Poster |
Message |
hall |
Reeglimuudatuste ettepanekud 2012 hooajaks
Nüüd, kus ma puutun reaalses elus kokku BMW 325 sarja tingimustele vastavate autode ehitamisega on tekkinud reegleid lugedes mõned küsimused, mis sarnaselt riigihangeteregistrile (mille toimimise köögipoolega on mul õnnestunud ligi aasta jooksul tutvuda ) võiks saada näiteks siinses jutulõimes kõikide jaoks ühesuguse ja teadaoleva vastuse. Selguse huvides peaksid vastused olema viitega konkreetsele tehniliste tingimuste punktile.
1. Kas iste võib olla kinnitatud originaalkinnitustele? Appendix J 253 art 16 väidab, et võib, aga BMW 325 tehnilised tingimused viitavad küll samale punktile, kuid kirjeldavad täiendavalt vaid uute kinnituste ehitamisel kehtivaid nõudeid.
2. Kas istme kinnituspoldid võivad olla tugevamad kui 8.8? Tehnilised tingimused väidavad, et peavad olema minimaalselt mõõduga M8 ja konkreetselt tugevusega 8.8.
3. Kuidas on reeglitekohaselt võimalik katuseluugi „kinnimüürimine“?
4. Kas on lubatud eemaldada mittetarvilikke varem kasutusel olnud metallkinnitusi nagu näiteks tagaistme seljatoe kinnitused, varuratta fikseerimise kinnitus jne? Tehnilistes tingimustes ma sellist punkti ei leidnud.
5. Tehnilised tingimused ütlevad järgmist: 3.1.4 Küttesüsteemi võib eemaldada, soovituslik on ta alles jätta. Tuuleklaasi läbipaistvus peab olema tagatud igas olukorras.
Milliseid tehnilisi lahendusi tohib küttesüsteemi eemaldamisel klaasi läbipaistvuse tagamiseks kasutada?
6. Tehnilised tingimused ütlevad järgmist: 3.1.5 Peeglid vabad. Kohustuslik kahe küljepeegli ja ühe sisepeegli olemasolu (minimaalne ühe peegli peegelpind 8500 mm2).
Kas viidatud reegel tähendab, et ainult ühe nimetatud kohustuslikest peeglitest minimaalne pind peab olema 8500 mm2 või on silmas peetud, et iga peegli minimaalne pindala on a´ 8500 mm2?
7. Tehniliste tingimuste p 3.3 alusel on ka numbrituled kohustuslikud?
8. millisel alusel on lubatud kaamerakinnituste ja kaamerate paigaldamine salongi või üldse autole?
9. Esiklaasile kantava võistleja numbri maksimaalne suurus pole piiratud?
10. Kas põhjaaluse kivikaitse eemaldamine on lubatud?
11. Kas vasaku jala tuge tohib paigaldada? Kas juhi jalge all olevat originaalis suure kõrguste erinevusega põrandat tohib selliselt täiendada, et vasak ja parem kand saaksid toetada samal kõrgusel olevale täiendavalt paigaldatavale lisapõrandale?
12. Miks ei või lisaraskusena kasutada tagavararatta-kujulist ballasti?
26.12.2011 at 20:23 |
3 edits. Last edited 26.12.2011 at 21:11 by hall
|
matrix |
punkt 4 . Kõik millest reeglites juttu ei ole , ei tohi ka puutuda ( lihtne ) reeglite punkt 1.2 |
27.12.2011 at 10:09 |
1 edit. Last edited 27.12.2011 at 10:13 by matrix
|
peep Moderator |
Reeglite punkt 3.8.3 lubab salongist kõik võidusõiduks mittefunktsionaalsed komponendid eemaldada. Iseasi mis on "komponendid" aga eemaldada lubatavate asjade nimekiri on piiramata ning ebaselguse korral tuleb reegleid tõlgendada võistleja kasuks. Välispeeglid jäta igal juhul originaalid, need on kõige paremad. |
27.01.2012 at 15:09 |
|
Lend |
Ma oleks ka huvitatud nende küsimuste vastustest.
4. Kas on lubatud eemaldada mittetarvilikke varem kasutusel olnud metallkinnitusi nagu näiteks tagaistme seljatoe kinnitused, varuratta fikseerimise kinnitus jne? Tehnilistes tingimustes ma sellist punkti ei leidnud.
Sellega on selge reeglite punkt 1.2.
Komponentideks võiks pidada detaile, mille eemaldamisel ei ole mõeldud kasutada lõiketöötlemist.
|
26.02.2012 at 11:27 |
|
Umbertto |
quote: Lend: Ma oleks ka huvitatud nende küsimuste vastustest.
Sellega on selge reeglite punkt 1.2.
Komponentideks võiks pidada detaile, mille eemaldamisel ei ole mõeldud kasutada lõiketöötlemist.
Parimad ja vettpidavad vastused saad Raul Koovilt, kes on tehnilise poole "pealik" - muud (teiste osalejate) vastused ei tingi aidata, kuna auto tehnilisel kontrollil need ei maksa ja on lihtsalt iga mehe oma arvamus....
raul (a) racehelp ee Tel: +372 51 37 561
|
27.02.2012 at 08:38 |
1 edit. Last edited 27.02.2012 at 09:07 by rustang (Moderator)
|
amblik |
2.Tehnilised tingimused.
2.1. Ringrajakomitee kinnitas BMW 325 Cup tehniliste tingimuste Lisa 1:
Tõlkevea parandus.
Lisa 1 puudutab võistlejad, kelle auto turvapuuril on katusel vaid üks
diagonaaltala ja selle kinnitus on peakaarele juhi poolt. Ringrajakomitee
soovitab teise diagonaali lisamisega viia auto vastavusse reeglitega, kuid ei
kohusta selleks. Kõik selliste autode omanikud peavad endast/autost teatama
hiljemalt 09.04.2012 kirjalikult piret.koov@gmail.com ja kõik autod käsitletakse
eraldi.
Täiendus 15.02. toimunud Tehnikakolleegiumi otsuse põhjal: nende autode
tehnilisse kaarti kantakse märge reeglitele vastavusest, et ei tekiks probleeme
välisriikides toimuvatel võistlustel. |
06.03.2012 at 15:44 |
|