register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata   1 2  
Poster Message
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Ei oska kuskilt abi otsida enam, seega kirjutan oma loo siia, äkki kellelgi on mingit head nõu anda.

Ühesõnaga ostsin endale BMW foorumi kaudu tooriku ära, kupee, mehaaniliselt täitsa aus kaup, mootoril surved korras, edasi läheb hästi, LSD all, veermikus mõned kalad, aga noh ei midagi katastroofilist. Hind polnud ka üldse paha, odavapoolne, aga arvestades teadaolevaid vigu ja nende likvideerimise maksumust Lembitu Exceli tabeli järgi minuarust aus. Paraku kuna ma autosid väga tihti ei vaheta, siis ei osanud arvata, et meie riigis kehtib väga huvitav süsteem - auto omanikuks võid lepinguga saada, aga omanikuvahetuse registreerimise ARK-is võib kohtutäitur ära keelata, kui eelmisel omanikul mingid trahvid maksmata on. SMS päringut ka enam ei ole, nii et hoolimata sellest, et ARK aktsepteerib lihtkirjalikku lepingut ja üldse on kõik väga mugav, saab neist piirangutest teada ainult leti taga. Nüüd ongi olukord selline, et autol on 20k eest trahve peal, oma nimele ei saa, eelmine omanik andis alguses lubadusi aga enam kõnedele ei vasta, tee mis tahad.

Muidugi oleks võimalus varuosadeks müüa, hea õnne korral saaks ehk raha tagasi, aga ei olnud nagu plaanis romulabisnest avada. Päris treilapilli ei viitsiks nagu ka teha, viib jooksvad kulud liiga lakke.

Ma muidugi andsin endale aru, mis tüüpi inimesed selliseid autosid tavaliselt omavad, aga noh kuna ARK lehel olev auto ostmise checklist mingit sellist varianti ei maininud, ja paberid-möllud olid korras siis mõtlesin, et mis riski seal ikka olla saab. Kurb hetkeolukorra kirjeldus on, et auto on nagu õue peal, aga reaalsest rinkale pääsust olen kaugemal kui nädal tagasi olin.

Täiendus pärast kõigi teemas toodud variantide kaalumist, kui kedagi huvitab selle susliku identiteet kes selle müüs, siis:
Rasmus Alametsa, 38304240327, Väike-Posti 2a-6 Pärnu, bemmifoorumis kasutaja rasmus23.
25.01.2008 at 19:19 2 edits. Last edited 01.02.2008 at 20:29 by Jesper
-XR-
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Jesper, äri mõnele siitmehele maha, kes ehitabki ainult treilaauto.
Ma arvan, et päris paljud on mõelnud, et E36 Cup-i autoga tänavale ikka ei lähe.
Ja pärast võtad endale uue tooriku.

Parem ongi, kui arvel pole. Pole vaja kindlustust maksta jne..
25.01.2008 at 19:56
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Vot hea idee tegelt. Kas keegi oleks 25k eest huvitatud?
25.01.2008 at 20:14 1 edit. Last edited 25.01.2008 at 20:15 by Jesper
matukas
  
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Tee politseile avaldus ja ürita see kohtutäitur üles leida, kes tõkendi peale pani. Mina seda 'toorikut' ennem edasi ei näpiks. Ja ei soovitaks seda kellelgi ennem näppida, kui asjad korras. On seda jama veel siis vaja, kui millalgi tulevikus hakatakse 'sind' kui põhimõtteliselt süütut kõrvalseisjat kusagilt otsast peedistama.

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
25.01.2008 at 20:23 1 edit. Last edited 25.01.2008 at 20:29 by matukas
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
No ma rääkisin täna telefoni teel mõlema asjasse segatud täituriga, aga midagi targemat ei saanud teada kui summad, millest jutt on. Mis avalduse ma politseile täpsemalt peaksin tegema? Ma üldjoontes uurisin asja, aga seadustest ei paistnud küll mingit varianti, et tõkendit maha saada - see süsteem on nii kavalalt koostatud, et püha ja puutumatut omandiõigust ei rikuta, ma võin seda autot heauskse ostjana katsuda ja sees istuda ja nii edasi, lihtsalt uute andmetega tehnilise passi printimine on tõkestatud, mis ei ole üldse nii püha ja puutumatu õigus :)

Ehk siis ma ei kujuta ette, mida ma üldse vaidlustan ja kelle vastu kaeban. Tehing on toimunud, kaup käes. Ok, müügilepingus on punkt: "MÜÜJA kinnitab, et käesoleva Müügilepingu järgi üleantav sõiduk on MÜÜJA ainuomandis ja müüdaval sõidukil ei ole kolmandatel isikutel mingeid õigusi.", aga no jällegi, kohtutäitur polegi nagu mingeid omandiõigusi nõudnud ega reserveerinud, lihtsalt õiguse ARK toiminguks kinni keeranud.

Ma muidugi võin eksida vabalt, ma kuni teisipäevani ei teadnud üldse, et selline asi eksisteerib. ARK SMS päringu puudumise tõttu tsekkasin et poleks varastatud auto ja sellega taustakontroll piirdus.
25.01.2008 at 20:37 1 edit. Last edited 25.01.2008 at 20:41 by Jesper
que
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Pane vähemalt omaniku kõik andmed netti üles, äkki jääb mõni tehing tegemata. Nt. siia ja HV jne.
25.01.2008 at 20:53
Aaro
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Juriidiliselt peaks sul olema õigus auto tagastada ja oma raha tagasi saada. Kuna sõlmitud leping on õigustühine.
25.01.2008 at 21:44
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Jah, nõus, aga milline protsess täpselt seda juriidilist õigust teostab? Ma vähe kahtlen selles, et politseisse minnes kohe mingi erigrupp vestid selga ajab, kumminuiad ära õlitab ja padavai tormab kutti tagurpidi raputama, et mu raha ta taskutest välja kukuks :) Samas igasugu muude menetluste kaudu läheb see nõue lõpuks ikka kohtutäituri kätte, kes paneb selle järjekorda peale trahve, seega pärast võimalikku auto sundmüüki jääb mulle pmst ainult ilus mälestus.
25.01.2008 at 22:34
Cardo
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Sul ei maksaks häbeneda selle isiku nime ja aadressi, pättide puhul ei ole ikka kõike vaja endateada jätta. Eesti on piisavalt väike !
25.01.2008 at 22:56
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Kas me võiks palun sellel nime ja aadressi teemal hetkel mitte diskuteerida. Minu akuutne probleem ei ole hetkel see, kuidas tüübile maksimaalselt s***a keerata, vaid see, kuidas oma uppuvat projekti päästa.
25.01.2008 at 23:40
Cardo
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Päästadgi nii, et lähed talle koju järgi, kui ta sind ignoreerib saadgi piki pükse, arvad, et teda ei leita? Selleks ongi infovahetus kellega tegu, võibolla mõni lugeja tunneb isiku ära ja teab kus teine end varjab.
26.01.2008 at 00:04
rustang
  
Moderator
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
quote:
Jesper: Päris treilapilli ei viitsiks nagu ka teha,

Jesper, kui kolmnurgaga pukseerida siis pole vist suurt vahet kelle nimel auto on, teed liikluskindlustuse ja asi vask. Või lootsid Sa BMW oma mootori jõul rajale sõita?
26.01.2008 at 00:06
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
No ausalt öeldes lootsin jah, käiguosa on ju kõik stock, jube mugav ju kui hüppad sisse ja sõidad näiteks OT-le. Aga see pole tegelikult peamine, vaid näiteks kui ma võidusõidust tüdinen või mingil muul põhjusel tahan valmis autot maha müüa, siis ma ei saa seda teha, samuti olen ma pidevalt endise omaniku ja kohtutäituri armul, kui üks neist tahab hakata mingit käru keerama, siis on selleks üpris laialdased võimalused. Mul on aga autosse juba x krooni investeeritud. Ebakindel värk.

Cardo, ma katsun asja elementaarsete meetoditega loomulikult lahendada, lihtsalt ma mõtlesin et äkki on backupiks ka mingeid muid, õigustehnilisi variante. Stiilis heauskne ostja, müügileping olemas, jne. Aga kogemus on null selliste asjadega. Ma ei hinda lihtsas konfrontatsioonis sõna sõna, silm silma, hammas hamba vastu oma edukuse tõenäosust eriti kõrgelt, aga inimkond (vähemalt progressiivsem osa sellest) on suurema-puunuia-õiguse ajastust vast natuke edasi ka arenenud ja seega ei ole äkki tarvidust koduväljakueelist kohe käest anda ;)
26.01.2008 at 00:29
Silwer
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Tuuleveskitega võitlemine ei anna tulemust.

Seega soovitan osta veel üks E36 kupee. Näiteks see siin: http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?t=51456
Viskad oma probleemse auto tehnika selle 318is kere peale (ühtlasi on see hea võimalus kogu tehnika üle kontrollida ja operatsiooni teostamine avardab oluliselt silmaringi BMW-de vallas).

318is tehnika ja kogu muu 318is + 325i ebavajaliku kola müüd maha. Arvan et saad varuosade pealt selle 318is ostmiseks kulutatud raha tagasi. Probleemselt kerelt eemaldad kõik plekid mida võib hiljem rajaautol vaja olla ja jätad kuhugi tagavaraks hoiule. Ülejäänud osa probleemsest kerest tuleks rellakaga lõigata väikesteks tükkideks ja hävitada.



____________________________
BMW 325i E30 2,7 Turbo & BMW E46 S54 SMG VF570 supercharged & BMW F25 X3
26.01.2008 at 01:16
Cardo
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Silwer, piisab vaid katuse eemaldamisest, kui Kuusakoski võtab keret kui vanarauda.
26.01.2008 at 01:54
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Okei, aga oletame nüüd mõtteharjutuse korras, et kohtutäituril tekib mingi hetk mõte asi teravaks ajada ja see auto arestida. Eelmine omanik näitab rõõmsalt müügilepingut, kus minu nimi peal ja käpajäljed all. Kui ma nüüd õlgu kehitan ja näitan emexi kviitungit, mis siis saab? Eraldatakse mulle FIA nõuetele mittevastav turvapuur ja armstrapid?
26.01.2008 at 02:22 1 edit. Last edited 26.01.2008 at 02:23 by Jesper
-XR-
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
quote:
Jesper: Okei, aga oletame nüüd mõtteharjutuse korras, et kohtutäituril tekib mingi hetk mõte asi teravaks ajada ja see auto arestida. Eelmine omanik näitab rõõmsalt müügilepingut, kus minu nimi peal ja käpajäljed all. Kui ma nüüd õlgu kehitan ja näitan emexi kviitungit, mis siis saab? Eraldatakse mulle FIA nõuetele mittevastav turvapuur ja armstrapid?

Kui sina oled heausklikult auto omandanud, siis nad ei saa seda su käest ära võtta.
Aga antud juhul sa olid kõigest teadlik, seega on keeruline olukord.
On sul mõni tuttav jurist? Soovitan õigusabi otsida.
26.01.2008 at 04:14
Jesper
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
No autot ostes olin heausklik ju. Muidu poleks ostnudki. Tuttavat juristi pole kahjuks, juriidikaga tegelen üldjuhul samamoodi nagu autodegagi, do-it-yourself ja küsimused foorumisse :)
26.01.2008 at 05:09
rustang
  
Moderator
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
quote:
Jesper:
Ehk siis ma ei kujuta ette, mida ma üldse vaidlustan ja kelle vastu kaeban. Tehing on toimunud, kaup käes. Ok, müügilepingus on punkt: "MÜÜJA kinnitab, et käesoleva Müügilepingu järgi üleantav sõiduk on MÜÜJA ainuomandis ja müüdaval sõidukil ei ole kolmandatel isikutel mingeid õigusi.", aga no jällegi, kohtutäitur polegi nagu mingeid omandiõigusi nõudnud ega reserveerinud, lihtsalt õiguse ARK toiminguks kinni keeranud.


quote:
Jesper: Okei, aga oletame nüüd mõtteharjutuse korras, et kohtutäituril tekib mingi hetk mõte asi teravaks ajada ja see auto arestida. Eelmine omanik näitab rõõmsalt müügilepingut, kus minu nimi peal ja käpajäljed all. Kui ma nüüd õlgu kehitan ja näitan emexi kviitungit, mis siis saab? Eraldatakse mulle FIA nõuetele mittevastav turvapuur ja armstrapid?

Ma ei tea juriidikast suurt midagi aga need kaks väidet on veidi vastuolus. Kui auto on igatpidi legaalelt sinu omand, siis võid sellega ju teha midaiganes, näiteks romulasse viia. Kui ikkagi ei või romulasse viia ja arvele võtta ka ei tohi, siis pole sul justkui ostutehingu käigus mingeid õigusi sellele autole tekkinud.

"Dokumendidoonoriks" kõlbaks ka nt. see: http://www.romu.ee/soidukid_avarii.php?action=take_look&uid=5433
26.01.2008 at 09:39
mart154
 
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Muide, aeg-ajalt müüakse ilma tehnikata keresid... tasub silm peal hoida. mingi 6-10k "uue" kere eest pole IMHO palju...
26.01.2008 at 12:41
peep
 
Moderator
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Ma seaduseid ei tunne aga juba siit teemast on nähe, et olid heauskne ostja ja kui lepingus ei ole viidet autoga kaasnevatele koormatistele (seal on ju vastupidi) siis on see ka dokumentaalselt tagatud väide.

Samas sisetunne ütleb, et seda tehingut ei saa lihtsalt ja kiiresti tagasi pöörata, ehk kuigi tegemist on selge pettusega, oleks mõistlikum üritada sellel baasil edasi minna ja Silweri soovitus on selgelt parim. On küll lisatöö aga rahaliselt võid isegi 0 jääda, kui ostad mingi nahksisuga võrri. Pealegi, see lisatöö ei ole palju arvestades, et niikuinii pead auto üle käima ja mainitud hariduslik efekt on argument küll. Peale tehnika ümberlappimist tunned autot juba palju paremini, millest võib hooaja jooksul suuresti abi olla probleemide lahendamisel. Õnneks on ka veel piisavalt aega.
26.01.2008 at 12:42 2 edits. Last edited 26.01.2008 at 12:45 by peep
Silwer
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
quote:
rustang:"Dokumendidoonoriks" kõlbaks ka nt. see: http://www.romu.ee/soidukid_avarii.php?action=take_look&uid=5433

Tegelikult hästi ei kõlba. Vale kere ju. Ja see kerenumbrite ümbertõstmine on päris kahtlane värk.


____________________________
BMW 325i E30 2,7 Turbo & BMW E46 S54 SMG VF570 supercharged & BMW F25 X3
26.01.2008 at 12:43
-XR-
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Küsin oma tuttavate advokaatide käest paar head sõna.
26.01.2008 at 14:21
rustang
  
Moderator
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
quote:
Silwer:
Tegelikult hästi ei kõlba. Vale kere ju.


Ah Jesperil on lausa kupee....
26.01.2008 at 14:36
matukas
  
Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata
Lisaks võib ju kurta Võsapetsile ning Riisalule viimases hädas :)

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
26.01.2008 at 14:50
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Mida teha - ostetud rajaauto projektil trahvid maksmata   1 2  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.