Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
BMW E30 M3 - RaimoEndale on silma jäänud selline tootja: QA1
Kit'i neil E30 pole, seega tuleb kogu kompott ise välja mõelda ja külge aretada. Revalveable sisuga amordid tuleks soodsad...
BMW E30 M3 - RaimoNende puhul tuleks hakata kinnitusi ümber tegema ehk see arendustöö väljuks minu tahtmise ja oskuste piiridest. Samuti ei taha nii meeletult autot ümber ehitada.
Aga link iseenesest on kasulik.
quote:Silwer: Äge! Nüüd on õnneks veel piisavalt aega et auto ka kevadeks lõpuni valmis saada.
4-5 kuud pole eriti palju kui mõelda, et praegusesse seisu jõudmiseks möödus terve aasta märkamatult ning teha on veel küll ja küll.
samas on vahepeal olnud palju aega asjade üle mõelda ning olen jõudnud arusaamisele, et väga "race" autot sellest tegema ei hakka. selle jaoks on plaanis kunagi uuem toorik otsida, mootor on juba olemas
BMW E30 M3 - RaimoKui endal oleks sellises seisus projekt, siis läheks dünosse ja prooviks erinevate pikkustega torusid ITB-de otsa.
Mis diameetriga need ITB-d on muidu?
BMW E30 M3 - RaimoKas standard ei ole mõistlikum variant või ta ei sobi sinna ? Süsinik on muidugi parim aga maksab päris palju. Isetegemise võlusid ei oska kommenteerida aga auto oli vist juba järgmisel suvel sõitmiseks mõeldud ?
BMW E30 M3 - RaimoOriginaal ei mahu ära ning sellest võib järeldada, et ka ükski E46 või E36 kerele paigaldamiseks mõeldud carbon airbox ei mahu ära.
Ise mõtlen, et kõige lihtsam oleks teha alumiiniumist. Peaks tulema ka suht mõistliku hinnaga variant.
Võimalik oleks teha ka carbonist aga kuidas teha carbonist runnerite otsad kuhu lõdvikud peale lähevad? Või teha see osa ikkagi alumiiniumist ning carbonist paun selle külge "liimida".
quote:raimo_r:
Võimalik oleks teha ka carbonist aga kuidas teha carbonist runnerite otsad kuhu lõdvikud peale lähevad?
Mida sa täpselt "kuidas" all silmas pead? St milline protsessi osa tekitab küsimusi?
Üldiselt on sisselaske, nagu ka paljude teiste asjade tegemiseks mitu erinevat viisi. Neile, kes hoolivad rohkem sellest et kapoti alt vägev värk vastu kiiskaks, sobib lost foam tehnika, sisepind jääb nagu ta jääb - vt näiteks http://carbon-airbox-bmw-e30.bmw-airbox.com/ . Neile, kes rohkem õhu liikumisele mõtlevad, sobib rohkem tehnika kus runnerid vormitakse ükshaaval eraldi vormis ja ühendatakse hiljem kahest poolest koosneva airboxiga. Suureks abiks on valmis kootud cf sukk või toru. Sedasi on võimalik teha täiesti sileda sisepinnaga runnerid, samuti ei pea runnerid tingimata airboxi seinas lõppema. Head pilti mul hetkel polegi käepärast (kes nüüd googeldama tormavad, siis ei, see LS7 asi ei ole see mida mina mõtlen).
Lisaks vormile tavaline kraam, vaik, vaakumkott jne.
____________________________ Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
BMW E30 M3 - RaimoMõtlesin seda mille kohta Eiki pildi pani.
Seega tuleks teha plaat, pista sellest läbi 6 "toru" ning sinna siis alumiiniumist või carbonist paun ehitada. Alumiiniumtoru pind peaks juba sobiva siledusega olema.
BMW E30 M3 - Raimoohjumal. mõõda palun ITB sisemõõt ja välismõõt. ja kahe ITB vaheline samm.
ma teen sulle joonise millega saad otse vesilõikusse minna.