register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Peugeot 306 8v xsi   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
Lembit
Peugeot 306 8v xsi
quote:
H.E: Pidurisadulat tagasi paigaldades keerasin käändteiljest keerme maha... ise ka ei tea kuidas ??? Põrandal on peotäis metallipuru, polt täiesti okei.
Kui on mõni mees, kes suudab kuidagi viimasel sekundil veel aidata....

Aga mis sorti abi sul vaja on? Mis tööriistu sul on? Kui palju seal ruumi on?
* Kui on piisavalt ruumi, et saab natuke pikema poldi teiseltpoolt sisse panna ja mutri peale, siis see toimiks.
* Kui ei ole niipalju, siis saab poldi või keermelati jupi sisse keevitada ja kah mutriga panna
* Kui keevitust ei ole, siis keera järgmise mõõdu keere sisse ja puuri pidurisadula auk üle
* Siis on võimalik veel hommikul Tööriistamarketist läbi minna ja helicoil osta.
22.05.2010 at 02:41
PlyVal64
Peugeot 306 8v xsi
quote:
H.E: Minu arvamus põhineb kuuldul (ainuke hea omadus on odavus tootjale, paigaldatakse odavamatele autodele) ja kogemusel, milleks on asjaolu, et külgkaldeid jms ei saa kuidagi reguleerida ning jäikuse saavutamine palju keerulisem võrreldes keerdvedruga. Juhitavuse osas ei ole vähimatki ette heita.
PlyVal64: Mulle väga meeldib sinu entusiastlik suhtumine :)
Kas keegi teab umbes sama entusiastliku Peugeoti remonditöökoda?
Vaat selle viimasega on Eestis kindlasti probleeme, on's ju "õige eesti mees" räige prantsuse auto vihkaja... Aga sillaga soovitan soetada romulast teine sild, teha see ise põrandal korda ja 15 minutiga swap teostada. Rohkem 4 poldi, 1 toru ja trossi ühendamine aega ei võta.
Aga mis külgkallet puudutab, siis edeveolisel null-kaalulise tagumikuga autol polegi seda vaja, sest kui insener on nii asja teinud ja erinevad sõitjad maailmas sõidavad selle sama sillaga endast kaks korda võimsamate autodega samu aegasid ja isegi kiiremini, siis nafik lolli mängida??? Mina lähtun väga lihtsast asjast: mitte üksainsam Eesti insener pole mitte ühte maailmatasemel autospordivahendit mitte kunagi valmistanud, Sarapi monokokiga-Estonia on sellele kõige lähemal olnud, seega on suur enamus siin välja mõeldavast just väljamõeldis. Tulemused sõidetakse vaid ja ainult muu ilma tarkade inseneride mõeldud lahendustega. Muul juhul peaks kõik tipptiimid rallist ja rajamaailmast eestlastest autoinsenere täis olema ja Loebi Saxo/Xsara/C4 inseneri nimi tugevalt ugripärane.

Mis on rauast laagritel kiikuva silla kõige tugevam külg - tema geomeetria ei muutu kurvides kuksile poole läbipaindumisest. Sellist pidamist rehvile ei saa mitte kunagi, et valatud raudtorust õõts painduks ja laiade rull-laagrite peal liigub ta vaid ja ainult selle targa inseneri poolt projekteeritud alas põhimõtteliselt 0-mm'se tolerantsiga. Selle sillaga oled 99,9% kindel, et täpselt selles kurvis selle kiiruseni ta peab ja mingit läbipaindumisest tingitud määramatust juhitavuses pole. Too kompakt on põhimõtteliselt gonkasilla parameetritega (ülijäigad kummipuksi vabad ühendused) odavauto sild, mis lisaks kõigele heale (näiteks tohutu pagassi mahukus!) on sõltumatu ka kerepainetest. Isegi kui kurvis kere läbi painutad, teeb sild ikka täpselt etteantud tööd etteantud parameetrite järgi. JA veel üks eriti tugev külg sellel sillal: absoluutselt minimaalne raskuskese, madalamale enam minna ei saa.

Näiteks W124 tagusild: ka supersild, kui kõik 16 puksi ja rattalaagrid on ideaalses korras. Peaaegu kõike saad ka reguleerida aga niipea, kui üks neist lugematuist puksidest saba annab, on suisa õudne kiiresti kurvi võtta. Ning sõltumata 1 puksi odavast hinnast on kogu silla korralik remontimine ikkagi kompaktiga täpselt samas hinnas. Mida vähemaks pukse jääb, seda kergem/odavam on silda korras hoida. Kompakltil on 4 puksi - 2 kummagi amordi jaoks, 4 kerepuksi ei ole olulised.

Aga et Sa ja ka teised valesti ei mõistaks: kindlasti ei ole tegu kiire autospordi mõistes parima lahendusega aga FWD sillana, mis peab tagama koosteliinilt poodi minevale autole odavuse, hea juhitavuse, ruumikuse, madala mürataseme keres (selle silla tööd ei ole kuulda!), ka kliirentsi jne on tegu parima lahendusega. Mina ise nimetaks seda suisa fenomenaalseks
22.05.2010 at 11:59 1 edit. Last edited 22.05.2010 at 11:59 by PlyVal64
Moss
 
Peugeot 306 8v xsi
quote:
H.E: Kas keegi teab umbes sama entusiastliku Peugeoti remonditöökoda?

Laagri Vehos töötab selline vend nagu Urmo. Tema fännab neid prantsuse masinaid, endal tal Xsara VTS ja vabal ajal putitab kohalikke ralli-C2'sid.

22.05.2010 at 12:23
Silwer
Peugeot 306 8v xsi
quote:
Jesper: Kas "ei kannata" tähendab vastupidavust lühemas plaanis (stiilis pärast hüpet pilbasteks) või pikemas (stiilis ei pea aastakestki vastu)?

Kui variant 2 siis tuleb lihtsalt normaalseid tihendeid ja asju kasutada ning mitte nende seisukorra kontrolliga koonerdada, muidugi juba läinud silda enam parandada ei saa.

Tähendab, täienduseks veel see et ma ei kahtle Kostivere tüüpide pädevuses, võimalik et neil oli konkreetses olukorras põhjus nii arvata aga üldiselt erinevalt kõikvõimalikust bemmivendade "phähh, see on ju Peugeot" tüüpi kuulujuttudest ma arvan et see konstruktsioon on pikaajalise vastupidavuse seisukohalt kuulikindel - seal on puksimere ja multilingi asemel suur laager mis korralikult tehtuna omaks potentsiaali olla igavene, ainult et tänu kulude kärpimisele on seal kasutatud mingeid odavaid pulki ja sellega kogu asi ära lörtsitud. Korralik kvaliteetne sisemise liugpinnaga ja s*takindel laager on kõik mida seal vaja oleks, see muidugi nõuab üle keskmise modimist, aga on põhimõtteliselt tehtav.

Ma väga täpselt enam ei mäleta, kuna see jutuajamine 306 tagasilla probleemide teemal oli väga ammu (6-7 aastat tagasi) aga probleem oli minu meelest selles, et sellele laagrile mis seal on, mõjuvad jõud väga vale nurga all ja see on probleemide allikaks. Uus tagasild kannatas sõita ühe või kaks treeningut/võistlust. Selle autost käib jutt: http://www.rally.ee/?a=a009&b=2272

____________________________
BMW 325i E30 2,7 Turbo & BMW E46 S54 SMG VF570 supercharged & BMW F25 X3
22.05.2010 at 13:16
Jesper
 
Peugeot 306 8v xsi
Jah, päris sportralli kontekstis on sul ilmselt õigus, aga seal on rohkem küsimus selles et teiselaadseid tagasildu saab kergema vaevaga tugevdada, Peugeoti puhul ei ole suurt midagi teha. Ma pigem pidasin silmas rahvarallit, seal ei ole modimine anyway lubatud ja minu hinnangul see laager on printsiibis ikka tükk maad tummisem tükk kui enamike autode kummipuksid.

PlyVali pikale ja lohisevale jutule vastaks et Peugeot WRC tagasild on topeltõõtsharkidega ja Eesti võidusõiduinseneride sõimamine on üks ääretult ülekohtune tegevus.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
22.05.2010 at 19:18
PlyVal64
Peugeot 306 8v xsi
quote:
Jesper: PlyVali pikale ja lohisevale jutule vastaks et Peugeot WRC tagasild on topeltõõtsharkidega ja Eesti võidusõiduinseneride sõimamine on üks ääretult ülekohtune tegevus.
Jesper, mingit sõimu pole, kuiv fakti konstanteerimine. Jutt käis maailma tippudest, kes midagi täiesti uut välja mõtlevad ja nende hulgas ei ole Eestri autoinsenere. On üks autodisainer ja üks väliseestlasest insener. Äkki on keegi kusagil veel? Samas on Eestist tulnud mitmeid muude alade insenere, kes on midagi absoluutselt uut maailmale pakkunud. Ehituses, IT-vallas jne. Selles pole keegi "süüdi", meil lihtsalt puudub tipptasemel autoehituse uurimiseks teadus-tehniline baas ja seda vist ei tule ka kunagi. Eesti autoinsener võib olla väga hea ja on ka aga see on raamatutarkus ja mujal mõeldu rakendamise oskus (ka üli-üli vajalik oskus), mitte päris uute asjade projekteerimine. Jutt oli konkreetse targa ehitusega sillast ja mitte midagi ligilähedastki ei ole eestlane välja mõelnud. Aga näiteks oleme parimad koorikkatuste alal, kilulinnas suisa kaks maailma mõistes fenomenaalset ehitist, eriti veel ehitusaja kontekstis: Lennusadama angaarid ja Laulukaar. Jne. Muuseas, ka teletorni betoon, mobiilparkimise lahendused, väidetavalt skype etc. Tegelikult on ka masinaehituses olnud insenerihariduseta geeniuseid, kes on midagi absoluutselt uut ja spetsiifilist välja mõelnud ja ka valmis teinud. Kuid nemadki pole projekteerinud elutähtsaid ülikeerulisi sõlmi vaid leidnud lahenduse olemasolevaid detaile kasutades uued tootmisliinid luua.

Ahjah, selle "kõlbmatu" sillaga ja selgelt alajõulise pajaga 1:10 Saugal pole ju paha?

PS: mis saaks olla meil selle vastu midagi, kui mõnel F1-etapil läheb poodiumile tiimikarikat vastu võtma võitjaauto peakonstruktor eestlane??? Pisut utoopia, kas pole?
23.05.2010 at 12:33
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
Rajapäev oli super, ka vaatamata eelmise päeva karmavõlale. Mina kummardun ja kiidan taevani Jesperit, kes varahommikul aitas mu masina.
Tänan ka Peepu, kes hea ürituse korraldas ja ühe seti autos kaasa loksus ning andis motivatsiooni autokallal töötada.
Auto pidas peaaegu vastu. Miskil moel oli rattalaagri stopperseib oma kohalt lahkunud (ilmselt oli see juba varem juhtunud) ja sellest rattalaager sissepoole vajunud ning varahommikune remont-polt hakkas vastu piduriketast käima.
Peab ikka vaatama ka õlitemperatuuri kella, kuna jahutusvedeliku temperatuur hakkas tõusma seansi lõpus, siis oleks huvitav teada mida täpsemalt teeb õli temperatuur, kuna jahutusradikat pole.

Eelmise teema lõpetuseks:
Ma loodan ise ka, et 1.10 pole paha alajõulise mootoriga. :)
Sestap ka küsimus: Millest võiks pihta hakata, et auto rajal kiiremaks saada?
Kas keegi jõudis mind kurvis ja/või pidurdamisel pildistada?

EDIT:
Ise küsin, ise vastan:
Õhtul käisin ümber auto ja vaatasin pilguga, kust mida saaks ära võtta või ümber tõsta.
Kuna mul on omal ajal võimu juhe (kõge suurem, mis poes saadaval oli) tagant ette toodud, siis võiks alustada ju näiteks aku pakiruumi viimisega. Siis vabaneb hulga ruumi kapoti all, mida saaks kenast ära kasutada näiteks õhuvõtu parendamiseks. Hetkel siis pikk ja käänuline teekond, kus toru suurus ja kuju muutub korduvalt, iluvõrevahelt klapikambrikaane peal olevasse filtrisse ja sealt tagasi ette kollektorisse. Ilmselt kummastki muudatusest märkimisväärset võitu ei saa, kuid algus seegi. :)
Kust võiks saada juhtmeid, mis kannatavad välja kapotialuse elu?
23.05.2010 at 20:32 2 edits. Last edited 24.05.2010 at 10:55 by H.E
joonas
Peugeot 306 8v xsi
Mina soovitaks alguses panustada vastupidavusele ja tehnilisele seisukorrale.

Vaatad üle veermiku ja pidurid. Vahetad kulunud osad ja vaatad, et kõik oleks nii nagu peab.

Põhiliselt tasuks investeerida sõitmisesse. Kui sõidad kogu aeg samu ringiaegu ja kõik trajektoorid on juba läbi proovitud, siis tasuks mõelda tehnika kiiruse kasvatamisele.

Kui sõidad piisavalt palju, siis hakkad aru saama, millest puudu jääb ja siis saab midagi ette võtta.

____________________________
Joonas 88' Porsche 944S
24.05.2010 at 11:43 1 edit. Last edited 24.05.2010 at 11:43 by joonas
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
Tehniline on võrdlemisi heas korras. See nädal saab üle keeratud keerme probleem lahendatud ja pidurivõimendi ja -silinder vahetud. Peale seda peaKS võtma kaane maha ja piiluma sinna sisse. Kuid selle lükkaksin veel natuke edasi, kuna kui selle lahti võtaks, siis kaaluks juba võibolla ka kaanetöid.
Mida täpsemalt pead silmas sõitmisesse investeerimise all?
Peep andis naljatamisi mõista, et oskuste poolest võiksin juba auto peale mõtlema hakata. Muidugi saan aru, et see hinnang anti pärast ainult mõne ringi läbimist.
Hetkel jääbki ilmselgelt jõust puudu, kuna saugal ei ole praktiliselt kohta, kus ma võiksin õige trajektoori korral saada sisemise ratta suitsema.
Teisalt on enamus ringi ajast kinni auto kurvisuutlikuse taga.
Ise alustaksin vedrustusest, ehk vedrudest. Juba varem õhku visatud küsimus:
Kas kellelgi on kogemusi erinevate madaldusvedrudega? Kas kahekordne hinnavahe on põhjendatud?
FK -40mm 900.- vs KW -30mm 2000.-
Iseenesest ostaksin -40 900.- eest küll, kuid pärast esimest rajapäeva ei tahaks kohe 2000.- eest uusi osta.
ICE ütles, et KW on originaalist oluliselt jäigem (VW Golf), ning FK puhul oli vahe originaaliga marginaalne (BMW E46). Ilmselt mängivad siin suurt rolli ka konkreetsed autod.
24.05.2010 at 18:16
peep
 
Moderator
Peugeot 306 8v xsi
Kui armas see auto Sulle on ? Kui mitte eriti, siis ära hakka sinna raha kulutama, sõida see hooaeg lõpuni ja siis osta midagi rajale sobivamat. See võib ka teine Peugeot olla, kui mark meeldib - näiteks mingi juba puuriga 205 vms. Igal juhul oleks mõttekam raha koguda ja osta järgmisena rajale ettevalmistatud auto või selline, mida saab kerge vaevaga rajale teha. Antud toorik ei ole majanduslikult perpektiivne variant.

Mis sõitmist puudutab, siis ei öelnud naljaga vaid tõsiselt, selle auto kiirusele vastavad Su oskused igati aga samas ikkagi, mida rohkem sõidad seda paremaks lähed. Antud auto eripära on, et ta tahab ülisujuvat ja pidurdamise suhtes ökonoomset lähenemist umbes nagu hobikart. Selle lähenemisega saaksid sekundi vähemalt ringiajast maha, kui mitte rohkem.
24.05.2010 at 18:29
ardi
Peugeot 306 8v xsi
Üks tähelepanek - Pärnust ära tulles sõitsin mingi hetk sul järgi ja mulle tundus, et su masina saba "paneb paremale koera" ;)
24.05.2010 at 22:37
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
See konkreetne auto niiväga armas pole, kuid 306 iseenesest on. Golfi vms analoogset rahvaautot (eesti mõistes) eriti ei tahaks.
Eks kõik tagantjärgi ütlevad, et oleks võinud osta kohe valmis auto, kuid ma arvan, et sellel on ka oma põhjus. Esiteks on isetegemise rõõm ja teiseks on asjaolu, et tükk-tüki haaval on rahakotile valutum teha. Selge see, et kokkuvõttes oleks hea mingi s16 leida, kuna 30kw sellest juurde pigistada on suhteliselt raske.

Ardi: tänan tähelepaneku eest. Seda kahjuks ise kunagi ei näe. Peab asja uurima. Üks variantidest on see, et üks tagarehv oli veidi tühjem, kui teine, sest järgmine hommik oli parem rehv täiesti tühi- ventiil lasi läbi. Kui päris aus olen, siis 100% ei välistaks ka seda, et kere kuskiltotsast veidi kõver on, kuigi silmaga midagi otseselt näha pole. Sellisel juhul saab edasise ehituse täielikult välistada. :)

EDIT: Võtan seda siis kui vihjet, et võiks need 900eegused vedrud ära osta õlitemperatuuri kella ka, auto seest tühjaks loopida, auto ressursist viimane võtta ja uus auto osta :P
24.05.2010 at 23:25 1 edit. Last edited 24.05.2010 at 23:38 by H.E
kivialune
Peugeot 306 8v xsi
Hobi ringrajaauto valitakse selline, mis inimesele emotsiooni pakuks: midagi erilisemat. Minu arvates oled õigel teel ;)
25.05.2010 at 00:58
Lembit
Peugeot 306 8v xsi
quote:
H.E: EDIT: Võtan seda siis kui vihjet, et võiks need 900eegused vedrud ära osta õlitemperatuuri kella ka, auto seest tühjaks loopida, auto ressursist viimane võtta ja uus auto osta :P
Kui sa plaanid seda marki autot rajal kasutama jäädagi, osta parem kohe reguleeritav vedrustus, mille saad siis järgmisele autole edasi tõsta, kui sellest on viimane ära võetud.
25.05.2010 at 13:51
PlyVal64
Peugeot 306 8v xsi
quote:
H.E: Peab asja uurima.
Kutsut paneb see sild kohe, kui õõtsalaagrid otsakorral. Korras laagritega ei piisa ka "jebiitseskaja siilast", näiteks pikast kangist, et neid loksutada. Kui sild korras ja keres auke pole muudetud, siis kere kõver.
25.05.2010 at 14:26
malloc
Peugeot 306 8v xsi
http://www.vimeo.com/722599

peugeot 2o5 küll, aga samamoodi kompaktsillaga. Modlist: Lowered Rear Beam with Bilstein & Koni Dampers, LAD Head and Twin 45 Dellorto Carburettors, 306 GTI - 6 Brake Conversion, Avon CR 500 tyres

Oleks nagu kurvides kiire küll, või mis?
25.05.2010 at 17:03 1 edit. Last edited 25.05.2010 at 17:03 by malloc
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
Mis arvavad politseionud sellest, kui võtan kõik polstrid, tagumised istmed ja vööd välja?
Kas ARKis saab registreerida istekohti vähemaks?
Millelt rinkapillid kõige rohkem kaalu näpistavad?
16.06.2010 at 23:01
uzzac
 
Peugeot 306 8v xsi
klaasid on suhteliselt rasked :)
16.06.2010 at 23:17
Jesper
 
Peugeot 306 8v xsi
Avo proovis seda istekohtade vähendamist millaski oma Escortiga ja sai viisakalt öeldes tala sealt.

Ma pakuks et need polstrid, tagaistmed ja vööd ei kaalu nii palju et hakata sellega paberit määrima, tagaiste kaalub mingi 10-15kg äkki ja vööd ning muu kola lisab ehk veel paar-kolm.

Aga kui näpud väga sügelevad, siis pakuks välja sellised punktid:
- pese auto põhja alt loovalt ära, vahel on logarite taga vms kohtades uurdeid kuhu koguneb liialdamata kilode kaupa sodi
- polstrid ning põhjamatt välja ja kerelt pigi maha, polstreid võib ka seestpoolt koorida kui seal on mingit vahtkummi vms raskemat kraami mida koorida, siis polstrinahad tagasi et ÜV mees ei kurjustaks
- põhjamatt võib olla vett täis, kui ta on selline paksust poroloonist, kui nii siis selle võib asendada millegi õhemaga või üldse alumiiniumiga
- esiistmed on vahel uskumatult rasked, sellel Peugeotil küll seda ei usu aga igaks juhuks võib kaalu peale visata
- kui aku on "normaalmõõdus" siis väikseimad tavalised (st mõistliku hinnaga) akud säästavad sealt u 5kg, suurema akuga loomulikult rohkem
Pakuks lakke vaadates et need punktid annavad olenevalt algmaterjali "headusest" vahemikus 20-50kg.

Kui sellest kõigest ei piisa siis tuleb piltlikult öeldes käia luubiga udutuledest pagasnikuluugi nupuni ja visata välja kõik mis otseselt sõitmise või ÜV läbimisega seotud pole. Igasugu (lisa)tuled, viled, alarmid, kesklukud, el. aknad, stangede sisemused, tihendid, kronsteinid, laekad, kaaned jne. Aga noh see tase on imho trackday auto puhul juba liialdus, mingi 20-30kg äkki nokib kokku aga vaeva on kõvasti.

Kerged võidusõiduautod saadakse kergeks üldiselt radikaalse metallieemaldamise tööga, kasutades ära puuri olemasolu. Aga enamik võidusõiduautosid ei ole tegelikult väga kerged.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
17.06.2010 at 01:16 2 edits. Last edited 17.06.2010 at 01:19 by Jesper
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
Pole ise vaerem sellest aspektist asja sügavamalt vaadelnud, et palju kust reaalselt võidab.
Olen lugenud ainult juttu stiilis "viskan seest tühjaks" ja mõelnud, et saab auto jube kergeks. Kui nüüd mõtlema hakata siis ega seal suurt midagi võtta pole.
Põhjamatt on asi, mille peaks ilmselt välja kakkuma, kuna vahel viskab suure vihmaga kuskilt vett sisse ja veitsa "sigulli" lõhna on ka toas. Tundub, et kõrvalistuja aken ei käi korralikult oma siinis.

Kust leiab mõistliku hinnaga lõdvikuid, põlvi vms torusid sisselaske jaoks?
Ei ole oluline ,et see oleks sinine ja silikoonist.
17.06.2010 at 11:57
malloc
Peugeot 306 8v xsi
e3o sedaan sai kunagi täiesti tühjaks rapitud, ehk siis alles jäi juhiiste ja juhtimiseks vajalikud kangid-viled-tuled ja armatuur ning kaal näitas kogu minema visatud kraami peale veidi üle 1ookg. Omakorda veel välja kiskuda pigimatt, salongiahi jms. lõigata uksed tühjaks ja eemaldada nt. varurattakoht ning kütusepaagina kasutada fuel celli, ning siis võid sinna kaaluvõitu veel vast 1ookg juurde lisada. Ofkoors selline asi auto juures, mida igapäevaselt kasutad kõne alla ei tule, aga tegelikult saab päris palju tavalist sõiduautot kergemaks. Mida uuem pill, seda rohkem võidad tühjaks loopimisega.

Sellel e3o-l sai lõpuks kõik see eeltoodud (v.a fuel cell) pluss veel klaasplast kapott ja pagass tehtud, ning tavaline M1o konega 1.8 muutus ikka märksa elavamaks. Tunne oli, nagu oleks mõnda 325-te istunud kiirenduse ja pidurite effektiivsuse suhtes :D
17.06.2010 at 12:50
Jesper
 
Peugeot 306 8v xsi
No bemm on luksusauto :) Seal on juba polstriplast tõenäoliselt kaks korda paksem.

Imho oleks nats pointless ehitada Peugeotist (või misiganes margist tegelt) auto mis näeb seest välja, lärmab, lõhnab, maitseb nagu võidusõiduauto (okei olgem ausad, ilma puurita tegelt nagu põllurallikas :)) ja samas sõidab rajal enam-vähem nagu stock. See kaalu maha nokkimine on küll vaieldamatult lõbus tegevus, konti ei murra ja raha läheb vähe, aga mõistliku ja mõttetu piir jookseb enam-vähem sealt kus veel saab ÜV läbi - pärast seda järgmine mõistlik samm on juba puur, sportautoregister, plastjupid kereks ning klaasideks jms.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
17.06.2010 at 15:28
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
Offtopikuna:
Mida tähendab "sportauto register?". Kas tähendab seda, et auto peab vastama mingi kindla klassi tehnilistele tingimustele või seda, et igapäevaselt ei tohi sõita ja tehnilised tingimused võrreldes tänava autoga on lõdvemad?
17.06.2010 at 15:34
Henri_
 
Peugeot 306 8v xsi
Teed EALi kaardi ja võtad arvele sportautona. Treening-ja võistlussõiduk, mida võib kasutada võistlusperioodi ajal.
Seaduse järgi tohid sõita vaid EALi poolt registreeritud treeningutele, võistlustele ning kodu ja remonditöökoja vahet (nii öeldi siis EAList, kui ka ARKis). Kuidas keegi aga seda viimast punkti kontrollib - ma ei tea :).

Mingisse klassi mahuksid sa ju enivei kuidagipidi ära, kui keegi küsima peaks. Võistlemiskohustust ju pole.
17.06.2010 at 18:52
H.E
  
Peugeot 306 8v xsi
Kas salongi polstrid on põhimõtteliselt olulised ülevaatuse ja politseionude seisukohalt? Kui kinni peetakse, siis on suhteliselt raske mitte märgata nende puudumist.
26.06.2010 at 14:00
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Peugeot 306 8v xsi   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.