register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : OT XXIII järelkaja   1 2 3  
Poster Message
peep
 
Moderator
OT XXIII järelkaja
Tore lugeda entusiasmist pakatavaid järelkajasid, kuigi on hilissügis ja üks viimaseid üritusi. Ehk pole pika ja üritusterohke suvega veel kumm tühjaks jooksnud enamusel. Talvel on nüüd aega tuunida kas autot või iseennast, loodetavasti on rada ka endiselt olemas kevadel...

Muidu, kelle jaoks rajasõit ikka väga pinget pakkuv tegevus on, ma soovitaks järgmiseks hooajaks BMW Cup'i kaaluda, saab rohkem ja tõsisemalt sõita, ning kogemusi, mis OT'l lihtsalt pole võimalik omandada.

quote:
JustMe: Mis aega sõidavad need ringraja viperid ja bemmid?

Kuismanen sõitis Kraba'l 52,6, tal vist GT2 klassi masin, ülejäänud 53-56 sek.
21.09.2008 at 08:59
hall
 
OT XXIII järelkaja
Tarmo aeg on võrreldavas suurusjärgus S2000 autode aegadega.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.09.2008 at 11:03
Crac
  
OT XXIII järelkaja
Suur tänu korraldajatele terve hooaja eest. Ringiaega parandasin 1.5 sekundit ning jällekord jäi auto terveks - tundub, et investeering selle auto näol on ennast tasunud.

____________________________
Audruring: 1.35.0 - S14 200SX LS2 V8
Estring: 1.04.0 - S14 200SX
21.09.2008 at 11:33
hall
 
OT XXIII järelkaja
Vaadates aegasid tekkis küsimus, et mis rehviga Alberto (BMW 325 Cup) sõitis? Kui Barumiga, siis on tegemist ju ülikõvade aegadega.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
21.09.2008 at 11:51
Cardo
 
OT XXIII järelkaja
Tänud ka minultpoolt ürituse korraldajatele.
Enda väljasõidetud aeg pani pisut mõtlema, üldiselt ei olnud mitte rahul. Kevadel koos sikaaniga oli aeg 1.08.289 ja nüüd parin 1,07.7... . Enamik aegu jäi sinna 1.08 kanti. Probleeme tekitas vist ikkagi nn lahkujooks, nurkadesse sisse võis üsna räigelt keerata, aga tagaosa pidamise kadumine oli üliäkiline ja seega tuli kuidagi tagasi hoida. Tuleb järgmisena kokkujooks täitsa 0 panna ja hakata otsima nn alajuhitavuse piire. Üldse tundub, et antud vedrustus ei sobi mitte sellele rajale, iidvanad Bilsu amordid ja jäik vedrustus ei tööta mitte lapitud ja ebatasasel pinnasel, lausa hirm hakkab. Kõige tähtsam, et sai natuke taas sõita.
21.09.2008 at 12:25
liivi
OT XXIII järelkaja
super kogemus!!

kolm kaardilugemist erinevate autode kõrval (ajad vahemikus 1:03..1:07) ajasid isu nii peale et lõpuks, kui pakkumine tehti, sai ka ise kauaigatsetud ring läbi sõidetud. arvestades et seni olen ainult karti sõitnud ning masina roolis, millega sessiooni läbisin, olin esimest korda ja suurem osa ajast tegelesin auto tundmaõppimise ning kiiremate möödalaskmisega siis ma usun selle ühe "puhta" ringi ajaks 1:17 saada on suht enamvähem aeg esimese korra kohta ;)

kuigi enne sõidu algust sain kõva teoorialoengu osaliseks siis trajektoor ja üleüldse sõiduvõtted tunduvad tagantjärgi mõeldes täiesti mööda olevat ja seega tahab sõit, kui selline, ikka kõva trenni saada. järgmiseks korraks õpin äkki ka sõidu ajal käigu vahetamise ära, praegu üritasin lihtsalt võimalikult kiiresti kolmanda käiguga rajast läbi jõuda :)

pisik on igastahes veres ja eks nüüd hakkab seinapeale riste tegema ja kevadet ootama :D
21.09.2008 at 13:01
HrHunt
OT XXIII järelkaja
Käisin ka nuuskimas, eeldatavasti viimast korda pealtvaatajana. Päris hardcore värk oli tegelikult, ilma korraliku plaan Bta (treila + taastusfond) ei maksa küll tulla :) Kiire kurv oli korralik show, seal oli selgelt näha kes tuli niisama sõitma ja kes aegu püüdma. MX-5e väljasõit oli vaimustav, harjunud sellist asja rohkem telepurgist nägema :) No ja keskeltläbi oli muidugi Accord ulme asi vaadata, pealtnäha tavaline pereauto ja nõnnaviisi siis sõidetakse....

____________________________

21.09.2008 at 13:40
matukas
  
OT XXIII järelkaja
quote:
...järgmiseks korraks õpin äkki ka sõidu ajal käigu vahetamise ära, praegu üritasin lihtsalt võimalikult kiiresti kolmanda käiguga rajast läbi jõuda :)
Mina kasutasin vaid 3-ndat ja 4-ndat käiku. Vbl spetsiaal-rajamasinad või teise peaülekandega kasutavad rohkem käike.
quote:
...pisik on igastahes veres ja eks nüüd hakkab seinapeale riste tegema ja kevadet ootama :D
27.09 on võimalus end teistega koos Rapla BMW-Cup etapil proovile panna ;) Saab aimu, milline asfalt võiks Saugal olla :rolleyes

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
21.09.2008 at 13:41
tarmosild
OT XXIII järelkaja
quote:
Honda: Tarmo, seda sinu 58 seki driftboxi faili tahaks küll näha.


Ahoi

Korraldajad ja osalejad kinkisid hea ning meeldejääva päeva, Kaido andis oma autot sõita, aitäh. Mulle meeldis valge Evo nr. 11 juhi sõit. Ta hävis kindlasti nõrkade piduritega. Samuti Pappa sõit 13-aastasel 911-l Porschede eesotsas. Kui vaadata tabelit siis on neli ülemise otsa Porschet sõitnud 0,4 sekundi sisse ja see on muljetavaldav. Sama käib ka eesmootoriga Porshede kohta, kus 944, 968 ja race-924-ga on sõidetud ajad 0,11 sekundi sisse!

(Sõidan ka Porschega, aga oleme ausad, kuna GT3 RS esindab võidusõidutehnoloogia tänast päeva, siis on võrdlemine teistega raske. Ühelt poolt on see hea ja aitab teatud piirini varjata juhi nõrkusi. Aga teiselt poolt ei jäta ta juhile ka ühtegi vabandust, kui ringiajad viletsad on.)

Enda sõidu märkmed kirjutan pikalt. Kui see kellelegi huvi pakub ja lugeda viitsib, siis palun. Mingit blogi mul pole ja kleebin siia. Tõnisel palun Driftboxi andmed ka välja võtta. Aga muidu: kevadeni!

_____


Senna on öelnud midagi sellist, et „sa sõidad ja sõidad kiiremini kuni mõtled et see on nüüd piir kiiremini ei saa ok. Ja siis sa sõidad veel ja katsud seda piiri ja lähed natuke üle ja vaatad imestusega ahaa nii saab ka. Ja siis on uus piir ja sellest kiiremini ei saa ja sa sõidad ja sõidad kiiremini…“ Kiiresti sõitmine on ennekõike vaimne seisund, keha ja reaktsioonid väsivad ka, aga pea väsib kõige rutem. Ja siis ütleb sisemine hääleke et aitab.

Tagantjärele eilset sõitu järele mõeldes ja - tundes midagi sellist juhtus. Kõik teavad 911 on tagamootoriga. Võrdlen seda ikka haamriga, vars on ees ja raske virutamise osa taga. Pidurdamisel ja horisontaalsest kurvist välja kiirendamisel annab see teiste autode suhtes eelise, sest pidurdamisel jaotub raskus ühtlasemalt kõikidele ratastele (see efekt on üks osa paljukiidetud "Porsche piduritest") ja kiirendamisel saavad ainult tagarattad selle haardumise, mis kiirendamiseks vaja. Kohe kui rajal tekivad tõusud-laskumised või kurvid, hakkab 40/60 kaalujaotus julmalt mängima, eriti kui tee ülesmäge ja esirattad kergeks lähevad. Sellist max alajuhitavust nagu 911 ei paku vist ükski esi- või keskmootoriga auto. Seepärast on ka sõidutrajektoorid ja gaasi/piduripedaali kasutusjoon natuke teistugused. Iseõppimine, seni kõik hästi.

Lõpuks pakub konkreetselt GT3 ka suurt võimsust (kuigi rinkaautode +500hj-le vastu ei saa), tõsi Saugal rõõm küll hetkeks sest siis tuleb juba pidurdada ja keerata või muidu. Kõige tähtsam Saugal on minu arust kaal ja alles siis võimsus.

Stardisirge järgsesse kurvi pidurdan ja keeran sisse hiljem kui teised (vist), et saada pööre tehtud ja auto võimalikult vara otsemaks, sest siis vajutan gaasi peale ja tagaots kleepub. Esiots on kerge, aga apeksi järel pole ka vaja palju keerata. Stardisirgel pidurdamise lõpp ja kurvi keeramise algus langevad kokku, sest esirattad vajavad pidurdamisel tekkivat raskust pöörde järsuks alustamiseks. Samuti väldin selle trajektooriga uue asfaldi riba peale sattumist. Kui sinna tagarattaga peale minna, on minek (nagu Rouli Viper mullahunnikus) või tõmblemine või drift. Kurv on õnneks horisontaalne. Kurvi lõpus äärekivi lähistel kiirus seni max 124 (kõik siin spido näidud, seega tegelik kiirus ca 5% väiksem)

Järgmise kurvi ees olev nõks tuleb jah sirgeks pidurdada, nagu Avo ja Sulger õpetavad. Sirge pidurdamine on efektiivseim, agasirge pidurdussuuna saavutamine selles kohas on trikiga. Enne kurvi sirge saamiseks tuleb suurel kiirusel keerata vasakule (jalake juba otsib pidurit). Kurv ise tuleb järsku ja on paremale poole (higised käekesed juba nagu tahaks keerata) Ja seal vahel siis peab üks sirge olema. Eriti kui haamrit viltu pidurada, tahab haamri pea emmalt-kummalt poolt varrest (mis pidurdamise ajal väga hästi peab) mööda pääseda. Kerge varrega seda möödumist enam ära ei päästa. Samuti vaja suht hilist sissekeeramist ja kurvis gaasi peal hoidmist. See on pikem ja järsem kurv mistõttu gaasi põhja saab vajutada pärast ootamist; rooli tuleb hoida kuni lõpuni pöördes. Kogu aeg 3. Siis rattad sirgeks gaas põhja.

S on üks mu lemmikkohti. Carreraga ma enne S-i paremasse serva ei sõitnud, sõitsin S-i esimese osa raja keskelt otse üle äärekivi ja pärast äärekivi keerasin teise kurvi sisse. GT3-ga ühtegi äärekivi kasutada ei saa, vedrustus on jäigem ja osa aega on midagi, vist esiratas, põrkest õhus, suurel kiirusel tekib kahe kurvi vahel ebastabiilsus ja siis tuleb piduri-otserooliga stabiilsus taastada ja kiirust kaotada. Seetõttu GT3-ga lähen paremasse serva ja S-i esimest kurvi minu jaoks nagu ei olegi, on hoopis paremast servast algav, esimest vasakut- siis paremat äärekivi (apeks) ja siis vasakut äärekivi puudutav pikk paremkurv. Kogu aeg gaas järjest enam peal - lõpus korraks põhja. Kusagil siis näeb spido 15x ära.

Siis algab nikerdamine läbi tagakurvi. Reegel a: vaimustus S-i eduka läbimise puhul päädib suurelt kiiruselt hilise pidurduse ja tagakurvi läbimisega, kasutades selleks ringraja mitte-ettenähtud osa. See on efektne, aga lõhub autot ja pinnast. Seega pidurda üsna kohe pärast S-i väljumist ja SIRGELT maha. Reegel b: tagakurvi algus on langusega ja lõpp (väljumine tagasirgele) tõusuga. 911 keeles: pidurda ja hoia pidurit peal kui sissekeeramist alustad, sest horisontaalist langusele üleminek teeb esirattad kergeks ja kui lihtsalt suurema kiirusega keerad, läheb kuradi otse esiratta krudinal ja mürts üle äärekivi bensujaama poole. Hea trajektoor on alustada piduriga paremast servast (pidur aitab ka taguotsa natuke küljele visata), trajektoor sisse rattad paika, ja siis edasi gaas peal üle vasaku siseäärekivi ühe kaarega pihta paremale välisäärekivile, mis su kinni püüab. Tabada tuleks parema äärekivi lõpuosa. Edasi on jälle vist 911 spetsiifiline. Tavatarkus on, et tagakurvi saab välja sõita kui ühe kurvi. 911-ga minu arust ei saa. Kui jätkan 911-ga keskelt sama U-trajektoori millega alustasin, siis ta alguses keerab hästi, siis algab väljumistõus ja ta paharet ei keera enam hästi, sest ülesmäge on esiots kerge ja tahab otse minna. Seda kohas kus teised autod alustavad juba magusat väljakiirendamist tagasirgele. Gaas maha? Saba läheb kergeks ja teelt välja. Rattad otsemaks ja gaas maha? See aitab, aga trajektoor läheb pikaks, kaugele paremale serva välja nt parema äärekivi algusesse. Eriti „alandav“ on kui nõrgema mootoriga autod vahepeal eest ära kaovad, sest neil on gaas peal ja trajektoor lühike, hehe mis porsega juhtus et mööda ei saa. Minu viis: lasen keskel pärast äärekivi puudet rattad otsemaks, gaas on peal, ja vahetult enne tõusuosa algust keeran jälle vasakule rooli peale. Raja horistontaalist tõusule üleminekul (usu, seal on tõus!) tekib hetkeks lisahaardumine ja esirattad võtavadki kinni, auto läheb pöördele ja tekib külgkiirendus. Siis annan rooli veidi järele ja vajutan gaasi kõvemini peale. Tekib otsekiirendus ja kui taban gaasi pöördehetkel, ka põhirõõm: ülejuhitavus, tagaosa hakkab kurvis paremale libisema ja ma ei peagi enam esirattad nii palju keerama, olgu pealegi kerged. Teine hea asi, kuna kurvi algustrajektoor on järsem, on lõpp laugem ja väljumine seega üsna otse (=lühike) ülesmäge kerge külglibisemisega, kiirus vähemalt võrdselt nende autodega, mis võisid alustada kurvi varem ja sujuvamalt. Gaasi ei tohi aga liiga palju anda, ei tohi tekkida drift (et peaks esirattaid vastu keerama hakkama). Kurvi lõpus on minu kiirus vist juba suurem kui teistel. Näen korraks kurvi lõpus ka paremat äärekivi, äärekivi lõpus, või ka üldse mitte sest sirge on juba autol sees ja kurv juba enne kurvi „ametlikku“ lõppu meie jaoks lõppenud. Seega pole tagakurv mitte U, vaid lapiku põhjaga kastrul. Spido äärekivi lõpus: 13x-14x.

Tagasirgel 3 - pööretepiiraja – 4 + veel natuke kiirendust. Kiirust ei jõua ega taha vaadata aga tean 3. max spidokiirus 8400rpm on ca 186. Mida võimsam auto seda rohkem sekundeid seal võidab. Eesolevat mullavalli vaadata ei tohi, see tekitab segadust.

Enne kiiret kurvi korraks kerge mahapidurdus ja jällegi, mina vist keeran natuke hiljem sisse kui teised ja panen gaasi peale varem kui teised. Meil tekib kõikide rataste kerge külglibisemine (so mitte drift kus ainult tagaots lohiseb ja esiratastega suditakse) ja kui apexi koonusest mööda sõita, näeb esiklaasist peaaegu sirge lõppu, mitte kurvi lõppu so auto on justnagu otse, kuigi kurv alles pooleli. Lihtsalt tagasirge-suunaline edasiliikumise inerts veab teda paremasse serva „taskusse“ välja“. Kusagil apexi juures, kui asend ja asi on õige, läheb ka gaas põhja ära. Ebameeldiv on asfaltkatte ebaühtlus, tekib jõnksimine ja ühe korra käisin paremate ratastega „tasku“ lõpus kruusal vist ära. Gaasi maha ei tohi kunagi lasta, taguots kaob ära ja see on fataalne. Paremale serva olen korduvalt välja sõitnud (kaldunud) ja kui suund vähegi normaalne, taastud kamara peal ära ja saad peasirge lõpuks tagasi teele. Kiire kurvi lõpus jõuan alati spido ära vaadata (sest teha ei ole siis midagi...) ja kiirus on 18x.

Peasirgel gaas põhjas nagu kõigil. Sauga raja eripära on see et ma jõuan seda teha vist ainult 2...3 sekundit. Ühest küljest on suur kiirus tore ja teisest küljest on sirge lõpp nii-kohe-nii-kuradi käes, jõuga kiirendada nagu ei jõuagi, pigem on kogu aeg üks probleem sest see kiirus mis maha tuleb saada on päris suur. Ja kus me nüüd siis sisse keerame? Lisaks on pidurdusala asfalt ebaühtlane. Läbi asfaldi on vähemalt üks suur ristipidi jõnks-hüpekas, vaatasin see lõi mitmel autol tagarattad (Sh. punane Ford Mustang) kergeks ja pärast seda blokki, mistõttu ka viraaž ebaõnnestus. Alustan pidurdust kohe enne ristijõnksu, see peab hästi kinni seda suurt kiirust. Jõnksu ajal lasen pedaali korraks järele (so pidurid annavad järele kohe pärast jõnksu kui auto on kergem) ja siis vajutan uuesti põhja. Võib-olla on see endapett, aga loodan et see aitab ABS-il paremini kohaneda muutuvate haardeoludega. Üldiselt saame pidama. Kiirus: reegel on see et kui hakkad tagasirge lõpus spidot vaatama paned mööda ja välja. Ma ei tea kiirust.

Viraaž on üks trikk, mida mina ja sõber Sei oleme korduvalt harjutanud. Minu tiimi lemmiknumber on kurvi läbimine samaaegselt piruetiga asfaldil ja sõber Sei kipub oma haamriga võõra vara kallale, mis seisab ootel rivistuses boksiteel. Või viibutab veidi eemalt. Ükskord keerasin pead ja nägin Seid üsna enda tagant-kõrvalt üle muru rajale sõitmas. Siis arvasin, et hull läks boksi oootejärjekorras kärsituks, ma ei teadnud et Sa Erik rajalt just tulid. Punkt 1: kui harilikult võiks nagu 911 kurvi hiljem sisse (ja varem gaasi peale) keerata, siis seal ei või. Sest hilisele sissekeeramispunktile järgneb viraaži sissesõit, so sõidutrajektoor on tee kaldega risti ja asfaldikalle mitte ei toeta trajektoori, vaid toimib väikese kaalukaotuskohana. Kõigepealt kaotavad kaalu esirattad, siis tagarattad, mis pakub kaks meeleküllast võimalust: a. sõidate läbi viraaži suhteliselt otse, risti läbi viraaži üle äärekivi, kerge kalpsatus murule ja sealt pooljuhitavana edasi kuni miski peatab (Sei eilne mullavariant, pakun) või b. esirattad saavad „maandudes“ asfaldist kõvasti kinni ja jätkavad pööret, tagarattad veel ei tea seda, ning haamer hakkab pöörlema, 1-2 täispöördega elegantselt läbi kurvi (seda olen mina korduvalt proovinud). Seega tuleb teha midagi loomuvastast: esiteks keerame vara õrnalt sisse ja auto omandab kõigepealt viraaži kalde. Trajektoor näib seejuures pahasti liiga otse. Kuna sissepööre on õrn, siis võib sõita sisse ka pisut loomuvastase kiirusega, esirattad saavad selle pöördega hakkama ja alajuhitavust pole. Apeksis võib aga rooli peale keerata ja võtta sisse õige, õnneliku lõpuga trajektoori, sest asfalt tõuseb sõidusuunale kuidagi vastu ja toetab esirattaid-tagarattaid, samuti pidurdab hoogu, ning siis saab ka gaasi rohkem peale vajutada ja ülesmäge kiirendusega väljuda. Viraaž ei ole mulle tegelikult päris selge ja kiirused enne finiši-stardijoont vahelduvad 11x-12x s.o. stabiilsust ei ole.

See kõik käib päris kiiresti, näiteks minuti jooksul, ja ilma erilise eksimise ruumita. Arvan et iga juhi võimete lõpus käib ringiajast sekundi mahalihvimine sama kergelt, nagu enda naha nülgimine.





21.09.2008 at 16:52
Jesper
 
OT XXIII järelkaja
quote:
serõi: Vaadates aegasid tekkis küsimus, et mis rehviga Alberto (BMW 325 Cup) sõitis? Kui Barumiga, siis on tegemist ju ülikõvade aegadega.
Esimeste Barumite asemele olid mingid teised parasjagu käepärast olnud kasutatud rehvid visatud, nii palju kui ma aru sain. A põhimõtteliselt ikka Cupi konff.

Ja selle Accordiga oli mul ka üks lõbus hetk, vaatan peeglist et ahah mingi Type-R jälle tuleb ja võtan koomale, ja siis tuhiseb ilge pirakas sedaan mööda :kill. Pärast muidugi selgus et slikid all jne.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
21.09.2008 at 20:48 1 edit. Last edited 21.09.2008 at 21:18 by Jesper
devilc
Moderator
OT XXIII järelkaja
Kuna minu (põhimõtteliselt õnnelikult lõppenud) seiklused lasid Boxsteriga ainult ühe soojendustiiru teha (millest oli kahju; oleks tahtnud teada, kas R888-tega saab 1:01.xxx aja kätte või mitte), kirjutan siin Exige S-ga sõidust.

Tegemist on hämmastavalt sõbralikult käituva autoga, millega kiiresti sõitmine oli minu üllatuseks väga lihtne. Antud isend oli varustet nii ABSi (häälestatud üsna hilja aktiveeruma) kui veojõukontrolliga (mis kahandab mootori võimsust, mitte ei pidurda rattaid) ja sellest tulenevalt sai ilusti kurvi sisse keerata ja gaasi üsna ruttu põhja vajutada, mille tulemusena masin imevähe alajuhitavas kaares kurvist läbi suundus. Pidurdada sai üsna hilja, pedaal pikaks ei läinud ja üleüldse toimus kõik väga kontrollitult. (Näiteks Boxsteriga, mille 45:55 kaalujaotus Lotuse 3x:6x variandist teoreetiliselt parem on, tuleb autoga palju rohkem võimelda.) Kõlab igavalt, aga tegelikult polnud ta seda üldse mitte. Ja alles hiljem hakkasin mõtlema, et hoolimata 1:01.29 ajast ja rehvidest, mida korralikult soojaks ei saanud, jäi tegelikult auto piirist ilmselt ikka üksjagu puudu - ma ei ole kaugeltki nii hea juht, et kümne ringiga kiiresti liikuda.

Üllatuslikult oli kõige nõrgem lüli selles kompotis mootor, mille 220 hj kergest kaalust hoolimata tagasirgel tsipa lahjaks jäi. Saadaolev 240 hj Performance Pack on sellele autole kindlasti õige valik.
21.09.2008 at 21:14
BlueStang
 
OT XXIII järelkaja
quote:
tarmosild: Läbi asfaldi on vähemalt üks suur ristipidi jõnks-hüpekas, vaatasin see lõi mitmel autol tagarattad (Sh. punane Ford Mustang) kergeks ja pärast seda blokki, mistõttu ka viraaž ebaõnnestus.

Tänud Tarmo raja- ja oma juhtimisvõtete kirjelduste eest. Tunnen, et pean veel kõvasti arenema - nii põhjalikult pole ma veel rada tundma õppinud - näiteks selle ristjõnksu kohta kuulen esmakordselt, ise pole osanud selliselt 3D formaadis rada vaadelda.

Seekord aga polnud vast küsimus ristjõnksus, sest vaevalt ma nii piiri peal oskan-julgen seal rajal kulgeda - mul läks hetkeks meelest, et seekord polnud all racing piduriklots vaid miski tavaline semi-metallic ja pidurdus jäi natuke hiljapeale ning pidi korrigeerimisele asuma:)

Aga võrdlus haamriga on lahe - arvan, et võiksin sama iseloomustajat kasutada oma liikutri tarvis, ainult, et tagurpidi - pea läheb ees ja vars tuleb järgi:D niiet pean su jutu veelkord läbi lugema ja sõidul kõik sulle vastupidiselt tegema:)
21.09.2008 at 22:26 2 edits. Last edited 21.09.2008 at 22:35 by BlueStang
python
 
OT XXIII järelkaja
Lahe üritus, kahjuks ise selle aasta viimasele rajapäevale ei jõudnud. Loodan, et asja eestvedajatel jätkub tahtmist ka järgmine aasta rajapäevi korraldada, Tarmo jutust on raske aru saada kui poleks ise sellise masina roolis.
21.09.2008 at 22:31
Lembit
OT XXIII järelkaja
Tänud korraldajatele meeldiva ürituse eest.
Tänud Silverile autolaiba nööri otsas Pärnusse toimetamise eest.
Tänud Peebule küüdi eest ja Avo'le koli Tallinnasse toomise eest.
Vabandan, et rada õlitasin - see ei olnud nii plaanitud.
Kui kellegi on pilte põlevast Subarust, siis oleks huvitatud küll.
21.09.2008 at 23:09
rustang
  
Moderator
OT XXIII järelkaja
quote:
Lembit: Vabandan, et rada õlitasin - see ei olnud nii plaanitud.
Sellele Subarule vist ei meeldi bokserid - eitea mitmes kord juba keps küljepeealt väljas?
22.09.2008 at 09:05
Lembit
OT XXIII järelkaja
quote:
rustang:
quote:
Lembit: Vabandan, et rada õlitasin - see ei olnud nii plaanitud.
Sellele Subarule vist ei meeldi bokserid - eitea mitmes kord juba keps küljepeealt väljas?
Niivõrd konkreetselt vist teine kord, kahe korra vahel sõitnud kõvasti alla 1000 km. Sellest täis boostiga kaks nädalat.
Järgmise mootoriga peab mingi muudatuse tegema. Paistab, et need kolvid lihtsalt ei kesta sellist valu. Kiirendamiseks ja liikluses paugutamisel ehk kestavad, aga mitte viite minutit rajal.
22.09.2008 at 09:39
hall
 
OT XXIII järelkaja
quote:
Lembit:
quote:
rustang:
quote:
Lembit: Vabandan, et rada õlitasin - see ei olnud nii plaanitud.
Sellele Subarule vist ei meeldi bokserid - eitea mitmes kord juba keps küljepeealt väljas?
Niivõrd konkreetselt vist teine kord, kahe korra vahel sõitnud kõvasti alla 1000 km. Sellest täis boostiga kaks nädalat.
Järgmise mootoriga peab mingi muudatuse tegema. Paistab, et need kolvid lihtsalt ei kesta sellist valu. Kiirendamiseks ja liikluses paugutamisel ehk kestavad, aga mitte viite minutit rajal.


No see mootor sai tublisti alla 1000 km sõita: Ilma boostita Halliringi OT-l ca 30 ringi ja boostiga (ca 1,2) Tallinnast Pärnusse ning need üksikud ringid enne purunemist... Päris kallis kilomeetri hind :)

Muide, Subaruspetsialist Juss Rodeni hinnangul peaks standard rauaosa 1,2 boosti kenasti ära kannatama. Nad ise kasutavad ju oma N-rühma autodel ka standard rauda. Seega on viga kuskil mujal.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
22.09.2008 at 09:58 1 edit. Last edited 22.09.2008 at 10:40 by hall
BlueStang
 
OT XXIII järelkaja
jah, huvitav päev oli - endal pole veel selgust, mis stangil hakkas
ise kahtlustan bensupumpa või on jagajaga mingi probl
22.09.2008 at 10:13 1 edit. Last edited 22.09.2008 at 11:20 by BlueStang
joonas
OT XXIII järelkaja
Sain logifailid ja konvertisin need ära.
OT XXIII ringiajad on sisestatud.

http://joonas.pri.ee/ringiajad/otsing/

____________________________
Joonas 88' Porsche 944S
22.09.2008 at 10:30
peep
 
Moderator
OT XXIII järelkaja
quote:
Jesper:
quote:
serõi: Vaadates aegasid tekkis küsimus, et mis rehviga Alberto (BMW 325 Cup) sõitis? Kui Barumiga, siis on tegemist ju ülikõvade aegadega.
Esimeste Barumite asemele olid mingid teised parasjagu käepärast olnud kasutatud rehvid visatud, nii palju kui ma aru sain. A põhimõtteliselt ikka Cupi konff.

Vaatasin ka nüüd aegu. Võimalusi on mitmeid, mees on kõvasti trenni teinud, auto on väga heas settingus või rada oli kiirem kui tavaliselt. Enamus aegu on kiiremad, kui võistlustel üldse on sõidetud, tavaline aeg on ju mingi madal 1.07.
22.09.2008 at 10:40
kronja
 
OT XXIII järelkaja
omamoodi põnev oli maksimi sabas natuke sõita :) nagu ta ka ise tunnistas, oli ta esimest korda elus ringrajal ja noh... väga omapärane trajektoor, ütleme nii :)
22.09.2008 at 11:25
HrHunt
OT XXIII järelkaja
quote:
joonas: Sain logifailid ja konvertisin need ära.

Ma siin juba tükk aega mõtlen, et jube hea kui rahvas saaks DriftBoxi/RaceChrono expordi faile
kusagile üles laadida, näiteks iga käigu "parim ring" vms. Ma arvan et kõigil oleks huvitav
võrrelda, mis autoga kuidas sõidetakse, ja osadel oleks hea õppida ka.
Äkki saaksid oma lahendust täiendada uploadi võimalusega? See ei pea ju mingi
kosmos olema, lihtsalt fail ja mingi tekstiline kommentaar, mis on seotud
ntx raja, kuupäeva, auto ja sõitjaga?



____________________________

22.09.2008 at 11:28 1 edit. Last edited 22.09.2008 at 11:30 by HrHunt
Silwer
OT XXIII järelkaja
EBK Cup võistlussõitude racechrono failid on täiesti saadaval. See aasta siis sõidetud kaks korda Raplas, ühe korra Saugal (ilma šikaanita), ühe korra vihmaga Tabasalus ja nüüd nädala lõpus lisandub veel üks Rapla sõit kus sõidetakse rada päripäeva. Faile leiad ürituste teemadest: http://foorum.bmw-club.ee/viewforum.php?f=8

____________________________
BMW 325i E30 2,7 Turbo & BMW E46 S54 SMG VF570 supercharged & BMW F25 X3
22.09.2008 at 11:49
rustang
  
Moderator
OT XXIII järelkaja
quote:
joonas: Sain logifailid

Logifailid kõigile nähtaval siin:
http://opentrack.pri.ee/ajad/200908/
22.09.2008 at 13:37
rustang
  
Moderator
OT XXIII järelkaja
quote:
kronja: omamoodi põnev oli maksimi sabas natuke sõita :) nagu ta ka ise tunnistas, oli ta esimest korda elus ringrajal

Ma ei julge pakkuda aastat aga Maksim on korra OT-l ka varem käinud, tol korral küll Pärnu väikesel rajal.
22.09.2008 at 13:38
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : OT XXIII järelkaja   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.