Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
quote:Jesper: Tõeliselt hästi läbi mõeldud paigutus, mul on umbes sama palju kola aga see võtab umbes 2x rohkem põrandapinda Õnneks viimast küll veel jätkub natuke.
Eriti hakkas mulle meeldima põrandast välja kerkiv tõstuk - ruumi kasutuse mõttes on selline eriti ökonoomne. Kas meiemaal ka sellist kuskilt osta saab?
Küll on minuarust mõneti palju töölaudasid suhteliselt kitsasse garaazi topitud (seinal veel 2 allalastavat tagavaraks). Pisut imestama pani veel sagedamini kasutatavate tööriistade valik, kus puudusid padrun- ja lehtsilmusvõtmed, samas oli ühe laua kohal haamrite valik selline millest mina isiklikult garaazis vist terve elu jooksul ainult pooli kasutanud olen
Põnevaid linkeTööriistade kasutus on puhtalt subjektiivne (räägitakse ju et nõukaajal oli vaid kaks põhitööriista: kuvalda ja joptvajumatt ), kuid kas meie kliimas on mõeldav selline garaaž ilma eesruumita, kus auto jalad puhtaks saaks.
Keraamilisest plaadist põrand on muidugi äge, olen ise mõelnud et võiks puhtuse ja hooldatavuse lihtsuse mõttes olla kas epopõrand või keraamiline plaat.
quote:uzzac: Mul tekkis küsimus, kuidas peaks tavalise tagaveduse käigukasti näiteks kätte saama sellese tõstukiga
No kui kasutada käärtõstukit, siis võiks veel see "plaat" või vähemalt osa sellest olla eemaldatav, siis peaks keskele piisavalt vaba ruumi jääma?
Novot, teine tera kohe . Selles ilusas graažis paistab suur keraamilise plaadi lätakas seal olevat. Samas arvestades Porsche iseärasusi, siis antud juhul täidab see tõstuk oma eesmärki 100%
Põnevaid linkeJah, neid autosid ikka liigub ja nt Pelicani asutajal Wayne Dempseyl on neid praeguseks 4 tk, lisaks ta 959-le jt huvitavatele masinatele. Ja tegeleb nendega ise..
Põnevaid linkeGaraažidest võiks tegelt eraldi teema teha Ega need bitid ju süüa ei küsi, aga vahel tahaks läbi lapata kuna piltidel on häid ideid.
Minuarust see tõstuk on BS, võibolla Porsche puhul töötab kuna seal käib mootori maha võtmine keret tõstes vms, aga tavalise auto puhul ei tee seal küll mitte midagi asjalikku ära sellisega. Isegi seda ei saa teha, et tõstad üles ja paned pukid alla, tõstuk jääb ette. Ja tegelikult tõstuk on küll mugav asi, aga hirmus ruumiröövel - väiksesse garaaži ma pigem soetaks või teeks korralikud kõrged pukid, sellised nagu rallimeestel hooldusalas on. Endal seisab see töö veel ees, kuna enne on vaja pukkide autopoolses liideses raudoksiid terasega asendada
____________________________ Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
Põnevaid linkeVanemale 911-le sobib see tõstuk hästi, sest autopõhja all keskel ongi umbes samasuur sile pind kuhu antud tõstuki plaat toetub ja kus ühtegi hooldust vajavat sõlme ei paikne.
Samuti sobiks see inimesele, kes tahab mugavat meetodit oma hobiauto rataste vahetamiseks, pidurite ja sildade hooldamiseks jne jms aga kes keerulisemad tööd laseb teha töökojas. Müüakse ka Eestis aga hind on päris krõbe, vaata nt. siin.
Kaalusin ise säärase ostmist aga esialgu loobusin. Mulle ei mahu klassikaline postidega tõstuk garaazi ära, lagi on madal.
Põnevaid linkePeep (raceboy) kui tahad epopõrandaid siis võta kontakti, põhitööna teinud neid juba 9 aastat. (tonis@epoteks.ee/53449109). Vähe offtopic on aga vast pole hullu.
Põnevaid linkeSelline tõstuk sobib ideaalselt tüüpilisse garaazi, millel on võimalik põrandasse auk kaevata. 90% nokitsemisi saab selle tõstuki abiga tehtud. Kui on suur garaaz, siis sobiks sellise lisatõstukina. Iga asjajaoks on omad abivahendid. Hobiauto on ju antud teemapuhul näiteks. Võistlustiimide garaazid näevad ju teistsugused välja. Garaazi sisu on minuarust selline fotopopp garaaz, kõik ei peagi olema vajalik mis seal näha. Motosport - tehnikasport - kunst.
Põnevaid linkeHehe, peenike nimi küll pandud ja tehnoloogia on ka äge, aga pildilt vaatab vastu vana hea Fiat Twin-Cam
Täiendus, sry, ma ei märganud esimese hooga et jutt käibki 80ndatest, arvasin et see on mingi hiljuti ehitatud asi.
____________________________ Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
Põnevaid linketaolist asja proovis käima saada ka VW. Nemad kasutasid küll elektromagneteid klappide juhtimiseks. Pidi see tulema Phaetonile ja räägiti sellest 2003 aastal. Väidetavalt 2 klapilised mootorid juba olid olemas ja töötasid sellise süsteemiga, kuid nagu näha jäi see asi ikkagi teostamata.