register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : RenaultSport Megane 250 CUP   1 2 3  
Poster Message
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Ega ilmaasjata õelda, et kuula targemaid. Kuna aga autole olid juba ükspäev vihmarattad alla keeratud, siis käisin ka täna nendega Pärnus kuival rajal sõitmas. Juba väga ruttu andis tunda, kui vedelaks nad läksid ja polnud isegi pooletunnist sessiooni mõtet lõpuni sõita. Sõitsin esmakordselt ning tundsin jälle, et oskustest jääb vajaka, eriti just hilisemast pidurdamisest tunnen puudust, kuid jälle läheb jalg automaatselt liiga vara pedaalile või tuleb gaasipedaalilt ära. Tegelikult oleks ühte oskajat inimest kõigepealt roolitaha vaja, kes näitaks mis see auto suudab, ning hiljem kõrvalistmele karjuma, kui pidurdada võib. Aeg oli pm. koguaeg 1:40 ja mida ring edasi seda ebaloogilisem tundus, et sellest kiiremini sõita saab. Rehvid võib vist prügikasti visata (kokku sõidetud vaid 8+6 ringi) :)





Auto ise sõidab väga hästi, kuuma saades lahjemaks jäämise tunnet ei olnud ning tänu jõulisale tirib ikka väga hästi edasi. Pidurid pole ka soojaks saades kehvemaks jäänud, kuid ma usun et asi on ka minu õrnas jalas :)
19.06.2016 at 23:25
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
Garfield:
quote:
serõi: Väga kiirelt kulub.
Märja raja rehv - läheb kuivaga kuumaks ja libedaks. Vihmarehvidega on isegi sellisel niiskel rajal ülekuumenemise oht. Võistlustel, kui vähegi võimalik otsid lompe ...
Remap'i osas - sa oleks pidanud enne remappi dünopingis käima. Kas tänapäeval dünopingid näitavad absoluutarve õigesti? Aastaid tagasi tegin oma TDI Golfile chippimise. Juba enne chippi näitas dünostend tehase andmetest paremaid numberid ja peale chippi veel paremaid.

Kui tuleb soov siiski ära dynotada, siis saab korraks stock softi tagasi kirjutada ja ära mõõta ning seejärel uue softiga, näeb jõukasvu ära. Iseenesest ei anna see numbrite nägemine midagi, kuid natukene huvitab küll. Näiteks antud auto puhul on enamasti olnud kõigil originaalis rohkem kui 250hp, ehk rohkem kui tootja lubab.
19.06.2016 at 23:32
Lennart
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
S4BiT: Ega ilmaasjata õelda, et kuula targemaid. Kuna aga autole olid juba ükspäev vihmarattad alla keeratud, siis käisin ka täna nendega Pärnus kuival rajal sõitmas. Juba väga ruttu andis tunda, kui vedelaks nad läksid ja polnud isegi pooletunnist sessiooni mõtet lõpuni sõita. Sõitsin esmakordselt ning tundsin jälle, et oskustest jääb vajaka, eriti just hilisemast pidurdamisest tunnen puudust, kuid jälle läheb jalg automaatselt liiga vara pedaalile või tuleb gaasipedaalilt ära. Tegelikult oleks ühte oskajat inimest kõigepealt roolitaha vaja, kes näitaks mis see auto suudab, ning hiljem kõrvalistmele karjuma, kui pidurdada võib. Aeg oli pm. koguaeg 1:40 ja mida ring edasi seda ebaloogilisem tundus, et sellest kiiremini sõita saab. Rehvid võib vist prügikasti visata (kokku sõidetud vaid 8+6 ringi) :)





Auto ise sõidab väga hästi, kuuma saades lahjemaks jäämise tunnet ei olnud ning tänu jõulisale tirib ikka väga hästi edasi. Pidurid pole ka soojaks saades kehvemaks jäänud, kuid ma usun et asi on ka minu õrnas jalas :)

Küsimus,ega sa juhuslikult neid rehvide küljes olevaid slikkide tükke oma rehvide kulumiseks ei pea?
19.06.2016 at 23:57
Jesper
 
RenaultSport Megane 250 CUP
Selles suhtes on kõik balansis, et kogu see rehvi pinnale kleepunud kumm on enne kenasti klotsiridade servadest maha raspeldatud :)

Üldiselt pole mõtet 1:40 suurusjärgus opereerides üle mõelda nende igasugu imerehvide ja chippide ja sõidutreeningu ja Jumal teab mille teemal, see auto on juba tehasest pädev ringrada sõitma. Keera sinna mingi mõistlik rehv alla mis kohe tükkideks ei lenda, küsi Peebu käest sillaseaded, pane telefon hoidikusse, Racechrono käima ning kühvelda soojenduseks mingi 250-300 ringi maha. Ega enamik pädevaid sõitjaid ei oska tegelikult ise ka seletada, miks täpselt nad kiired on, see tunnetus tekib lihtsalt töö käigus. Kui näed sõidu ajal, et eelmine splitt on sügavalt roheline, siis proovid lihtsalt meelde jätta et mis seekord sai teisiti tehtud ja seda järgmine kord korrata. Kui parimatest splittidest kokku pandud ring ja reaalne parim ring üksteisesele juba kümnendike kaugusele lähenema hakkavad, siis on see vundament olemas mille otsa finetuningut tegema hakata.

Puu otsa ronimine käib mööda tüve ja kiiresti punktist A punkti A jõudmise õppimiseks peab tahes-tahtmata mõne puuda jagu neid kummivorste rajale jätma.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
20.06.2016 at 01:15 1 edit. Last edited 20.06.2016 at 01:27 by Jesper
Henri_
 
RenaultSport Megane 250 CUP
Sõidutreeningu koha pealt pole ma küll Jesperiga nõus, kõik muu on tõde. Isegi, kui kiire sõitja ei oska öelda, kuidas ta ise kiire on, siis ilmselged vead näeb ikka läbi. Kui mõni selline sõitja on ka veel võtta, kes oskab ühtteist soovitada, siis võta ta endale kõrvale ning küsi nõu. Parem on kohe õigesti õppida, mitte 200 ringiga valesti teha. Takkajärgi oma ringrajavõidusõidule vaadates - oleks pidanud kohe algul võtma endale proffesionaali appi, areng olnuks kordades kiirem. Teine variant on muidugi ise pidevalt loggeritega analüüsida, kuid see tundub oluliselt aega nõudvam ning pigem muutub aktuaalseks viimase sekundi maha lihvimisel.

Rehviks osta mingi poolslikk või muidu kiire sõidu rehv, millega inimesed üldiselt rahul on. Pole ju mõtet jalgratast leiutada.

____________________________
http://petrolheads.ee/ ; EVO RX ; E46 V8
20.06.2016 at 10:35 1 edit. Last edited 20.06.2016 at 10:37 by Henri_
peep
 
Moderator
RenaultSport Megane 250 CUP
Top 100 tabeli lõpupoole on sellise autoga sõidetud referents aeg ees, tegu oli minuteada esinduse demoautoga tavalise rehviga ehk tänavaslikiga peaksid harjutades sinna lähedale saama.
20.06.2016 at 10:49
Märt
RenaultSport Megane 250 CUP
Mul õnnestus Kaspar Aruvee juhenduse all teha 5 ringi TypeR-ga ja peale seda istuda 3 ringi Ott Tänaku kõrval Auto24 ringil ja julgen pidada seda ikka vägagi harivaks! Seega võimalusel leia keegi, kes oskab sõita ja selgitab põhitõed ära, peale seda siis tuleb ringide nühkimine:)

Ma olen suhteliselt vaene ja seega kasutan Mannergute Mõõduvõttu ringide harjutamiseks :) kuid reedene MM6 oli juba kergem, kuna toereetiliselt ma teadsin, kuidas "peaks" sõitma. Tihti praktika küll ei olnud päris sama...

Seega väike kool ja siis ringitama:)

____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
20.06.2016 at 11:44
Jesper
 
RenaultSport Megane 250 CUP
Kindlasti ei ole juhendamine kunagi kahjuks, lihtsalt ma mõtlesin selles võtmes, et kui seda juhendajat pole kohe varnast võtta, siis esimese 5 sekundi maha võtmise kirvetöö saab Racechrono abiga üsna lihtsalt ise ka tehtud. Pidurduspunkti valik on kõige ebaolulisem asi, kui hirmus on siis võib pidurdada vabalt 50m enne õiget kohta ja sellest ei juhtu suurt midagi halba, pigem läheb aeg paremaks :) Keegi ei suuda kohe alguses kogu sõiduvõtete paketti järgi teha, kõigepealt tuleb lihtsalt sõita endale mugava kiirusega kurvid ilusti ümmarguseks, ilma rehvi piinamata, ja no üleüldse jõuda selleni et mingid elementaarsed sõiduvõtted ja trajektoorid on piisavalt lihasmälus et kupli all oleval protsessoril jääb aega jooksvalt oma tegevusi analüüsida.

Ja peaasi, et koguaeg peab mõnus ja lõbus sõita olema, hambad ristis ja lihased pinges punnitamine on kõige ebaproduktiivsem tegevus üldse. Hea sportauto tahab praktiliselt ise läbi kurvide sõita, hoia ainult rihmast kergelt kinni et istumise alt päris minema ei kimaks :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
20.06.2016 at 11:54 2 edits. Last edited 20.06.2016 at 12:10 by Jesper
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
Lennart: Küsimus,ega sa juhuslikult neid rehvide küljes olevaid slikkide tükke oma rehvide kulumiseks ei pea?

Tean, et seal on rajalt kogutud rehvi küljes, kuid seda on selgelt näha, et rehvi on täiesti mõttetult ja kiirelt ära lõhkunud ilma mingi tulemuseta.
20.06.2016 at 12:29
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
peep: Top 100 tabeli lõpupoole on sellise autoga sõidetud referents aeg ees, tegu oli minuteada esinduse demoautoga tavalise rehviga ehk tänavaslikiga peaksid harjutades sinna lähedale saama.

1:31.31 aeg mis on ette sõidetud, oleks kindlasti eesmärk mille poole liikuda. Tehti see demoautoga ja tavarehviga, roolis küll Sten Pentus kuid näiteks minu üks sõber osales samal demopäeval, ning peale mõnda ringi sõitis selle autoga juba 1:35.5, kui oli kõrvaltoolilt õpetussõnu saanud.
20.06.2016 at 12:32
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
Henri_: Sõidutreeningu koha pealt pole ma küll Jesperiga nõus, kõik muu on tõde. Isegi, kui kiire sõitja ei oska öelda, kuidas ta ise kiire on, siis ilmselged vead näeb ikka läbi. Kui mõni selline sõitja on ka veel võtta, kes oskab ühtteist soovitada, siis võta ta endale kõrvale ning küsi nõu. Parem on kohe õigesti õppida, mitte 200 ringiga valesti teha. Takkajärgi oma ringrajavõidusõidule vaadates - oleks pidanud kohe algul võtma endale proffesionaali appi, areng olnuks kordades kiirem. Teine variant on muidugi ise pidevalt loggeritega analüüsida, kuid see tundub oluliselt aega nõudvam ning pigem muutub aktuaalseks viimase sekundi maha lihvimisel.

Rehviks osta mingi poolslikk või muidu kiire sõidu rehv, millega inimesed üldiselt rahul on. Pole ju mõtet jalgratast leiutada.

Mina mõtlen samuti nii, et kui mind keegi õigele teele ei suuna, jään päris pikalt valesti sõitma ja ajaparandus tuleb visalt. Võimalusel leian selle inimese, kes põhitõed selgeks teeb ja on nõus oma aega ohverdama, ning lähen sõidan tänavarehviga uuesti.
20.06.2016 at 12:35
hall
 
RenaultSport Megane 250 CUP
Olles ise kahel korral (ringrajasõit ja lumelaud) teinud läbi vaevalise iseõppimise tee, kuulun ma nüüd sellesse gruppi, kes peab parimaks viisiks üsna alguses juhendaja appikutsumist. Lõppkokkuvõttes on see palju kiirem ja odavam lahendus, sest paljudest vigadest õnnestub sel viisil hoiduda. auto24ringil võib ringrajasõiduspetsiifilist juhendamist küsida näiteks Martin Lauri (martin@alm.ee) või Sten Pentuse (sten.pentus@gmail.com) käest. Nad tegelevad selle teemaga igapäevaselt ja üsna süstemaatiliselt. Samuti on klientide hulgas populaarne Margus Murakase (margus@prorehv.ee) õpetus.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
20.06.2016 at 12:36 1 edit. Last edited 20.06.2016 at 12:37 by hall
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Ja kui üldiselt veel RaceChrono logist rääkida, siis seda vaadates olen ma väga ebastabiilselt sõitnud. Näituseks, mõnel aeglasemal ringil on osade kurvide kiirus tunduvalt suurem kui mitu sekundit kiiremal ringil jne.
Küsin oma harimiseks selle logi põhjal, kas keskmine kiirus on asi mida üldse arvestada? Kas kiirendamise ja pidurdamise G näitab üldse midagi? Kas võin jälgida kiiruseid sirgetel ning kurvides? Või ongi oluline ainult lap time ning sektoriajad?
20.06.2016 at 12:41
charger
RenaultSport Megane 250 CUP
RaceChrono puhul on oluline, mis täpsusega GPSi kasutad. Nutifööni sisseehitatud geps ilmselt ei taga stabiilsuse jälgimiseks piisavat täpsust.
20.06.2016 at 12:56
Jesper
 
RenaultSport Megane 250 CUP
Kui GPS vead välja jätta (osta väline BT moodul jah, see maksab paarkümmend eurot), siis vaata ainult sektoriaegu ja püüa meelde jätta, mida sa sel korral tegid, kui hästi läks. Abiks on muidugi kui saad telefoni sõidu ajal vaadata, näed kohe ära et oh, roheline splitt tuli. 5 ringi hiljem ei pruugi enam mäletada.

Ma ikkagi kordan üle igaks juhuks et kahtlemata on juhendamine hea idee, lihtsalt minu mõte oli selles et pole vaja kodus üle mõelda ja plaanida ja skeemitada, vaid tuleb rajale ronida ja sõita :)

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
20.06.2016 at 13:12
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
Jesper: Kui GPS vead välja jätta (osta väline BT moodul jah, see maksab paarkümmend eurot), siis vaata ainult sektoriaegu ja püüa meelde jätta, mida sa sel korral tegid, kui hästi läks. Abiks on muidugi kui saad telefoni sõidu ajal vaadata, näed kohe ära et oh, roheline splitt tuli. 5 ringi hiljem ei pruugi enam mäletada.

Ma ikkagi kordan üle igaks juhuks et kahtlemata on juhendamine hea idee, lihtsalt minu mõte oli selles et pole vaja kodus üle mõelda ja plaanida ja skeemitada, vaid tuleb rajale ronida ja sõita :)

Telefon on õnneks sellise kohapeal, kus teda koguaeg jälgida kannatab. Välise BT mooduli peab siis soetama, ei teadnud et see vajalik on :)
Ning idee on õige, ega kodus diivanil seda sõitmist tõesti selgeks ei saa, proovin vähemalt 03.07 uuesti minna ja selleks ajaks instruktori leida :P
20.06.2016 at 17:28
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Esimene kord tuleb üles ka pildistada



21.06.2016 at 12:09
Reimers
RenaultSport Megane 250 CUP
Mis nüüd ajad tulid ka ?
06.09.2016 at 23:12
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
Reimers: Mis nüüd ajad tulid ka ?

Ei ole rohkem siiani sõita õnnestunud, 1:40 ajad olid esimesel korral sulavate vihmarehvidega ja kõik. Hoian tugevalt põialt, et mul õnnestuks pühapäevasel OT-l osaleda...
08.09.2016 at 15:59
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Jõudsin viimasel hetkel veel OT #49 registreerida ning ka osa võtta, peab mainima, et andis ringraja pisikule hoogu juurde küll. Kui eelmine kord suutsin 1:40 piiris sõita, siis sedakorda sai hakkama 1:36 aegadega, täpsemalt jäi enda parimaks 1:36.131, mis tuli koos kaasreisijaga, kes kõrvalt ütles "hoia peal" :D Siiski tundsin paljudes kohtades, kuidas ei julge (liiklus oli ka väga tihe kohati) või keerasin valesti sisse, varu on ikka küllaga veel. Sellest annab aimu ka aeg 1:31.990 mille sõitis sõber minu autoga enne ürituse lõppu. Kindlasti on seal veel peidus, kuna ilm ei olnud ju päris see mis olla saaks, kuid esmatähtis on nüüd enda aega lihvida, seda teadsin juba autot ostes, et see suudab aegu sõita :)
Küll aga tundsime, et originaal vedrustus on kohati kahtlane ning suurtel kiirustel (tagumine kiire vasak näitas RaceChrono max 187 km/h) ei ole auto üle kindlat tunnet ning tundub teine natukene vedel. Kindlasti on asi ka auto läbisõidus, mis nüüdseks 193k kellale tiksunud ning minuteada ei ole amorte/vedrusid kunagi vahetatud. Võrdluseks sõitsime sõbra Clio RS-iga ning see on tuntavalt stabiilsem (paar aastat vana ja väikese läbisõiduga auto). Selle vastu on muidugi rohtu, VÕIBOLLA ostaks isegi coilid kuid ma leidsin paar kuud tagasi tutika Cup vedrustuse (nii nagu ka all on) Saksamaa eBay-st 150.- euroga (üks Frits otsustas uuel autol originaali kohe alt ära visata ning coiliga asendada). Seega on hetke plaan asendada amordid uutega ning vedrudeks kasutada Cooksport vedrusid (http://cooksport.co.uk/shop/product/homepage/new-renaultsport-megane-250-265-mk-3-cooksport-springs, teevad nad neid spetsiaalselt RenaultSport autodele ja tagasiside on väga hea. Piduriklotsid leiab samuti järgmiseks aastaks rajasõbralikumad, kuna hetkel all olevad originaalid kaotasid oma võlu mõne ringi möödudes ja tekitasid samuti ebakindlust (vähemalt minus). Nagu pildilt näha, siis vahepeal ostsin kasutatuna OZ Ultraleggera veljed, mille üle olen väga õnnelik, ulme kerged võrreldes originaalidega ning ka ET on pisem, mis on silmale ilusam :)

12.09.2016 at 10:39 3 edits. Last edited 12.09.2016 at 10:47 by S4BiT
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Ma eeldan, et minu auto on üks suurema läbisõiduga Megane RS üldse, küll aga sõidab väga hästi ja ei ole kusagilt veel ülemäära kulunud. Põhjuse leiab auto ajaloos, nimelt oli ta esimesed aastad nii RenaultSport enda kui ka Saksamaa autoajakirja testi masinaks, ning hooldusraamatut vaadates on esimese aasta läbisõiduks üüratud 60k km, kuna auto ajaloost pole varem juttu olnud siis siin on üks video, kus minu masin oli veel test-autoks :)

Samuti on olemas ajakirja artikleid jne., kus antud auto on "osa võtnud", ning ka esmased Saksamaa registreerimisnumbrid on autoga kaasas (samad mis üleval videos küljes).
12.09.2016 at 10:54 1 edit. Last edited 12.09.2016 at 10:55 by S4BiT
xjan
RenaultSport Megane 250 CUP
quote:
... (tagumine kiire vasak näitas RaceChrono max 187 km/h) ...

See siis RC-s Split1 järgselt? Väga tubli kiirus :)
Minul vastavalt:




____________________________
BMW 1M ...
12.09.2016 at 11:20 1 edit. Last edited 12.09.2016 at 11:26 by xjan
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Split 2-3 kiirus oli mõeldud.

12.09.2016 at 12:04 1 edit. Last edited 12.09.2016 at 16:18 by S4BiT
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Kui keegi peaks huvi tundma, siis riputasin antud masina müüki, otsest põhjust selleks pole, kaudseks põhjuseks on talve tulek ning nelikveo soov (STI või EVO). See tunne läheb kindlasti üle, kui libe aeg mõõdub, kuna antud autoga on tõesti fun sõita.

http://www.auto24.ee/2358032
28.09.2016 at 18:26 1 edit. Last edited 03.10.2016 at 10:26 by S4BiT
S4BiT
RenaultSport Megane 250 CUP
Plaan oli talveni alloleva rehviga ära sõita, kuid lähemal kontrollil selgus, et rehv on täiesti illegaalne, seega sai veel enne lund korraliku mustri alla tagasi.



Nende samade pasteldega toimus ka osalemine OT-l, tõesti ei teadnud et asi nii hull ning 1:31 on selle kohta ikka tõesti hea.
03.10.2016 at 10:31
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : RenaultSport Megane 250 CUP   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.