register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Mannergute MV   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
H.E
  
Mannergute MV
quote:
Marvin:Seetõttu soovib Roheline Muna järgmiseks hooajaks autosse lisada tänavalegaalse puuri. Sellise siis, mis jääb B-piilarist tahapoole...
Selline asi on legaalne ka tänavaliikluses.
Minu isiklikust seisukohast oleks see okei eeldusel, et see on tehtud vastavalt FIA Appendix J nõuetele mis reguleerib materjali, mõõdud ja vajaliku torude konfiguratsiooni ning kinnitused.
Küll aga ei anna viimast kindlat vastust enne, kui oleme teemas EALiga kokkuleppe saavutanud.

____________________________
Raketibaas
21.09.2015 at 14:06
hall
 
Mannergute MV
Mannergute Mõõduvõtt on nagu Kuldne Trio või Meie Mees - kuigi andis viimase kontserdi, tuleb taas juba 26.mail. Suurtes piirides vanadel tingimustel, aga siiski mõningate muutustega. Rohkem infot varsti.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
29.04.2019 at 20:29
unwhacked
Mannergute MV
Küsimus tehn.tingimuste kohta:

3.17. Istmed ja turvavööd peavad olema algsed ning automudelile tootja poolt ette nähtud.

Kas see on kogemata kiviajast sisse jäänud punkt? Uued muudatused olid punasega märgitud, kuid see punkt oli musta tekstiga.

Meil on uus Sparco sportiste sees (turvavöö originaal) ja originaalistmed prügimäel. Kas antud punkt välistab meie osalemise või saame punkti 2.8.6. läbi erandkorras aprovado?

Edit: tegemist reguleeritava seljatoega istmega ja varasematel sõitudel aksepteeritud.
08.05.2019 at 13:17 1 edit. Last edited 08.05.2019 at 14:54 by unwhacked
hall
 
Mannergute MV
2.8.4. Fikseeritud seljatoe asendiga korvistmete ja mitmepunkti turvavööde kasutamine on lubatud ainult ohutuskaare või ohutuspuuri olemasolul.
2.8.5. Korvistme ja mitemepunkti turvavööd peavad olema paigaldatud vastavalt FIA Rahvusvahelise spordikoodeksi Appendix J, art. 253 nõuetele. Ohutusvarustus peab olema vigastusteta. Homologeering võib olla aegunud.

Üldiselt kui mõni originaslosa on asendatud turvalisust suurendava osaga, siis ma selles probleemi ei näe.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.05.2019 at 21:41
charger
Mannergute MV
Kui see saladus pole, siis kuidas te kõige ühtlasema ringiaja mõõtmise/väljaarvutamise küsimuse ära lahendasite? Kas seda on kohe mingist ajavõtu rakendusest näha või võimalik väljavõte teha?
28.05.2019 at 15:06
Marvin
Mannergute MV
quote:
charger: Kui see saladus pole, siis kuidas te kõige ühtlasema ringiaja mõõtmise/väljaarvutamise küsimuse ära lahendasite? Kas seda on kohe mingist ajavõtu rakendusest näha või võimalik väljavõte teha?
Hästi lahendasid. Isegi kogenud aeglaseltsõitjad said sedapuhku pjedestaalile :)
28.05.2019 at 15:40
hall
 
Mannergute MV
Tööriist Excel, ringi kiiruste standardhälve sorteerituna kasvavalt :)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
28.05.2019 at 15:55
charger
Mannergute MV
Selge.
Kas juhivahetuse/tankimise/boxikaristuse jne ringid sorteerisite sõiduringidest välja või läks kogu krempel analüüsi sisse?
28.05.2019 at 17:10
hall
 
Mannergute MV
Kõik kogu täiega sees.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
28.05.2019 at 17:32
charger
Mannergute MV
Kas detailinfo tuleb hiljem avalikuks ka, nagu varasematel MM-idel on olnud? Tahaks sessioonide ringiaegu näha, siis oleks, mille pealt järeldusi teha.
28.05.2019 at 19:47
hall
 
Mannergute MV
Nüüd on kaks korda toimunud MM selliselt, et paremuse määrab võimalikult stabiilne ja ühtlane sõit. Mõlemal korral on paremad tulemused teinud väiksema võimsusega ja pigem aeglased autod.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.07.2019 at 09:47
Marvin
Mannergute MV
quote:
serõi: Nüüd on kaks korda toimunud MM selliselt, et paremuse määrab võimalikult stabiilne ja ühtlane sõit. Mõlemal korral on paremad tulemused teinud väiksema võimsusega ja pigem aeglased autod.
Kui nüüd päris täpne olla, siis pjedestaalile tõusnud tiim 206 osales küll esmakordselt, kuid väga potentsiaalika autoga - 80-kilovatise 1,6-liitrise Peugeot 206ga. Sealt on tulevikus kõvasti hoogu oodata.
Haljast kihutamist mittesoosiv võistlusmudel on rajakultuurile mu arust hästi mõjunud - esimese poolteise tunni jooksul ei näidatud ka kollaseid lippe mitte kordagi. Polnud põhjust.

08.07.2019 at 10:49
charger
Mannergute MV
Ma pole viitsinud arvutada, palju läbitud ringide arv tulemust mõjutab, aga standardhälve on kõige väiksem neil, kes sõidavad aeglase ringiaja ja teevad kiire boksipeatuse :)

Aeglane tempo hoiab autot ja siis pole suurt hooldada ka midagi, ainult sõida! Kuigi intsidentidesse sattumine pole ka aeglastel välistatud, nagu näha oli :p
Arengu seisukohalt pole suund aeglusele kuigi edasiviiv, isiklikult aktsepteeriks min ringiaja nihutamist 1:35:00 peale. Ei olnud märgata, et need paar korralikulmalt ettevalmistatud kiiremat autot suur ohuallikas oleks olnud.
08.07.2019 at 11:08
Marvin
Mannergute MV
quote:
charger:Arengu seisukohalt pole suund aeglusele kuigi edasiviiv, isiklikult aktsepteeriks min ringiaja nihutamist 1:35:00 peale. Ei olnud märgata, et need paar korralikulmalt ettevalmistatud kiiremat autot suur ohuallikas oleks olnud.
Igaks arenguks on oma koht. Kui Mannergute Mõõduvõtt on aeglane, siis tuleb sõita mujal. On väga hea, et mannergute hulgas kiirust esile kerkib, kuid selle kiiruse realiseerimiseks tuleb minna mujale.
1.35 on V1600 klassi ringiaeg. Seda sõitev auto ei ole mannerg, no kohe mitte kuidagi, ja mitte-mannergutega kiiresti sõitmiseks ongi teised kohad. Selleks, et no näiteks Sõge Seemendaja oma neljakolviliste pidurisadulate ja ahtris oleva akuga mannergute tehniliste tingimuste sisse mahuks, peab ikka väga hoolega silmi kissitama :). Mind isiklikult see küll ei sega, hästi ettevalmistatud auto on tehnoesteetiliselt nauditav vaatepilt, kuid õlgu kehitama paneb küll. No ses mõttes, et ilus küll, aga vales kohas :). Seemendaja õige koht on koos Jõujaama Corollaga kusagil hoopis mujal. Kui Mannergute Mõõduvõttu kasutatakse võidusõiduki arendamiseks, siis ma võin seda mõista ja aktsepteeridagi, ent ei ole kohane enesele küsida privileege, mis sarja vaimuga kooskõlas ei ole. Mina olen selle sarja ideest aru saanud sedasi, et odav ja lõbus peab olema, kiire aga võib olla senikaua kuni sarja pealik seda talub. Praegu talub ja see on fine, ent 1.40st 1.35ni ajapiiri kergitamine olukorras, kus rajal on pehmed turvavarustuseta autod algajate juhtidega paneks minu kulmud küll väga kõrgele kerkima.

Ka Rohelise Muna tiimi Yaris oleks võinud näiteks Yaris Cupi auto uniball-vedrustusega rajale veereda, ent me pidasime seda just mannergute vaimuga kooskõlas mitteolevaks ning jätsime tegemata. Liitrist lusti oli niisamagi kapaga.
08.07.2019 at 11:43 1 edit. Last edited 08.07.2019 at 11:46 by Marvin
charger
Mannergute MV
Põhimõtteliselt tuleb nõustuda, et see Corolla võiks mõnes muus klassis sõita :)
Mulle endale oleks sellest 1:40:00-st Mannergul veel küll, paar sekundit jagub arenguruumigi. Enamasti on rajal traffikut ja puhast ringi tihti ei tule, aga kui vahel tähed joonduvad ja tuleb sek või pool alla, siis ma seda väga traagliselt ei võtaks. Pigem väikest tunnustust väärt :p
Varem on ilma proleemideta sõidu läbinuid ka tunnustatud, premeeriti neid, kes suutsid eriti silmapaistmatult oma tunnid täis sõita.
08.07.2019 at 12:11
hall
 
Mannergute MV
Mina ei näe praegu mitte mingit vajadust ega ka võimalust 1.40,000 piiri muuta või sellest loobuda. Küll võiks kaaluda tehniliste lõdvendamist, sest ma isiklikult ei näe probleemi poolslikkides või coiloverites või kümne kolviga pidurites, sest kehtiv ringiaja piir nullib mõtte neid asju tegelikult teha.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.07.2019 at 14:49
uzzac
 
Mannergute MV
Tänan kõiki asjaosalisi tubli soorituse eest. Oli üks tõsisem intsident, mis peale video näitamist enam kahetimõistmise võimalusi ei jätnud. Vihm aitas lõpus jahutada ja pakkus vaheldust libedama rajaga (siit tervitused Eha Rünnele). Start oli sel korral esimest korda fooriga ja kõigile korraga. Ka see oli kena vaadata, kõik arvestasid teineteisega ja mahuti rajale ära. Ilmselt jätkame selle kasutamist kui osalejate arv raja stardiruutude piire ei ületa just.

Vaadates tagasi eilse päeva kiirusele, siis oli 3 tiimi, kes alistasid 1:40 piiri. Sinna lähedale sai veel teist samapalju nimesid ja edasi oldi juba 1:41-1:46 vahemikus suurema seltskonnaga. See ongi minumeelest ideaalne Mannergu kiirus. Mitte väga kiire ja samas mitte nii aeglane et pidureid üldse kasutama ei peaks.

See kas mannergul on uniballid, polypuksid, turbo sadulad ja 1500€ spoila ei määra ju tegelikult midagi. Ka eelmisel korral ja sel korral hoidsime pilku peal kõigil aegadel ja 1:40 alistamisel kutsuti tiim sisse. Paar korda veel eksiti ja uuesti peale boksi külastust tõmmati tempo ikka üsna kõvasti maha. Seemendaja 1:36,6 on raju põhi aga hilisem 1:45-1:46 näitab, et lahendus töötab. Kui saaks puuri tuppa siis on järjekordne SportMannerg olemas. Meeskond 877 e46 BMW-l sihib sama ja ka DUCKOFF'i uus e36 compact on selle väljavaatega soetatud. Tasapisi neid autosid muudkui tekib, niiet kiiretel saab kindlasti olema omaette väljund ka mees/mehe vastu sõitmisel.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
08.07.2019 at 15:30
charger
Mannergute MV
Arutelu teema:
kuidas suhtuda sellesse, kas mannerg kestab lõpuni või ei ja kas testi lõpuni kestmine peaks olema tunnustamist vääriv osa?
08.07.2019 at 17:49
Marvin
Mannergute MV
quote:
charger: Arutelu teema:
kuidas suhtuda sellesse, kas mannerg kestab lõpuni või ei ja kas testi lõpuni kestmine peaks olema tunnustamist vääriv osa?
Klassikalises kestvussõidus (näiteks Le Mansis) peab auto tulemuse kirjasaamiseks finišilippu nägema. Seda meie kandis ei viljeleta ning seega võibki juhtuda, et leedukate roheline Lambo laguneb küll ära ja finišijoont ei näe, aga punktid saab ikka kirja. Mitte et mul Miku vastu miskit oleks ;).
Seega tehaksee nii ja tehakse naa.
Praeguste reeglite järgi on vist võitmiseks kõige kavalam sõita ainult 1 ring - saaks hea nullise standardhälbe :).
08.07.2019 at 18:43
charger
Mannergute MV
Ma seda just silmas pidasingi. Minu arvates tuleks kast enneagselt tagastatud transponderitega sõidu lõpus üle traatide tõmmata, saaks ühe pika ringi kirja ja standardhälve ka kohe palju parem ;)
Grupifiniš :)
Teised lähevad ise pidulikult ruudulipu alt läbi! Lihtsalt selline ettepanek.
08.07.2019 at 19:03
hall
 
Mannergute MV
Mingisuguse miinimumdistantsi läbimise kohustus oleks vist mõistlik tõesti.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.07.2019 at 20:49
Marvin
Mannergute MV
quote:
serõi: Mingisuguse miinimumdistantsi läbimise kohustus oleks vist mõistlik tõesti.
Kui ma õigesti mäletan, siis punnvõrride 24h sõitudel nõuti vähemalt üht finišijoone ületamist iga võistluse tunni jooksul. See tundub hea mõte. Protsentidega ei ole sellistel üritustel arukas toimetada - lustakad ehitusvahust Pavlovad ei saa mitte kunagi Seemendajaga võrreldes mõistlikku kogust ringe täis. Aga et lustakus on osa ürituse mõttest ja sisust, ei ole mõistlik seda pärssida. Seega - las aga putitavad, kuniks iga tund ringi tehtud saavad.
08.07.2019 at 21:29
hall
 
Mannergute MV
Kord tunnis jooneületust ajavõtust otsida on paras töö. MM18 ajavõtu koondtabel sisaldab nt 4043 rida ja selle eelnimetatud viisil töötlemine võtab veits aega. Ainuüksi 30 võistkonna standardhälvete arvutamiseks kulus ca 15 min ja see oli veel lihtne ning standardiseeritud valemi sisestamine :)

Minimaalne distants 50% kõige rohkem sõitnud tiimiga võrreldes tunduks nagu ok piir ja oleks ka administreerimise mõttes lihtne.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.07.2019 at 21:56
uzzac
 
Mannergute MV
Pool maad kiireimast ei ole paha idee. Sel korral polnud see muide kaugeltki mitte Seemendaja kes rivi eesotsas nüpeldas. 171, 969 ja 525 olid suht tasavägised viimased paar tundi ja ainult oma eksimustest tingitud karistused/eksimused tegid rivis korrektuure enne lipu langemist.

edit. Ainult 4 tiimi ei oleks sel korral arvestusse mahtunud kui rakendada sama metoodikat, Lumepallike nende hulgas. 969 läbis 173 ringi, seega oleks olnud piiriks 87ringi.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
09.07.2019 at 09:30 1 edit. Last edited 09.07.2019 at 10:46 by uzzac
Marvin
Mannergute MV
quote:
uzzac: Pool maad kiireimast ei ole paha idee. Sel korral polnud see muide kaugeltki mitte Seemendaja kes rivi eesotsas nüpeldas. 171, 969 ja 525 olid suht tasavägised viimased paar tundi ja ainult oma eksimustest tingitud karistused/eksimused tegid rivis korrektuure enne lipu langemist.

Diskussioon sai alguse küsimusest, kas lipu nägemist (=vastupidavust) ka kuidagimoodi väärtustada või mitte. Sellele küsimusele ei ole veel vastust kuulda olnud :).
09.07.2019 at 13:54
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Mannergute MV   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.