register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Tehniline : pidurite balanss   1 2 3  
Poster Message
rustang
  
Moderator
pidurite balanss
Whoa, ma olin selle pildi unustanud. Impressiivne! Tundub, et sellel ülesvõttel toimub "paanikapidurdus" (suitsevad rehvid) ja sissekeeramine üheaegselt.
Mustangi tagavedrustus - talasild ja 4-link - peaks pidurdamise kohapealt täiesti rahuldav lahendus olema. Äkki on tagaamordid pehmed - vähe reboundi - ja vedru saadab esimesel ettekäändel pakiruumi "orbiidile"?

Edit: kui arvestada, et paigal seistes on rehvi ülaserva ja rattakoopa vahel ees ja taga võrdne vahe, siis Blue pildil oleks esiosa vajunud allapoole umbes samapalju kui tagaosa tõusnud.

Võrdlusels pilt stock SN95-st:
15.02.2009 at 21:09 1 edit. Last edited 15.02.2009 at 21:14 by rustang
BlueStang
 
pidurite balanss
quote:
kambu:
seda saab LEEVENDADA piduri balansi tahapoole nihutamisega.

lahendus sellele probleemile on ringraja jaoks sobilikud amordid.



head pointid - aga:
1. Kus on stendi, kus sedalaadi piduribalanssi reguleerida saab
2. Mis amordid kõne alla tuleksid üldse, mis saba üles tõusta ei laseks - hetkel taga all miskid KYB gasajust-id
16.02.2009 at 14:32
mart154
 
pidurite balanss
Mul pole õrna aimugi, mis sellele "plastmassmustangile" :D pakutakse, aga üldiselt kipuvad head variandid tänavale olema Koni Sport ja Bilstein B8...
16.02.2009 at 14:58
BlueStang
 
pidurite balanss
quote:
mart154: üldiselt kipuvad head variandid tänavale olema Koni Sport ja Bilstein B8...

mullet tundub, siis on vähe ekstreemsemaid valikud tarvis ;)
16.02.2009 at 17:08
Lembit
pidurite balanss
quote:
BlueStang:
quote:
mart154: üldiselt kipuvad head variandid tänavale olema Koni Sport ja Bilstein B8...

mullet tundub, siis on vähe ekstreemsemaid valikud tarvis ;)
Ma ei saa tegelikult täpselt aru, missugust probleemi sa muidu lahendad?
Kas lihtsalt näeb kole välja, et pidurdades tagaots tõuseb, või on ka mingi ringrajasõidus funktsionaalne probleem?
Sinu "ass takeoffi" põhjus on pigem ikka weight transferi ja geomeetria koostöös, mida amortide vahetusega niimoodi ei muuda.
16.02.2009 at 18:07
BlueStang
 
pidurite balanss
ei pole miskit problemi - elu on lill, pole lihtsalt ühtegi muud liikurit sellise tagaosa tõusuga pidurdamas näinud varem
17.02.2009 at 09:29 1 edit. Last edited 17.02.2009 at 09:30 by BlueStang
rustang
  
Moderator
pidurite balanss
Stock Cobra:
17.02.2009 at 09:59
Lembit
pidurite balanss
quote:
BlueStang: ei pole miskit problemi - elu on lill, pole lihtsalt ühtegi muud liikurit sellise tagaosa tõusuga pidurdamas näinud varem
Tagavedrustuse allapoole käik on suur su autol. Kui pidurdades auto kaal esiratastele ära läheb, siis tagavedrud lükkavad kere üles. Kui vedrustuse allpoole käiku piirata, siis tagaosa tõus väheneks. Samas sellest pidamisele positiivset mõju pigem ei oleks.
17.02.2009 at 10:37
uzzac
 
pidurite balanss
leidsite ka nüüd auto millest vedrustuse näiteid tuua...:D...see on cruisimise ja otsesõitmise auto...vedrustusest vaevalt et insenerid üldse viitsisid mõelda...pluss see auto kaalub ka ikka üksjagu palju...

sõbral on 96 aasta GT mudel raske 4.6 V8 konega ja automaadiga...oleme ka sellega proovinud nii ringrada kui muid trikke teha...rinkal sai julgus peale esimest ringi kiirelt otsa kui juba poole ringi peal sai selgeks et see ei ole ikka päris tolle pilli element...

asja parandaks kindasti korralike püstakute installimine millel võiks olla veel jäikuse regullimise võimalus...

see et auto pidurdamisel noka maha paneb on üks asi aga isegi kiirendamisel näed valdavalt taevast :D
17.02.2009 at 13:44
valge välk
pidurite balanss
Nagu esivedrustusel, on ka tagavedrustusel olemas võimalus pidurdamisel geomeetriaga tagaotsa kerkimist takistada (anti-dive). Selle kohta tasuks ehk netist infot uurida - seda just Mustangi tagavedrustuse iseärasusi silmas pidades. Samuti on üks võimalus see, mida Lembit välja pakkus (vedrustuse allaliikumise (droop) käigu piiramine), kuid nagu ta ka mainis, on sellel omad halvad küljed. Näiteks on rehvile mõjuv vertikaalkoormuse muutus piirasendis väga suur ning see võib juhitavuses ebamäärasust tekitada. Jäigem amort minu arvates päriselt siin eriti ei aita, sest see aeglustab auto tasakaaluasendi leidmist ning siis pikemal pidurdamisel tagaosa kogu aeg tõuseb ja juhil jääb jällegi autost ebamäärane mulje.

22.02.2009 at 21:33
kivialune
pidurite balanss
Mõnda aega tagasi arutletud teema, aga võibolla paar mõtet, kui auto veel kasutuses (BlueStang auto). Ameeriklastel on rõhutakse tavaliselt mugavusele ja pannakse "vedelad" vedrud, et oleks mugav sõita. Kõige mugavam on vedrustus seal 1+hz kandis, aga tulemus on jube kaalu ümberjaotumine.
Asi võibki nii lihtne olla, et vahetad vedrud ja asi muutub gardinaalselt. Amordid tuleks ka vahetada, kuna jäigem vedru tahab tugevamat amorti, aga kaalu ümberjaotumise seisukohalt peaks olema tähtsusetu roll.

Soovitus oleks ära mõõta esi ja tagavedrustuse sagedus ja on millest edasi minna.
29.04.2010 at 11:59
Laux
  
pidurite balanss
Äratan vaana teema ellu tekkinud küsimusega. Tellitud sai sellholmi universaalne pedalbox, mis kohale saabudes ilusti lego oli. Ladusin kokku, kuid tekkis küsimus seoses peasilindritega. Peasilindrid eri mõõtudes 0,625 ja 0,700. Just nimelt sai tellitud need erinevates mõõtudes, kuid hakkasin kahtlema müüja sõnades. Tema kinnitusel peaks 0,700 käima esipiduritele ja 0,625 tagumistele. Loogiliselt mõeldes aga jõudsin vastupidisele järeldusele. Oskab keegi targem selles teemas kaasa rääkida? Ees 385mm ketas, ferodo DS2500 - taga 266mm ketas ja ferodo premiere. Auto puhtal rajakõlbulik ja eesmärk rakendada maksimaalselt esipidureid.
04.04.2011 at 12:28
Raceboy
 
pidurite balanss
Loomulikult on esipiduritele suurem silinder.

____________________________
www.vems.ee
04.04.2011 at 12:29
Lembit
pidurite balanss
Suurem töörõhk pidurikontuuridesse tuleb samade jõuõlgade juures selles kontuuris, kus peasilinder on väiksem.
Seda, missugused rõhud vajalikud on, ei saa arvutada ainult teades ketaste mõõtusid ja klotsimarke. Vaja oleks täiendavalt teada ju ka pidurisadulete kolbide mõõte, piduriklotside pindalasid, klotside hõõrdetegureid jne, jne. Lisaks on oluline parameeter ka "weight transfer" pidurdusel. Kui pidurisüsteem koosneb muus osas standardkomponentidest, siis oleks vast heaks alguspunktiks mõlemal sillal samas mõõdus peasilindrid. Kui on juba tõsiselt kombineeritud erinevate komponentidega, siis tuleb kas kõvasti arvutada, või proovida.
04.04.2011 at 12:41
Laux
  
pidurite balanss
quote:
Lembit: Suurem töörõhk pidurikontuuridesse tuleb samade jõuõlgade juures selles kontuuris, kus peasilinder on väiksem.

Vat sellest lausest lähtudes eeldasingi, et väiksem peasilinder peaks käima esimestele piduritele, kus on soovitud saavutada suuremat pidurdusjõudu. Võimalus sõidu ajal pidurite balanssi reguleerida on olemas (balance bar), kuid paneks esimese korraga asja kokku nii nagu õigem oleks. Loomulikult saaks arvutada ideaalset tulemust, kuid esialgu proovin alustada millegist.
04.04.2011 at 12:53
Raceboy
 
pidurite balanss
Minu vastus baseerus sellel, kuidas valdaval enamikul autodest originaalis peasilinder jaotatud on.

____________________________
www.vems.ee
04.04.2011 at 12:56
-fred-
 
pidurite balanss
quote:
Raceboy: Minu vastus baseerus sellel, kuidas valdaval enamikul autodest originaalis peasilinder jaotatud on.
Kas valdaval enamusel autodel originaalis mitte üks silinder pole?
04.04.2011 at 15:09
Raceboy
 
pidurite balanss
quote:
-fred-:
quote:
Raceboy: Minu vastus baseerus sellel, kuidas valdaval enamikul autodest originaalis peasilinder jaotatud on.
Kas valdaval enamusel autodel originaalis mitte üks silinder pole?



Üks silinder, aga esi- ja tagakontuuri jaoks on eraldi läbimõõduga silindrite osad.

____________________________
www.vems.ee
04.04.2011 at 15:54
uzzac
 
pidurite balanss
Kui jutt käib samast Golfist mis sul pildilgi on siis ma ei näe küll mitte ühtegi põhjust miks peaks tagapiduritele suurema läbimõõduga silindri panema. Oleks mõni tagavedune masin siis vb kuidagi seletaks veel ära.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
04.04.2011 at 16:09
Laux
  
pidurite balanss
Ok. nüüd on juba hilja kahetseda, kuid kumbat pidi siis siiski need mõtekas paigutada on. Küsin kuna puuduvad igasugused kogemused pedalboxiga ja üldse ilma võimendita piduritega. Pedalboxi vajadus tekkis aga peale eelmist hooaega, kus suutsin mingil arusaamatul põhjusel kolme vaakumvõimendi membraanidest jagu saada. Kui keset sõitu vaakumvõimendi lekkima hakkab, siis väga mõnus pole. Seega sai otsus pedalboxi kasuks tehtud ja müüja soovitusel ka erinevad peasilindrid võetud. Nüüd saan isegi aru, et targem oleks olnud sama suured võtta... ja vaikselt garage all edasi nokitseda.
04.04.2011 at 17:56
rustang
  
Moderator
pidurite balanss
Kui algandmed ei ole täpselt teada sis tõenäoliselt on tarvis panna väiksem esimestele - rohkem rõhku esimestele sadulatele ja vähem tagumistele. Loodetavasti ei ole tagapidurite kontuuris mingit OEM pidurdusjõu regulaatorit?
Kumma silla vedu on ei tähenda siin küll midagi.
05.04.2011 at 09:53
uzzac
 
pidurite balanss
Loomulikutl määrab mis sild veab. Esivedusel ei saa eales tagasillale suunata nii palju pidurdusjõudu kui tagavedusele. Eeladan, et ees on tavalised Golfi sadulad 1 kolviga ja taga sama jutt. Vaevalt, et sadula kolbide läbimõõt nüüd sama on ja et saada paremat pidurdusjõudu peaks suurema panema ikka sinna kus suurem kolb on. Kui paned esimestele väiksema ja tagumistele suurema siis juhtub see, et kui balance bar on keskel, siis esimesed ei pidurda üldse võrreldes tagumistega mis peaks suure tõenäosusega ennem esimesi blokeeruma.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
05.04.2011 at 10:18 2 edits. Last edited 05.04.2011 at 10:19 by uzzac
peep
 
Moderator
pidurite balanss
quote:
Laux: /.../hakkasin kahtlema müüja sõnades. /.../Loogiliselt mõeldes aga jõudsin vastupidisele järeldusele./.../Küsin kuna puuduvad igasugused kogemused pedalboxiga

Kuna siin pole ühest vastust välja toodud, siis küsiks mis põhjusel Sa müüja poolse info kahtluse alla sead ? Kas tegu polnud autospordi juppide müüjaga ? Loogika on muidugi abiks asi aga teema valdamine on veel parem ja inimesed kes neid asju igapäevaselt müüvad tihtipeale valdavad teemat.
05.04.2011 at 10:56
hall
 
pidurite balanss
quote:
uzzac: Loomulikutl määrab mis sild veab. Esivedusel ei saa eales tagasillale suunata nii palju pidurdusjõudu kui tagavedusele. Eeladan, et ees on tavalised Golfi sadulad 1 kolviga ja taga sama jutt. Vaevalt, et sadula kolbide läbimõõt nüüd sama on ja et saada paremat pidurdusjõudu peaks suurema panema ikka sinna kus suurem kolb on. Kui paned esimestele väiksema ja tagumistele suurema siis juhtub see, et kui balance bar on keskel, siis esimesed ei pidurda üldse võrreldes tagumistega mis peaks suure tõenäosusega ennem esimesi blokeeruma.

Suurem pealilinder liigutab mahuliselt suuremat hulka piduriõli, väiksem aga tekitab kontuuris sama jõuõla korral suurema rõhu. Suurema jõuga pidurdamiseks on vaja kontuuris suuremat rõhku ehk siis kui on soov, et esimesed pidurid pidurdaks suurema jõuga peab neid juhtima väiksema mahuga peasilinder. Küll balance bar-i ja tagapidurite kraaniga saab pärast asjad ehk normaalseks reguleerida.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
05.04.2011 at 11:00
Laux
  
pidurite balanss
Tänud kaasamõtlejatele! Hetkel proovingi süteemi niipidi ära, et esipiduritele panen peenema silindri. Kui asi ei toimi õieti ka peale balance bari ja pidurikraani reguleerimist, siis vahetan silindrid omavahel ära. Kui prooviringid tehtud, siis võin ka tulemustest kirjutada.
Peep - kahtlema hakkasin peale seda, kui netist pedalboxi installi juhendit otsisin ja igalpool valmisproduktidel oli esipiduritele pandud millegipärast peenem silinder. Müüja väitel aga vastupidi. Oleks antud tootega kaasas olnud kas või üks paber selle kokkupanemise kohta, poleks tekkinud ka kahtlusi ja arutelu siin foorumis.
Andres - tean, et sinu autol on samuti pedalbox, kuid kas mõlemad silindrid on ühe jämedused?
05.04.2011 at 11:49 1 edit. Last edited 05.04.2011 at 11:50 by Laux
opentrack.tqhq.ee foorum : Tehniline : pidurite balanss   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.