register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : OT26 järelkaja   1 2 3 4 5  
Poster Message
Antti22
OT26 järelkaja
quote:
Jesper: Mina näen nende sinu poolt sõidetud sessioonide aegades ainult kolme ringi mis on märgatavalt aeglasemad kui teised, 4. sessiooni kolmandal ringil jäi stardijoone kandis Estfield ette, ja siis 10. sessiooni neljandal ringil jäi Audi pikaks ajaks ette. Sellised juhtumid, eriti see Audi oma, on võimalik täiesti edukalt raja kõrval viisakalt ära lahendada, mitte pole vaja maailmarevolutsiooni :) Ülejäänud ringidel oli ajakaotus parimale ringile alla 2 sekundi, enamasti alla 1 sekundi. Vaata ikka ametlikke aegu, Racechonos on out-lap ka samasugune ring nagu teisedki.

Ma muidugi ei viitsinud hetkel tohutult süveneda netis vaidlemise nimel, võib-olla oli mõni episood veel, aga no ma ei tea, 24-st ringist on 3-5 pekkis, paha lugu küll.


Kas on minul lugemisega raskusi esmaspäevasel päeval, või räägite te Rainiga üksteisest mööda. Raini postituses ma näen sessiooni kiireimat aega (mitte kahtlemata tema enda aega) ja sessiooni aeglaseimat ringi (ka mitte tema enda aega ). Aga Jesper, sinu postituses ma näeks nagu, et sa räägid Raini enda ringide erinevusest.

Üldiselt, ma ei näeks mitte midagi halba korralduse väikeses muudatuses.
06.07.2009 at 16:47
charger
OT26 järelkaja
Millisel võistlusel teisi sõitjaid rajal pole? Kas möödasõit ja raja nägemine polegi üks osa sõiduoskustest? OT polnud ju vist algselt mõeldud personaalseteks rekordiüritusteks :)
06.07.2009 at 16:52
devilc
Moderator
OT26 järelkaja
Kiirete rivis on korduvalt ka nii tehtud, et sõitjad vahetavad kas enne starti või soojendusringil omavahel kohad, et päris kiired ees minna saaks. Seni ei ole kellegi selle vastu midagi olnud, kui olen välja pakkunud, et ma olen kiirem, äkki vahetame kohad ja teistpidi.

Ma vaatasin, et lisaks tiiki sõitmisele olen teinud ka 20 ringi, kus ajaks 1:02.x, nii et tegelikult saab sõita küll. Nagu siin juba korduvalt öeldud, ei ole OT kontseptsioon olla time attack tüüpi üritus ja rajal teistega arvestamise oskus kulub ükskõik millisel rajapäeval marjaks ära.
06.07.2009 at 17:02
Jesper
 
OT26 järelkaja
quote:
Antti22: Kas on minul lugemisega raskusi esmaspäevasel päeval, või räägite te Rainiga üksteisest mööda.
Rääkisime jah vist aga noh see küsimus on anyway maailmavaateline ja väiksed arusaamatused ei muuda suurt pilti märkimisväärselt. OT ei ole kvalifikatsioon või time attack tüüpi üritus, see on siiski trackday, tervisesport. Kui need "tuhandikud" enam asu ei anna, siis nagu ma juba mitu posti tagasi mainisin, haigusele ravi puudub aga on võimalik saada leevendust :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
06.07.2009 at 17:05
lauri911
 
OT26 järelkaja
Veel üks võimalus: teha natuke eeltööd Exceliga.

OT-le registreerimisel tuleb lisada veel oma parim aeg antud autoga ning korraldaja sorteerib nimekirja ära ning numbrid autodele jaotatakse vastavalt kiirusele.
Rajale minnes peab siis 10 autot olema alati järjekorras väiksemast suuremani (näiteks kasvõi 4, 8, 9, 14, 23, 32, 34 jne,.) ning sel juhul ei jää nad vähemalt esimesed 3 ringi teineteisele jalgu. Siis on kiiremad 1-30 ning aeglasemad 31-60 ning kõigile asi selge.
06.07.2009 at 17:49 2 edits. Last edited 06.07.2009 at 17:52 by lauri911
lauri911
 
OT26 järelkaja
quote:
devilc: Kiirete rivis on korduvalt ka nii tehtud, et sõitjad vahetavad kas enne starti või soojendusringil omavahel kohad, et päris kiired ees minna saaks. Seni ei ole kellegi selle vastu midagi olnud, kui olen välja pakkunud, et ma olen kiirem, äkki vahetame kohad ja teistpidi.


Parimate ringide tarbeks kasutasin isegi mitmendat korda seda varianti -- pole keeruline vaadata mis ajad eespool on.
Muidugi kolmandal ringil jõudsin tavaliselt viimasele järgi :)
06.07.2009 at 17:57
HrHunt
OT26 järelkaja
Lauri idee on enam-vähem ainus asi mis reaalset tulemust annaks reaalses maailmas. Seal võiks abiks olla mingisugune väike ekseli makro või vidin - et umbes kes tahab järgmisele sessile minna paneb oma nr kirja, siis mingi hetk "lööb lukku" ja annab järjestuse. Kui vidin omaks peale iga sessi uuendatud infot kiiremate ringide kohta oleks vapsee kõva süsteem ju.
Mina isiklikult Audru OTl preaguse skeemi puhul praeguse autoga osalema ei hakka. Varem või hiljem käib üks kõva mats ja enamusel pole puure. Riias oli aga väga mõnus ja loodetavasti Ahvenistol saab kah olema.

____________________________

06.07.2009 at 18:35 2 edits. Last edited 06.07.2009 at 18:44 by HrHunt
deepmaan
 
OT26 järelkaja



Minupoolt ka siis mõni klõps. (kliki pilti)
Ma pole suurt ringi päris ammu sõitnud, aga seda asfaltkatet seal vaadates siis kas need muhud lohud roopad jne autole ebakindlalt ei mõju juba vaikselt?
06.07.2009 at 18:55
lauri911
 
OT26 järelkaja
quote:
HrHunt: Lauri idee on enam-vähem ainus asi mis reaalset tulemust annaks reaalses maailmas. Seal võiks abiks olla mingisugune väike ekseli makro või vidin - et umbes kes tahab järgmisele sessile minna paneb oma nr kirja, siis mingi hetk "lööb lukku" ja annab järjestuse. Kui vidin omaks peale iga sessi uuendatud infot kiiremate ringide kohta oleks vapsee kõva süsteem ju.

Reaalajas polegi vaja, piisab kui autole kleebitud numbrid on enam-vähem järjestuses.
Seekord oli minul mitu korda olukord, kus jõudsin järgi viimasele ning need viimased olid ilmselt esimest korda rajal ning andsid väga ohtlikult teed --- sõites enne järsku kurvi ideaaltrajektoorilt kurvi servale nii, et ma vaatasin, et kohe lendab välja! Nii või naa ei hakanud ma mööda minema sisekurvist, ootasin ikka sirgema maa ära.
06.07.2009 at 18:57
devilc
Moderator
OT26 järelkaja
quote:
HrHunt:Mina isiklikult Audru OTl preaguse skeemi puhul praeguse autoga osalema ei hakka. Varem või hiljem käib üks kõva mats /--/
AFAIK pole OT üsna arvestatava ajaloo vältel, kus paraja kambaga on tuhandeid ringe sõidetud, veel kordagi auto-auto kontakti olnud. Väga suures osas saab riske maandada ise mõistlikult (mis reeglina tähendab aeg-ajalt peeglite jälgimist ja kannatust möödasõitudel) sõites. Niimoodi nagu alloleval pildil (kus kõik kolm juhti küllalt pika kogemusega) ei pea sõitma, saab ka rahulikumalt.


06.07.2009 at 19:11
fkaasik
OT26 järelkaja
Suured tänud korraldajatele järjekordse laheda ürituse eest.

Päeva kangelase tiitel läheb kindlasti Devilc'ile, kellel jätkus mune pärast kraavis käimist rajale naaseda ja oma rekord sõita......ma oleks endas pikalt kahelnud peale sellist intsidenti.

Mis puudutab kiirete ja aeglaste viibimist rajal ühel ajal, siis mind see ei häiri kuna on osa OT'st. Mööda sõitmist/laskmist, ennast ümbritseva tunnetamist ja tajumist tuleb samuti harjutada. Kui aga korraldajad otsustavad selles suunas mingeid muudatusi teha, siis pooldaks Lauri911 välja pakutud lahendust.

Parimatega
06.07.2009 at 19:59
lauri911
 
OT26 järelkaja
quote:
fkaasik:
Mis puudutab kiirete ja aeglaste viibimist rajal ühel ajal, siis mind see ei häiri kuna on osa OT'st. Mööda sõitmist/laskmist, ennast ümbritseva tunnetamist ja tajumist tuleb samuti harjutada.

Selles suhtes õigus, ei peagi iga ring täiega andma, siis hakkaks äkki veel igavgi :)
06.07.2009 at 20:30
hall
 
OT26 järelkaja
quote:
HrHunt:
Mina isiklikult Audru OTl preaguse skeemi puhul praeguse autoga osalema ei hakka. Varem või hiljem käib üks kõva mats ja enamusel pole puure. Riias oli aga väga mõnus ja loodetavasti Ahvenistol saab kah olema.

Kui sa pidevalt nii hullusti autole tekkivate kivitäkete, või veel hullem, kriimude pärast muretsed, ei saa kuskil sõita. ;)

Ei tea mismoodi see Pärnu (kui üks ohutumaid radasid) hullem on kui väljasõidualadeta Ahvenisto või Riia?


____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
06.07.2009 at 21:33
joonas
OT26 järelkaja
Üritus oli hästi korraldatud nagu alati.

Aeglasema auto omanikuna võiksin hädaldada, et kiiremad tulevad ja rikuvad ringi ära, kuna on vaja neid mööda lasta.

Tänaseni on kõik loomulikult paika loksunud. Kõik on sõita saanud ja ürituse lõpus on mõni mees saanud ka üksinda rajal sõita. Paar ringi saab ikka vabalt sõita ürituse jooksul. Pärnu rada saab ju igaüks ka individuaalselt rentida, kui teised segavad.

Mina läksin alguses kiirete ritta selle tõttu, et aeglaste reas ei olnud ruumi. Peale ühte sessiooni loksus järjekord paika. Mina ei näe põhjust, et midagi muuta, kuid otsustavad ikka need, kes üritust korraldavad ja kes on meile (sõitjatele) sellise suurepärase võimaluse organiseerinud.

____________________________
Joonas 88' Porsche 944S
06.07.2009 at 21:47
lauri911
 
OT26 järelkaja
quote:
joonas:
Aeglasema auto omanikuna võiksin hädaldada, et kiiremad tulevad ja rikuvad ringi ära, kuna on vaja neid mööda lasta.


Täpselt, kaotavad mõlemad. Mitu pead on mitu pead ning minuarust ettepanekud on alati kõik teretulnud, isegi siis kui selgub, et vana süsteem on ikka kõige parem :)

Korraldajatele veel suured plussid ühe pealtnäha tühise asja eest --- raja kõrvale paigaldatud väikesed sildid, et mitu meetrit kurvini! Minule kui algajale on need suureks abiks.
06.07.2009 at 21:57
peep
 
Moderator
OT26 järelkaja
OT raames tahaks võimalikult paljudele raja-aega anda aga see tähendab paratamatult möödasõite, reasta neid autosid kuidas tahes.

Vihjena mainiks ära, et 19juulil toimub üritus, kus on korraga vaid kolm autot rajal ja sõidetakse võidu peale. Sobiv variant neile, kellel on sportlikumad eesmärgid.
06.07.2009 at 22:07
hendrik
OT26 järelkaja
Tänud korraldajatele, olin vast uhe aeglaseima autoga rajal ja vabandused, kelle ringiajad ära rikkusin. Aga siis päevast, hommik algas ideaalselt, auto garaazist välja, õrnalt loputada ning Audru poole teele. Algul kohmitsesin niisama, pingutasin polte/mutreid, sättisin veidi aju ja läksin sabasse. Rajale saades sain sõita ühe ringi ning siis kui hakkasin rohkem vajutama hakkas mootor jubedalt detoneerima (aju oli seadistatud 8v-se mootori jaoks), pärast 2.-t ringi tulin rajalt maha, et veidi torkida. Vahepeal läks mootor ka keema kuna mootor suri välja ning olin unustanud ventika manuaalselt sisse lülitada. Sai tosooli juurde valatud, tuttaval Tarvol nööbist kinni haaratud, maanteel väike seadistamine tehtud ning siis tagasi rajale. 2. kord rajal sai jälgitud rohkem temperatuuri ning kuulatud, et ega ei detoneeri (õnneks mõned üksikud korrad tegi häält, aga hiljem sai veel näpitud ning sai kõik väga heaks). OT-l ei olnud esimest korda, aga see kord oli uus mootor peal mis oli poolikult seades, maanteel toimis normaalselt ning Rapla kardikal sama moodi, aga Audrus on suurem koormus peal ning 8v mootori seade ei sobinud enam nii väga 16v jaoks. Veelkord tänud korraldajatele! Veel küsimus, mööda laskmise kohta, et mis oleks paremad kohad ning kummale poole rajal hoida sellel ajal (üritasin rohkem sirgetel mööda lasta ning hoides paremale)?

Hendrik
06.07.2009 at 23:07
HrHunt
OT26 järelkaja
quote:
serõi:Ei tea mismoodi see Pärnu (kui üks ohutumaid radasid) hullem on kui väljasõidualadeta Ahvenisto või Riia?


Keri ülesse vaata 3e musketäri devilc toodud pildil ;)


____________________________

06.07.2009 at 23:18
Lembit
OT26 järelkaja
quote:
lauri911:
Reaalajas polegi vaja, piisab kui autole kleebitud numbrid on enam-vähem järjestuses.
Võiks ka üritusele kaasa võtta ühe valge kingaviksi. Siis saab igaüks endale näiteks vasakule tagaaknale päeva kiireima aja kirjutada ja on puhta hea stardijoonele sõites autosid ümber mängida.
06.07.2009 at 23:32
hall
 
OT26 järelkaja
quote:
HrHunt:
quote:
serõi:Ei tea mismoodi see Pärnu (kui üks ohutumaid radasid) hullem on kui väljasõidualadeta Ahvenisto või Riia?


Keri ülesse vaata 3e musketäri devilc toodud pildil ;)



Ja mis välistab sama situatsiooni teistel radadel?

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
06.07.2009 at 23:45
HrHunt
OT26 järelkaja
quote:
serõi:Ja mis välistab sama situatsiooni teistel radadel?

- vähem osalejaid
- pikemad rajad
- rohkem turvalisi möödasõiduvõimalusi

____________________________

07.07.2009 at 00:14
mart154
 
OT26 järelkaja
ei tahaks küll midagi halba nii toreda ürituse teemasse kirjutada, aga kurat, hunt, kas sa peale vingumise ka midagi teed???
07.07.2009 at 00:24
Ivalo
 
OT26 järelkaja
OT on väga hea just nii nagu ta on, ei ole vaja kõiki asju ära optimeerida. :)

07.07.2009 at 00:35
Jesper
 
OT26 järelkaja
Äh, mis seal pildil siis nii meeletult hullu on? Pakuks et Avo tõmbas paremale, lasi gaasi lahti, auto tegi pahh-pah-pahh, Peep ja Ander läksid mööda whoosh ja whoosh, Avo vajutas uuesti gaasi põhja. Täiesti tavaline igapäevane manööver ju.

Muidugi mugavam on mööda lasta enne S-i või enne kiiret, anoh mis teha kui satub vahel ka kurvi, nagunii on eelduseks et kõik osapooled olukorrast ühte moodi aru saavad.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
07.07.2009 at 00:58
HrHunt
OT26 järelkaja
Mis pull see nüüd vasta ööd lahti läind on, kõik na ärevil. Mõned kodanikud lihtsalt arvasid et saab optimeerida. Korraldaja arvas et asi hea küll. Kogu lugu.

____________________________

07.07.2009 at 01:17
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : OT26 järelkaja   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.