register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Tehniline : Pidurikettad   1 2 3 4 5  
Poster Message
uzzac
 
Pidurikettad
Asjakohane märkus :)

Ma pigem jätaks vahele. Tegelikult ei arvanud, et too Maserati nii kaalukas on.

edit. Vaatasin järgi. 1200kg kuivalt, ei tundu kõige hullem, aga ei ole proovinud raskema masinaga DS2500.
13.05.2010 at 13:14 1 edit. Last edited 13.05.2010 at 13:15 by uzzac
Jesper
 
Pidurikettad
Täpsustus: "korraliku race klotsiga" tähendas mitte soovitust ilmtingimata neid kasutada, vaid lihtsalt seda et ma ei ole neid igasugu DS-e proovinud ja seega puudub data selle olukorra kohta kui koos on odav ketas ja tänavaklots :)

Mis puudutab kompromisse, siis mutrivellona ma valiks tänavakiirele autole kümnel juhul kümnest klotside ringi viskamise enne OT-d, kui samas ise mutrit ei keera ja tahad valge särgiga härrasmehe kombel läbi ajada, siis muidugi peab kuskilt otsast mööndusi tegema.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
13.05.2010 at 13:21
Vigri
 
Pidurikettad
Antud auto kaal koos paagitäie kütuse ja juhiga oli ülevaatuspunkti kaalul igal juhul 1340kg.

Kaheosaliste ketastega on nii, et selliseid antud autole mõeldud komplekte pakuvad ainult big brake conversion kitina, mis siladab siis nii sadulat, ketast, klotse jne. Sellise big brake kiti hinnad esisillale hakkavad alates 30k eek, ja pakuvad minu teada neid ainult Tarox ja Alcon. Nii et selle variandi jätaks esimese hooga kõrvale.

Kui nüüd vaadata soonilisi kettaid, siis neid pakuvad: 3G Brakes, R1 Concepts, Cquence Brakes
Keegi neist tootjatest on midagi varem kuulnud? Ise ei teadnud neist enne antud teemasse süvenemist midagi.

Mingite mitte sellele mudelile ettenähtud ketaste külge aretamine oleks ka ilmselt võimalus, aga probleeme ilmselt hakkab tekitama see, et antud autole on PCD 5x106, mis on suht tundmatu mõõde maailmas.

Klotside tunduvad seal Ate-d all olema, vähemalt ees ja need toimivad küll hästi nii tänaval kui rajal. All on need klotsid olnud vähemalt 2 aastat, sest mina pole sellel autol veel klotse vahetanud. Muidugi Ate netikataloogist ma ühtegi viidet sellele, et nad Maseratile piduriklotse teeksid...

____________________________
Maserati 222 SR
13.05.2010 at 14:48
bastion
 
Pidurikettad
Tere,

Meilt võib veel küsida selliseid asju:

http://www.blackdiamondperformance.com/

Mõõtsime huvitpärast ühe kliendiga tema metallitöökojas S seeria AUDI OE ketast ja Black Diamond soonitud-puuritud ketast, Black Diamond metallitugevus oli 40% tugevam kui OE AUDI kettal. Ülejäänud juttu võib juba tootja kodulehelt lugeda, siiamaani pole keegi ostnutest kahetsenud ja pigem kiidavad.

Kettapaar üldislet 3000 eek ja klotsid Predator XL u 1200eek/kompl, tarne 1 nädal.

Black Diamond hindasid näeb ka tootekoodi alusel (otsing abiks) www.carshop.ee-st ning võimalus ka tellimusi vormistada.


Teine tootja keda pakume, on NITRAC. Tegemist siis nitriidgaasidega töödeldud ketastega, mis oma tugevuselt peaksid olema nr1. Tootja koduleht http://www.nitrac.co.uk/

Hinnaklass jääb samasse vahemikkumis Black Diamondil või siis tiba kallim, tarneaeg samuti 1 nädal.


Seda USA tootjat R1 CONCEPT ei soovita, kes tahab kvaliteeti näha, siis mul üks kettapaar siin näidiseks ja üldiselt hinna ning kvaliteedi suhe on paigas USAS. Üle ookeani toomine ajab selle paigast. R1 CONCEPT sobib pigem tänavaautole, mille piduriketas peab äge välja nägema kaugelt.


Tootevalikus on veel mõned spetsiifilised tootjad, mille toodang sobib konkreetsetele lahendustele.


Laiatarbe kettaid müüme soodsaima hinnaga ning saadaval kõik alates BREMBO-st ning ZIMMERMANN-ist ja lõpetades odavate Hiina ketastega. Samuti FERODO ja HAWK klotsid.


Olavi
tel 6701222

____________________________
(Varuosad & Tuuning) CARSHOP.EE - tel 6701222 (Wiseco,K1,JE Pistons,ARP,Cometic,Trend,Dart,Diamond)
13.05.2010 at 16:00
joonas
Pidurikettad
Näiteks Hawk Blue 9012 klotsid on n.ö. racing klotsid ja ei tööta külmalt eriti hästi, seega linnas sõitmiseks need ei sobi. Rajal võtavad hästi, kuid söövad mõnuga piduriketast ja nende tahm on selline, mis ei taha eriti velgedelt maha tulla.

Küsiks siis nii, et miks tavaline piduriketas ei sobi? See peaks olema kõige odavam variant ja mida annaks pidurite upgrade juurde? Kas praegu on piduritega probleeme?

____________________________
Joonas 88' Porsche 944S
13.05.2010 at 16:32
Vigri
 
Pidurikettad
Ma polegi öelnud, et tavaline ketas ei sobi, aga kuna nö tavalise ja nende sooniliste/augustatud ketaste vahe pole antud auto puhul suur, siis uuringi, mida siinsed teadjad mehed arvavad. Praegune probleem piduritega on põhiliselt see, et nad on kõverad ja klotsid saavad varsti otsa. Pidurite upgrade mõte on põhiliselt selles, et kui tulevikus sealt natukene rohkem jõudu veel välja võtta ja panna ta ringrajal kiiremini liikuma, et siis ei peaks hakkama uuesti pidureid vahetama, kui ma seda praegu niikuinii tegema pean.

____________________________
Maserati 222 SR
13.05.2010 at 22:04
Vigri
 
Pidurikettad
bastion, kas see jutt oli konkreetselt mulle mõeldud, või niisama suusoojaks?
Mina igal juhul ei suutnud kummagi tootja osas tuvastada, et nad üldse Maseratile pidurikettaid teeksid.
Minu jaoks vajalikud strateegilised mõõdud esiketaste jaoks on:
Läbimõõt: 284mm
Paksus: 22mm
PCD: 5x106
Kui sul midagi reaalselt mulle pakkuda on, siis anna teada, eks ma mingi hetk võta ühendust.

____________________________
Maserati 222 SR
14.05.2010 at 08:17
hall
 
Pidurikettad
5x106 on ju väga lihtne tekitada mõnest 5-e auguga muude parameetrite poolest sobivast kettast lihtsalt 5x106 augud juurde puurides.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
14.05.2010 at 09:12
Jaanus K
Pidurikettad
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1483369
Siin väheke juttu pidurivoolikutest
30.06.2010 at 19:34
Jesper
 
Pidurikettad
Ma ei tea, ma võin nüüd rämedalt bambusesse panna mälu järgi, aga minuarust olid Goodridged koos posti ja muu mölluga u kolmandiku võrra odavamad kui bemmi originaalid UM-is. Ehk siis kui nad on täpselt sama head, siis see on puhas profit :) Teiste markide kohta ei oska öelda.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
01.07.2010 at 02:26
rookierice
Pidurikettad
Mul on ka piduritega mure, raske pereauto nimelt ei kipu eriti pidurdama, plaanis on mitmed jahutust parandavad muudatused ja muu aga lugedes erinevate ketaste efektiivsusest tekkis mõte alla sobitada mõne parema performance auto ketas. (muidugi mitte tehaseoma, lihtsalt volvole head ketast ei tehta). Loll koht on minu meelest ka see, et volvo ketas võtab jahutusõhu väljastpoolt, velje sees turbulentset õhku suunata aga hästi ei saa.

Kas tavalise ühekolvilise liikuva sadulaga auto puhul on nii väga oluline ketta paksus, võib olla 2mm paksem? aga õhem? Ketta tööpinna kaugus kinnituspinnast ei paista probleem olema või kui ongi saaks ju ka sadula selle 1mm nihkesse panna.

On veel häid ideid? (wilwoodi kaheosaline ketas + suured mitmekolvilised sadulad jääks esialgu mängust välja, plaan auto ühel hetkel ka järgmisele igapäevakasutajale maha müüa)
30.12.2010 at 13:17
uzzac
 
Pidurikettad
Viimase lausega võtsid päris hästi kokku oma jutu.

Tegelikult vaheta ära klotisd. Pane kangem klots ja küll ta pidama jääb, ega ketas seda muuda.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
30.12.2010 at 13:34
rookierice
Pidurikettad
quote:
uzzac: Viimase lausega võtsid päris hästi kokku oma jutu.

Tegelikult vaheta ära klotisd. Pane kangem klots ja küll ta pidama jääb, ega ketas seda muuda.

Aga kui kõigi poolt kiidetud sinine pidurivedelik esimesel korral audrus keema läheb kas poleks ka pareminijahtuvast kettast kasu? head klotsid peavad niikuinii olema, sellega olen nõus.
30.12.2010 at 14:22
uzzac
 
Pidurikettad
Ma ei saanud aru, et tegu sellise masinaga mis ka rada näeb. Sellisel juhul vea mingid jahutuskanalid ja pese pidurisüsteem korralikult läbi. Võib juhtuda et päris 100% "sinine" see vedelik sul ei ole, kui keema läheb. Võibolla ka mingi vähe avatum velg, et õhk paremini ligi pääseks? Mis autoga üldse tegu?

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
30.12.2010 at 14:35
rookierice
Pidurikettad
volvo s60 t5 ja igatipidi standard. Kindlasti ma elan pidurite otsas palju rohkem kui kogenumad sõitjad. Seda näitas kasvõi asjaolu, et kui pidurid korra pehmeks läksid ja vahepeal jahutasin suutsin uuesti rajale naastes pea kaks korda rohkem ringe sõita ja kindlasti mitte kehvemas tempos. Eks me kõik alusta kuskilt. Aga jubevastik on sõita mõeldes alates kolmandast ringist "kas järgmisse kurvi saab veel julgelt minna?". Kõige hämmastavam oligi üks kord kui vanalt maanteelt stardisirgele keeramiseks pidurdus pehmeks läks. Kusjuures jahutust peaks ju peale tagumist "nõelasilma" olema, kiiruski läheb 170-180 kanti ning võiks õhk igatipidi aidata pidureid jahutada. Maanteele keerates kipun korra küll pidureid vajutama aga väga leebelt balanseerimise mõttes.

tehnilised parandused aga on lihtsalt juba aastaid kinnisidee hoolimata sõiduoskuse kohanemisest.
30.12.2010 at 18:22
uzzac
 
Pidurikettad
No sel juhul proovi kuidagi jahutust parandada ja kasutada paremat klotsi ja korralikku vedelikku. Kui õnnestub leida avatum velg siis see võib ka suuresti aidata. Eks selle S60 puhul saab kõige määravamaks kaal. Ta on ju kuradi raske.

Üks varjant on vahetada välja S60R vastu, hetkel üks isegi müügis :)
http://www.auto24.ee/used/756061



____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
30.12.2010 at 18:35
rookierice
Pidurikettad
Kaalu on palju jah kuigi ega tänapäeva a4 või bmw 3 palju kergem pole. R teema jätame offtopicuks, omal ajal 9-5 aeroga sõites sattus ühele koolivennale s60r istumise alla ja peab tunnistama, et ega väga ei imponeerindki. Hinnavahe on absurd, minu t5 on küll esivedune aga muus osas on r-i hinnalisa väga sõge. Aitab offtopicust

Tasuks proovida koopast avanevaid kettaid (jahutusribid ei avane keskel velje poole) ja jahutuskanaleid+ hea vedelik ning klotsid?
30.12.2010 at 19:05
Trabi
Pidurikettad
Kui asi kisub keema (pehmeks) minema, vaheta klotsimaterjali ja/või proovi panna klotsi ja kolvi vahele titaanplekist plaat.
31.12.2010 at 00:07
smart1n
Pidurikettad
quote:
rookierice: volvo s60 t5 ja igatipidi standard.
...
Kusjuures jahutust peaks ju peale tagumist "nõelasilma" olema, kiiruski läheb 170-180 kanti ning võiks õhk

Endal oli ka täiesti standard automaatkastiga '01 S60 T5 ning kahe sessiooni jooksul piduri fade'mist ei täheldanud. Olin täiesti üllatunud, et toimisid sessiooni lõpuni ühtlasel tasemel. Häiris hoopis pidurivõimenduse (või on see mingi brake assist lisa?) toimimine. Nimelt kui vajutad järsemalt piduripedaalile, siis jääb pidur ise mõneks hetkeks maksimaalse jõu peale (isegi jalga pedaalilt kergitades), kuid alustades vajutust sujuvamalt, siis seda ei juhtu. See tegi väga raskeks piduritunnetuse. Iseenesest pidurdusjõul nagu vahet ei olnud.

Kuna tahtsin autoga koju ka jõuda ja arvestades, et 200K km juba kellal ka, siis piirdusingi kahe sessiooniga. Võibolla edaspidi oleks pidurid hakanud järele andma rohkem.


Offtopicut ka: Mis aega sõitnud oled sellega? Endal jäi parimaks 1:08.2.
09.05.2011 at 16:03
vvt
  
Pidurikettad
quote:
Trabi: Kui asi kisub keema (pehmeks) minema, vaheta klotsimaterjali ja/või proovi panna klotsi ja kolvi vahele titaanplekist plaat.

Miks titaanplekist? Kerged metallid kipuvad olema väga head soojusjuhid, seepärast on nende keevitamine ka probleemne tegevus (temperatuur jookseb piltlikult mööda plekki minema). Selline plaat peaks olema just mittemetalne?

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
09.05.2011 at 16:43
-fred-
 
Pidurikettad
quote:
vvt:
quote:
Trabi: Kui asi kisub keema (pehmeks) minema, vaheta klotsimaterjali ja/või proovi panna klotsi ja kolvi vahele titaanplekist plaat.

Miks titaanplekist? Kerged metallid kipuvad olema väga head soojusjuhid, seepärast on nende keevitamine ka probleemne tegevus (temperatuur jookseb piltlikult mööda plekki minema). Selline plaat peaks olema just mittemetalne?
Titaani soojusjuhtivus on kümmekond korda väiksem, kui alumiiniumil. Roostevabal terasel on see mitu korda väiksem süsinikterasest, mistõttu kasutatakse seda tihtipeale pidurisadulates kolbide valmistamisel. F1-s on pidurisadulate kolvid titaanist.
09.05.2011 at 21:54
rookierice
Pidurikettad
OT: Ma olen väga algaja ja sõitsin 1:11, täiega nagu anda ei saanudki, sest parema esirehvi välisäär kippus haihtuma. Pidurites ei saanud ka eriti kindel olla, siis sai sirgete tagumine ots üsna lõdvalt sõidetud ja pidurdatud pigem vara ning vähehaaval. Aga see selleks, tore teada, et see auto idee poolest oluliselt kiirem on õige tihendiga.

Küsimus aga piduriklotsi ja õhukese vahepleki osas. Remsa uutel klotsidel on juba mingi kate seal peal, kas topelt ei kärise või pole sealt enam palju loota?
12.05.2011 at 15:59
-fred-
 
Pidurikettad
quote:
rookierice: OT: Ma olen väga algaja ja sõitsin 1:11, täiega nagu anda ei saanudki, sest parema esirehvi välisäär kippus haihtuma. Pidurites ei saanud ka eriti kindel olla, siis sai sirgete tagumine ots üsna lõdvalt sõidetud ja pidurdatud pigem vara ning vähehaaval. Aga see selleks, tore teada, et see auto idee poolest oluliselt kiirem on õige tihendiga.

Küsimus aga piduriklotsi ja õhukese vahepleki osas. Remsa uutel klotsidel on juba mingi kate seal peal, kas topelt ei kärise või pole sealt enam palju loota?
Sellest metallplaadist seal vahel erilist effekti oodata ei maksa, klotsi friktsioonkate toimib parema isolaatorina, seega ei maksa lasta sel liialt õhukeseks kuluda.
12.05.2011 at 16:05
rookierice
Pidurikettad
Vana klots oligi üks asju, mida esimesena kahtlustasin, sellest ka uued kuigi tänavasõiduks oleks vanu veel jätkunud küll. Siiski peale viimast sessiooni eelmine suvi tundus, et võttis vast tibake klaasiks ka klotsi, lahjemaks nagu jäi.

Midagi peab ju teha saama kui täiega andes kahte ringigi pidur ei kesta.
12.05.2011 at 16:19
peep
 
Moderator
Pidurikettad
quote:
Midagi peab ju teha saama kui täiega andes kahte ringigi pidur ei kesta.

Võib-olla ei ole mõeldudki kestma, tegu ju ikkagi pereautoga. Nagu juba öeldud, klots peaks olema mitte rohkem kui 2/3 kulunud, vedelik race spetsifikatsiooniga ja

quote:
pidurdatud vähehaaval

teeb asja tegelikult halvemaks, sest pidur kuumeneb niimoodi rohkem. Pidurda lühidalt ja tugevalt.
12.05.2011 at 17:51
opentrack.tqhq.ee foorum : Tehniline : Pidurikettad   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.