register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Mootorispordi Muuseum  
Poster Message
rustang
  
Moderator
Mootorispordi Muuseum
Teen siia MoMu külastuse järel oma teema, kus muuseumi asju saab ka edaspidi arutada.

Aitäh kõigile kes osalesid, see annab motivatsiooni ka edaspidi rajaväliseid asju korraldada!

Mis puudutab muuseumi ennast, siis see ajalooline elektrijaama hoone ise on minu meelest väga sobilik muuseumile, oma ajalooga jne. Ja pimedal sügisõhtul efektselt välja valgustatud.

Estonia Vormelite kolletsioon MoMus on äge, kindlasti tahan minna sinna tagasi neid eksemplare rahulikult uurima, ühe õhtuga lihtsalt ei jätkunud aega.

Samuti on tsiklite osa väga hea, kahjuks ise ei oska sealseid eksponaate võib-olla vääriliselt hinnata kuna ei ole kaherattaliste maailma asjadega nii hästi kursis. Aga ka võhiku silmadele oli ehedaid rattaid palju.

Ralli osa ekspositsioois on veidi nõrgem aga sellega ongi keeruline kuna autod sõidetakse "lõpuni". Õnneks on üks ajalooga Karksi tiimi VFTS näitamiseks olemas aga kindlasti võiks seal olla ka Vihuris seeriaviisiliselt toodetud rallika (tehti VAZ 21011 baasil) koopia väljas, kahjuks mulle teadaolevalt neid originaalsena säilinud ei ole kuid fotode põhjal annaks selle auto taasluua.
09.11.2017 at 11:47 1 edit. Last edited 09.11.2017 at 14:39 by rustang
Märt
Mootorispordi Muuseum
Sattusin sinna esimest korda, kuid kindlasti mitte viimast:)

Kuna asju lubatakse ligidalt vaadata, siis on plaan minna ja "näppida" / uurida veel kord kõike põnevat. Isegi kaasas olnud puberteet jäi õhtase väljasõiduga rahule:)

Tänud korraldamast!

____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
09.11.2017 at 13:44
rustang
  
Moderator
Mootorispordi Muuseum
Panen siia pildi Vihur-Ralli autost, Vihur pani sisse puuri, algelised korvistmed, ehitas ümber veidi vedrustust, lisas koopalaiendused, modifitseeris näidikuteplokki.
Mootor jäi puutumata, seda pidi igaüks ise viilima.

Link pildile.
09.11.2017 at 14:44
peep
 
Moderator
Mootorispordi Muuseum
See muuseum on vähemalt sama kõva saavutus kui Auto24ring ! Kes iganes kõik sinna projekti on panustanud, 1000x :hail !

Võrreldes kuu-paari taguse ajaga kui seal esmakordselt viibisin oli väljapanek korralikult täienenud ja seda on ka lubatud, et ekspositsioon muutub pidevalt ehk tasub aeg-ajalt jälle külastada. Koht on üllatavalt suur ja kollektsioon arvukas, 2 tunniga ei jõua süvitsi minna aga see vast pikim aeg korraga info salvestamiseks. Parim on muidugi teha külastus giidiga, kuna iga eksponaadi juurde kuulub lugu või kaks ja see lisab kogemusele juurde kõvasti !
09.11.2017 at 18:32
Garfield
  
Mootorispordi Muuseum
Täna oli mul ka võimalus MoMu-t külastada. Vahel tekib tunne, et mõni killuke maailmast seisabki üksiku(te) fanaatikute najal püsti. Arno on suure töö ära teinud, sügav kummardus ja 1k tänu. On väike lootus, et ka minu "kollane" 2105 sinna kunagi jõuab. Üks väike palve ka meie seltskonnale, kes mootoripõrina-asjast ikka natuke rohkem teavad. Kui kuskil jääb midagi "kahtlast" silma või kõrva, siis üritage saada kontakt, teha pilt jne. Et meil ei tekiks olukorda, kus a'la onu Antsu kuuri alt leitakse 3 VFTS keret. Et keegi kunagi tõi ja ma ei teadnud, mis need on jne.

____________________________
Focus RS
11.11.2017 at 23:18 1 edit. Last edited 11.11.2017 at 23:19 by Garfield
Kaido
Mootorispordi Muuseum
Jah, täpselt nii on. Koos Arno poolt läbi viidava tuuriga on asjal veel eriline väärtus, sest ta ei hakka masinliku täpsusega võistlusratta kodarate arvu jms ette kandma, vaid tulistab puusalt põnevaid taustalugusid, mida kusagilt mujalt võtta ei ole. Mina plaanin sinna lähiajal tagasi minna.
12.11.2017 at 11:34
rustang
  
Moderator
Mootorispordi Muuseum
Massiteabevhendid on täis uudist, et Jean Todt tuleb sel nädalal MoMusse: http://autosport.ee/meedia/node/1469
02.04.2018 at 11:04
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Mootorispordi Muuseum  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.