register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Uued piirangud Nürburgringi turistipäevadel  
Poster Message
peep
 
Moderator
Uued piirangud Nürburgringi turistipäevadel
Alates 2008 hakkavad nn. "turistipäevadel" kehtima karmimad piirangud sõidukitele. Nimelt hakatakse kontrollima vastavust Saksas kehtivale ümberehitamist puudutavale seadusandlusele, kus mistahes aftermarket modifikatsioon peab omama TÜV'i sertifikaati. Seega, kui Sul pole ette näidata TÜV'i pabereid oma auto aftermarket summuti, pidurite, rooli, tagatiiva vms. kohta, siis rajale ei saa. Kõikidel juppidel, mis on toodetud Saksa turule, on need paberid olemas aga ülejäänutel mitte.

Hetkel ei ole täpselt selge selle regulatsiooni rakendamise mehhanism ja ulatus, ning see, kuidas tõlgendatakse välisriikide sõidukite ümberehitusi mis on asukohariigis legaalsed aga selge on, et nad üritavad järjekordselt vähendada oma riske seoses rajal toimuvaga. Ju siis need kümned või isegi sajad autod/tsiklid, mis seal iga kuu puruks sõidetakse, on selle vajaduse tekitanud.

Rajapäevadel need piirangud ei kehti, seal käib asi vastavalt rajapäeva korraldaja poolt kehtestatud reeglitele. "Turistipäev" on juriidliselt liiklemine tasulisel teel, rajapäev on sõit liikluseks suletud ringrajal.

Loodetavasti tuleb selle kohta veel täpsemat infot.
19.11.2007 at 11:21
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Uued piirangud Nürburgringi turistipäevadel  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.