register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : Kraba Race 09.08 järelkaja  
Poster Message
matukas
  
Kraba Race 09.08 järelkaja
Sai siis täna väikest viisi kiibitsetud seda üritust. Seebikarbiga tehtud pilte sai kohe mitu lehekülge. Paraku saab alles 2-3 nädala pärast need kuhugile riputada, kuna Eestimaa loodus kutsub endaga tutvuma. Puhusin vähe Mika Mäkinen (80) veoki juures olnud asjaosalistega. Paraku oli neil mingi jama ja ei saanudki sellega pikalt sõita. 1200 HP on vägagi võimas Cummins 10 liitrisest. E36 Cup masinaid oli lausa 8 stardijoonel. Ja Super1600 oli ka väga teravaks aetud, kuna tiitli otsustamiseks rohkem võimalusi see aasta ei anta. Pikalt sai kiibitsetud Rain Pilve Renault liikurit ja nii mõndagi kõrva taha sealt pandud. Aga ehk peasüüdlased ise varsti ka kommenteerivad, kui arvuti taha on jõudnud. Igatahes päev oli korda läinud nii ilma kui kõige muu osas.

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
10.08.2008 at 00:17
rolantsik
Kraba Race 09.08 järelkaja
Kraba Race kohta saab siis ainult selliseid kommentaare minu poolt:
Andrese korraldus team 5+

isiklik esinemine &&0e9ru9q/¤%98Q64 &!(&q¤&¤)%Q546Q+&q¤&r`t0
10.08.2008 at 04:29
peep
 
Moderator
Kraba Race 09.08 järelkaja
Jah, kogu võistlus oli hästi korraldatud ja erinevalt prognoosist soosis ka ilm üritust.

Ise saabusin rajale juba eelmisel päeval, et 2x30 min trenni teha. Sai ilusti käe soojaks ja ilmselt selle tõttu suutsin kvalifikatsioonis minu kasutada olnud ca. kaheringilist akent ära kasutada ja uue isikliku parima ajaga teiseks tulla. Samas Rene tegi klassi uue ringirekordi, mis oli minu ajast päris jupp maad kiirem ! Esimese sõidu stardis lasin ratta ringi ja Ruve sai mööda, kuid Rene'l läks S'is käest ära ja seega olin esimese ringi lõpuks endiselt teine. Sõidu esimeses pooles istus Rene mul peeglites, kuid kuna teda omakorda pitsitas Roland, siis sain enamuses oma trajektoori sõita. Poole sõidu peal hakkasin Rene'ga vahet sisse tegema ja Ruve'le lähemale jõudma, kuid see oli juba n.ö. vormistamine, mööda poleks ilma kaasvõistleja sõiduvigadeta kindlasti saanud, vahed olid piisavad. Siiski esimest korda esikolmikus ehk not bad.

Kahjuks oli mul parim ringiaeg suht lahja ja teise sõitu alles viiendana. Start jälle väga nutune, seekord teine käik mööda ja esimesse kurvi kuuendana. Minu ees sõitnud Indreku autol puudus bensukork ja kuna ta pani paagi suht täis, siis kõikides vasakkurvides purskas luugi vahelt laias kaares bensiini välja ja suur osa sellest minu tuuleklaasile. Bensiin küll aurustus kiiresti, kuid klaas leemendas ikka päris parajalt ja hull bensuving oli ka salongis. Õnneks sädet ei olnud.:) Anyway, mingi hetk sain temast mööda ja hakkasin eessõitjaid jälitama. Paari ringi pärast olingi Kristol ja Rene'l sabas ning hakkasin oma võimalust otsima. Eelkõige lootsin nendevahelist pusimist ära kasutada, kuid kahjuks meestel oli pea külm, üritasid küll omavahel aga liiga agressiivseks ei läinud ja seetõttu püsisid rajal ning hoidsid kiirust. Ma olin S'is ja kiires kurvis Kristost kiirem aga samas mul on stardisirge kurvi pidurdamine nõrk, sest ABS ei toimi sealsetel ebatasasustel ning eks eelkõige jäi oskusest puudu teda välja pidurdada. Ma olen vist ainus, kes ABS'iga sõidab, kõikides muudes kurvides annab see minu hinnangul eelise aga seal kurvis mitte. Uude kurvi pidurdades sain samuti stabiilselt nina kõrvale, kuid möödumiseks oleksin pidanud Kristole külge sõitma, sest ta pani ukse kinni ja nii kõrval ma ka polnud, et seda takistada. Kuna polnud erilist isu plekki kolistada, siis jäi nagu oli ja tulin neljandana üle joone.

Igatahes mõlemad sõidud olid väga fun ja BMW klassi eraldistart oli palju etem, kui 1600 koos. Tore oli näha kaht uut sõitjat, loodetavasti ei kulu kohanemiseks kaua ja juba Riias on hoog üleval. Kõik ülejäänud sõidavad hetkel väga tasavägiselt, edu või ebaedu on pisiasjades kinni. Nädalavahetuse eesmärk, sisukalt vaba aega veeta ja natuke autojuhtimist harjutada sai igatahes täidetud. :)
10.08.2008 at 09:44 1 edit. Last edited 10.08.2008 at 09:45 by peep
rustang
  
Moderator
Kraba Race 09.08 järelkaja
Pärast võistlust on emotsioone igasuguseid. Üldjoontes jäin ise ka rahule, püsisime ajakavas ja suuri prohmakaid ei olnud kuid parandamise ruumi jäi siiski päris palju.
Mõneti üllatas mind see emotsionaalsus ja kirglikkus, millega "oma õigust" taga aetakse - protestid, reeglite tõlgendamised jms. Mõnelgi korral ei pakkunud sarja juhendid ja reeglid otsustamiseks mingit tuge ja lahendus tuli teha poliitilise kompromissina või common sense baasil.

Võidusõidust jäi ühe eredama momendina meelde Rain Pilve start GT esimeses sõidus, kus viimaselt kohalt startides õnnestus tal olla esimeses kurvis juba kolmas - see kiirus, millega ta läbi stardiruudustiku autode tuiskas võttis hinge kinni.

Rekkad oli omaette "loodusnähtus" aga nende sõit, auto valitsemine, agressiivsus jne oli klass omaette. Kusjuures rada jäi täiesti terveks ja peaaegu puhtaks- vaid ühes kurvis oli veidi pinnast rajal.

Mõnusat võidusõitu pakkusid nii BMW kui S1600, kus mõlemis klassis on korralik "field", võrdsed autod ja vaatemänguline sõit, võitluspaarid jms. Rolandi ja Ruve (oli ikka tema?) võitlus koha pärast esimeses sõidus, kus kiires kurvis kord üks ja siis teine lasid pikalt külg ees võttis seest õõnsaks - aga jäädi rajale!

Päeva nael oli siiski viimane sõit kus Kuismanen stardis jõnksatas ja sai seega +30 sekki, põnevus seisnes selles kas ta suudab 12 ringiga sõita Pilvega piisava vahe sisse - suutis, erinevus oli lõpus kuskil 31,midagi sekundit. Eks oma osa stardieksimuses oli selles, et Kuismanen ei ole eriti palju paigaltstarte teinud aga kuna koos startis mitu klassi siis oli ta paigalt lähtega nõus kuna tagumised mehed polnud elu sees lendstarti teinud ja seal oleks võinud tekkida igat sorti segadust.

10.08.2008 at 13:13
matukas
  
Kraba Race 09.08 järelkaja
Väike 'teaser': kiireima mehe auto Kraba Race võistlusel


____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
10.08.2008 at 13:25
hall
 
Kraba Race 09.08 järelkaja
Ise jäin korraldusliku toimetulekuga rahule. Seda eelkõige tänu peakohtunik rustangi, võistluste direktor Arvedi ja sekretär Gerli suurepärasele tööle. Hea on saada positiivset tagasisidet, sest see annab jõudu ka järgmisel aastal võistlusi korraldada, mis sest, et see toodab finantsilist miinust :)

Igal juhul suured tänud kõigile, kes korraldamisel abiks olid, võistlesid või publikuks olid.

Järgmised võistlused Riias ja Kaunases on nüüd suisa lihtsada, sest pole vaja ise korralduslikele asjadele mõelda, vaid saab lihtsalt võistelda :)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
10.08.2008 at 20:03
ICE
  
Kraba Race 09.08 järelkaja
Pealtvaatajana tuleb ka kiita- igati hästi õnnestunud üritus. See rekkade etteaste oli vinge- tekkis kohe oma "lemmik", kellele siis kaasa elati seltskonnaga. Sama ka läti rahvuslik- nimesid ei teadnud aga valisime kaasaelamiseks jägeri värvi masina ning see võitiski mõlemad sõidud :D Talk about jägerpower... Üldse see lätakate reeglistik tegi asja huvitavaks- nägi palju möödumisi ning tänu reeglitele olid need vägagi puhtad (avarii põhjustanud juht peab remontima ka kannataja auto).
Bemmi cupis oli vinge vaadata Rolandi püüdlusi leida möödumiskoht Renest aga võta näpust- polnud eriti lihtne.
Õnne võitjatele ning eks Riias jätkame.

____________________________
Petrolheads.ee
10.08.2008 at 22:10
rustang
  
Moderator
Kraba Race 09.08 järelkaja
quote:
DC ICE: lätakate reeglistik ...... avarii põhjustanud juht peab remontima ka kannataja auto

Vat selles ma ei ole kindel - on see "linnalegend" või mitte.
10.08.2008 at 22:52
ICE
  
Kraba Race 09.08 järelkaja
Selle luges muide Suuder võistluste käigus kuskilt ette. Ei saanud aru küll, et ta nalja oleks teinud. Me veel arutasime, et väga huvitav punkt.
Unustasingi enne öelda, et Suuderi saamine mikri taha oli väga õnnestunud valik. Kui saladus pole, kas ta oli palgatud või mismoodi?

____________________________
Petrolheads.ee
10.08.2008 at 23:08 1 edit. Last edited 10.08.2008 at 23:09 by ICE
rustang
  
Moderator
Kraba Race 09.08 järelkaja
quote:
DC ICE: Selle luges muide Suuder võistluste käigus kuskilt ette.
Jah, tean aga mulle jäi arusaamatuks, et kui see nii on miks siis Läti rahvusliku omavahelisi müksamisi läbi Eesti peakohtuniku klaarida on vaja.

Leidsin netist pildigalerii ka: http://motorsport.ee/?id=gallery&n=744 (Karmen Vesselov)
Ja veel üks: (Edit: link muutus) http://nagi.ee/photos/hendu/sets/117117/ (Hendrik Tõnsau)
See on päris hea (Läti pildid):
http://www.racinghistory.lv/fotoarhivs%20new/2008/2008%20foto/album/2008%206.posms%20Pernava/index.html
10.08.2008 at 23:24 4 edits. Last edited 11.08.2008 at 15:12 by rustang
Jesper
 
Kraba Race 09.08 järelkaja
Korralduse eest tõesti 5+, kõik toimis, ajakavast peeti kinni, ilm oli ilus jne. Seekord oli õnnestunud ka publikut natuke kohale meelitada, selle eest ekstra tänu.

Ainuke asi mis otseselt vist korraldusse ei puutu, aga mind isiklikult natuke närvi ajas on ATV-de ja igasugu muude motoriseeritud ja motoriseerimata kaadervärkide rohkus paddockis. Ainult Kuismaneni tiim kasutas seda millekski mõistlikuks, ja nad kasutasid ka mõistlikult, ülejäänud minuarust lihtsalt paarutasid seal kus juhtub. Sama lugu igasugu triki- ja tavaliste jalgratastega, ma ei jõudnud kokku lugedagi mitu korda mul pitlanele või tagasi sõites keegi "napikat tegi" ehk risti nina eest läbi kihutas.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
11.08.2008 at 10:03
puster
Kraba Race 09.08 järelkaja
Sai ka kohal käidud ja väga fun üritus oli. Huvitavaim ringrajaüritus, kuhu tänavu sattunud olen :)
Sai pilte ka klõpsitud, seni, kuni akud kõik tühjaks said.

http://kristjan.planet.ee/yritused/20080809krabarace/
11.08.2008 at 12:19
m33lis
Kraba Race 09.08 järelkaja
Ega kellegil üritusest mõnd videoklippi näidata pole?
11.08.2008 at 13:03
rolantsik
Kraba Race 09.08 järelkaja
quote:
m33lis: Ega kellegil üritusest mõnd videoklippi näidata pole?


Tuleb varsti BMW 325 Cupi esimese sõidu on board video :)


Selgus ka müstiline rehvi purunemise põhjus:kuskil õnnestus rajal oleval teraval esemel rehvi lõhe sisse sõita.
Hea,et see juhtus väiksel kiirusel.
Heina peal hakkas auto alt kahtlast suitsu tulema ja sealt ka tuleoht.Auto oli täpselt niidetud kuivaheina vaalu peal.Korraldajad reageerisid õnneks kiiresti,kuid läks seekord õnneks.
11.08.2008 at 15:04
peep
 
Moderator
Kraba Race 09.08 järelkaja
OT'l on üks suhteliselt kallis auto niimoodi põlema läinud.
11.08.2008 at 15:32
newton
 
Kraba Race 09.08 järelkaja
Päris karm päev oli see laupäev - esimese kaadri kellaaeg oli 6.35 ja viimase 21.20 :) Aga oli mida pildistada, kõige rohkem jäid meelde truckid ja pildil olev Viper, mis ikka väga kenasti edasi käis (parim ringiaeg oli vist 52s kanti)


[kliki pilti]


Loodan, et galerii natuke erinev väljanägemine ei häiri, oli lihtsalt seekord natuke kiirem niimoodi teha. Niigi leidnuks vist veel teist samapalju OK kaadreid - ehk jõuavad needki veel kuhugi.

Igatahes oli väga tore sellest üritusest osa saada, väga suur aitäh Avole kõige eest!

EDIT: galerii nüüd natuke suuremate ja heledamate piltidega.
12.08.2008 at 09:03 1 edit. Last edited 18.08.2008 at 21:39 by newton
tehnik
  
Kraba Race 09.08 järelkaja
quote:
m33lis: Ega kellegil üritusest mõnd videoklippi näidata pole?
Midagi ikka on, praegu veel ilma statiivita tehtud.
Pole praegu aega edasi uurida kuidas need failid kõige paremini kättesaadavd võiksid olla, kuid kes viitsib logib sisse - minul näitab et nende andmetega peaks saama.

ftp://ftp.tehnik.pri.ee/

kasutajanimi: track@tehnik.pri.ee
parool: publik2
12.08.2008 at 10:14
rustang
  
Moderator
Kraba Race 09.08 järelkaja
Newtoni piltide kvaliteet aina tõuseb, super töö!
12.08.2008 at 10:22
m33lis
Kraba Race 09.08 järelkaja
quote:
tehnik:
quote:
m33lis: Ega kellegil üritusest mõnd videoklippi näidata pole?
Midagi ikka on, praegu veel ilma statiivita tehtud.
Pole praegu aega edasi uurida kuidas need failid kõige paremini kättesaadavd võiksid olla, kuid kes viitsib logib sisse - minul näitab et nende andmetega peaks saama.

ftp://ftp.tehnik.pri.ee/

kasutajanimi: track@tehnik.pri.ee
parool: publik2

Tänud! Jube kahju, et IRL üritus nägemata jäi... Loodan, et postitakse veel videoid :)
13.08.2008 at 11:05
rolantsik
Kraba Race 09.08 järelkaja
quote:
rolantsik:
quote:
m33lis: Ega kellegil üritusest mõnd videoklippi näidata pole?


Tuleb varsti BMW 325 Cupi esimese sõidu on board video :)


Sai filmitud nokia tõugu telefoniga ja pilt on suht koht läbi luku augu,
kellegil huvi on saab jagada.
Riiaks paneme nac tõsisema asjaa pilti tegema.
28.08.2008 at 00:42
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : Kraba Race 09.08 järelkaja  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.