
28.04.2014 at 10:26 1 edit. Last edited 28.04.2014 at 10:28 by anryo
peep
 
Moderator
Miks drift populaarne on ?
quote:
serõi: Trend on igatahes positiivne kui masinavärgi seestpot vaadata ;)

Ma arvan, et see on kõige olulisem. Vahet pole mis klassid meil täpselt on, auto on puhtalt kulumaterjal ja kui minek rahvusvahelisse sarja, siis auto enda ostukulu pole see kõige määravam asi. Kuid oleks parem, kui leiduks erineva tasemega autodele mõeldud klasse. Algtase on meil olemas, "päris" võidusõiduautode jaoks algatuseks sobiks midagi, mida saaks välismaalt valmis tehtuna soodsalt sisse osta. A'la vanem Porsche Cup, Supercopa jne. Aga ega ükski asi ei hakka paigaltseisust hooga liikuma, esimene liigutus on kõige raskem, siis edasi mida rohkem hoog sees seda kiiremini läheb. Ehk just nii nagu Andres kirjutas.

Time Attack on kindlasti samm õiges suunas, ainult kulud tunduvad seal vähemalt vabaklassis kõrged tulema kui võita on soov ja samas sõiduaega ning adrenaliini on vähem kui ratas rattas sõitmisel. Pealtvaataja jaoks ta jääb efektsuselt driftist ja dragist maha aga eks neil kõigil mingid + ja -. Madalamates klassides on TA pigem rahvasport, mis kahtlemata on hea alus uute sõitjate tekitamiseks.

Kui puhtalt sõitja poole pealt vaadata, siis "päris" autode rajale toomiseks oleks vaja klassi, kus saaks sõita mitu pilooti ja samas sõiduaega oleks rohkem kui 2 x 20 minutit. Ma arvan, et Leedu 555'l on jumet selles osas. Sprint "päris" autodega on suht kallis lõbu.
28.04.2014 at 10:29 1 edit. Last edited 28.04.2014 at 10:31 by peep
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
Ma väga paljudel välisvõistlustel olukorda inspekteerimas käinud pole, aga minu arust rinka stammkunde on pigem selline 30+ kui hilisteismeline meesterahvas. Hakata nüüd asja kuidagi "noortepärasemaks" upitama on minuarust väga vale suund, noortel nagunii millegi eest maksmiseks raha pole, mis toob kaasa surve kõigi teenuste hinnale, mis omakorda toob kaasa kvaliteedi languse.

Lihtsalt näiteks, ma pole ever väliüritusel paremini süüa saanud kui eelmise aasta vist juunikuisel EMV etapil Audrus, kus oli sinna üles autasustamisrõdule end üles sättinud mingi kokavormis tegelaste bande - krt kui iga kord need tegelased kohal oleks, siis peaks Ringrajakomitee ilmselt enne hooaja lõppu võtma vastu erakorralise otsuse miinimumkaalude tõstmise kohta. Samuti on Audrus toidule vastupidise tegevuse fätsiliteedid korras, jah, meesterahvana teoreeriliselt ma saan hakkama ka Raplas sinna valli otsa ronimisega või isegi rohelise kapiga, aga no ma ei taha isegi kujutada ette end koos nende 10000 inimesega sama tegemas. Rallist ma ei hakka üldse rääkimagi, ragista pool päeva kuskil võpsikus nagu põdrapull et üldse kuhugi jõuda, täielik barbaarsus.

Ehk siis minuarust ringrada ongi natuke peenem ala ja nõuabki peenemat lähenemist - Estonia teater ei pane lauljatele goprosid peakülge ja paku vaheaegadel redbulli, et "noori teatrisse meelitada". Eks lühikeses perspektiivis ole see lähenemine keerukam, aga kui nii umbes 10 aasta pärast peab hakkama vormelitele reede hommikul eelkvalifikatsiooni pidama et rajale ära mahuks, siis küll see tümaka ja nokamütsi crowd automaatselt väravast sisse vajub. Ja keerab mütsi veidi otsemaks ning käitub muidu vähe viisakamalt, ei hakka suurt lärmi tegema või viinapudeleid rajale loopima nagu kiirenduses vahel juhtus.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
28.04.2014 at 10:50
wirx
  
Miks drift populaarne on ?
Drift on uus ning vaatemänguline ala ja seda promotakse väga palju meedias, rinka on vana ala ja igavam vaadata, samuti ei ole rinkal eesotsas Sallu sugust promootorit, kes sponsoreid ja meediakaja tooks. Drift on populaarne just noorte seas, rinka rohkem vanade mängumaa, aga vanad on laisad ja ei viitsi massidena üritust vaatamas käia, samal ajal nt Haapsalus SR Avalaksul oli eeldavasti üle 5000 pealtvaataja koos, kellest enamus veetis aega drifti treeninguid vaadates ja need olid kõigest treeningud, mitte võistlus.
Autode maksumust mina väga mängu ei tooks, rehve kulub driftil ikka väga palju, eriti trennides, lisaks on paljudele üle 500hj peale keeratud, mis omakorda töökindlust vähendab.

____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
28.04.2014 at 16:51 1 edit. Last edited 28.04.2014 at 16:55 by wirx
Jesper
 
Miks drift populaarne on ?
quote:
wirx: samuti ei ole rinkal eesotsas Sallu sugust promootorit
Jah, ega meie autod ongi liiga sirged ja siledad, tuleb ikka normaalselt ära taguda, siis ikka meeldib sponsoritele ja on muidu hea.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
28.04.2014 at 17:26
wirx
  
Miks drift populaarne on ?
No tegijal juhtub, see küll hetkel drifti populaarsust ei tõsta, egas rinka oma vähenda, totaalne Offtopic

____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
28.04.2014 at 17:28
peep
 
Moderator
Miks drift populaarne on ?
Muuseas, ka minule on täielik müstika miks ralli on populaarne pealtvaatajate hulgas ??? Sõitja poole pealt on tegu väga vinge alaga, sõidaks ise ka kui aega ja oskuseid oleks. Aga see metsas trampimine, tolm, liikusummikud, kolm kiiremat autot mis mööda vilksatavad ja siis hunnik mannerguid jne. Mulle ralli kui sport meeldib aga kuhugi metsa vahele kruusakatsele vaatama ei lähe ma enam ilmselt kunagi. Kahtlustan, et tegu on omamoodi pavlovi refleksiga - ralli toimub, tuleb minna, pole vaja midagi mõelda. Sinna peaks ka rinka asja lükkama. Kui kunagi Pärnusse tribüünid saab, siis on vast lootust.
28.04.2014 at 17:41
hall
 
Miks drift populaarne on ?
Ei saa asi olla tribüünides. Kui paljudel rallidel või driftivõistlustel on suurt massi mahutavad tribüünid või üldse mingid tribüünid? Nürburgringi ääres istuvad ka inimesed lihtsalt nõlva peal maas, kilekott tagumiku all.

Tehniliselt pole tribüünide tekitamine raja äärde mingi probleem ja tegelikult töö selles suunas ka käib. Põhiline küsimus on finantsiteemaline. Kui oleks nõudlust, siis võiks tribüünid kasvõi igaks korraks eraldi rentida, aga kui pole nõudlust, pole perspektiivi neid ka ehitada.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
28.04.2014 at 17:57
Henri_
 
Miks drift populaarne on ?
Mõte, kuidas rinka populaarsust tõsta - pealtvaatajale tasuta! Kas tõesti need 20 piletiostjat on väärt piletimüüja palka? VLN etappe vaadates on näha, kuidas isad tulevad poegadega möödaminnes ja vaatavad korra ka kiireid autosid. Siis sõidetakse maale vanaema juurde või muudele toimingutele aga edasi. Esialgu saad Pärnu kandist paarsada inimest, järgmisel etapil sada rohkem, siis järgmisel hooajal juba ehk tuhat, siis juba mitu tuhat ja saad lõpuks ka piletiraha küsida. Me räägime pere puhul väljaminekust 40€+transport+toit, mis kokku võib teha vabalt ka 100€ ringis. Kui aga ainsa nähtava kulu maha saab võtta, on palju lihtsam. Lisaks on rinkat üsna ebamugav jälgida, raja ümbruses liikumine keeruline, tolmab, istuda pole jne. Jah, asjad liiguvad paremuse poole, aga tavainimest ei huvita see "varsti saab."

Aga Jesper, vahel oleks targem ehk vait olla. See on praegu kogu foorumile alandav, kuidas mingid isiklikud suhted esile kisud ja selle baasil kogu spordi mainele kahju teed (ka iseenda omale).

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
28.04.2014 at 17:59
peep
 
Moderator
Miks drift populaarne on ?
Pidasin pigem silmas, et ilma tribüünideta arvestatavat arvu pealtvaatajaid lihtsalt pole võimalik mahutada.
28.04.2014 at 18:04
hall
 
Miks drift populaarne on ?
Pealtvaatajatele tasuta sissepääsu olen mina isiklikult katsetanud paaril korral kas 2009 või 2010 aastal. Mingit vahet pealtvaatajate arvus ei olnud. Ja usu, kui "need 20 piletiostjat" ei kataks piletimüüjate kulu, siis neid piletimüüjaid seal poleks ka.

Ebamugav liikuda, tolm (äkki ka müra?) jne - rallis ja driftis neid probleeme muidugi pole, eks?

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
28.04.2014 at 18:34
H.E
  
Miks drift populaarne on ?
Mis seal salata, olen isegi käinud korduvalt rallit vaatamas. Mina võtan seda osaliselt kui väljasõitu loodusesse, mis on kombineeritud röökivate ja paukuvate masinatega, mis ninaalt pidamise piiril mööda lendavad. Põnev selle juures on asja vahetu lähedus- bensuhais ja lendav kruus on selle lahutamatu osa (ja muidugi ka lootus sattuda kellegi apsakat nägema). Samas nähes näiteks esimese päeva esimesel kiiruskatsel põõsa all magavaid tüüpe, ei ole ma kindel, kas kõik selle pärast sinna on tulnud.

____________________________
Raketibaas
28.04.2014 at 19:03
Henri_
 
Miks drift populaarne on ?
quote:
serõi:
Ebamugav liikuda, tolm (äkki ka müra?) jne - rallis ja driftis neid probleeme muidugi pole, eks?

On ja see polnud etteheide ringrajale. Kuid antud olukorras, kui sa isegi nukral pilgul autot laenad, et kokku saaks ehk 20 osalejat, siis tuleks nende väheste võistlejate jälgimine teha võimalikult mugavaks, et kõik toimuks väga kiiresti ja mõnusalt :)

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
28.04.2014 at 19:45
amblik
 
Miks drift populaarne on ?
Driftimehed on varsti rinkat sõitmas niikuinii. EU keelab drifti koos suitsulihaga 2015 aastal ära ja õige kah :D
Mina ei või paari kolme kamazi rehvi jaanitule süütamiseks kasutada, aga siin näe mõned mehed põletavad ühe trenniga mitukümmend rehvi korraga. ;)
Aga nüüd veidi tõsisemalt, mulle tundub, et ei ole selle ringrajaga lugu kaugeltki nii hull. Kindlasti mängib väga suurt rolli see, et meil on nüüd, kus sõita. Luureandmed ütlevad, et järgmine superkross tõotab osavõtjate arvu poolest rallile kanna peale astuda. Ja iga sõitjaga kaasneb ka mingi x arv pealtvaatajaid ja küll see rinkavõistluste vaatamine uuesti moodi läheb. Drift ja drag on alati väga populaarsed pealtvaatajate hulgas olnud ja on ka edaspidi, sest valdav osa publikust on 15 ja nende puhul toimib nn karjainstinkt.
28.04.2014 at 19:50 1 edit. Last edited 28.04.2014 at 20:17 by amblik
täpp
 
Miks drift populaarne on ?
Ralli ja rinka võrdlusel tuleb esimesena meelde kukerpallide lendama tahtmise laul. Ralli on see mida tahaks, rinka on see tahtmise tagasitõmbamine, et no äkki juhtub midagi muidu. Rallis sõidetakse sisuliselt üle varvaste, saad kividega pihta, muda kraevahele, tolmu sõõrmetesse, õigel ajal võssa tagasi hüppamine, kui auto tuleb, kui nina all mõni võssi paneb, siis on veel ägedam, saab ohvri autole käpa külge panna ja tunda ennast osana mängust. Rinkas istud kuskil kaugel, vahid horisondi piiril sõitvaid autosid, kes võibolla meeletult pusivad ja on üliraju sekundisajandike saagimine, seni kuni nad kohta ei vaheta, ei ole ju tegelikult mingit sündmust pealtvaataja jaoks. No toome selle avarii ka sisse, suur osa pealtvaatajaid tuleb ikka lootuses näha plekimõlkimist. Autot saad sa vaadata turvalisest kaugusest... ja igaksjuhuks veel veidi kaugemalt, rajajulgestuse käest saad pistulit juba valele poole vaatamise eest, rajale ise astuda on täiesti lootusetu. Selles mõttes on rinka vaatamise erinevus telekast vaatamisest suht marginaalne. Sa ei ole osa sellest.
Peep, kusjuures, enamus nendel kopsikutel on olemas lausa mingi fänniklubi, tullakse lippude ja pasunatega, nad on rahvasportlased, asjaarmastajad, nende sõitu on tegelikult veel huvitavam vaadata, tihtipeale on rahvuslikes klassides hoopis pingelisem andmine, kui nende kolme tipu kindlapeale sõit, tüübid riskivad ja eks ka eksivad. Ralli on see grillitud siga, kast õlut, saun ja järv metsaveerel, rinka on see 13 grammine sipelgaõgija vasaku kintsu medium-rare fileeliist kahe rohulible ja veerand klaasi veiniga Egoistis. Mõlemale on nautijaid, paraku massidele meeldib see ehe kraam.


Edit: ahsoo, Egoist on tegevuse lõpetanud: http://arileht.delfi.ee/news/tarbija/tallinna-tipprestoran-egoist-sulges-uksed.d?id=67038598

____________________________
http://tarmotomson.net
28.04.2014 at 20:05 2 edits. Last edited 28.04.2014 at 20:09 by täpp
-XR-
Miks drift populaarne on ?
Vbl oleks pidanud serõi ringraja asemel hoopis ovaali ehitama :P
See ju ka massidele, see sama grill+õlu jms, mitte ainult gurmaanidele.
28.04.2014 at 20:43 1 edit. Last edited 28.04.2014 at 20:47 by -XR-
HrHunt
Miks drift populaarne on ?
Chris Harris ju tubes demonstreerib kuda "uue ajastu" rinkat sõitma peab!? Kõik vahivad, laigivad ja suhestuvad. Pange drift ja rinka kokku ja ongi retsept. Lisaks veel pealtvaataja isikliku osaluse - sedasi et võitja pole mitte lihtsalt see kes 1. finishis on vaid keda rahvas ka hääletab - nö. stiilipunktid - et võidaks see kes pakkus parima show mitte mingi akadeemiline sirkliga kurvijoonestaja :D Üleüldse oleks hea kui reeglid oleks segased - skandaal müüb. Lisaks igasugune muu moodne mudru nagu live-kaamerad autodes - et võistluse ajal fänn just oma iidoli autos istuda saaks jms. Tänapäeval on tarbija püüdmine üpriski väljakujunenud teadusharu - jalgratast pole vaja leiutada. Ilmselt lihtsalt puudub motivatsioon või mindset et seda teha.

____________________________

28.04.2014 at 20:46 1 edit. Last edited 28.04.2014 at 20:48 by HrHunt
-XR-
Miks drift populaarne on ?
quote:
HrHunt: Chris Harris ju tubes demonstreerib kuda "uue ajastu" rinkat sõitma peab!? Kõik vahivad, laigivad ja suhestuvad. Pange drift ja rinka kokku ja ongi retsept. Lisaks veel pealtvaataja isikliku osaluse - sedasi et võitja pole mitte lihtsalt see kes 1. finishis on vaid keda rahvas ka hääletab - nö. stiilipunktid - et võidaks see kes pakkus parima show mitte mingi akadeemiline sirkliga kurvijoonestaja :D Üleüldse oleks hea kui reeglid oleks segased - skandaal müüb. Lisaks igasugune muu moodne mudru nagu live-kaamerad autodes - et võistluse ajal fänn just oma iidoli autos istuda saaks jms. Tänapäeval on tarbija püüdmine üpriski väljakujunenud teadusharu - jalgratast pole vaja leiutada. Ilmselt lihtsalt puudub motivatsioon või mindset et seda teha.

On sul linki selle kohta? Ma olen palju Harrise videosid vaadanud, aga sellist ei mäleta.
28.04.2014 at 20:54
HrHunt
Miks drift populaarne on ?
quote:
-XR-:Ma olen palju Harrise videosid vaadanud, aga sellist ei mäleta.


Poole ajast külg ees ju. Keegi ei viitsikski neid videosid vahtida kui ta kogu aeg külge ette ei laseks. Top Gear ja Fifth Gear samuti - rinkal sõidetakse ainult külg ees, isegi kui on "kella vastu" sõit. Põhjus sama. Külg ees = tarbija suhestub. Elementaarne ju?!
Edit: Suhestub ta ju selle pärast et kui tarbijal oma autol külg ette läheb on kas "hirmus" või siis "äge". Mõlemal puhul adrekas. See salvestub alateadvuses. Pealtvaatajana võimaldab suhestuda. Või siis avariid. Samuti "hirmus" => adrekas.


____________________________

28.04.2014 at 21:01 2 edits. Last edited 28.04.2014 at 21:16 by HrHunt
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Miks drift populaarne on ?   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.