register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Sportmannerg   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
H.E
  
Sportmannerg
4 aastat tagasi alustas siit foorumist Mannergute Mõõduvõtt.
14 korda on tänaseks sõidetud.
120+ mannergut, mis on sõitmas käinud.
600+ sõitjat kes on rajalt läbi käinud
maakerale on kamba peale juba mitu tiiru peale tehtud.

Korralduslikult poolelt on näha, et paljud tulevad Mannergutele salaja võidu sõitma. Ringiajad on läinud juba päris kiireks ja tundub, et see potentsiaal tahab tammi tagant välja pääseda.
Selle lahenduseks on pikalt olnud peas mõte Sportmannergust.

Andres Hall võttis kätte ja kirjutas mõned põhimõtted, mida võiks järgida:

Asja mõte ja eesmärk on anda võimalus neile, kes on MM-l osalenud ja kellel seetõttu on olemas vastav tehnika, astuda samm edasi võidusõidu suunas nii, et nad saaks ära kasutada MM-i jaoks hangitud autot olukorras kus nad enam muidu MM-l osaleda ei viitsi;
- Autode tehnilised põhiparameetrid samad nagu MM-l, seal hulgas eelkõige võimsuse ja masside parameetrid. Rehvid vastavalt korraldaja „homologeeringule“, st lubatud on need rehvid, mida korraldaja on lisanud lubatud rehvide nimekirja;
- Vajalik turvavarustus: turvapuur (minimaalselt peakaar, küljekaared, juhi ukse rist, katusel diagonaal, peakaare diagonaal, peakaare tagumised toed ja nende vahel olev diagonaal), iste, rihmad, uksevõrk (iste ja rihmad võivad olla aegunud kui on välisel vaatlusel korralikud).
Sõitja varustus: kombe, sussid, pesu, sokid, kiiver, „ants“, kindad (kõik mingi täpsustuv FIA standard);
- Sõidu formaat - 4h, ühine paigaltstart, võidab see, kes on esimesena finišis. Võistlused suvel asfaldil, talvel jääl eriüritused. Eraldi start tavamannergutest;
- Võitlus võidurelvastumise vastu. Autod (välja arvatud iste ja rihmad) peavad olema ehitatud arvestusega, et sõidu lõpus tekib konkurendil sinu auto ostu võimalus. Võistlusele regades esitab tiim auto tehnilise passi ja omalt poolt täidetud ning allkirjastatud ostumüügilepingu, milles on reguleeritud omandi üleminek pärast omanikule raha tasumist. Kõik autod lähevad pärast sõitu kinnisesse parki, kus on alati suurelt ja selgelt väljendatud info, et kõik need autod on seal müügil hinnaga €5000.
Üritame vältida olukorda, kus ostuhuvilise tekkimisel suhtutakse temasse vaenulikult ja pigem luua osalejatele õhkkond, et see, et ta auto ära ostetakse on positiivne ja tavapärane olukord. Kui müüja on auto suunas visanud suurema rahasumma, on see tema isiklik probleem.
Iga ostutehingu toimumisel jääb €500 korraldajale, kes jagab selle 3:2:1 osades järgmise võistluse esikolmikule, ülejäänud €4500 laekub omanikule. Juhul kui sama autot soovib osta mitu huvilist, korraldatakse loosimine nende vahel, kes on täitnud vastava avalduse ja toonud koos avaldusega korraldaja kätte sularahas €5000. Kogu see eelnev protseduur on kirjas seetõttu, et vähendada kokkumängu mõttekust sõbraga, kes tuleb alati tema autot igaks juhuks „ostma“, eesmärgiga kellelgi kolmandal selline võimalus ära võtta.
- Monorehv või lubatud konkreetne nimekiri rehvidest. Mõõt 205 50 r15 vms levinud universaalne mõõt.
- Mootor stock, nagu Mannergute Mõõduvõtus.
- Autosid reaalselt kaalutakse ja kaal seotud kubatuuri ning klappide arvuga silindri kohta.
- Sõidu TOP3 saab järgmiseks sõiduks lisakaalud. Igal autol peab olema standardile vastav lisaraskuste kinnitamise võimalus.

On tekkinud juba mõned huvilised, kellel on Mannergu stiilis puuriga auto olemas või oleks valmis oma olemasolevasse Mannergusse puuri paigaldama.
Sarnaselt BMW Cupi algusaegadele on vaikselt tekkimas plaan ehitada üks näidis-sportmannerg, et arvutada kokku tunnid ja jõuda mõistliku ostu-müügi summani, mille peale keegi ei solvuks.

Mõttetalgud alaku, huvilised liitugu!

____________________________
Raketibaas
26.07.2018 at 11:05 1 edit. Last edited 26.07.2018 at 11:10 by H.E
hall
 
Sportmannerg
Selle asjaga on hetkel lihtne - kui huvi on, siis tekib; kui mitte, ei teki :) Seega seltsimehed unetud, kiirustage!

Ühe täiendava väljundina saaks pakkuda veel võimalust korraldada iga teisipäevase rajaõhtu lõpus 15-20min kestusega lühema otsa võistlusstarte.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
26.07.2018 at 13:47
Marvin
Sportmannerg
Hoi!

Tõsi on, et me oleme ka mõelnud, et ehk peaks oma aeglase mannergu kiiremaks kruttima ja torud sisse panema ja puha. Põhjust selleks oleks juba tavamannergutegagi koos sõites - kiirused on ikka juba päris suured ning vaevalt nii mehed kui autod aeglasemaks jäävad. Kineetiline energia aga on teadupärast kiirusega ruutvõrdelises seoses...
No ja siis hakkad arvutama. Okei, torude kulud saame tiimi peale ära jagatud, aga tulemuseks oleks auto, mis omal jalal enam rajale veereda ei tohi. Kulu. Uus kiiver, HANS, kombe, tulekindel pesu, saapad, kindad - 1000 eurot jääb ilmselt selle jaoks väheks ning see kulu on vaja enesele ja kodusele eelarvele kuidagi ära põhjendada. See ei tarvitse lihtne olla ning vabalt võib juhtuda, et täistorudega mannergu asemel osutub otstarbekamaks tuunida hoopis pooltorudega mudaodavat rajapäeva-relva, mis säilitaks (vähemasti silmi kissitades :)) tänavalegaalsuse ning ei tooks enesega kaasa kohustuslikke kulusid sõidusvarustusse ega piiranguid auto arendamisel.

Minu arust on mannergute põhiliseks probleemiks kiiremate autode liigne kiirus. Kui ikka autode kiirus läheneb 1.35-le, siis on aeg küsida, kas tegemist ikka on mannerguga ning kas kõik auto juures kasutusel olevad tehnilised lahendused on ikka mannerdamise vaimuga kooskõlas.
26.07.2018 at 15:55
Garfield
  
Sportmannerg
quote:
Marvin:Uus kiiver, HANS, kombe, tulekindel pesu, saapad, kindad - 1000 eurot jääb ilmselt selle jaoks väheks
Siin peaks lubatud olema aegunud homologatsiooniga aga kasutuskõlblik kraam. Seda saab järelturult kindlasti odavamalt.


____________________________
Focus RS
26.07.2018 at 16:05
H.E
  
Sportmannerg
Kui tuleb kokku arvestatav hulk huvilisi, siis võib proovida ka vormistada see ühistellimuseks. Ehk õnnestub ka paremat hinda saada.
Hansu on võimalik jagada, kui sõitjad liiga erinevad pole, siis ka kiivrit.
Tegelikult FIAle meeldib väga poltliitega puurid ja on võimalik teha ka masin, milles mitte-tänava-legaalsed torud on eemaldatavad.


____________________________
Raketibaas
26.07.2018 at 16:14
charger
Sportmannerg
Breefingul oli tõesti jutuks, et sõitja varustus võib olla aegunud homologeeringuga, seega saab kasutatud asjadega sõita. Hans soovituslik, aga kamba peale tasuks pigem hankida. Klipsidega kiiver on muidugi kallim, aga mitte üle mõistuse.
Auto hinna sisse ei lähe turvavarustus, mida saab kergesti eemaldada: vööd, istmed, vbolla rooli võib vahetada jne.
Mul oleks küsimus pigem automaatse tulekustutussüsteemi osas, selle kohustuslikkus teeks küll asja kallimaks.
Veel oli teemaks kohustuslik näiteks min 5 minutiline boksipeatus, et jõuaks rahulikult tankida, sõitja vahetada, auto üle kontrollida jne.
Polditavat puuri on vaid ülevaatuse jaoks vaja, sest ka GT Porsched on tehase tüübikinnituse järgi vaid tagapuuriga, samas polditud esiosaga sõidetakse nendega võidu isegi Nürkal. Vaevalt keegi viitsib vahepeal neid torusid välja kruttida, kui omal jalal kohale tuleb. Aero osad võivad küll liigselt silma hakata. Muidugi arvel hoidmine on kogu aeg mingi kulu, turvalisem oleks korra treila osta või rentida.
Autosid peaks kaaluma enne sõitu ja pärast kinnisesse parki minekul, et need vahepeal väga kergemaks ei muutuks.
Soosima peaks sportlikkust, ehk kiiremaid ei ahistata, kui meeskonna kesmine kehakaal on näiteks väiksem :) Seda saaks äkki kasutada protestide puhul vms.
26.07.2018 at 19:56
charger
Sportmannerg
Praegu on paras aeg tehniliste tingimuste kava kokku panna ja lubadus välja käia, et selliste masinate jaoks korraldatakse piisava hulga korral järgmine aasta võistlusi. Küll aja jooksul neid masinaid juurde ehitatakse ja turg võiks peagi sõitjaid juurde tuua, lihtsalt kulud ei tohi liiga üles minna. Siis mõtleb iga ehitaja, kas see asi tasub külge keeramist, et natuke kiirem olla, kui keegi selle kohe peale sõitu ära ostab :)
Edu insenerimõttega relvastumisel! :p
26.07.2018 at 20:03
aivar_a
Sportmannerg
Tehniliste tingimuste kava aluseks võiks ju võtta nt soomlaste/NEZ V1600 kava. V1600 klassis stock mootor, stock kast, LSD keelatud (link tehnilistele: https://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1930/v1600_techsa_a_nno_t_2018_suomi_-_englanti_20_03_2018.pdf ). Lisaks oleks täiendav väljund olemas autole kui 1600 sisse mahutab ja aega/raha/viitsimist rohkem sõita.

Kui 1600cc välja arvata, siis suures pildis võiks sama suunitlus olla. Seal kiiremad masinad liiguvad audrus ca 1.36-1.37 tempos ehk sama mis hetke kiiremad mannergud.

26.07.2018 at 20:47
charger
Sportmannerg
LSD keelamine on mõttetu, sest selle vastu on pmst sama otstarvet täitev lahendus olemas ja auto hinda ta ka oluliselt ei mõjuta.
27.07.2018 at 10:11
charger
Sportmannerg
Kahtlustan, et tänased 1600 klassi masinad ei pruugi 4h vastu pidada :)
27.07.2018 at 10:12 1 edit. Last edited 27.07.2018 at 10:12 by charger
H.E
  
Sportmannerg
quote:
charger: Kahtlustan, et tänased 1600 klassi masinad ei pruugi 4h vastu pidada :)
Kas täpsustaksid kahte viimast kommentaari?
Millest selline kahtlus?

____________________________
Raketibaas
28.07.2018 at 02:36 1 edit. Last edited 28.07.2018 at 02:37 by H.E
Marvin
Sportmannerg
quote:
H.E: Kui tuleb kokku arvestatav hulk huvilisi, siis võib proovida ka vormistada see ühistellimuseks. Ehk õnnestub ka paremat hinda saada.
Hansu on võimalik jagada, kui sõitjad liiga erinevad pole, siis ka kiivrit.
Tegelikult FIAle meeldib väga poltliitega puurid ja on võimalik teha ka masin, milles mitte-tänava-legaalsed torud on eemaldatavad.

No kiivri jagamisse suhtun ma äärmiselt kahtlevalt. HANS - jah, mõeldav.
Muudetava legaalsusega puur on kahtlemata mõtlemist vääriv mõte. Tundub, et poltpuuride puhul on see pigem standard kui erand.
29.07.2018 at 21:23
charger
Sportmannerg
quote:
H.E:
quote:
charger: Kahtlustan, et tänased 1600 klassi masinad ei pruugi 4h vastu pidada :)
Kas täpsustaksid kahte viimast kommentaari?
Millest selline kahtlus?
Pidasin silmas meil varasematel aastatel sõitnud (vist A1600 klass?) autosid, soomlaste tehnilisi tingimusi polnud seni lugenud. Need on piisavalt stock ja ilmselt kestavad 4h küll.
30.07.2018 at 00:11
uzzac
 
Sportmannerg
quote:
charger:
quote:
H.E:
quote:
charger: Kahtlustan, et tänased 1600 klassi masinad ei pruugi 4h vastu pidada :)
Kas täpsustaksid kahte viimast kommentaari?
Millest selline kahtlus?
Pidasin silmas meil varasematel aastatel sõitnud (vist A1600 klass?) autosid, soomlaste tehnilisi tingimusi polnud seni lugenud. Need on piisavalt stock ja ilmselt kestavad 4h küll.

Eestis pole kunagi stock 1.6 klassi olnud (Yarise ja Golf mono klassi mina ei loe, sest olid ühe margi põhised nagu BMW täna). Oli Super1600 (täna vist Kumho/Hankook? Challenge nime all) kus reegleid peale kubatuuri (1640ccm) sisuliselt pole. Autod sõitsid kiiresti ja mõni oli lagunemisalgis, aga enamik kestis pea terve hooaja kui mitte mitu ilma suuremate probleemideta.

Sportmannergu teemal -
Turva osas on mõistlik võtta aluseks olemasolevad madalate sarjade nõuded (superkorss, rahvasport vms). Sellega on tagatud, et nii autod kui sõitjad sobivad risti-rästi osalema. Rahvaspordis on reeglid küll pisut leebemad just riietuse osas, aga kuna meil on siiski tegu ühisstartidega lähtuks mina Superkrossist.

Boksipeatus - Mingi show element peab säilima, sest muidu ei erista sportmannergut Superkrossist miski. Ajaliselt reglementeeritud boksipeatused on hea lahendus, sest see on kõigile võrdne ja piisava pikkuse korral lubab ka show'd teha.

"Silmapaistvad osalejad" - Rikkujaid tuleb kindlasti peedistada (kollaste alas möödasõit, kokkupõrked, meeletu lisa võtmine, pidev spinnimine/väljasõidud), kuid see peab olema kuidagi raamitletud. A'la ülesande lahendamiseks on kõigil aega 2min, kes ära ei lahenda saab kollase kaardi. Kui on kaks kollast siis kolmas automaatselt disklaf. Ränga rikkumise korral kohe kollane ja 2min mõtlemisaega.

Rehvid - Piiraks treadware'ga. Kui rehvil treadware pole peale numbriga märgitud, siis on rehv keelatud. Monomõõtu ei soovita, see piirab visuaali ja loob ebavajaliku kohustuse/kitsenduse meeskondadele.

Turvapuur - kui ühisstart siis kindlasti täispuur, ainult kaarest siin ei piisa. Kas esimene osa on FIA järgi polditav või mitte olgu juba meeskonna enda otsustada.

Müügikohustus - Andrese pakutud süsteem on väga hea. Võtab võimaluse onupojapoliitikaks ja jätab ruumi auto ettevalmistuseks. See võib isegi teenimise koht olla osadele tiimidele :)

Rahaliselt on see muidugi suur samm Mannergutest kaugemale, aga see ei saaks olema kohustuslik, vaid just annab väljundi tänastele kiiretele võistkondadele. 5000€ eest ehitab juba päris korraliku auto, kui sisend jätta samale tasemele. Ainus mida ma kaaluks on auto hinnapiiri eemaldamine. Kui jätta alles kg/hj nõutav suhe ja ülelaetud mootorid keelata, siis las inimene ise otsustab mis parsa sõitmiseks valib - on see vana Fiat või uuem VW. Samuti on ülevalt otsast piiriks müügikohustuse number, mis liiga uusi pille rajale ei tohiks tuua kui keegi iga kord oma autost lahti ei taha saada.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
30.07.2018 at 10:11 2 edits. Last edited 30.07.2018 at 10:38 by uzzac
Marvin
Sportmannerg
Minu arust on meil siin probleem ja lahendus omavahel sassi läinud. Minu seisukoht on, et probleemiks on liiga kiired autod mannergute hulgas. Lahenduseks on pakutud sportmannergute loomist. Tore, see võib olla vahva klass küll. Ainult et kui kiireid autosid mitte kuidagi tavamannergute juurest ära ei sunnita, siis see probleem ei lahene - kiired kutid ehitavad lihtsalt ühe veel kiirema auto juurde ning tavamannergute kõige kiiremad muutuvad veel kiiremateks ning seeläbi ohtlikumateks.
Ma ei tahaks küll kuidagi muutuda selleks tüütuks tegelaseks, kes rääkis Kartaago hävitamisest, kuid minu arust ei lahenda sportmannergud mitte ühtegi mannergutega seotud probleemi, kui ei teki kiirete autode sunduslikku tavamannergute hulgast väljaarvamise mehhanismi. Oluliselt alla 1.40 sõitvad mannergud on juhtumist ootav häda ja õnnetus. Ehk ei ole hea mõte seda häda ja õnnetust ära oodata? Kiired vanad autod, ilma turvavarustuseta, koos mitmekümne pehme auto ja kogenematu juhiga korraga rajal - what could possibly go wrong?
30.07.2018 at 12:51
charger
Sportmannerg
Sõltumata kiirusest on müügikohustusega see probleem, et kui keegi su auto ära ostab ja ise soovisid kogu hooaja sõita, ei pruugi järgmiseks võistluseks uut valmis jõuda. Kuidas selleises olukorras tegutseda? Kas sisseantud ostusoovidest saab hiljem siiski ka loobuda?
30.07.2018 at 12:58
Henri_
 
Sportmannerg
Reaalsus on pigem selline, et neid 5000€ võidusõiduautosid on lademetes müügil ja tõenäoliselt ei hakata tormi jooksma. Väljaspool võistlust on ju võimalik ka kellegi teise sportmannerg osta. Samas see 5000€ seab päris hea lae, saab osta/ehitada üsna okei auto, aga alustuseks ei julge ka 10k kulutada, äkki keegi teine veel ostab ära...

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
30.07.2018 at 13:15
hall
 
Sportmannerg
Minu kirja pandud ja viimasel MM-il ette kantud põhimõtted seoses SportMannerguga olid kantud eelkõige ideest leida mingi väljund neile mannergulistele ja mannergutele, mis enam MM-il osaleda ei viitsi ja tahaks rohkem nagu võidu sõita. Küll aga olen nõus Marvini poolt tõstatatuga, et ühe soojaga tuleks tegelikult likvideerida liigseks kasvanud kiirus. SportMannerg annaks võimaluse lihtsalt keelamise/piiramise asemel suunata kiiremad pojad just SportMannergu manu.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
30.07.2018 at 14:32
hall
 
Sportmannerg
quote:
charger: Sõltumata kiirusest on müügikohustusega see probleem, et kui keegi su auto ära ostab ja ise soovisid kogu hooaja sõita, ei pruugi järgmiseks võistluseks uut valmis jõuda. Kuidas selleises olukorras tegutseda? Kas sisseantud ostusoovidest saab hiljem siiski ka loobuda?

See risk on osa mängust.



____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
30.07.2018 at 14:41
Marvin
Sportmannerg
quote:
serõi: Minu kirja pandud ja viimasel MM-il ette kantud põhimõtted seoses SportMannerguga olid kantud eelkõige ideest leida mingi väljund neile mannergulistele ja mannergutele, mis enam MM-il osaleda ei viitsi ja tahaks rohkem nagu võidu sõita. Küll aga olen nõus Marvini poolt tõstatatuga, et ühe soojaga tuleks tegelikult likvideerida liigseks kasvanud kiirus. SportMannerg annaks võimaluse lihtsalt keelamise/piiramise asemel suunata kiiremad pojad just SportMannergu manu.
Just. Sportmannerg ongi hea mõte, sest annab võimaluse mannergute hulgast välja kasvanutel edasi mannerdada, aga seda siis juba kiirusega kaasneva riskiga kooskõlas oleva turvavarustusega. Mõõduka eelarvega kestvus-võidusõidud turvalistes autodes võiksid olla atraktiivsed küll. LeMannerg 24h millaski, kunagi, kui nii rada kui sõitjad selleks valmis on?
31.07.2018 at 09:57
hnz777
Sportmannerg
Väga super idee, kavatsen osaleda.
31.07.2018 at 10:10
hall
 
Sportmannerg
Lätlastel on alustamisel (olemas väidetavalt 10 autot) mingisugune odav-odav säästu võidusõidu sarja projekt. Pidavat võistlema esmaspäeva õhtuti Bikerniekil. Mul hetkel käsil suhtlus selle korraldajaga.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
31.07.2018 at 11:40
joonas
Sportmannerg
Mitu inimest ühe autoga sõita saaks? Iga tund 5 min kohustuslik boksipeatus, siis saaks maksimaalselt kolm inimest ühe autoga sõita ja sellega seoses ka kulusid jagada.

Kas plaanis oleks sõita ka mujal kui Pärnus? Lätis või Soomes?

Need mannergud, mis alla 1,40 sõidavad on nii võimsa mootoriga, et sirgel kaovad täpiks kui 1.42 mannerguga sõidad. See on puhtalt mootori võimsus.
Mannergus on lahendus väga lihtne. Korraldaja fikseerib maksimaalse ringiaja. Kui seda ületad, siis kutsutakse 10 minutiks boksi ja nii iga ületusega. Kiiremad saavad soovi korral ennast treenida täpset lubatud aega sõitma. Ajavõtus saaks lihtsalt filtreerida lubatud maksimumi ületamist ning sellega oleks kiiruse probleem lahendatud.

____________________________
Joonas 88' Porsche 944S
01.08.2018 at 00:59
H.E
  
Sportmannerg
Tavaliselt on piiratud ühe sõitja max aeg või määratud boksipeatuste kord.
Kui huvilisi rohkem, siis pikemas perspektiivis võiks kindlasti ka mujal sõita ja mujal sõitjad Pärnus sõita.


Serõi mainitud lätlaste kihutamine tundub olema see:
www.facebook.com/abcrace
www.abcrace.lv

Google translate abiga lugesin välja:
Täiesti originaalautod, milles fia turvapuur ja turvavarustus.
Max 1450cc mootorid ja max 75hp.
Monorehv, mis on täiesti tavaline tänavarehv, mõõduga 175/55/15
Vedrustus originaal. Lubatud ainult stabika lahti laskmine, kondi eemaldamisega. Vedrustus ei tohi olla kuidagi regullitav.

____________________________
Raketibaas
01.08.2018 at 10:55
Marvin
Sportmannerg
quote:
joonas:Need mannergud, mis alla 1,40 sõidavad on nii võimsa mootoriga, et sirgel kaovad täpiks kui 1.42 mannerguga sõidad. See on puhtalt mootori võimsus.
Mannergus on lahendus väga lihtne. Korraldaja fikseerib maksimaalse ringiaja. Kui seda ületad, siis kutsutakse 10 minutiks boksi ja nii iga ületusega.
Sportliku ambitsiooniga ehitatud mannergu koht ongi sportmannergute hulgas. Mis tast ikka rohkem kiusata - ega's kiiresti sõitmine pole häbiasi. Lihtsalt seltskonda ja olusid tuleb valida ning teha seda viisil ja kohas, mis nii teistele kui enesele turvalised on. Kui sõidad alla 1.40, tehakse autole viisakas, kui vaidlemist mittesalliv ettepanek klassi vahetada ning rohkem see auto mannergute hulgas rajale ei pääse. Puur sisse, varustus selga, ja sportmannergute hulgas on see auto äärmiselt teretulnud. Sõitjad võivad aia äärest uue ja sedapuhku aeglasema tooriku valida ning uuesti tavamannergute hulgas seda maagilist piiri püüda - või siis kolidagi sportmannergute klassi ning sealt uusi kõrgusi taga ajada. Loogiline ju? :).
01.08.2018 at 12:05
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Sportmannerg   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.