register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Exige V6   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
peep
 
Moderator
Exige V6
Rada asub väga maalilises ümbruses, mägede vahel.



Vaade stardijärgsele kurvile, kus pidurdusmaa tõuseb järsult mäkke:



Pitlane

18.07.2016 at 11:51
peep
 
Moderator
Exige V6
Kogu kompleks on uus ja ehitatud raha kokku hoidmata. Kui eelpool kirjeldatud Paul Ricard oli uhke, siis võrdluses on ta juba natuke eilne päev võrreldes RBR'iga. Kõik on kaasaegne, luksuslik, suur. Ainuüksi kohapeal nähtud erinevates restoranides tundus olema 500+ istekohta. Palju pilte ei teinud aga näiteks selline detail, joajuhtimise ajal saab live timinguga kursis olla:



Vastuvõtukeskus



18.07.2016 at 11:57
peep
 
Moderator
Exige V6




18.07.2016 at 11:59
peep
 
Moderator
Exige V6
Ühes boksis oli selline huvitav kast:





18.07.2016 at 12:01
peep
 
Moderator
Exige V6
Olen viimasel ajal mitmes kohas sellist välimööblit näinud, päris hea lahendus minu arvates



Osalejaid ei olnud palju aga sealkandis näeb rajapäevadel vahel päris eksootilist tehnikat



Tsehhi piir on lähedal, Corvette oligi sellest naaberriigist

18.07.2016 at 12:06
peep
 
Moderator
Exige V6
Tuli veel punane



Väljasõidu ootel



Igas baaris rajal oli korralik varu elutähtsat vedelikku:

18.07.2016 at 12:09
peep
 
Moderator
Exige V6
Huvitav Scirrocco



ja päris edev treiler, polnudki sellist enne näinud



meie foorumis esitletud 964 RSR kaksikvend

18.07.2016 at 12:12
peep
 
Moderator
Exige V6
GT3 RS kõige pretensioonikam standardvärv, "Ultra violet"



488 näis rajal justkui ise kulgevat, hoolimata sellest mis juht tegi või tegemata jättis. Ferrari elektroonika on tõesti tipptase.



18.07.2016 at 12:14
peep
 
Moderator
Exige V6
Mulle kui endisele bemmiomanikule meeldis kõige rohkem see masin







18.07.2016 at 12:15
peep
 
Moderator
Exige V6
RBR kui rada jättis vastuolulise mulje. Rajakompleks on muljetavaldav ja asub ülikenas kohas. Rada ise on väga korralik ja piisavate turvalaaladega. Kuid sellest hoolimata ma sinna ilmselt enam tänavaautoga sõitma ei lähe, kuna raja konfiguratsioon tundus tavalise autoga sõitmiseks lihtsalt igav. Pikad sirged millele järgnevad ilma eriliste konksudeta parempöörded ja kõik on nii lai ja sile, et isegi sellise suhteliselt kiire autoga nagu Exige V6 ei teki õiget kiiruse tunnetust. Lisaks oli seal just uus asfalt pandud ja ma oma tänavarehvidega libisesin jubedalt. Kummivilin oli nii kõva, et esimestel ringidel vist inimesed jooksid pitlanel raja äärde vaatama kes avarii tegi kui ma stardijärgsesse pidurdasin. :D Jah, võidusõiduks on see rada kindlasti hea ja seal võistlust vaataks heameelega. Igatahes nähtud-tehtud ja kui see koht tee äärde jääb mööda sõites soovitan kindlasti läbi astuda. Ürituste välisel ajal saab seal vabalt ringi käia.
18.07.2016 at 12:24
peep
 
Moderator
Exige V6
Paar päeva sai niisama mägedes sõidetud, tee peale jäi muuhulgas üks väljast täiesti tavaline suusahotell mille kelder oli täis autosid, neid oli ikka oma 50 kindlasti.







Tõsi, enamuse kvaliteet polnud just suurem asi aga ikkagi, müstiline koht.
18.07.2016 at 12:33
peep
 
Moderator
Exige V6
Järgmine rada, midagi hoopis teistsugust.





18.07.2016 at 12:34
peep
 
Moderator
Exige V6
Ilm oli päris hull, sadas paduvihma ja rada oli vee all. Jõudsin sellel reisil järeldusele, et Austria on Red Bull'i riik, nad on igal pool.



Pitlane





Kuna pidevalt sadas siis mul rohkem pilte pole aga muljed sellelt rajalt on täiesti vastupidised RBR omale. Tegu on vana, natuke lagunenud kompleksiga, turvaalad puuduvad, boksihoone on paras kuur AGA seal oli ülimõnus sõita. Raja konf tundub lihtne aga kui teda sõita siis nuputamist esialgu piisab, kiirus on täna ebatasasele rajapinnale ja lähedalasuvatele portedele hästi tunnetatav ja kokkuvõttes selline oldschool feeling tekib. Õnneks olid mu autol all tutikad tänavarehvid ehk sain paduvihmas sõidetud, kohati ainsa autona rajal. See on päris kiire rada aga mahapidurdused ei ole enamuses liiga järsud ehk sujuv sõit. Mulle seal väga meeldis kuid lõpetasin poole päeva pealt ära sest kiirus aina tõusis, üle raja jooksis mitmes kohas vesi ja auto oli igal ringil mitu korda vesilius. Parem heaga lõpetada. :) Kuid sinna ma läheks iga kell veel kuivaga sõitma.
18.07.2016 at 12:43
peep
 
Moderator
Exige V6
Sõidan rajalt minema ja tee ääres on maja mille hoovis pargitud väike reaktiivlennuk (mägede vahel külas). Maja külge on ehitatud angaar ja silt kutsub külastama "muusika ja tehnikamuuseumit". Pean kinni, lähen ukse taha ja seal on palve kella anda. Avama tuleb noor tüdruk, kutsub sisse ja müüb mulle pileti. Astun koridori ja sealt paremale uksese sisse angaari, ning avaneb järgmine vaatepilt või õigemini väike osa sellest:





18.07.2016 at 16:32 1 edit. Last edited 18.07.2016 at 17:23 by peep
Jesper
 
Exige V6
Jeebus, küll sa ikka leiad palju neid väikeseid muuseume. Ma kiirteedel eriti ei sõida ja omaarust hoian ka silmad lahti, aga üliharva satun millegi põneva peale.

Kas sa millaski mingit aadressidega nimekirja ei viitsi teha nendest kõigist, kus aastate jooksul käidud? Ma võin need pärast üldiseks hüvanguks Google Mapsi toksida vms, et reisil olles hea vaadata, äkki midagi jääb tee peale.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
18.07.2016 at 16:40
peep
 
Moderator
Exige V6
Hakkan tütarlapsega rääkima ja uurin mis muuseum see on jne. ? Tema vastab, et "ah isale meeldib igasuguseid asju kokku osta ja ei mahtunud enam ära ning ta ehitas selle uue angaari maja külge".

See oli esimene muuseum mida olen näinud, kus pooled autod olid pargitud tagurpidi:



Selgitus oli, et "me pidevalt sõidame nendega ja jube tüütu oleks iga kord sisse tagurdada".

Kuna tegu endiselt Austriaga siis üks Red Bull peab korralikus majas ka kindlasti olemas olema.



Saalis mängisid biitlid ja kõrvalasuvas vanemas hoone osas oli hunnikute viisi plaate, plakateid, kitarre (osad neist näisid hinnalised) ja teisi muusikainstrumente. Mr. asjade kokkuostja pidi olema muusikamees ja korraldab tihti sõpradega jämmimise üritusi ja kontserte.



Üldiselt, lahe koht ja kui Salzburgi kandis olete siis kannatab läbi astuda. http://www.manro-classic.at/cms/

18.07.2016 at 17:21 3 edits. Last edited 18.07.2016 at 17:26 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Selle reisi lõpetuseks, sõidan mingis täiesti suvalises väikelinnas ja ühe maja teise korruse akendest paistab miskit punast ja silmanurgast registreerin ära, et pole päris tavaline punane. Keerasin otsa ringi, otsisin tükk aega ust mis lahti käiks ja ronisin trepist üles. Ühtegi inimest polnud, nöör oli ees ja pime oli ka, sisse trügima ei hakanud aga paar pilti tegin ära.





Kellele need autod (330 ja GTO) midagi ütlevad, siis täpsem info on siin: http://schaltkulisse.de/automobile
18.07.2016 at 17:33
ICE
  
Exige V6
Jesperi mainitud linkide kogu pakuks vägagi huvi. Iga kord, kui kuskile pundiga sihime, teeme kodutööd teepeale jäävatest võimalikest kohtadest.
Aga thnx, et jaksad jagada oma käimisi, Peep!

____________________________
Petrolheads.ee
19.07.2016 at 11:14
peep
 
Moderator
Exige V6
Eks minagi teen tavaliselt netis eeltööd aga seekord tõesti lihtsalt sildid tee ääres näitasid kuhu minna. Ma ei tea palju minu isiklikust linkide kogust abi on, kuna netis on infot kuhjaga aga võtan mõnipäev ette ja teen eraldi teema kuhu kõik võivad oma eelistusi lisada koos kommentaaridega.

Tore kui reisiaruanded huvi pakuvad, ma jõudumööda ikka üritan salvestada. Seekord läks küll 2 kuud ülespanekuni.
19.07.2016 at 11:44
peep
 
Moderator
Exige V6
Hiljuti leidsin end jällegi lennujaamas Frankfurti lendu ootamas, et saaks sportautoga sõita selleks sobivamates oludes kui Tallinna teed-tänavad. Suund oli Spa poole kuid üritus polnud mitte tavapärane rajapäev, vaid "Public driving experience" teisisõnu turistipäev. Formaadiks 25 minutilised sessioonid, iga sessioon eraldi piletiga mis maksis €100 aga kui ostsid 4 sessiooni paki siis oli ühe hind 75.- Täiesti mõistlik hind muide võrreldes rajapäevadega. Väike eelarvamus oli asja suhtes Nordschleife kogemuse põhjal ja kui ennelõunal kohale jõudsime siis ei olnud pilt just lootustandev - tavapärasega võrreldes 3x rohkem autosid, paljud neist kas hobi- või kallid sportautod milliseid tavaliselt rajal ei näe. Samuti liiklus rajal paistis oli tihe. Aga pilt oli samas kena, näiteks selline:



5 minutit enne sessiooni algust rivistati osalejad pitlane'le ja autode arv mis rajale läks oli võrreldav rajapäeval osalejate arvuga. Kuid rajapäeval pole masinad kunagi korraga rajal ehk liiklus oli tihedam. Parim variant oli varakult valmis olla, siis sai enamuse sessioonist tühjal rajal sõita, ta on ju 7 km pikk. Tagantpoolt peale minnes sai jällegi palju möödasõite teha, kohati 3 autot kõrvuti. Möödumine oli lubatud mõlemalt poolt.

Rajale pääsu ootamas:



Ja meie eelarvamused tursitipäeva suhtes ei osutunud tõeseks. Hoolimata headest rajaoludest ja vähem kogenenud osalejatest ei toimunud päeva jooksul ühtegi avariid ! Sellist asja juhtub rajapäeval väga harva ja pigem siis vihmase ilmaga. Lisaks rajal oli küll tihe liiklus aga möödasõidud sujusid. Ma küll kahtlustan, et meil lihtsalt vedas ja päevad pole vennad aga positiivne üllatus igatahes. 4 sessiooni ehk 100 minutit oli poole päeva peale piisav rajaaeg, tagasiteel Nürburgi oli nägu naerul. :)
03.08.2016 at 16:18
peep
 
Moderator
Exige V6
Spa's palju pilte ei teinud ja kogu selle reisi pildid on telefoniga tehtud ehk kvaliteet pole kiita aga mh selline Lotus jäi silma:



ja üks haruldasemaid masinaid oli see Ferrari 500TR hüüdnimega Testa Rossa. 50'ndate keskpaigas toodetud masinal on 2 l. 4 sil vabalthingav mootor millel 190 hj. ja masin kaalub 680 kg. Räägitakse, et esimesed Ferrarid on väga robustse ehitusega ja antud auto puhul pidas paika, selle oleks juskui keegi oma kuuris torudest kokku keevitanud ja plekiga üle löönud. Seline vana vene auto mulje jäi lähedalt vaadates, samas oksjonitel makstakse nende eest ulme summasid.:)





Järgmisel päeval algas mingi Itaalia vanamasinate võistlus ja päeva lõpupoole hakkas treilerite peal erinevaid Ferrarisid hulgi kohale veerema.
03.08.2016 at 16:34 1 edit. Last edited 03.08.2016 at 16:35 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Õhtu oli vihmane ja see ei sisendanud optimismi järgmisel päeval toimuva Nordschleife rajapäeva suhtes aga seekord oli ilmavana meie poolel, järgmine päev koitis päikeselisena ja nii jäigi. Meie sobis, kleepisime järjekordse ürituse numbrid autole, kinnitasime (müra) transpondrid ja rajale ! Korraldajad olid inglased ja enamus masinatest samuti sealtmaalt aga samas ka igalt poolt mujalt Euroopast. Näiteks Slovakkiast oli kohal GTR mille kõik kerepaneelid olid värvimata süsinikplastist. Kahjuks omanikku polnud kohal, muidu oleks huvitav teada kas see oli mingi üksikeksemplar või saabki Nissanile kõiki keretükke süsinikust osta ?



Huvipakkuv ja mitte nii tavaline auto oli Aventador SV millega ka rajal kiiresti sõideti. Juhul kui tegu oli omanikuga siis tubli, sellised masinad tavaliselt rajale ei satu.

03.08.2016 at 16:52
Jesper
 
Exige V6


140kg kaalusäästu... :uhoh:love

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
03.08.2016 at 17:11
peep
 
Moderator
Exige V6
Ok. Sel oli muidu enamvähem kõik ära vahetatd mis silma jäi pidurid, summutid jne. Sisu oli samuti custom made mingist eri edevast nahast kuigi tagaismeid ei saanud kasutada, seal oli turvakaar. Ehk mucho money projekt.
03.08.2016 at 17:37 4 edits. Last edited 03.08.2016 at 17:39 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Selle konkreetse korraldaja päevadel on osalejatele pildid tasuta, kuid leppida tuleb reklaamidega. Mõned pildid siis vahelduseks teema autost:



Selle kurvi nimi on Brünchen ja tegu on kõige populaarsema pealtvaatajate kohaga, kuna vasakul pool rada asub suur parkla kuhu on kerge juurde pääseda. Rada laskub siin järsult, pidurdus võib kergesti pikaks minna. Turistipäeval ja võistluste ajal on rajaäär rahvast täis ja iga eksimus saab tunnustatud aplausi ning vilekooriga. Järgnev paremkurv on youtubes leiduvate tuhandete äparduste toimumiskoht (kaamera käib seal vist 24//) kuna see on ahenev kurv mille lõppu pole sisse keerates näha ja vihmaga eriti libe.



Kummaline vastuolu, et raja kõige tuntum kurv on ühtlasi üks kõige mõttetum. Lihtsalt rappud betoonplaatidel ja ootad kuna saaks asjaga edasi minna. Võita pole midagi, mingit erilist nippi selle läbimiseks pole, kui kiirustama hakkad siis läheb auto katki ja kui sealt piisavalt mitusada korda üle sõita siis ilmselt samuti. Aga ta näeb hea välja ja on kahtlemata mõjuv visiitkaart. Lihtne meelde jätta ka. :lol



Raske on väita, et mingi koht sel rajal on ohtlikum kui teine aga kui üldse siis just see - väljumine Flugplatz'ilt ja eespool paistab Schwedenkreutz. Juba selle koha peal on tavalisel autol kiirus pea 200 ja rada läheb järsult mäest alla. Üle eespool paistva trampliini sõidetakse täisgaasiga ja minu auto kiirus on max kuskil 240 kanti, GT3 taolistel üle 250, võistlusautodel 280 sest rohkem nad lihtsalt ei lähe välja. Trampliini taga on kiire vasakkurv mille keskel omakorda trampliin - vahepeal tuleb pidurdada aga mitte liiga palju. :)

Kasutasin esmakordselt Michelin Pilot Sport Cup 2 rehve, originaalis on ette nähtud Pirelli Trofeo'd. Pidamise osas on Pirellid paremad, eriti rajalõikudel kus on vana, siledaks kulunud asfalt. Uuel asfaldil oli vahe väiksem aga mingil määral olemas. Samas tundus, et Michelin kulub vähem ja tal on rohkem mustrit ehk märjaga peaks parem olema. Lisaks Pirellid "väsivad" peale 30-40 kuumatsüklit ära, enne kui muster lõpuni kulub. Michelinidega pole veel niipalju sõitnud. Unversaalsuse mõttes on Michelin parem, ringiaega püüdes tuleks vist Pirellit eelistada.
03.08.2016 at 17:58 3 edits. Last edited 03.08.2016 at 18:01 by peep
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Exige V6   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.