register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Exige V6   .. 4 5 6 7 8 9 10  
Poster Message
peep
 
Moderator
Exige V6
460 hj. kit lisab vist ca. 20 kg, midagi sellist olen netist lugenud. Palju mu auto kaalub ma ei tea, tehas annab 1176 aga mida see sisaldab pole aimugi. Lisaks on nii kaalu lisavaid kui vähendavaid modifikatsioone tehtud. Lasen ära kaaluda, tahaks ise ka teada..

Hetkel ühegi alternatiivi peale ei mõtle kuna just seal ja selleks otstarbeks on Exige minu jaoks 5+ Hüpoteetiliselt 997 RS oleks samuti minu valik ja GT4 Cayman on kaasaegsetest väga OK kui teda nats järele aidata. Aga eks see on rangelt individuaalne, kuna eelistused ja võimalused on väga erinevad inimestel ja muutuvad aja- ning kogemustega. Kui terve mõistus kõrvale jätta siis ma võtaks superkardi... :D
09.10.2018 at 23:56 3 edits. Last edited 10.10.2018 at 00:40 by peep
anryo
  
Exige V6
Kui auto Eestis, tule minu juurest läbi - kaalume ära. BHRA kaalud on minu juures kodus.

____________________________
We live in a poor neighbourhood - we can only afford to drive old cars.
'93 GMC Typhoon 4.3V6 Turbo
'70 Plymouth Supercharged Hemi 'cuda
10.10.2018 at 09:17
peep
 
Moderator
Exige V6
Tänud pakkumast aga tõenäoliselt see auto ei satu niipea Eestisse kui üldse kunagi.
10.10.2018 at 18:51
peep
 
Moderator
Exige V6
Hooaeg sai edukalt lõpetatud, suve läbisõiduks tuli tagasihoidlikud 6 t. km. Kokku on kella peal 48 t.

Samas ca. 4 t. neist kilomeetritest tulid rajal ehk auto on korralikult tööd teinud. Midagi katki ei läinud, töödest oli vaid aku vahetus ja esimene number lendas minema. Kuluosade poole pealt 3/4 jooksu rehve ja ca. 50% piduriklotsi. Õli ei kulunud, kahjuks bensiini pidi aeg-ajalt peale kallama. :D Viimasel reisil tekkis väike elektri kala, tagumised parktuled ei tööta enam. Eks kevadel tegelen.

Yokohama rehvidega on nüüdseks rohkem kogemust. Võrreldes Micheliniga on plussideks, et nad ei muutu kuumaga nii ruttu libedaks, õigemini mul ei õnnestunud neid üle kuumutada isegi kõige palavamate ilmadega Hockenheimis mis on tõsine rehvi- ja piduritapja rada. Kulumine on samuti aeglasem, tagumine juhipoolne saab kõige suurema koormuse ja ta näeb veel täiesti hea välja. Samas pidamine pole neil päris nii hea kui Michelinil. Sel nädalavahetusel mõõtsin Spa's aega, olin 2 sek aeglasem kui Michelinidega ja standard võimsusega. Ise ootasin ca. 4 sek kiiremat aega ehk vahe on ca. 0,5 sek km. Muidugi see pole teaduslikult saadud tulemus. Samas selged oma plussid on Yokohamal olemas ehk eelistuste küsimus kui mõõdud sobivad.

Autot kaaluda ei jõudnud aga oli juttu Saksa diileri juures ja nad on seal paljusid kaalunud. Enamus on 1190 kg +/- midagi.

Selleks hooajaks kõik, kevadel loodetavasti jätkame.
24.10.2018 at 15:13 1 edit. Last edited 24.10.2018 at 15:15 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Paar artiklit kus Lotust kirjeldatakse professionaalsete ajakirjanike poolt, kelle silmaring autode koha pealt on laiem kui tavainimesel.

Cayman GTS v Exige Sport 410 v Audi TT RS

Porsche 911 GT3 RS vs Lotus Exige Sport 410

Mõlema testi kokkuvõte oli, et Lotus on oma vigadega ja igapäevaseks kasutuseks mitte eriti sobiv aga pakub lõbu ja higist särki ja seda viimast enam uute autode puhul ei juhtu. Ja teises testis jõuti järeldusele, et GT3 RS on väga-väga hea auto. Mis on tõsi. :)
09.12.2018 at 21:59
peep
 
Moderator
Exige V6
Hooaeg alga sel aastal tavapärasest hiljem, lõppeval nädalal aga ilm oli võrreldav aprilli algusega. Programmis oli kolm rada kolme päevaga, Spa, Nordschleife ja Hockenheim. Esimene ja viimane olid väga ok sõidupäevad, vihma ei sadanud ja jahe õhk sobis hästi. NS jätsin isiklikult vahele, päev oli väga märg, külm ja udune. Meie seekordne seltskond koosnes kuuest autost ja mh. Märt tegi debüüdi oma GT3’ga. Hoog oli tal hea ja just sellistel radadel saab GT3 peale kulutatud raha eest kõige rohkem tagasi.

Exige toimis probleemideta, ainult vihmas bahnil sõites tekib allveelaeva tunne, kuna isegi väikesed punnid a’la Polo ja Fiesta on poole kõrgemad. Rajal oli selle eest lõbus ja samuti väikestel kõrvalteedel.

Töödest sai tehtud täishooldus, pidurivedelik uueks ja sillaseaded paika. Yokohamad tegid viimase sõidu, mustrit veel on aga tahaks natuke vähem libiseda. Seda saan nüüd kinnitada, et nad kestavad selgelt kauem kui Cup 2. Kiiruse suhtes natuke aeglasemad aga mitte palju. Hea variant kui soov semislikiga sõita ja samas nats raha säästa. Järgmiseks läheb alla Pirellid Trofeo R.
26.05.2019 at 15:40
peep
 
Moderator
Exige V6
Selline arvamuslugu ilmus: https://www.topgear.com/car-news/opinion/opinion-why-lotuses-ruin-you-other-cars

Kohe alguses on lõik mis vastab ka minu kogemusele

quote:
The truly addictive part of a Lotus isn’t how it feels to drive. It’s what happens when you get out of it and into roughly anything else. Unless you’re getting out of one Lotus and into another, chances are that in car number two, everything will feel… wrong.

Asi pole dünaamikas, paljud autod on rajal suurusjärgu võrra kiiremad, vaid sõidutunnetuses ja kompaktsuses. Enamus masinaid, kui mõni erand v.a. (näiteks MX-5) tundub peale seda liiga suur ja tuimavõitu.
23.07.2019 at 23:53
TiitSaul
Exige V6
quote:

Asi pole dünaamikas, paljud autod on rajal suurusjärgu võrra kiiremad, vaid sõidutunnetuses ja kompaktsuses. Enamus masinaid, kui mõni erand v.a. (näiteks MX-5) tundub peale seda liiga suur ja tuimavõitu.



Ehk siis loo moraal on see, et kui mul peaks tekkima võimalus Lotusega sõita proovida, oleks targem ei öelda? :)
01.08.2019 at 02:20
peep
 
Moderator
Exige V6
See oleneb, kas mahud sinna sisse ja kas oled nõus omama autot mille praktilisus on peaaegu null ja sees istudes isegi tavalistel sõiduautodel näeb põhja alla.

Eelmine nädalavahetus lisandus odomeetrile ca. 1400 km, ca. 900 kiir- ja niisama teedel ning 500 rajal. Marsuudil Nordschleife, Bilster Berg ja Spa. Esimesel rajal sõites oli temp varjus 36C, hiljem läks nats jahedamaks. Kuumusega autol mingeid probleeme ei tekkinud aga juht kippus kohati üle kuumenema. Enne reisi sai esimesed kettad & klotsid uueks vahetatud. Vanad polnud küll päris otsas aga pidurite pealt kokku ei hoia.



Üks pilt Bilster Bergi boksialalt. Rajapäevade korraldaja oli seekord UK Lotus'e klubi ja seega enamus masinatest rajal Lotused. Mulle selle klubi üritused meeldivad, kuna seal alati viisakad osalejad ja pole sellist probleemi, et ei saa aeglasemast mööda või mõni kiirem sõidab peegli küljest.

Seekord läks just Bilster Berg mulle hästi peale, kel vähegi võimalik külastada siis soovitan. Ainult müraga on nad ranged seal, seda peab arvestama.

Panen siia ühe video, mis annab aimu selle raja profiilist:



Nädalavahetuse ajal sai väikestviisi juubelit tähistatud, läbisõit ületas 50 t. km. Hakkab vaikselt meheikka mu pisike masin jõudma ! Tähistasime juubelit paagitäie 102 bensiiniga Aral'ist ja seejärel põhjagaasiga sõiduga bahnil. :D
01.08.2019 at 21:55 5 edits. Last edited 01.08.2019 at 22:33 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Järjekordne hooaeg lõpetatud. Auto pidas ennast terve hooaja korralikult üleval, suuremaid probleeme ei esinenud ja miski sõitmist ei takistanud. Läbisõiduks jäi ca. 5 t., pikemaid otsi sel aastal ei teinud. Kokku on kella peal praegu 53 t..

Viimane reis lubas vihmast ilma ja vahetasin Trofeo'd tavaliste tänavarehvide vastu. Kavas oli kahepäevane rajapäev Nordschleifel ja siiski esimene päev möödus kuival rajal rehvivilina saatel. Kuid liigutus oli ikkagi õige, teisel päeval oli rada läbimärg ja kui Pirelliga poleks sõitmine olnud mõistlik siis tavarehviga oli üle pika aja täitsa tore märjal põhjaringil tiirutada. Tegin poole päevaga 13 ringi, kuni paduvihm raja uputas.



1 päeval enamvähem kuival rajal maandumas peale Pflanzgarten 1 hüpet. See rajalõik on pealtvaatajate huglas ülipopulaarne ja pea kõik rattad lahti pildid on seal tehtud.



Samas kohas päev hiljem märjal rajal. Sõidujoon on kummiga kaetud ja libe nagu õli peale satuks. Seetõttu on mõistlikum sõita kas jälgede vahel või kurvides pigem täiesti väljast.



Raja üks kiiremaid lõike, järsk allamäge laskumine Schwedenkreutz'i nimelisse, kergendusega kiiresse vasakkurvi (tagaplaanil). Sadade youtube crash videode lemmik võttepaik. :D

Viimane selle hooaja päev möödus Spa rajal, mis oli külm ja vihmane aga Spa on märjaga täiesti sõidetav,



Les Combes'i shikaan Kemmeli sirge lõpus. Tugev mahapidurdus enne seda kurvi, minu autoga ca. 230 pealt alla saja aga suht. ohutu kuna ruumi otse minna on. Vanasti läks rada sealt edasi külavahele.

Pikk paus on nüüd ees, hea lasta mõtetel lennata. Ilmselt jätkan järgmisel aastal sealt kus pooleli jäi. Samas kui keegi sooviks seda autot endale osta siis võib mulle kirjutada.
07.10.2019 at 15:45 4 edits. Last edited 07.10.2019 at 22:43 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Alustasin selle hooaja plaaneerimist varakult, juba enne aastavahetust tegin kevadistele rajapäevadele bronnid. Kuna viimased aastad on olnud majanduses eriti rasvased ajad siis rajapäevad müüdi 3-4 kuud ette ära. Seda probleemi õnneks enam ei ole, üks positiivne areng vähemalt...

Olen Lotusega nüüdseks sõitnud 6 hooaega ja järk-järgult modifikatsioone lisanud. Kuna eelmisel hooajal hoidsin tagasi peale 2018 tehtud suuremaid ümberehitusi siis tundus, et oleks aeg jälle kommipoes reha teha. :D

Esimese ja oluliseima asjana otsustasin ühendada esteetika ja efektiivsuse, ostsin uued veljed. Originaalid kaaluvad kokku 40 kg. Need on sepisveljed kaaluga 28,2 kg. ehk 11,8 kg kergemad. Peaks märgatav vahe olema vedrustamata pöörleva massi osas.



Teisena läks vahetusse radikas. Originaal on plastist otsavannidega ja vananedes tekib oht, et ta annab rajal pauguga järele. Lisaks on ummikutes temperatuur vahel isegi 109 C peale tõusnud. Uus on metallist ja 10 mm paksema kärjega (35 vs. 45 mm).



Lisaks sai vahetatud alumine välimine õõtsa puks uniballi vastu. Originaal on osutunud nõrgaks rajakasutuses. Ei oska öelda mis seisukorras nad minu autol olid aga rajakilomeetreid on kogunenud ja nagu ikka kommipoes, vahel on raske näppe vaos hoida. ;)



Millal neid täiendusi proovida ja seejärel kommenteerida saan pole teada aga üskord see juhtub nii kui nii ! :)
11.04.2020 at 18:22 1 edit. Last edited 11.04.2020 at 18:23 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Eelmisel nädalal õnnestus siis üle pika aja autoga kiiresti sõita. Kavas oli Hockenheim ja Nordschleife. Mulle viimsel ajal on Hockenheim meelidma hakanud. Seal saab gaasi põhja vajutada ilma, et liiga hirmus oleks kuna ruumi enamuses kohtades on ja rada on sile ning lai. Mis on muidugi petlik turvalisus, suurel kiirusel on pauk alati kõva. Ja seekordne päev oli suht masendav kuna vahetult enne lõunapausi toimus võidusõiduautode sessioonil kolme masina kokkupõrge mille tagajärjel ühte osalejat enam meie hulgas pole. Vägagi arusaamatu juhtum, midagi pidi totaalselt valesti minema. Igatahes peale seda oli päev läbi ja piirdusime kahe sessiooniga, esimene märjal ja teine kuival rajal.

Autole oli lisaks kergete velgede lisamisele tehtud just korralik rinka geomeetria ja nurgakaalud paika pandud ning vahet oli tunda. Keeras paremini ja pidurdas paremini või vähemalt nii tundus. :) Igatahes masin sõitis väga hästi ainult päev jäi lühikeseks. Samas ega poleks peale sellist asja enam sõita tahtnud ka.






Järgmine päev Nordschleifel oli palju parem, seoses epideemiaga puudusid välismaised osalejad ja rada oli peaaegu tühi terve päev. ideaalsed ilmaolud, kordagi ei pandud punast lippu välja ja kokku sai sõidetud 25 ringi ehk 500 km. Autoga null probleemi ja päeva lõpuks sai hoo üles ning naha märjaks.



Saksas on viiruse teemat palju rohkem märgata kui meil. Esiteks peab avalikes siseruumides maski kandma ja kõik kannavadki. Restos peale lauda istumist võib maski ära võtta. Teiseks on teed tühjad, ei mingeid välismaa turiste ja vähe rekkasid. Sama seis NS peal, kui tavaliselt on parkla välismaa numbritega masinaid täis siis seekord olid ainult kohalikud ja parkla pooltühi. Karmid ajad kõikidele kes seal ennast ära elatada püüavad.
16.06.2020 at 15:34
lordvampire
Exige V6
Väga kift, tahaks ise ka ükshetk Nordschleifel ikka ära käia. A nu kõigepealt võiks auto Audru-töökindlaks saada :D. Ega seestvaates videot ei teinud ja kui saladus pole, siis mis ringiajad olid? Kurvides on see auto kindlasti kiire... aga kuidas ülejäänd oludes, kas kuskilt annab tunda ka, et ma ei tea.. kiiretes kurvides rohkme downforce-i vaja või sirgetel rohkem jõudu. Või pigem selline, ongi tundub "paras" komplekt?
25.06.2020 at 15:58
peep
 
Moderator
Exige V6
Ma aega ei mõõda pea kunagi ja sisevideosid pole viitsinud teha, kuigi tegelikult võiks mingi registraator peal olla enese kaitseks. Alla 8 minuti BTG sõidab ta koos minuga kindlasti aga sellel rajal jätad pigem nats varu võrreldes “tavalise” rajaga.

Eks juurde oleks alati vaja nii downforce, jõudu, laiemaid rehve ja suuremaid mune. Kuid selle auto tugevus ei ole lihtsalt kiire ringiaeg vaid emotsioon mida ta pakub. Kõrge sisemüra, kompaktsus, kerge kaal, madal isteasend, vibratsioon ja mootori hääl. Mis GT3’ga veel rahulik kulgemine on Lotuses juba töö. Kui GT3 on pea täiuslik ja selle tõttu äge siis Lotus on äge just kuna ta on ebatäiuslik. Vana nali, kogu Exige V6 arenduse eelarve oli väiksem kui 991 armatuurlaua oma. Rajapäeval on muidugi igav sõita selgelt aeglase autoga aga mingist hetkest pole puhas kiirus enam oluline.

Just tuli välja hetkel kõige kiirema V6 Exige variandi video Spa rajalt, aeg 2.35



Minu autoga võrreldes + 70 hj ja - 100 kg, 7 k. sequental kast, suuremad rattad, downforce tekitav aero, parem vedrustus ning kiire amatöör juht. Ta on ca. 2 sek/km , kokku 15 sek. kiirem kui mina ja mu auto suudaks.

Võrdluseks 991.2 GT3 RS kiireim aeg mis ma leidsin oli 8.36,98 ja Manthey modifitseeritud RS2 pro juhiga sõitis 8.31.





Võrdle kiiruseid pika Kemmeli sirge lõpus.

Tänavalegaalsete autode rajarekord oli pikalt Koenigsegg One:1 käes 2.32,14 kuni selle sõitis üle McLaren Senna 2.24,82. McLaren P1 sai ajaks 2.38 ja 918 Spyder 2.39. Need on pro sõitjate ajad.

Reaalses elus reaalsete inimestega, kui sõita rajapäeval aega 3.00 siis 95% osalejaid jääb ette.
26.06.2020 at 00:21 2 edits. Last edited 26.06.2020 at 09:28 by peep
Märt
Exige V6
Spa's aasta tagasi sai 2:48 sõidetud ja tunne oli, et olen maailma kiireim mees:)
Aga 2:35 on ikka päris ulme aeg!



____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
29.06.2020 at 15:12
peep
 
Moderator
Exige V6
https://www.motorsportmarkt.de/inserat/34662/lotus-exige-cup-ex530-das-ultimatives-track-tool
29.06.2020 at 16:01
peep
 
Moderator
Exige V6
Kuu aega tagasi olime Spa rajal ja esimest korda pidi auto treileril koju tulema.



Juhtus ebatavaline rike, alumiiniumist hoorattalt tuli starteri hammasvöö lahti.



Sellist asja polnud Komotec'i mehaanikud enne näinud, loodetavasti konkreetse tüki viga. Seega läks asemele samasugune. Tegu aftermarket tootega siis. Vahetada tuli veel sidur, flexplate ja starter kuna need said viga. Eelmine nädal NS peal kõik toimis. Ilm oli kuum 35+ kraadi, kuid uue suurema radiaatoriga püsis temperatuur alla 90. Ja veel kiidaks Trofeo R rehve, kui Cup 2 kipub kuumaga libedaks minema siis Pirelli kestab paremini.
13.08.2020 at 11:12 1 edit. Last edited 13.08.2020 at 11:16 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Järjekordne hooaeg sai eelmisel nädalal lõpetatud, kolm päeva - kolm rada. Oli päris intensiivne reis.





Alustasime Nordschleife peal ja olud olid keerulised. Rada mingil määral niiske aga visuaalselt näis, et peaaegu kuiv. Tegelikult oli sigalibe, ilmselt kuna hiljutisel 24 h. sõidul rajale jäänud kummikiht polnud veel maha kulunud (?) Inglaste korraldatud päev, kõigepealt otsustas üks geenius peale seina sõitmist edasi liikuda ja kattis 1,5 km märga rada jahutusvedelikuga mille peal 5-6 masina omakorda seina sõitsid. Kogu päeva crashide saldo oli julgelt oma 20 autot, täiesti arusaamatu miks inimesed hoogu maha ei võtnud ? Romuralli ühesõnaga.

Hockenheimis oli juba palju paremad olud, jahe ja kuiv. Nägime mh. sellist huvitavat masinat, KTM'i uus võistlusauto 1048 kg ja 530 hj. kõlab hästi ! Tegi head häält ka. :)





Lõpetasime Spa rajal, samuti kuiva ja jaheda ilmaga. Osalejaid oli vähe ja rada meeldivalt tühi. Eelmisel päeval Hockenheimis oli tihe liiklus. Kõige huvitavam masin:





Lähedalt vaadataes ikka uskumatu konstruktsioon, aero nagu F1'l pisikesi tiivakesi, spoilereid ja muid detaile täis. Õnnestus korra Kemmeli sirge alguses koos kiirendamist alustada, minu masin oleks justkui paigal seisnud. :D Veel hiljuti oli tänavalegaalsete autode rajarekord seal Senna nimel (2.24,82), kuni Pagani selle üle sõitis (2.23,08). Võrdluseks, 991.2 GT3 RS on ca. 10 sekundit ehk 1,4 sek/km aeglasem.

ja hooaja lõpu grupipilt :)



Hooaeg oli keeruline, palju plaane tuli muuta/tühistada ja sõita sai vähe. Hooaja ls. tuli vaid natuke alla 3 t. km. Arvestades mis ümberringi toimub on see muidugi silmipimestavalt esimese maailma probleem. Seega kõik hästi ja loodetavasti järgmine suvi veel paremini. :)
20.10.2020 at 16:46 2 edits. Last edited 20.10.2020 at 16:48 by peep
TiitSaul
Exige V6
Kuidas tundub sellise asjaga tegeleda võrreldes päris võidusõiduga? Selle asja all mõtlen ma teiste auto huvilistega Euroopas kruiisida ja rajal lõbu pärast sõita.
09.11.2020 at 03:07
peep
 
Moderator
Exige V6
Emotsiooni osas väga erinevad tegevused. Võistlemine on kordades intensiivsem, nii panustamise- ja "kui" hästi läheb siis tagasi saamise osas. Kui võistlemine rikub selles mõttes ära, et niisama tiirutamine on peale seda igav siis Euroopa rajad võtavad ära entusiasmi, et meie radadel niisama sõitmas käia. Samas võistlemise puhul pole erilist vahet millisel rajal see toimub.
09.11.2020 at 11:32
Motary
  
Exige V6
Üliäge ettevõtmine!

Olen ise hetkel Trofeo R, A052 ja Cup2connect rehvide valiku vahel, kuidas sa oma kogemuse järgi neid otseselt sooritusvõime järgi hindad?
08.01.2021 at 23:50
peep
 
Moderator
Exige V6
“Ettevõtmine” kestab juba 13 aastat. :D

Ringiaeg on parim värske Trofeoga aga ta kaotab oma pidamise teistest varem. A052 on parim universaalseks kasutuseks nii rajal kui tänaval, kella vastu kolmest aeglaseim. Cup 2 on hea kompromiss nende kahe vahel. Ise valiks Cup 2.
09.01.2021 at 07:58
Motary
  
Exige V6
Tänan! Kas sa kasutasid muidu vanemat Cupi 2 kui Cup2 connect? Uuendatud rehv tundub ka pikaealisem kuna threadwear (mis enamasti on taevast võlutud number) läks 180 pealt 240 peale
11.01.2021 at 00:46
peep
 
Moderator
Exige V6
Connecti pole proovinud aga vaevalt ta rajal selgelt aeglasem on ja lisa kulumiskindlus ju ainult pluss.
11.01.2021 at 14:15
peep
 
Moderator
Exige V6
Elise/Exige lähevad lõpuks väljateenitud pensionile, 2021 mudeliaasta jääb viimaseks. Top Gear kirjutas järelhüüde:

https://www.topgear.com/car-reviews/lotus/exige/35-v6-sport-390-final-edition/first-drive

quote:
Other sports cars are quicker, almost all are more powerful, many have more downforce and other track-related headlines to grab at. But very, very few indeed are more rewarding and engaging to drive than the Lotus Exige. /.../no-one cares as much about driving as Lotus. Porsche, Ferrari, Alpine, Ariel, Caterham – they’re all great, but when it comes to the business of making cars lithe and communicative, I still don’t think there’s a company to touch Lotus.

Uue põlvkonna auto, praegu tuntud koodnime 131 all, tuleb kindlasti igas asjas parem ja hübriid jne. Pakun, et esimese eufooria möödudes saavutavad vanemad autod sarnase staatuse nagu Porsche õhkjahutusega mudelid.
09.02.2021 at 16:56
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Exige V6   .. 4 5 6 7 8 9 10  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.