register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Võistlusbagi "Semog" GSX-R600   1 2  
Poster Message
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Tere,

Sarnase suunitlusega masinatest siin foorumis juba teema on, mõtlesin, et miks mitte ka sellest bagist natuke rääkida.

Ostetud sai bagi uuena u. 3 aastat tagasi Lätist ühe inimese kaudu kes hakkas neid Lätimaale tooma Portugalist 6-7 aastat tagasi ehk. Portugalist on taolised bagid alguse saanud ja seal kandis on need väga populaarsed. Lätis peaks ka neid nüüdseks olema juba paarikümne kanti, kus toimub ka sellele klassile Läti meistrivõistlused. Sellel aastal lisaks ka NEZ sari. Eestis paraku selliste masinate vastu huvi millegipärast puudub, antud bagi on Eestis paraku ainuke. Iseenesest minu meelest ideaalne variant alustamaks autospordiga, sest võistluskulud ei ole väga kallid ning avarii korral lihtne taastada, mida ikka aegajalt ette tuleb, ( ühisstart ja 10kesi kipub esimeses kurvis tihtilugu raja laiusest puudu tulema :) ). Samuti on masinad väga kiired, ise küll mõõtnud ei ole, kuid väidetavalt 0-100 3.9sekundit, tippkiirus 160km/h, milleni küll Läti/Leedu radadel ei küündi.

Sõit toimub u. 1km pikkusel rajal, kus kõigepealt 1-2 vooru trennideks, oleneb kuidas korraldajatel ajaga on. Seejärel kvalifikatsioon, mille alusel saadakse stardikoht. Siis on kolm 4 ringilist eelsõitu ja finaal kus sõidetakse 7 ringi.

Masinad on kõigil identsed, asjad mida bagiga teha võib on üsna piiratud. mootoriga suurt midagi teha ei või, aga eks ikka siit sealt näpitakse neid, sest kontroll on kesine. Eelmise aasta viimasel etapil pandi osadele korraldajate poolt keset võistlust teine aju peale, mille järel ei tahtnud need mootorid õieti käia enam :). Ega ilmaasjata ei kasutata 113 oktaanarvuga kütust. vahetada võib lisaks ka amorte ja nipet-näpet veel. Ka rehvid on ette nähtud ja kõigil samad.

Masina tühikaal 335kg, mootoriks siis Suzuki GSX-R600 K7, tagaveoline, ketiga ülekanne.

Sellest hooajast tagasillal Reigeri igatpidi reguleeritavad amordid, millede seadistamine tahab natuke õppimist. Ees veel tava vedrustus, natuke jäigemaks tehtud. Finantsi tekkimisel tuleb Reigerid ka ette vaadata.





01.05.2013 at 21:16 1 edit. Last edited 01.05.2013 at 21:19 by woush
Maik
  
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Jah..aga mida sellise pagiga eestis teha ?

Ma elan viljandis ja ainuke koht mis pähe tuleb kuhu sõitma minna on lähedal olev motorkrossi rada ?
Eks neid sellepärast ei olegi :-/

Pill on vägev muidugi peaks mainima.

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
01.05.2013 at 22:35
bagiauto
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Eks teiseks põhjuseks ole selle putuka soetushind :D (kui samuti uuena osta). Samas peaks ülevalpidamine olema suhteliselt odav.

Eks peaks siin eestis ka bagidele rohkem reklaami tegema (äkki mõnel rallikrossi etapil demo sõitu tegema jne.). Seni see asi olnud rohkem lõuna Eesti meeste hobi. Põhja eesti poolel vaadatud alati 100% ralli poole ja bagidest ei tea keegi midagi...
Aga mõni sobiv rada Eestis ikka olemas...

Huvitav, kui palju selle foorumi lugejatest on viimase 10 aasta jooksul näinud mõnda võistlusbagi oma silmaga sõitmas (vahet pole kas kartbagi või 1600 klassi bagi)?
01.05.2013 at 23:30 1 edit. Last edited 01.05.2013 at 23:49 by bagiauto
Cardo
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
02.05.2013 at 00:05
Maik
  
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Kõige huvitavam ongi,et ma isegi töötan sellise kohapeal kus saaks sellise pagi raami suhteliselt tasuta kokku painutada ,kuid ikkagi ei teki mõtet midagi sellist ehitada.
Ei leia lihtsalt praktilist rakendust sellele.


____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
02.05.2013 at 00:11 1 edit. Last edited 03.05.2013 at 21:40 by Maik
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
quote:
Jah..aga mida sellise pagiga eestis teha ?


Eestis hetkel saab ehitada ja "põllul testida" ning seejärel Lätti võistlema minna :D Kaugemad rajad on u. 300km valgast. Niisama hobiautona sellisel asjal polegi mõtet, et kuskil põllul oma lõbuks vahetevahel sõita.

Lihtsalt kui tahta autospordiga tegeleda võistlustel, siis võrreldes autoralliga on see ala väga odav.

Põltsamaal on ka selline rada, kus kannataks täitsa sõita, kuigi ka seal on asfaltit. Siin-seal on ikka mõned korrad käidud demo sõitu tegemas. Rallikrossi etapil demo sõidu peaks täitsa plaani võtma, kalender on sellel hooajal suht tihe, kuid kuhugi mahutaks ikka ära, iseasi kui palju korraldajad sellest huvitatud on.
02.05.2013 at 00:31
Henri_
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Kui sarnane see neile CrossKartidele on, mille võistlused koos Superkrossiga toimuvad? KTM mootoritega vist ja tavaliselt 5-6tk rajal.
Sõitmiskoha leiaks kõigele, ralli-või autokrossi radasid on ju Eestis üksjagu: Kulbilohu, Misso, Laitse, auto24ring, Piiroja, Ohekatku, Taali, Hipodroom, talvised jäärajad jne. Lisaks veel Läti rajad...

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
02.05.2013 at 02:55
bx19
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
quote:

Põltsamaal on ka selline rada, kus kannataks täitsa sõita, kuigi ka seal on asfaltit. Siin-seal on ikka mõned korrad käidud demo sõitu tegemas. Rallikrossi etapil demo sõidu peaks täitsa plaani võtma, kalender on sellel hooajal suht tihe, kuid kuhugi mahutaks ikka ära, iseasi kui palju korraldajad sellest huvitatud on.

Kunagi paar aastat tagasi oli jutuks cross-kartide osalemine rallikrossi MV etappidel, siis sarja suur juht ja õpetaja tampis selle idee maani maha, et see on rallikross ja mingitest plönnidest tema huvitet ei ole. Lõhuvad rada ja kulutavad aega. Nüüd siis painavad tantsutüdrukuid ja sõidavad hobustega võidu... :)
02.05.2013 at 10:22
peep
 
Moderator
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Tore, et teiste alade masinaid ja nende harrastajaid siia juurde tekib ! Silmaringi laiendamine on ainult hea asi ja kurv on kurv. :) Bagiga ilmselt saab adrenaliinilaksu kiirelt kätte, kui videosid vaadata.
02.05.2013 at 10:26
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
quote:
Kui sarnane see neile CrossKartidele on, mille võistlused koos Superkrossiga toimuvad?

Üpriski sarnane, lihtsalt need KTMi mootoriga putukad on pea poole väiksemad. Ka teemaks olev bagi on väike aga nood on natuke liiga pisikesed, et ise nendega sõita võiks :) Rallikrossi radasi on Eestis küll ja ka korralikke, kuid sellist spetsiaal autokrossi rada eestis polegi, vähemalt sellist kus sõita ka kannataks, paar pommiauku on.

quote:
Kunagi paar aastat tagasi oli jutuks cross-kartide osalemine rallikrossi MV etappidel, siis sarja suur juht ja õpetaja tampis selle idee maani maha, et see on rallikross ja mingitest plönnidest tema huvitet ei ole. Lõhuvad rada ja kulutavad aega.

Mina aga olen täiesti veendunud, et kui rajal oleks 7-10 sellist bagi korraga, siis rahval oleks palju rohkem mida vaadata, kui seda on hetkel näiteks Eestis super1600 klassis, rääkimata sellest tagaveo klassist. See on puhtalt aga ainult minu arvaums.
02.05.2013 at 18:35
bagiauto
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Äkki see ongi probleem- tõmbaks tähelepanu ära kohalikelt rallikrossi autodelt :)? Samamoodi võiks vähemalt üks balti meistrivõistluste etapp bagi 1600 -le toimuda koos eesti rallikrossi etapiga- oleks ka rohkem mida vaadata. Ehk tuleks sellise ettepanekuga uuesti vastavate meeste poole pöörduda. See jutt nagu bagid lõhuksid rada ei pea kuidagi paika (seda on ka kunagi ette heidetud). Kõige rohkem lõhuvad rada ikka esiveolised autod. Ja bagiga slikkidega sõitma kahata pole ka mingit huvi... Kui nendest asjadest üle saada, siis võiks see mõlemale osapoolele kasulik olla.
02.05.2013 at 20:34 1 edit. Last edited 02.05.2013 at 20:35 by bagiauto
Jesper
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
quote:
woush:Rallikrossi radasi on Eestis küll ja ka korralikke, kuid sellist spetsiaal autokrossi rada eestis polegi, vähemalt sellist kus sõita ka kannataks, paar pommiauku on.

Kui juba siin lollide küsimuste (a targemate kui küsimata küsimuste) nurgakeseks teema läinud on, siis mis erinevus on ralli- ja autokrossil?

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
02.05.2013 at 20:55 1 edit. Last edited 02.05.2013 at 20:58 by Jesper
bagiauto
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Need kaks eri asja- Kui võtta aluseks FIA euroopa meistrivõistluste sarjad.

1. liigituse versioon - Autokross toimub lahtisel pinnasel (start võib olla asfalt), rallikrossil peaks olema 35-60 % asfaldit... Kohalikul rallikrossil see asfaldi nõue küll päris ei toimi ja krossimehed ka tõenäoliselt mõningase asfaldi üle ei vinguks (lõhub ainult rehve rohkem).

2. Rallikrossis võib sõita slikkidega- autokrossis on need keelatud (lahtisel pinnasel ka selle järele ei nuteta)

3. Krossis lastakse stardis lahti 10 tk korraga ja sõit pikem - rallikrossis eelsõitudes stardib kuni 5 autot ühel joonel korraga ja finaalis maksimaalselt 8 tk. rallikrossis kasutatakse nn. Joker-lap-i. (krossi omad sellega ei lepiks-eriti bagimehed)

Eks neid erinevusi ole veel, aga need esimesed , mis meelde tulevad.

Üks asi tuli veel meelde- Vähemalt Eestis üritatakse rallikrossis päris palju erinevaid sõiduvõtteid rajaväliselt reguleerida- kohtunikud jagavad päris palju karistusi (minu arust mõnikord väga ebaadekvaatselt). Autokrossis (nii EM-il kui ka Lätis-Leedus) tehkse seda väga harva ja ainult erandjuhtudel. Eks vist sellepärast on Eesti Rallikross saanud rahvasuus oma hüüdnime :D
02.05.2013 at 21:26 3 edits. Last edited 02.05.2013 at 22:14 by bagiauto
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Rallikrossis peab olema rada mingi maa ulatuses asfalteeritud, autokrossis kogu rada lahtine pinnas, vaid stardiala võib olla kõva pinnasega. Ehk on seal veel erinevusi, täpselt ei tea ?

EDIT: bagiauto jõudis ette natuke põhjalikuma seletusega.
02.05.2013 at 21:27 1 edit. Last edited 02.05.2013 at 21:29 by woush
Jesper
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Nagu ma aru saan, bagidega siis reeglina rallikrossi ei sõideta? Ja kereautodega sõidetakse mõlemat, või nendega pigem autokrossi ei sõideta?



____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
02.05.2013 at 21:38 1 edit. Last edited 02.05.2013 at 21:45 by Jesper
bagiauto
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Kui võtta aluseks EM- Kereautodega jah mõlemat- isegi tehnilised reeglid suht sarnased. Bagidega saaks, kuid üldiselt puudub mõte asfaldil sõita. (saksa kohalikud etapid on mõnikord olnud ka asfaldil, meil mitte)

EM-i Rallikrossis on 3 klassi:

Super cars - 4wd
Super 1600 - esivedused
Touring cars - tagavedused

EM-i Autokross

Super buggy kuni 4l
buggy 1600 kuni 1,6 l
Junior Buggy kuni 0,6 l
Touring autocross - sarnased rallikrossi Super cars-ile, kuid ei pea olema homologeeritud autod. (ehk siis vabam)
02.05.2013 at 21:52
bagiauto
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
02.05.2013 at 21:55
Jesper
 
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Tänks, pilt on palju selgem :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
02.05.2013 at 22:13
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
28.04 toimus Lätis Smiltenes LMV ja NEZ sarja esimene etapp. Mindud sai sinna üpriski lootusrikkalt, et hea tulemus kirja saada. Esimene tagasilöök tuli juba kvalifikatsioonis, kust tuli alles 8s aeg 9 võistleja seast. Kuigi silma järgi oli näha, et eesoleva masinaga vahe vähenes ning taga sõitva bagiga vahe suurenes. See stopperiga ajavõtt on ka nii nagu ta on. Aga see selleks. Seega jäi kõik ainult sõidu peale.

Protsent, et asju juhtuma hakkab tagant ettepoole rühkides on aga suhteliselt suur. Esimeses eelsõidus tehti möödasõitu nii, et purunes taga vasakul alumine õõts ja Reigeri amordi vars murdus alt kinnituse juurest pooleks. Õnneks on kõiki asju Reigerile eraldi saada, ei pea päris uut amorti ostma, mis ei ole just odav. Seega katkestamine selles sõidus. Kuna teist Reigeri amorti tagavaraks hetkel pole just selle hinna pärast, siis sai otsustatud, et paneb ühele poole tava õliamordi ja teisele poole jätab Reigeri ja keerab u. sama jäigaks.







02.05.2013 at 22:49 1 edit. Last edited 02.05.2013 at 22:49 by woush
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Kellel veel hilised nädalavahetuse plaanid tegemata, siis soovitan tulla sellel nädalavahetusel Lätis Bauskas toimuvale autokrossi EM´ile. Julgen väita, et sellist suurt hulka inseneritööd ja tipptehnikat polegi Eestis kunagi olnud. Hea võimalus mitte väga kaugel Eestist seda näha.

EM´i raames on ka b600 klass "support race" nime all Läti meistrivõistlustena esindatud. Natuke teine tunne ikka sõita ..
24.05.2013 at 23:45
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600



Mingi hetk lisan ka üleäänud videod sõitudest ( eelsõidud ja finaal )

Võistlusest endast lühidalt. Algas üpris hästi, peale treeningsõitu sai amordi seaded ideaalseks ja kvalifikatsiooni 2. aeg. Esimese eelsõidu start õnnestus hästi ja päev sai lõpetatud esimese kohaga.

Teine eelsõit, pikalt sai pead vaevatud, kuhu endale stardikoht valida, kuna valida sai esimesena. Kas keskele või paremale äärde, kus oli kuiva asfaldit pikemalt. Iseenesest stadil polnud häda, esimesse kurvi sai sisenetud konkurendiga kõrvuti, kes otsustas aga välja pehme peale mind suruda. Sai kukutud ehk 4ndale kohale, järgmisel ringil samas kurvis möödasõitu tehes toimus kerge kokkupärge ja purunes uniball, seega katkestamine. Järgmised 2 eelsõitu lõppesid 4-5 kohaga.

Eelsõitude tulemusena sain siiski finaalis koha esireas, kõik variandid olid ikkagi olemas. Paraku ei läinud peale starti esimese tõmbega teine käik sisse ja selline pisike apsakas paraku maksab päris mitu kohta.

Lõppkokkuvõttes 5s koht 10 seast. Ei saa siiski rahule jääda, sest loodetud sai paremat.

Tuleval nädalavahetusel uus etapp, rada küll ei meeldi üldse, eks näis mis saab. Bagiga mõned uuendused ka toimunud, ehk sai parem :)
27.06.2013 at 22:26 1 edit. Last edited 27.06.2013 at 22:27 by woush
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Selleks hooajaks siis võistlustega ühelpool. Kui hooaja alguse poole ei tahtnud tulemused kuidagi tulla, siis viimasel kolmel võistlusel õnnestus poodiumile pääseda, viimaselt Bauska etapilt esimene võit ka saadud. Üldkokkuvõttes hooajaga väga rahul !

Hooaja viimase võistluse lõpus otsustasid korraldajad kõikidel bagidel kolvi käiku mõõta, midagi taolist ei olnud siiamaani tehtud kunagi. Kusjuures peale kvalifikatsiooni väitis selle võitja, et tal mootoris imelik hääl ja peab mootori ära vahetama. Järgmisel päeval tuli tagasi ja higistas seal keskmiste kohtade peale, sest masinal polnud lihtsalt enam sellist minekut. ( Ise usume, et ju sai infot, et kontroll tuleb. Kuna 600 ja 750 on väliselt identsed, siis ... igaljuhul üpris alatu .. :) )

Kokkuvõttes Läti meistrivõistlustel 3. koht, NEZ sarjas 2. koht.

Järgmiseks hooajaks proovib bagi veel kiiremaks saada, eesmärke tuleb ju tõsta järjest.



26.09.2013 at 20:32 1 edit. Last edited 27.09.2013 at 07:44 by woush
anryo
  
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Nii huvi pärast uurin, et kuidas plaanid kiiremaks masinat saada? Teil ju seal karmid reeglid, et suurt midagi muuta ei tohi?

____________________________
We live in a poor neighbourhood - we can only afford to drive old cars.
'93 GMC Typhoon 4.3V6 Turbo
'70 Plymouth Supercharged Hemi 'cuda
27.09.2013 at 10:06
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Paberil on reeglid nagu karmid tõesti, aga kuna siiamaani oli kontroll suht null olnud .. siis, kes teeb mootorit rohkem/kes vähem. Ja kui tahta ise selles konkurentsis püsida ... :). Ehk ehmatas see kontroll nüüd, kuigi vaevalt.

Mootor mis peal, on juba 3 võistlushooaega kestnud. võiks arvata, et sellegi ressurss on alanenud, kuigi tundub siiamaani terav.

Igaljuhul on plaan uus mootor peale saada, tagavara mootor tuleb kasuks igatepidi, selle vahetus kahekesi tehes võtaks õistlustel aega ehk poolteist tundi. Ei jääks võistlus päris katki, kui midagi juhtuma peaks. Tahaks ka käia Kostivere dünos, et asi korralikult seadesse saada.

Lisaks siis ka esisillale Reigerid, teatud rajad näitasid väga hästi ära, et on neid ka esisillale vaja.
27.09.2013 at 20:18 2 edits. Last edited 27.09.2013 at 20:21 by woush
woush
Võistlusbagi "Semog" GSX-R600
Uus võistlushooaeg algas 27 aprill, üle kivide ja kändude ning õnne abil saadud kolmas koht.

Talvel sai ostetud siitsamast Eestist uus mootor, väidetavalt 1500km sõitnud. Mootor sai laiali võetud, kaan tehtud ja kõik oluline üle vaadatud. Kuid endiselt, kimbutab päris korralik jõu puudus .. Nii puusalt pakkudes ütleks, et u. 20hj oleks mootorile jõudu juurde vaja.

Interneti sirvinud siin mõned päevad ja märkasin, et pannakse 750´se sisselaske ja 1000´se väljalaske nukkvõll koos reguleeritavate nukaratastega. Lisada ka kütuserõhu regulator ja katsuda stendis ära käia, sest seal endiselt käimata.

Arvatavasti Leedu etapp jääb vähese huvi tõttu ära, seega 2 kuud uue võistluseni aega midagi välja mõelda.
30.04.2014 at 19:57
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Võistlusbagi "Semog" GSX-R600   1 2  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.