register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Honda Integra Type-R   1 2 3  
Poster Message
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Mul jahutusvedeliku temp püsib ilusti normis, pigem ongi mure õlitempis, mis lakke kerib. Seega ma loodan õlitempi murest lahti saada ja mitte ohverdada jahutusvedeliku tempi. Rajal käisin veel vana radikaga, mis oli peenem, seega ma usun, et üldine jahutus on niimoodi ikka parem kui varem.
29.03.2016 at 19:36
HoCi
  
Honda Integra Type-R
Ma ei tea kas mu küsimusele saadi pihta või räägiti voolikute toomisest alt või ülevalt aga ma ise mõtlesin pigem küsimust, et kuidas on õige/õigem, kas voolikute ühendused radika küljes allpool või üleval.

Siin mingi orig ühendus nii, et voolikud jooksevad radikasse altpoolt sisse: http://www.dieselworldmag.com/wp-content/uploads/2014/02/DW-1403-LINES-6-e1392061043667.jpg


____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
29.03.2016 at 23:43
bagiauto
 
Honda Integra Type-R
Kui otsad on alla poole, siis on veidi rohkem võimalust, et õlivahetusel jookseb radikas ka tühjaks. Teisipidi tehes võiksid nagu raskemad osad põhja settida ja sinna jäädagi... Töötamise ajal pole suurt mingit vahet. Mina oleks laminova pannud, millel on peale muuda heade omaduste veel palju parem rõhukindlus kui neil kokku joodetud känkratel... Oma võidusõidu auto puhul ma sellist radikat rõhupoolele panna ei julgenud. Aga jah, ilma kuiva kerterita pole seda mujale panna ka.
29.03.2016 at 23:55 1 edit. Last edited 29.03.2016 at 23:58 by bagiauto
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Õliradika vastupidavuse poolelt ma midagi praegu karta ka ei oska. Otsisin pool internetti läbi ning ei leidnud ühtegi viidet, et kellelgi oleks probleeme olnud selle tootja radikaga..

Täna peaks siis nina kokku saama lõplikult. Hommikul saadeti pildid tulede taastamisest (kiirusele kaasa ei anna, aga ilusam vaadata küll).



30.03.2016 at 15:04 1 edit. Last edited 30.03.2016 at 15:05 by lauri_s
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Update



30.03.2016 at 18:18
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Auto nüüd koos ja sõidab. Kuna Leedu keremeistrid olid tiivad ja kapoti ka kõvera esiosa järgi paika loksutanud siis nüüd on veidi vaja neile ka tähelepanu osutada tulevikus. Kapotivahe saime paremaks kui siin pildil, aga päris õige ikka pole.



Peale regullimist sain kapoti selliseks:


Lisaks sain kätte hooratta. 3,99kg - võrreldes originaaliga on kaaluvõitu u 50%. Paigaldan siis kui saan kätte ka käigukasti rem komplekti, hea ühekorraga kõik sellised asjad ära teha.



Õliradika paigaldus andis niipalju tunda, et 2c välitemperatuuri juures auto õli jääb liiga külmaks. Mul see "sändvits" oli ilma termostaadita ja see tähendab, et temp püsis 60-70C vahemikus. Kui linnavahel põristada saab selle kõrgemaks, kuskil 80 juurde. Vaatan kuidas soojemate ilmadega on, aga võimalik, et otsin termostaadiga versiooni kuskilt. Olen aru saanud, et alla 80C on õlitemp liialt madal ja optimaalne oleks 100 kuskil?
05.04.2016 at 10:27
peep
 
Moderator
Honda Integra Type-R
Mul oli M3'l sama probleem, õli ei soojenenud piisavalt. 100 - 110 vahemik oleks jah optimaalne, siis on ruumi tõusta kuuma ilma ja valusama vajutamise korral.
05.04.2016 at 10:34
bagiauto
 
Honda Integra Type-R
No vot- jälle üks mure, mille laminova jahuti lahendaks... sellega saab õli kiiremini soojaks, kui ilma õliradikata sõites.
05.04.2016 at 10:52
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Kusjuures integral on originaalis juba selline vesi-õli radikas olemas, mitte küll väga suur ja efektiivne.. Laminova poole hetkel ei vaata, ootan soojemad ilmad ära.

05.04.2016 at 11:19
bagiauto
 
Honda Integra Type-R
See on väike jah. Sul aega autot soojaks sõita. Mul bagil pole enne starti minekut sõita kusagil. Isegi kuni 20 min. käimist kohapeal ei aita... Vesi läheb soojaks ruttu, kuid õli ilma koormust andmata mitte...
05.04.2016 at 15:39
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Pean ikka termostaadiga "sändvitsi" paigaldama mulle tundub. Praegu kui õues on +10 või soojem, siis on endiselt väga keeruline 80C kätte saada, seda ka pigem linnavahel. Maanteel 70.


Natuke nokk kinni ja saba lahti tunne tekib, aga eks kogemus rikastab ja tõenäoliselt andis kollektori teipimine ka oma panuse.

Oleks pidanud kohe termostaadiga mudeli võtma - samas läheb mootoriosale ka täispõhjakaitse, mis jällegi tõstab temperatuuri kapoti all.
07.04.2016 at 19:34
Cardo
 
Honda Integra Type-R
pane radikale kate ette
07.04.2016 at 22:24
madis28
Honda Integra Type-R
quote:
lauri_s: Pean ikka termostaadiga "sändvitsi" paigaldama mulle tundub. Praegu kui õues on +10 või soojem, siis on endiselt väga keeruline 80C kätte saada, seda ka pigem linnavahel. Maanteel 70.


Natuke nokk kinni ja saba lahti tunne tekib, aga eks kogemus rikastab ja tõenäoliselt andis kollektori teipimine ka oma panuse.

Oleks pidanud kohe termostaadiga mudeli võtma - samas läheb mootoriosale ka täispõhjakaitse, mis jällegi tõstab temperatuuri kapoti all.
Käi kuskil rajal korra. Panin enda BMW'le ka õlitemperatuuri kella, linnas saab 80c, maanteel pigem 70c. Süsteem on originaal, õliradikas puudub. Rajal püsib temp 100c kandis ja probleeme ei ole. Ei näe põhjust närveldamiseks.
08.04.2016 at 18:41
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Rajale loodan nüüd varsti ka jõuda, täna sain kätte viimase suurema puzzle - käigukasti rem komplekt.


Nädalavahetusel käisin pidurid üle ning paigaldasin DS3000 klotsid (Tänud fastime.ee) sissesõiduks ette, ajuvaba ikka kuidas klotsil pidamist on. Lamellid ei suuda üldse teega kontakti hoida pidurdades enam. OT jaoks sain jooksu teise käigu dunlopi slikke, mis võiks sõidu üsna nauditavaks teha. Hakkabki ring peale saama autole ja saab sel hooajal ehk rohkem sõitmisele keskenduda :)
18.04.2016 at 20:32 1 edit. Last edited 25.04.2016 at 16:41 by lauri_s
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
1 Mai on siis see päev, kus peaks õnnestuma käigukasti mahavõtmine ja uue sisu install. Regasin end ka 8ndaks maiks ära ja loodetavasti saan seal juba rahulikult sõitmisele keskenduda.

Kuna hooratas vahetusse läheb ja käigukasti niikuinii üle käin, otsustasin ka siduri ära vahetada, et ei tekiks lolli olukorda, kus kuu aja pärast see saba annab ja jälle vaja käimar maha tõsta.

Siduri võtsin ACT valikust sellise:

25.04.2016 at 15:53 1 edit. Last edited 25.04.2016 at 16:42 by lauri_s
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Eile õnnestus kõik plaanidepäraselt ja vahetasin ära nii sünkrod kui hooratta ja siduri. Kahjuks korralikku garaazi ei leidnud, seega pidin leppima õismäe 20m2 garaaziga, kuhu pool autot sisse mahtus korraga.

Teine kiirem honda ootab vajalikku käigukasti juppi - selle auto plaan on sõita alla 1:30 sel hooajal.


Sidurikorvi erinevus seisnes veel selles, et kinnitus hooratta külge 9 poldiga, OEM oli 6 poldiga.


Õnneks on honda lihtne auto ja kogu operatsiooni alustasin kella 10 ajal ning kast oli maas ja lahti juba enne 12-st. Enne kella 17 läksime juba pitsat tooma ja testdraivi tegema :)

Sidurivalik oli superhea, sest auto on mõnusalt sõidetav ning pedaal läks võrreldes OEM-iga isegi kergemaks. Väänet peaks hoidma u 350nm (integral on stockina 180 kanti). Seega on siduril ka varu olemas, kui peaks mootori kallale jõudma uueks hooajaks.

Emotsioonidest siis ka. Ootuspärane eriti kergelt pöördesse minev mootor ei muutunudki palju reipamaks. Hooratas oli enne 7kg, nüüd 4kg. Suurem erinevus tuli sisse sõidus - auto tundub nii kerge ja lendlev, ka maanteel 5ndaga möödasõidud on hoopis libedamad ja vtecis kerib väga jõuliselt. Ootan pühapäeva :)

Enne:


Pärast:
02.05.2016 at 11:55
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Opentrack seljataga ning meel rõõmus.



Pühapäev algas minu jaoks kell 5:45 kui istusin Hondasse ja sõitsin maale vanemate juurde. Soovisin oma 91 aastasele vanaemale head emadepäeva ja hakkasin honda käigukasti maha võtma kell 7:00. Kui Käigukast oli maas, oli kell juba saanud 8. Põhjus miks kasti maha võtsin oli ühes 3nda käigu muhvis, mis läks liiga tuugalt paika - ei arvanud, et see probleeme tekitab, aga eksisin. Nimelt oli 3nda käiguga vahel mingisugune imelik vibra kastis sees ja mulle see ei meeldinud. Vahetasin muhvi ära ja kadus ka vibra. Uus muhv läks sõrmedega lükates paika - eelmist pidi haamriga koputama.
Vibraga koos oli tekkinud kasti ka peenikest metallisodi - õli helkis, mis tähendab et pidin ka õli vahetama - mida mul loomulikult kaasas polnud. Riskisin ja valasin sama õli tagasi.

Kasti sain kokku u 8:40 ja panin alla tagasi. Kell võis olla kuskil 10 kui koristasin hoovi puhtaks ja startisin Pärnu poole. Kohalejõudes sõitsin jõujaama boksi ja lasin käigukasti valada 5w40 täissünt mootoriõli. Vaadati küll suurte silmadega, aga otustati, et Honda mees ise teab ja õli vahetati ära.

Kui auto oli lahtisest sodist tühjaks tõstetud, keerasin ka märdilt saadud slikid alla. Slikid olid aastast 2003 ning ei osanud neist midagi arvata. Esimesed ringid tegin ettevaatlikult, jälgides käigukasti tööd ja ka õlitemperatuuri. Kolmandal ringil otsustasin juba kiiremini sõita kui avastasin, et tagaots tahab kergesti libisema hakata - arvasin, et slikid on vist ikka liialt vanad ja kõvad.

Sõitsin sama hooga edasi ja avastasin ühtäkki, et saabus pidamine! Ja päris tõsiselt kohe. Võisin üsna imeliku trajektooriga kiiresse kurvi siseneda ja libe ei olnud. Meeldiv üllatus mulle. Huvitav oleks samu slikke uuena proovida...

Rajapäev oli mõnus, auto käitus üldiselt kenasti kui välja arvata esipidurid, mis vajaksid hooldust (kolvid ja tihendid), aga see olekski nüüd järgmine asi To-do listis.

Jahutus töötas väga hästi, õlitemperatuur ei tõusnud kordagi üle 105kraadi ka peale 6kiiret ringi. Seega on investeering end ära tasunud ja saab rahulikult magada.

OT parimaks ajaks jäi sedakorda mul 1:32,041 mis on peaaegu sekund kiirem minu eelmisest rekordist, kuid soov oleks Taavile järele jõuda ja ka 1:30 ära sõita see hooaeg. Usun, et selle setupiga on see täitsa tehtav, kui veidi rohkem harjutada.

Miinuspoolele võib lisada selle, et minu kerge velg, mida oli remonditud, andis järgi. Kas slikkide tõttu või seepärast, et ta oli taga parem rehv, aga igaljuhul kodaras pragu sees ja seda velge ma enam alla ei pane :no:

Uurin praegu venemaalt uusi velgi, seal ühel mehel on neid 30tk, ehk saan kaubale ja enne läti rajapäeva juba uue velje kätte.

Elukaaslane tegi ka paar ringi esimest korda integraga ja sõitis 1:41 aja, mis on tema isiklik rekord pärnus . Varasemalt sõitis CRX-iga 1.44 2aastat tagasi. Sügisel sõidab 1:35 ma usun.

Kokkuvõttes on auto äge ja kerge hoorattaga mõnusalt reibas. Sidur on muutunud natuke vähem tänavasõbralikuks, sest ei taha libistamist manööverdades vaid kohe lahti laskmist ühe jutiga. Ei ole hullu, harjume ära ja sõidame edasi :)
09.05.2016 at 11:55
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Viimaselt OT-lt üks ilus pilt, tänud Martinile!
16.05.2016 at 12:54
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Homme plaan Auto24 ringile minna rada harjutama. Sain tuttavalt laenuks 2 vene sepisvelge enda oma asemele. Terasem silm märkab parempoolsel valgel veljel ka katkist kodarat. See jääb suveniiriks nüüd :)

13.06.2016 at 22:01
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
14.06.2016 at 10:10
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Eile sai käidud paari tuttavaga auto24 ringil rada harjutamas ning auto tunnetust kompamas.
Eelmise OT järgselt vaatasin et tagumised slikid olid siseservale rullinud kummitriipe ning arvasin, et võiks natukene camber-it peale keerata. Enne rajale minekut reguleerisin mõlemad pooled veidi suurema kalde alla ning läksin peale. Selline tunne oli nagu oleks paadiga sõitnud. Esiots ujus kurvides kummaliselt ja tagaots ei olnud ka väga hästi tunnetatav.. ma pole praegu küll nii süvenenud, kas ja mis sillageomeetria muutub veel honda vedrustuse juures kui camberit keerata aga midagi läks väga valeks.

Tulin rajalt maha peale 1:41 aega ning keerasin camberi tagasi sinna kus oli ja katsetasin isegi natuke väiksema kraadi alla keeramist. See parandas asja olulisel määral! Tagaots oli justkui liimitud rajale ning libisema seda enam ei saanud, küll aga oli esiots kummalisevõitu, justkui rehvid oleks tühjad. Rehvirõhud olid külmalt 1.8 ning rajalt maha tulles 2,3u.

Keerasin vedrsustuse pehmemaks ning proovisin uuesti, läks veidi paremaks, sain 1:32,8 sõidetud kuid hoogu endiselt hästi üles ei saand, sest esiots käitus kurvides kummaliselt ja pidamine ei olnud õige. Siis vaatasin rehve ja selgus, et esimesed slikid omadega läbi, niidid väljas ning ei ole enam ka päris rehvi kujuga (pealmine pind natuke kummis kohati).Tegemist on siis 2003 aasta Dunlopitega, mis üksjagu ka rada näinud ühe valge Integra all.

Vähemasti selge pilt, miks auto esiots kummaline tundus :)

Viimase ühe kiire ringi tegin veel tänavarehvidega ja ühe proovimisega sõitsin 1:35 aja mis ennevanasti oli kiire minu jaoks - auto tundus väga hea ja hästi juhitav, lihtsalt rehvipidamist oli vähem. Kokkuvõttes ma kogemusega rahul, ehk jõuab juunis veel ühe-kaks korda rajale ning saab teiste slikkidega 1:31 aega sõitma minna.

Eile auto24 ringi tehnika vedas küll natuke alt, aga ei viitsind vaielda 10 euro pärast ja seal mingit skandaali teha, kuid transponderiga ajavõtt kaotas ära umbes pooled ringid(kõigil sõitjatel) ja just minu paremad ajad olid seal sees... Aga tundus, et töötajatel endal oli üsna ükskõik kas ma saan oma ajad teada. Positiivsema emotsiooni oleks jätnud kui oleks pakutud järgmiseks korraks tasuta transponderi renti vms, aga mis seal ikka.
Plaan endale nüüd 10hz gps ära tellida, siis ei pea selle kohaliku ajavõtuga seal toimetama ning saab parema info ka koju kaasa võtta analüüsimiseks.

15.06.2016 at 09:27
civic
Honda Integra Type-R
quote:
lauri_s: Eile sai käidud paari tuttavaga auto24 ringil rada harjutamas ning auto tunnetust kompamas.
Eelmise OT järgselt vaatasin et tagumised slikid olid siseservale rullinud kummitriipe ning arvasin, et võiks natukene camber-it peale keerata. Enne rajale minekut reguleerisin mõlemad pooled veidi suurema kalde alla ning läksin peale. Selline tunne oli nagu oleks paadiga sõitnud. Esiots ujus kurvides kummaliselt ja tagaots ei olnud ka väga hästi tunnetatav.. ma pole praegu küll nii süvenenud, kas ja mis sillageomeetria muutub veel honda vedrustuse juures kui camberit keerata aga midagi läks väga valeks.



Kui camberit reguleerida siis kokkujooks muutub päris palju ja see teebki sõitmise võimatuks hondal, kui kallet paned u 1kraad rohkem siis kokkujooks suurenes vist 40 minutit või rohkem
15.06.2016 at 10:42
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Selged pildid siis. Võtan plaani nüüd sillaregulli, kus lasen taga 1.5kraadi keerata ja kokkujooks paika, esimesi regullida veel niikuinii ei saa.
15.06.2016 at 20:04
lauri_s
 
Honda Integra Type-R
Vahepeal olen autot müügis hoidnud, aga erilise auto jaoks on erilist ostjat vaja, pole just auto mis igale pereisale peale läheks :) Üks kindel huviline pidi tehingust taganema ning üks vanem mees kes tahtis lapsele osta tegi omapoolse pakkumise, kuid mul ei olnud mingit huvi müüa autot inimesele, kes lubas tiivaääri klaaskiudpahtliga remontida ja istmetele punased nahast ääred õmmelda..

Kuna auto on alles ja fun on sõita, siis tellisin ära ka esimesed camber õõtsad, võtsin samuti hardrace-i omad, mis mitmele teiselegi hondale olen pakkunud. Lähiajal plaan need alla keerata ja tahaks sel hooajal auto24 ringile ka ikka jõuda.

h
03.07.2017 at 16:00
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Honda Integra Type-R   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.