register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : OT26 järelkaja   1 2 3 4 5  
Poster Message
pikksilm
 
OT26 järelkaja
Minupoolt veel paarsada pilti:

PILDID

Ise küll osalemas ei olnud aga hiljem sai paar ringi rajaga tutvumiseks tehtud ning ka tuli olukordi ette kui ei tea kust ilmub peeglisse keegi hulka kiirem ning siis ei tea kuhu poole suunatulega hoida, et tema trajektoori peal ees ei töristaks.

Pikksilm.
07.07.2009 at 03:33
lauri911
 
OT26 järelkaja
Härrased, "kiired ja aeglased" teema on tekkinud seoses autode suurenenud arvuga ja see on täiesti normaalne ürituse arengu protsess (eelmisel aasta oli vist 2x vähema autosid rajal?).
Kui sellest räägitakse, siis järelikult seda on vaja arutada.

Kui foorumis tehakse ettepanekuid, siis on minu arvates mõistlik ja konstruktiivne:
a) tuua välja ettepanekute varjukülgi (plusspooled on üldiselt näha :)) ja pakkuda koheselt lahendusi
b) täiendada ettepanekuid
c) teha ise ettepanekuid
EDIT: Unustasin lisada, et ettepanekud ja murede esiletõstmised on ju tehtud heast tahtest...

Äärmiselt ebamõistlik on probleemide väljaütlejaid peksta --- kuigi jah, sõnumitooja on alati kahjuks kohe maha lastud.
07.07.2009 at 07:44 1 edit. Last edited 07.07.2009 at 07:51 by lauri911
ICE
  
OT26 järelkaja
quote:
tuli olukordi ette kui ei tea kust ilmub peeglisse keegi hulka kiirem ning siis ei tea kuhu poole suunatulega hoida, et tema trajektoori peal ees ei töristaks.


Seetõttu tuleb osaleda sõitjate koosolekul, kus tuletatakse meelde/õpetatakse, kuidas vastavas olukorra tegutseda tuleb. Sellist asja ei saa tekkidagi, et auto piloot peaks külm higi otsaees mõtlema, et kuidas aga kiiremal eest ära saada. Kuna tegemist on sõidutreeninguga, siis ei ole midagi katki sellest kui turvaliseks möödumiseks mõlemad hoo maha võtavad. Ning 100% olukordadest on kiirema juhi asi see möödumise koht valida ning ilma ohtu tekitamata realiseerida.

____________________________
Petrolheads.ee
07.07.2009 at 09:15
uzzac
 
OT26 järelkaja
sellel pildil (kolm musketäri) olen mina Avo autol roolis ja kui nüüd päris aus olla siis ei näinud ma ennem kedagi seljataga kui alles kurvi sees olles, mil peebu auto nina silmanurgast märkasin. teise autoga sõitmine on nagu ta on ja häbi tunnistada unustasin vaadata peeglitesse :S.

üritus ise oli viimase peal. algul oli kõva sagimine aga kella 3-ks oli olukord nii "vaikne" et oleks saanud praktiliselt iga korraga peale. enda sõidud jättis lühikeseks purunenud VAT-lingi polt aga põhilised proovid sai ära proovitud ja pidamine leitud.

möödalaskmisest niipalju et kõige ohutum on jääda ideaalile sõitma ja lasta kiiremal endal ise mööda sõita. kas siis hakkad varem pidurada või hiljem välja kiirendama. minule oli nii kõige meelepärasem. kusagil keset kurvi järsult paremasse serva tõmbavast autost ei kutsu küll miski mööduma. lisaks veel ei pea ju ilmtingimata mööda sõitma kui kellelegi järgi jõuad. võib ka oma tempo üheks ringiks alla lasta ja siis sellega vahe sisse tekitada, juhul kui tagant kedagi kuklasse hingamas pole. minul igatahes etteheiteid pole möödumiste suhtes.

on vähe variante veel paremini päeva veetmiseks kui seda on OpenTrack. tänud kõigile kes taolise ürituse korraldamiseag ametis on.
07.07.2009 at 09:29
lauri911
 
OT26 järelkaja
quote:
uzzac: sellel pildil (kolm musketäri) olen mina Avo autol roolis ja kui nüüd päris aus olla siis ei näinud ma ennem kedagi seljataga kui alles kurvi sees olles, mil peebu auto nina silmanurgast märkasin. teise autoga sõitmine on nagu ta on ja häbi tunnistada unustasin vaadata peeglitesse :S.

Täiesti normaalne, et 100% tähelepanu oli suunatud ettepoole :).
Eks ta huvitav situatsioon natuke oli, mina nimelt sõitsin Peebu ja Anderi taga sellel hetkel ja Sinust mööda sain alles järgmisel ringil mäletamist mööda.
07.07.2009 at 09:43
devilc
Moderator
OT26 järelkaja
Nagu öeldud, on statistiliselt oluliselt suurem tõenäosus oma autot lõhkuda väljasõiduga kui kellegi teisega kokku sõites (seega on ka jutt, et Riia või Ahvenisto oma seintega on oluliselt ohutumad kokkuvõttes, selge enesepett). Kuni on kannatust möödasõitudel ja vahel peeglisse ka vaatad, on oht suhteliselt väike.

OT on sellise osalejate arvuga toiminud juba paar aastat, seni pole sellest probleeme tekkinud, et tuleb mööda sõita või mööda sõidetakse (mis ei tähenda automaatselt seda, et ühtegi siin jutulõngas toodud ettepanekut ei arvestata).

BTW, kes trafficut pelgab, sel tasub Nürburgringi turistipäevadest väga kaugele hoida. ;)

quote:
HrHunt:
quote:
mart154: ei tahaks küll midagi halba nii toreda ürituse teemasse kirjutada, aga kurat, hunt, kas sa peale vingumise ka midagi teed???
Vingud siin sina.

Palun sellistest ebakonstruktiivsetest kommentaaridest edaspidi hoiduda.
07.07.2009 at 10:35
rustang
  
Moderator
OT26 järelkaja
quote:
HrHunt: Mõned kodanikud lihtsalt arvasid et saab optimeerida. Korraldaja arvas et asi hea küll. Kogu lugu.

Päris nii ei ole, alati saab paremini. Aga ma ei tahaks kergekäeliselt taganeda "Open Track" ehk avatud raja avatuse põhimõttest, mis pakub võimalust ringrajasõidu maitse minimaalsete kuludega suhu saada, pakub võimalikult palju sõiduaega ja kohtleb sealjuures kõiki ühtmoodi. Ladal ja Lamborghinil ei ole siin kunagi vahet tehtud.

Mõttes on käinud igasugu ideid, "eliitrajapäev" 30-le autole (aga need on tegelikult Riia ja nüüd ka Ahvenisto näol reaalsuseks saanud), täiemahuline Time Attack võistlus (aga siis on vaja lahendada ka turvaküsimused) jne. Samas 60 autoga rajapäevi teeme Pärnus minu meelest juba 3ndat aastat , ses mõttes ei ole Lauri911-l õigus, ka eelmisel aastal oli autosid samapalju kui mitte rohkem veel. Ka varem on leidunud kodanikke kelle jaoks autosid on rajal liiga palju samas suur enamus on praeguse formaadiga rahul olnud.

Kui praegust diskussiooni kokku võtta siis kas ma saan õigesti aru, et seekordsest umbes 60-st osalejast kaks on aeglasematega hädas? Päeva lõpus sai sõita vahetpidamata ilma sessioonideta ja autosid oli ka 3-4 tk rajal - kes väga rekordit püüda tahab siis see viimane tund oleks kõige sobivam. Aga. Tuleb tunnistada, et aegade paranedes kiirused kogu aeg kasvavad ning väljasõidud on seetõttu järjest ohtlikumad ja raskemate tagajärgedega. Kes tõesti viimasel piiril tahab rajal ennast proovile panna siis selle jaoks oleks kohane ka kõik ümbritsev tema riskitasemele vastavaks viia - isiklik turvavarustus, raja turva, samuti peaks kõik samal ajal rajal olevad teadma millega on tegemist ja omama samalaadset turvataset. Millega oleme sujuvalt jõudnud ametliku võistluse juurde.

Ehk siis korraldajad jälgivad diskussiooni tähelepanelikult ja teevad omad järeldused. Open Track on nende aastatega teinud läbi arvestatava evolutsiooni ja areng jätkub ka edaspidi. Aga ülaltoodud põhimõtted on kehtinud algusest peale.
07.07.2009 at 10:39
pprz
 
OT26 järelkaja
Natuke mahukam galerii seekord:

(klikk pildile)



S

____________________________
sergeizjuganov.com
07.07.2009 at 13:12
uzzac
 
OT26 järelkaja
väga kobedad pildid nagu alati
5+
07.07.2009 at 13:52
Tüüp
 
OT26 järelkaja
Omal poolt Tänaks ka korraldajaid ! Ei olnud enne OT-l osalenud, kuid rada on mulle tuttav. Auto osutus oodatust aeglasemaks .kuid muidu oli tore.
Tänud ka neile kes fotokaga klõpsisid!
07.07.2009 at 14:32
indro
  
OT26 järelkaja
Tänud Sergeile, tegi nii mõnegi hea pildi minu autost, tavaliselt nii igavaid autosi ei pildistata :)
Seoses ühe pildiga on targematele küsimus ka, kas alljärgneva pildi peal olev kaldumine on normaalne.
Ees on autol M-spordi 26mm stabikas ja taga 18mm, kas peaks tagumise stabika jäigema panema?

07.07.2009 at 15:36
devilc
Moderator
OT26 järelkaja
Mis on normaalne? Tänavasõiduauto kohta on, võidusõidukohta ei ole. Stabikatega pead arvestama, et need muudavad auto balanssi. Kui ta hetkel on neutraalne, siis ainult jämedama tagastabika lisamine teeb auto suure tõenäosusega ülejuhitavaks, mis on fun, aga aeglane. Muidu mulle jäigemad stabikad meeldivad, auto reageerib kiiremini, kaldub vähem ja kui reguleeritavad ostad, saad auto balanssi ka sobivalt seadistada. Üks näide kahest MX-5st, ühel on vahetatud, teisel pole.



07.07.2009 at 15:48 1 edit. Last edited 07.07.2009 at 15:51 by devilc
rustang
  
Moderator
OT26 järelkaja
Samamoodi aitab ka (ette) jämedamate vedrude paigaldamine. Vaja on suurendada roll resistance'i ja pildi järgi pigem esiostas kuna tundub, et kogu auto raskus elab kurvis välimise esiratta peal. Teine variant on raskuskeset rämedalt allapoole viia aga see on jube vaevaline!
07.07.2009 at 15:56
Jesper
 
OT26 järelkaja
Võimalik, et kere kaldumist saab vähendada, aga küsimus on et mis on selle tegevuse hind (nii rahalises kui sõiduomaduste mõttes) ja kas jämedam tagumine stabikas on nüüd ikka kõige parem viis seda teha. Piltide põhjal pakuks et ta on sul üpris alajuhitav, kui see on nii siis võid ju proovida, samas võib-olla pole trajektoor ka kõige parem, minuarust tegid sa antud pildil selle vea et läksid liiga hoogsalt või laugelt kurvi sisse ja lõpus jäi rajast puudu, see olukord lõppeb alati ilge kruttimise ja kallutamisega et rajale tagasi pääseda :)

Ma küll pole mingi eriline tark, peab mainima.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
07.07.2009 at 16:01
indro
  
OT26 järelkaja
See võib muidugi ka olla, et liiga kiirelt või vale trajektooriga sai kurvi mindud ja hilisemast korrigeerimisest on see suur kaldumine.
Ühe pildi leidsin isenesest veel ja parema esiratta saab ka maast lahti. Cupi autodel on küll jäigemad vedrud ja väiksem kaal, aga sellist kaldumist märkata ei ole. Reeglite järgi neil stabikaid vist "tuunida" ei tohi, järelikult aitab kahes eelnevast komponendist.
07.07.2009 at 16:31 1 edit. Last edited 07.07.2009 at 16:37 by indro
peep
 
Moderator
OT26 järelkaja
Tänavasõidu auto kohta normaalne, kui paned taha jäigema stabika siis pigem muutub auto aeglasemaks, raskemini juhitavaks piiri peal, sest mulle ei tundu, et esiosa vähem kalduks. Seega võiks mõlemad vahetada ja reguleeritavad oleks parim valik. Muidu iseenesest on alai parem kasutada jäigemaid vedrusid aga see vist pole option tänavasõidu auto puhul.

Mina selle pildi alusel kurvi sissekeeramise varasust või hilisust ei oska hinnata, ainult seda on näha, et kasutamata rada on veel kõvasti.:)
07.07.2009 at 16:37
Jesper
 
OT26 järelkaja
Ka Cupi autoga saab kenasti esiratta maast lahti, vähemalt minu omaga saab, kui roolis huligaanitseda :) Tuleb eristada kas esiratas tõuseb kiiresti jääva raadiusega kurvi läbides sujuvalt (roll resistance'i juurde) või lööb äkilisel kurvi keeramisel lahti, mis on amordi seade probleem afaik, eeldusel muidugi et äkiline kurvi keeramine on vajalik (Rapla). Pildi põhjal ei saa diagnoosi panna, kui ei ole kõrval kirjeldust selle kohta, millised manöövrid ja auto käitumise iseloom selle olukorrani viisid.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
07.07.2009 at 17:12 1 edit. Last edited 07.07.2009 at 17:13 by Jesper
s13
 
OT26 järelkaja
Bemmidele juhitavusest (kehtib kõigi autode kohta) on kirjutatud http://www.thorneymotorsport.co.uk/content/site/images/suspension/suspensionsetup.pdf . Kaldumise vältimiseks on jäigemad stabikad tänava autole parem lahendus, sest siis saab suhteliselt pehmet vedrut kasutada. Kui auto on juba enamvähem tasakaalus, siis tuleb vahetada mõlemad stabikad, ühe stabika vahetamise tulemuseks on üle või alajuhitavus.
07.07.2009 at 17:34
tehnik
  
OT26 järelkaja
Oli taas elumusi pakkuv üritus ja mulle tundub, et endast kangemate möödalaskmine, järgi sõita püüdmine ja ise kellegist mööda saamine pakub ka elamusi ning teeb ürituse atraktiivseks selle isikliku ringiaja "meeleheitliku" parandamise püüdmise kõrval. Tundub, et möödasõitmistega on palju vähem autode lõhkumisi juhtunud kui väljasõitmistega. Ju siis sõitjad püüavad teistega võimalikke probleeme ikka ise ka vältida ja eks sellised probleemid oleksid ka küllaltki ebameeldivad lahendada.

Korraldajatele tänud ja jõudu tulevaste ürituste korraldamiseks !

Video kvaliteet on nagu alati, seega vaatamine pole kohustuslik :) :
http://toru.ee/view/c4fe89da8532
07.07.2009 at 20:07
BlueStang
 
OT26 järelkaja
pilt viisakast kaasliiklejast:D


vaatamata peeglissevaatamisele ja kiiremate möödalaskmisele õnnestus oma aega eelmise korraga parandada ja tegelikult saada ka enda (ja stangi) parim aeg OT-l - 1.07.136, mis on eelmisest korrast pea poolteist sek parem, samas tundus, et "tihendist" peaks veel võtta olema...
kahjuks tuli aeg parema esirehvi hinnaga, mis päeva paar tundi plaanitust varem lõpetas

btw: möödasõitmisele minu kogemust mööda kulub vähem aega kui möödalaskmisele
07.07.2009 at 23:25 1 edit. Last edited 07.07.2009 at 23:39 by BlueStang
wirx
  
OT26 järelkaja
Vot nii juhtub B klotsidega, kui nendega rajale suunduda, mingil ringil sõitsin tänu neile(rajal ma veel ei teadnud, et klots kadunud) boksiala shikaanist läbi 93km/h gps-i järgi, kuna pidurid lihtsalt kadusid ära, nüüdseks on ferodo premiumid all


____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
10.07.2009 at 16:13
Ivalo
 
OT26 järelkaja
No vaadates nende klotside metallosa, siis tunduvad need nagu 20 aastat vana auto alt tulnuna. Kettad näevad ilmselt sama toredad välja. Julged mehed ikka kui selliste asjadega rajale ronite.:)
10.07.2009 at 18:24
wirx
  
OT26 järelkaja
huvitaval kombel andsid saba sisemised klotsid ja kuna välised jäid täiesti kobedateks, siis ei osanud arvata, et klotsid kutud...aga noh ma arvan, et ehk 2-3 aastat vanad olid need klotsid, ketastel vedas, üks ketas sai ainult ühelt poolt nõrga soone peale, muidu täitsa ok

____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
10.07.2009 at 23:03
puuhapete
 
OT26 järelkaja
Thanks again for the great track session! It was fun and my time was about 3sec better than last time!




It was nice to drive one session with Sierra too. Although it was terrible to drive after Escort. :D

____________________________
509ps/674nm Ford Sierra twinturbo
11.07.2009 at 00:30
devilc
Moderator
OT26 järelkaja
Vahepeal vaatasin ka PerformanceBoxi logi üle väljasõidu osas ja üldkokkuvõte on, et kurv ei ole enne tehtud, kui külgkiirendus nulli lähedale jõudnud ja kõik neli ratast endiselt ilusti asfaldil. Mina olin mõttes juba järgmises kurvis ja lasin kiire lõpus, kiirusel 161 km/h, tagaratta kruusale ja jäin reageerimisega veidi hiljaks. Järgnes pikk tee mööda muru ja tiigi põhja, mis, nagu praeguseks selgunud on, tõi õnneks kaasa ainult esiotsa kosmeetilisi vigastusi pluss veidi kõvera kondi radika (töötab endiselt ilusti) ning hävinud signaali pasuna. Kogukulu jääb paari jooksu rehvide piiresse, nii et üsna õnnelik õnnetus.

Üllataval kombel juhtunu edasist sõitmist ei seganud: rajal tagasi olles ei mõelnud, et võiks jälle käest minna, ainult kiires ei läinud kohe uuesti neid viimaseid km/h taga ajama. Kokkuvõttes, hoolimata liiga jäigaks sätitud esistabikast (mida Lembit aitas vahepeal veidi pehmemaks seada, aitäh!) ja sellest tulenenud alajuhitavusest, tuli 1:02.2.

Edit: tehniku videole on väljasõit ilusti peale jäänud @ 12:10.
14.07.2009 at 11:41 1 edit. Last edited 20.07.2009 at 12:06 by devilc
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : OT26 järelkaja   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.