register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Sportmannerg   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
hall
 
Sportmannerg
Sa ei saa aru püstitatud optimeerimisülesandest. See ülesanne on: ehitada maksimaalselt kiire auto kuni €5000 eest. Ülesanne ei ole ehitada maksimaalselt kiire auto kasutades kõiki tehniliselt lubatud lahendusi.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 00:12
Marvin
Sportmannerg
quote:
serõi: Sa ei saa aru püstitatud optimeerimisülesandest. See ülesanne on: ehitada maksimaalselt kiire auto kuni €5000 eest. Ülesanne ei ole ehitada maksimaalselt kiire auto kasutades kõiki tehniliselt lubatud lahendusi.
Ei-ei, ma saan aru küll - mul majandusmatemaatiku pea ja optimeerimisülesandeid olen näinud ja lahendanud igasuguseid. Praegu näiteks püüan lahendada ülesannet, mis paneb kaalukausile mannergu ja paadi uue eespurje :). Hetkel kipub eespuri võitma.
Ülesande püstitus on praegu selline, mis tagab selle, et 5000 kulub igatahes ära. Saab küll valida, missugusel viisil kulutamist toimetada, aga otsa see raha saab. Puudugi jääb. Aga et sportmannerdamine on rangelt vabatahtlik, siis ma ei taha sugugi öelda, et see on valesti püstitatud ülesanne. Ma lihtsalt juhin tähelepanu, et need autod saavad kallid ja kiired, ja mida kiiremad on autod, seda kallim on nendega sõitmine. Mass korda kiiruse ruut jagatud kahega muundub päästmatult pidurite ja rehvide kulumiseks, eks?
13.02.2019 at 00:23
hall
 
Sportmannerg
Ma ikka ei saa hästi aru, kes peaks kalli auto ehitama kui see temalt etteantud hinnaga ära ostetakse?

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 11:46
Marvin
Sportmannerg
quote:
serõi: Ma ikka ei saa hästi aru, kes peaks kalli auto ehitama kui see temalt etteantud hinnaga ära ostetakse?
Ah, las ta jääb. Meile see sari sellisel kujul huvi ei paku, sest ükski olemasolev platvorm ei ole mõistliku kuluga selle alla väänatav ning veel ühte juurde ei ole huvi tekitada. Jooksutamise kulud jäävad ka kõrgeks, sest kui just valitud rehv ikka kohe täiesti ilma pidamiseta ei ole, siis tulevad ringiajad kusagile 1.32 tuuri. Sellisel kiirusel kulub nii rehv kui pidur. See ei ole low cost sari, vähemasti meie mätta otsast vaadates. Sorry, aga minu arvates on praegu valitud tee dead end. Aga see ei tähenda, et seda keegi teine teha ei või. Võib, lihtsalt minul ei ole usku, et see klass ellu jääb, sest ta ei lahenda mitte ühtegi probleemi, mida S1600, V1600 või ABC ei lahendaks paremini.
Toon siinkohal tsitaadi ühelt kaasmannerdajalt meie grupichatis:
see on perses projekt
1 mats ja season over
praegu saaks tonniga pm uue setupi
siis peaks minimaalselt igaüks tonni panema
kogu see puuriga jebimine jne
ja kui stardis on mingi 7 autot siis see saab väga igav ka olema

Ma nõustun temaga.
13.02.2019 at 12:38 1 edit. Last edited 13.02.2019 at 12:41 by Marvin
hall
 
Sportmannerg
Ma siiski oleks tänulik kui viitsiksid seletada seda loogikat, miks keegi peaks ehitama kallitest tükkidest auto kui see suure tõenäosusega temalt kohe pärast järgmist ära ostetakse. Täitsa võimalik, et seal on mõte sees, aga ma lihtsalt ei taba seda. Ja ega pole mingit probleemi tehnika osa rangemaks ja rohkem piiravaks muuta.

Puuriga mässamise teemaline kriitika on mõttetu, sest panna pigem vähese kogemusega sõitjad, kes kohati kipuvad rajal ka päris marutama, karja kaupa positsiooni peale võidu sõitma ilma turvavarustuseta autodega ei ole lihtsalt võimalik.



____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 13:16 1 edit. Last edited 13.02.2019 at 13:42 by hall
Marvin
Sportmannerg
quote:
serõi: Ma siiski oleks tänulik kui viitsiksid seletada seda loogikat, miks keegi peaks ehitama kallitest tükkidest auto kui see suure tõenäosusega temalt kohe pärast järgmist ära ostetakse. Täitsa võimalik, et seal on mõte sees, aga ma lihtsalt ei taba seda.

Puuriga mässamise teemaline kriitika on mõttetu, sest panna pigem vähese kogemusega sõitjad, kes kohati kipuvad rajal ka päris marutama, karja kaupa positsiooni peale võidu sõitma ilma turvavarustuseta autodega ei ole lihtsalt võimalik.
Puuri vastu ei sõdigi keegi. Või siis vähemasti meie ei sõdi :). Me oleme ikka olnud arvamisel, et mannergud on liiga kiired olnud senise turvataseme jaoks ning et kas turvat tuleb tõsta või kiirusi vähendada. Sportmannergu puhul on valitud kiiruse radikaalse tõstmise tee ning sellega peab kaasnema ka turva radikaalne tõstmine. Absoluutselt arusaadav, vaielda pole millegi üle.
Raha autodesse pannakse võitmiseks. Alati on pandud, alati saadakse panema. Pigem pannakse rohkem kui vähem. See tähendab, et nende vabade tehniliste tingimuste juures võetakse kiirusest viimane välja. Baikide throttle bodyd lähevad hinda, ajunäppijate ja dünode tunnid bronnitakse kiirelt ära ning kiirus tuleb, ja palju tuleb. Kiirus tekitab kulusid. Kulud tapavad entry level mootorispordi. Kus selles loogikas viga on? Ega siis kulud ainult auto hinnas sisaldu.
Minu arusaamise kohaselt oli ja on mannergute võlu aegluses (ning sellest tulenevas odavuses) ja osalejate arvus. Võta üks kahest ära ning võlu hajub. Minu hüpotees on, et sisuliselt piiramatu kiirus tapab mannerdamise ära. Seda hüpoteesi on võimalik ümber lükata - praktikaga näiteks. Ainult et meie selles praktikas ei osale - sest mul on näiteks uut eespurje vaja :).
13.02.2019 at 13:42
hall
 
Sportmannerg
Jah, suured kulud tapavad asja, aga see polnud praegu vastus mu küsimusele. Küsimus on ikka selles, kas müügikohustus ei hoia nende suurte kulude tegemist ära? Minu hüpotees on, et müügikohustus teeb kalli auto ehitamise mõttetuks. Kus selles hüpoteesis viga on?

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 14:23
Marvin
Sportmannerg
quote:
serõi: Jah, suured kulud tapavad asja, aga see polnud praegu vastus mu küsimusele. Küsimus on ikka selles, kas müügikohustus ei hoia nende suurte kulude tegemist ära? Minu hüpotees on, et müügikohustus teeb kalli auto ehitamise mõttetuks. Kus selles hüpoteesis viga on?
Minu hüpotees on, et 5 tonni sisse saab teha nii kiire auto, et see tapabki asja ära. 5 tonni eest ehitatav vaba regulatsiooniga auto on sigakiire.
Mis siis saab, kui auto ära ostetaksegi? Kas kahe etapi vahelisel ajal jõuab uue ehitada või tuleb hooaeg maha kanda?

13.02.2019 at 14:34 1 edit. Last edited 13.02.2019 at 14:36 by Marvin
hall
 
Sportmannerg
Seega siiski kulud ju suuremaks kui €5k ikkagi ei lähe. Ja kuidas sa näed võimalust kasutada praeguse juhendi versiooni juures viidatud bike throttle body kasutamise võimalikkust? Tingimused pole midagi ju vabad kuna kõik asjad, mida pole konkreetselt lubatud, on keelatud. Vaba on mootori juhtprogramm (mitte ecu ise), vedrud-amordid, differ. Aerot pole, sillageomeetriat ega -detaile muuta ei või, kergeid klaase-kerepaneele kasutada ei tohi, käigukast on standard jne jne.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 14:49
Marvin
Sportmannerg
quote:
serõi: Seega siiski kulud ju suuremaks kui €5k ikkagi ei lähe. Ja kuidas sa näed võimalust kasutada praeguse juhendi versiooni juures viidatud bike throttle body kasutamise võimalikkust? Tingimused pole midagi ju vabad kuna kõik asjad, mida pole konkreetselt lubatud, on keelatud. Vaba on mootori juhtprogramm (mitte ecu ise), vedrud-amordid, differ. Aerot pole, sillageomeetriat ega -detaile muuta ei või, kergeid klaase-kerepaneele kasutada ei tohi, käigukast on standard jne jne.
Mulle jäi diagonaalis lugedes mulje, et sisselase on vaba. Kui ei ole, siis ei ole. See muudab asja.
13.02.2019 at 14:54
77gtr
Sportmannerg
Minu hinnangul see 5000 on väga hea instrument asjade piiramiseks. Reaalsuses tasub auto ehitada sinna 3-4k juurde. Muidu kui timmid sinna 5k alla, siis tuleb mingi vend ostab ära ja sõidab järgmine võistlus juba sellega ise :)
13.02.2019 at 14:58
redbug
Sportmannerg
Ma panen võib-olla päris mööda, kuid usk 5000eur eest auto ehitamisse ja sellega hoobilt kiireim olemisse ei veena. Päris võidusõitu harrastanud inimesed võivad ja peaksid mind parandama kui see nii pole.

Kui panna 2000 eur autole alla 3000 eur maksvad coilid siis ei ole auto hoobilt kohe kiireim. Kallid coilid annavad laia seadistamisvõimaluse ja seega ka suure võimaluse seadistusega puusse panna. Parima seadistuse tarbeks tuleks korduvalt rajal testimas käia, osta erineva jäikusega vedrusid ja/või reguleeritavad stabikad. Iga muutuse korral ka silda reguleerimas käia - kummast otsast kokku-lahkujooks jne sättida auto balansiga vastavusse.. Ühe rajalkäigu hind Tallinnast tulnule ei saa olla mitte kuidagi alla 150 euro(kütus+pääse+kuluosad). Kes saab viie korraga auto ideaalseks on õnneseen. Kuid 5x on min 750 eur+ sildade reguleerimised. Nii tuleb auto hinnaks juba 6000 eur ja oht raha kaotada on päris suur. Kui tegeleda enesepettusega ja testimise kulu kuskilt mujalt eelarverealt võtta, võib ju auto kaotuse hinnaga muidugi võita. Virtuaalselt erinevate seadistustega katsetades õnnestus Golf 2 GTI-ga saada Catalunya raja ajast ligi 10 sek maha. Selleks kulus ühel nädalavahetusel pool laupäeva.
Ehk siis pika jutu kokkuvõtteks. 5k eur tundub parasjagu väike summa, et sellega mingit erilist eelist 2x odavama kuid hea juhiga ja hästi ettevalmistatud auto ees ei saavuta.

Kas mootori võimsuse tõstmisel pole piiravaks teguriks ka massi-võimsuse suhe? Olen minagi kuulnud sigakiirest Mannergust, mis suutis teistest autodest ka väliskurvi kaudu mööduda ja siis sirgel täpiks kaduda. Kui tekib taoline auto, tekib sellele ka ostuhuvilisi või saab selle võimsuse reegli rikkumise kahtlusega Dünosse saata.

Praeguse seisuga tundubki vist kõige mõistlikum esimene võistlus kõrvalt vaadata ja parim/meeldivaim auto ära osta.(Kui kamraadidega uue eelarve teemal kokkuleppele saan)
13.02.2019 at 15:45 1 edit. Last edited 13.02.2019 at 15:51 by redbug
hall
 
Sportmannerg
quote:
Praeguse seisuga tundubki vist kõige mõistlikum esimene võistlus kõrvalt vaadata ja parim/meeldivaim auto ära osta.(Kui kamraadidega uue eelarve teemal kokkuleppele saan)

No näed, osavatel meistrimeestel on võimalus rahateenimiseks - tuleb auto ökonoomselt valmis ehitada ja saab kasudega maha müüa :D

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 17:28
Garfield
  
Sportmannerg
quote:
77gtr: Minu hinnangul see 5000 on väga hea instrument asjade piiramiseks. Reaalsuses tasub auto ehitada sinna 3-4k juurde. Muidu kui timmid sinna 5k alla, siis tuleb mingi vend ostab ära ja sõidab järgmine võistlus juba sellega ise :)

Arvestage ka sellega, et kui mingi vend 5k aparaadi ära ostab ja järgmine võistlus sellega sõidab (võidab?), siis on tal kohustus see ära ka müüa peale võistlust. Ehk nii saaks päris mitu inimest seda 5k kiiret aparaati kasutada hooaja jooksul. Redbugi idee on hea, esimesel Sportmannergu võistlusel teed autodest ülevaate, paned (võitja auto?) ostusoovi kohe sisse. Järgmiseks etapiks on sul siis "5k aparaat" olemas. Sõidad etapi ära ja heal juhul ostetakse see sinu käest peale võistlust ära. Kulureale tuleb siis ainult see, mis sa üheks võistluseks sinna autosse panid (osalustasu, kütus, pidurklotsid jms).
Ainuke probleem võib tekida hoopis siis, kui etapi võitnud "5k mannergu" võidus polnud süüdi mannerg, vaid hoopis juht. Ostad ära ja oled selle "sigakiire 5k mannerguga" 56. kohal ja keegi ei taha enam "sigakiiret 5k mannergut" osta.

____________________________
Focus RS
13.02.2019 at 17:29
Kren99
 
Sportmannerg
quote:
sest kui just valitud rehv ikka kohe täiesti ilma pidamiseta ei ole, siis tulevad ringiajad kusagile 1.32 tuuri. Sellisel kiirusel kulub nii rehv kui pidur. See ei ole low cost sari, vähemasti meie mätta otsast vaadates. Sorry, aga minu arvates on praegu valitud tee dead end. Aga see ei tähenda, et seda keegi teine teha ei või. Võib, lihtsalt minul ei ole usku, et see klass ellu jääb, sest ta ei lahenda mitte ühtegi probleemi, mida S1600, V1600 või ABC ei lahendaks paremini.



Siin kohal tahaks mainida V1600 klassi, kus kõige osavamad sõidavad väga sticky Nankang AR1 ringiaegu 1.34 lõppu ja need esiotsa pillid ei ole kindlasti mitte odavad, vaevalt sportmannerg ja noname rehviga sellise ajani küünditakse.
http://suurvoidusoit.ee/wp-content/uploads/2018/06/2018.06.30-1.-Races-V1600-R2-Laptimes.pdf
13.02.2019 at 17:56
Jesper
 
Sportmannerg
Mulle nagu ka tundub see jutt vähe soovunelmate riiulist võetud, et viis kilo mannergusse ja 1:32 kukub. Mul läks bemmiga nullist sinnani jõudmiseks 6 aastat ehitamist-harjutamist ja vähemalt kolm korda nii palju raha.

Anoh ma olen loll ka muidugi :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
13.02.2019 at 18:13 1 edit. Last edited 13.02.2019 at 18:13 by Jesper
urmo_p
Sportmannerg
Eeldades, et tegu saaks olema võistlussarjaga, kus igal etapil jagatakse punkte esikuuikule, siis võiks müügikohustus olla ainult iga etapi esimesel kuuel(tagapool olijatel poleks ju vahet, kas nad toovad peal võistlust auto kinnisesse parklasse ja saavad tulemuse kirja või siis ei too ja ei saa tulemust kirja) ja osta saaksid ainult need samad esimesed kuus tiimi. Sellega välistaks olukorra, kus näiteks viimse koha saanud ja üldpilti arvestades täieliku rondiga(eelarve a'la 2000euri) võistlema tulnud tiim saaks oma rondi asemele osta võistluse eesotsast mõne auto(eelarve ca 4500 euri).
Samuti võiks igal tiimil(esikuuiku) olla õigus osta ainult ühekorra.
Ostuprotsess toimuks vajadusel mitmes ringis, s.t järgmises ringis saavad osta ainult need tiimid, kelle auto osteti eelmises ringi ära. Ehk tekiks võimalus algselt mitte osta soovinud, aga autost ilma jäänud tiimil ikkagi järgmiseks etapiks auto saada. Endiselt käib jutt esikuuikust.
Oma ette küsimus on, et mis hakkaks toimuma hooaegade viimastel etappidel, kui punktitabelis peaksid vahed väiksed olema. Ehk neil kel võit on rahast tähtsam, võivad viimaseks etapiks auto kasvõi kullaga üle valada.

Nüüd kui peaksid toimima pankade vahelised välkmaksed, tekitab 5000 euri sularaha nõu küsitavust. Ilmselt pole neid palju, kes igapäevaselt käivad 5000 euri taskus ringi. Võistluse ajaks selle pangast väljavõtmine ja peale võistlust tagasi panemine on tülikas ja täiendavaid kulusid tekitav. Ja ega ka võistluse ajal just mugavustunnet juurde ei tekita teadmine, et põues või kuhugi peidetuna on 5000 euri sullis.

Punktis 5.8.4.1 mainitud diiselmootor sundis ülesse tagasikerima ja uuesti vaatama, et mis nõuded ikkagi mootorile kehtivad.
13.02.2019 at 18:13
Marvin
Sportmannerg
quote:
Jesper: Mulle nagu ka tundub see jutt vähe soovunelmate riiulist võetud, et viis kilo mannergusse ja 1:32 kukub. Mul läks bemmiga nullist sinnani jõudmiseks 6 aastat ehitamist-harjutamist ja vähemalt kolm korda nii palju raha.

Põnevusega jälgin (kõrvalt :)), kuidas need ringiajad olema hakkavad. Tavamannerguga sõideti mingeid 1.37 aegu, kui õigesti mäletan?. Mõned sekundid sellest kiiremini sõidab sportmannerg kindlasti. Kas 5 sekundit kiiremini on liiga optimistlikult pakutud? See selgub.
13.02.2019 at 18:23
peep
 
Moderator
Sportmannerg
quote:
Kulureale tuleb siis ainult see, mis sa üheks võistluseks sinna autosse panid

Müügi korral saab omanik €4500 ehk -€500.

Jama on selles, et ajal ja vaeval on samuti hind mida objektiivselt pole vôimalik môôta. Ja siis tulevad veel emotsioonid mängu. Pole ju tore kui oled sôpradega suvisesse kalendrisse planeerinud vabad päevad, putitate koos auto valmis ja kui lähebki hästi ning auto on kiire siis keegi ostab teie masina ära. Rahapakk vôidu ei sôida ehk tuleks kôik uuesti teha teades, et sama vôib igal etapil korduda. Samal etapil kellegi teise autot ei jôua enam osta, järgmisel ju saaks aga see oleks kui tüütu muusikalise tooli mäng mis maksab osalejale €500.- ja sunnib 1 etapi vahele jätma.

Ma kahtlustan, et müügikohustus kustutab osalejate entusiasmi kui see üldse tekibki. Kahjuks ma ei tea head lahendust kuidas “odavalt” rinkal ratas-rattas vôidu sôita ? Vôib-olla ei saagi !?
13.02.2019 at 19:17
Cardo
 
Sportmannerg
Ülejärgmisel etapil tagasiostu eelisõigus ?
13.02.2019 at 19:20
hall
 
Sportmannerg
Kui keegi oskab pakkuda võidurelvastumise vastu paremat lahendust kui praegune müügikohustus, siis võiks selle välja öelda. Lahendus, et teeme hästi karmid tehnilised tingimused ei päde, sest esiteks eeldab see nende tingimuste kontrollimist ja teiseks hakkavad ikkagi lõpuks osad liiga palju ehitama ja liiga kiireks muutuma. Lõpptulemus on ikka sama - osalejate motivatsioon kukub. Viimane selline näide reaalsest elust on praegune bemmi cup - algselt pidi olema odav ja lihtne ja võrdne, aga juba mitu aastat ei ole ta seda enam mitte.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
13.02.2019 at 19:36
peep
 
Moderator
Sportmannerg
Ainus lahendus mida mina tean on, et korraldaja on identsete sôidukite omanik mida ta rendib loosiga täisteenusena välja. Nagu hobikarte...:D
13.02.2019 at 20:34
spark
 
Sportmannerg
quote:
peep: Ainus lahendus mida mina tean on, et korraldaja on identsete sôidukite omanik mida ta rendib loosiga täisteenusena välja. Nagu hobikarte...:D
või kõik tulevad oma autodega kohale ... aga enne võistlust loositakse, kes kelle autoga rajale saab, ma muidugi ei tea mis juhtub siis, kui peaks õnnetus juhtuma :) ... antakse oma auto avariilise asemele.
rehvid ( vbl. ka veljed) peaks kõigil siis ühesugused olema ...

____________________________
Seitsekümmend Viis
14.02.2019 at 00:18
trs200
Sportmannerg
Unustate, et keegi ei sunni 5k ehitusse matma ja alahindate seadistuse, sõiduoskuse ja hea kombo kokkupanemise oskust. Autosse võib lõputult raha sisse taguda, kui opereeritakse kogu kollektiiviga ühes sekundis. See aga ei ole päris sportklass. Tark on antud juhul see, kes teeb ära "best bang per buck" modifikatsioonid, oskab autot võimaluste piires seadistada ja ennekõike selle autoga sõita. Ehk siis ehitadki 3k auto ja kui keegi ostab selle 5k eest ära, siis teenitud raha eest saadad naise paariks nädalaks spaasse ja ehitad uue.
Ka see müügikohustus ei välista seda, et kellelgi on rohkem raha ning ta opereerib lähemal sellele 5000.- piirile või vaba mehena vabal maal ehitab kasvõi 10000.- auto. Et mõni konkurent su auto ära ostaks, peab tal alustuseks olema see 5000.- kuskilt võtta.
E: mis puudutab autode rentimist, siis seal on põhirõhk sõitjal, aga antud juhul on eesmärk asja lõbusamaks teha ka võimaldades erinevad tootjaid ja mudeleid ning nende tuunimist mõistuse piires.
14.02.2019 at 01:11 1 edit. Last edited 14.02.2019 at 01:14 by trs200
hall
 
Sportmannerg
Väga hästi kokku võetud mu mõte, mida tingimustesse üritasin kirjutada.

Üldiselt ma soovitan koheselt kui mõte hakkab liikuma hirmsa ehitamise ja kange võidukihutamise suunale SportMannergu kontekstis liikuma pöörduda viivitamatult tingimuste punkti 1.1 juurde ja seejärel selle punkti juurde, mis räägib võidurelvastumise vältimisest ;)

Edit: kõigil neil, kellel on soov ja võimalus kulutada üle €10k Mannergu ehitusse teades, et selle eest saab ta pärast võistlust €4500, on mu meelest palju paremaid ja atraktiivsemaid võimalusi sellise raha eest võidu sõita. Kohe lihtne on rentida sõitjakoht nt 911 gt3 või TCR autos.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
14.02.2019 at 11:01 1 edit. Last edited 14.02.2019 at 11:04 by hall
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Sportmannerg   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.