register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Exige V6   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
peep
 
Moderator
Exige V6
Möödunud reedel tegin väikese väljasõidu mere äärde, Circuit Park Zandvoort koha nimeks:



Ajalooline rada, kus aastatel 1955-1985 toimus Hollandi F1 etapp. 4,3 km piki liivadüüne ja arvestades asukohta on 15 meetrine kõrguste vahe täiesti arvestatav. Rajal on palju kaldeid eri suundades ja huvitavaid tehnilisi nüansse mis sunnivad tavapärasest enam nuputama kuidas optimaalsemalt sõita ?



Rada on küll osaliselt muudetud ja uus osa ei ole nii äge kui vana aga väga mõnus oli jälle seal sõita peale 7 aastast vaheaega.

Saabudes ootasin tühjust ja halba ilma nagu eelmistel kordadel aga oli suvine palavus ja boksiala triiki masinaid täis.



Mingit instrueerimist polnud, anti käepael (mida keegi ei kontrollinud) ja number esiklaasile ning võiski sõitma minna. Selgus, et nädalavahetusel toimub seal Benelux'i MV FunCup autodele ja veel mingitele meie 325 Cup sarnastele standardklassidele, ning nn. rajapäev oli pigem ringrajasõitjate treeninglaager. Asja huvitavamaks tegemiseks oli kohal veel mitu treileritäit ringraja-õppeautosid. Ühesõnaga rada oli täis pakitud õppeõitjaid, võidusõitjaid kes trenni tegid ja nende vahele üksikud tänavaautod. :D Elu kees samamoodi kui VLN'is ja kokkuvõttes ühtegi nii hullumeelselt lõbusat rajapäeva ma polnud varem kogenud.

Pitlane:





Hollandi rajapäevad on alati rohkem võidusõidu moodi olnud aga seekord oli traffic 3x tihedam. Siiski kui esimene ebamugavustunne möödas oli kõik ok, sest need võistlusautod olid pea kõik nõrga mootoriga ja tänavarehvidel ehk peeglist tuli pigem vaadata ega keegi pidurdamisel pikaks ei lase ? Lipukohtunikud tegid head tööd, liiga agressiivse joonega sõitjad võeti musta lipuga maha. Punaseid lippe oli tihti aga põhiliselt tehnilise rikkega masinate äravedamiseks, avariisid kõigest hoolimata praktiliselt ei olnud. Räägib midagi inimeste võimest teistega arvestada. Minu suurim mure oli väljasõitudega rajale toodud kivikesed, õnneks suutsin esiklaasi terve hoida. Päeva lõpuks oli rajapäeva kohta tavapärasest suurem adrenaliinilaks käes ning tuju hea. :)
08.06.2015 at 19:25
peep
 
Moderator
Exige V6
Möödunud nädalal oli kavas rajapäev Nordschleifel ja seekord koos GP raja "sprint" versiooniga, täpselt nagu VLN'is sõidetakse. Kevadine ebaõnn ilma osas sai kuhjaga tasutud, poolpilvine mitte liiga kuum, kuiv ja rada oli peaaegu tühi. Ideaalne sõidupäev. Korraldaja poolt olid tasuta pildid (sellest sponsorlogod) ja mõned on päris head:



Minu väikene auto vs. Nordschleife peasirge. Pikkust on sel ca. 2,4 km ehk sama palju kui näiteks Haapsalu lennuväljal. Seekord kehtis kiiruspiirang 250 kmh aga muidu saab seal korraliku hoo üles, kiired tänavaautod 300+, võistlusautod on ülekandega piiratud 280 kanti. Sirge lõpp mida näha pole, pöörab kergelt vasakule ja samas suht järsult mäest alla. Viimase languse peal tuleb ka suurim hoog vahetult enne pidurdamist ja kuigi seda kurvi pole peaaegu ollagi, tuleb keskenduda sest kiirus on suur ja muidu lai rada võib osutuda ootamatult kitsaks.







Raja kõige fotogeenilisem kurv, ühtlasi ka kõige aeglasem. Pilt toob hästi välja ümbruskonna pinnavormid, kuid mida pole ehk näha on järsult allamäge minek. See on ka tihti põhjuseks miks seal juhtub, lihtsalt rehvid ei haaku järsul langusel ja spinn või rajalt väljasõit juhtuvad väga kergelt. Mul õnnestus rajale jääda seekord. :)
28.07.2015 at 13:38
peep
 
Moderator
Exige V6
Augustikuus on Prantsusmaal kogu riiki hõlmav kollektiivpuhkus ja väike rühm OT sõitjaid käis prantsuse elustiiliga kohapeal tutvumas.



Mis lõbusaid ja muretuid asju puudutab, siis kõik on L-Prantsusmaal kõik endiselt kontrolli all. Päike paistis, taevas oli laitmatult sinine ja temperatuur püsis 30 C kandis.

Tõsiste Eestlastena me muidugi ei suutnud rahulikult elu nautida, vaid otsustasime autodes higistada ja sõita kuuma päikese all piki ringikujulisi asfaltteid. :D Esimene ringtee kuulub ühele pururikkale Bernie nimelisele inglasele, kes ostis selle kohaliku liköörimagnaadi käest ja investeeris seejärel vägeva hunniku raha. Valmimise ajal oli kindlasti tegu ühe uhkeima rajaga maailmas, tänaseks on muidugi araablased ta üle trumbanud aga ma ise pole siiski enne üheski nii kallilt tehtud kohas sõitmas käinud.



Kuigi seal korraldatakse mitut tippsarjade võistlust, siis raja ametlik nimi on Paul Ricard High Tech Test Track ja see on tema peamine äri ning kasutus. Rada asub huvitavas kohas, täiesti lamedal mägiplatool kõrgel linna kohal. Samas on veel ruumi lennuväljale (pildil vasakul) mis teeb ta eriti lihtsalt ligipääsetavaks.



Raja pikkus on normaaloludes 5861 m. aga erinevaid konfiguratsioone olevat vajadusel võimalik kasutada tervelt 167. Domineeriv element on Mistral'i sirge, täispikkuses 1,8 km aga ohutuse huvides on ta üldjuhul shikaaniga poolitatud. Ehk 2 peaaegu kilomeetrist sirget järjest. Rada on kiire ja abrasiivne, mootor ning rehvid saavad korraliku koormuse. Mistralile järgnev kiire paremkurv (pildil esiplaanil) on parim element, niisama sõites nauditav, võistledes ilmselt närve kõditav. Väljumispunkti ei ole eriti näha ja mistahes kiirusega sisse lennates tundub, et oleks ikka veel natuke kiiremini saanud, kuni... Rada iseloomustavad veel omapärased väljasõidualad, asfalt mis kaetud siniste ja punaste triipudega. Triibud on värvi, klaasipuru ja ilmselt veel mõne aine segu milliste eesmärk on sõiduki kiiruse efektiivne vähendamine ja seetõttu on nad väga abrasiivsed. Sinised on leebemad nende peale sai isegi sõidetud, kuid punased pidid nagu riiv olema. Võidusõidurehvidest jääb kindlalt ilma kui sinna peale sattuda. Tegu väga turvalise rajaga, just see mida auto testimisel tarvis.
02.09.2015 at 17:48 1 edit. Last edited 02.09.2015 at 17:49 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Sissesõit oli juba uhke ja toretsev, kõik rajasisesed teed on ääristatud klombitud graniitplokkidega mille peal on lopsakad lillepeenrad. Otse loomulikult on olemas hekid, tiigid, rohelised muruplatsid (pidev kastmine). Raja kontor on natuke suurem kui meil Pärnus:



ja seest natuke läikivam:



Vasakul leti taga istuva tütarlapse jalad olid umbes sama pikad kui raja peremees ehk interjöör oli detailideni Bernie style. Kahjuks mul ei olnud liikuvate suuremõõtmeliste objektide jaoks sobivat objektiivi kaasas.:)

02.09.2015 at 17:57 1 edit. Last edited 02.09.2015 at 20:00 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Boksihoone oli samuti impressiivne:



Üritust korraldas Lotus on Track ehk UK Lotuse klubi. Tüüpiliselt Lotuse omanikud ei ole rikkad sportautodega uhkeldajad, vaid entusiastid kes opereerivad tagasihoidliku eelarvega. Sõbralik, maalähedane seltskond.



Vaade rajale boksihoone katuselt:

02.09.2015 at 18:04
peep
 
Moderator
Exige V6
Pransusmaal on vist kõige rohkem ringradu Euroopa riikidest ja järgmine rada mida külastasime oli sealsamas lähedal. Värav oli tagasihoidlikum ja videovalvet ega turvamehi näha polnud:



Ka rajahoone jäi "mõnevõrra" alla eelmisele ja vastuvõtulauda koos tütarlapsega ma ei leidnud ehk seda osa ei saanudki võrrelda Bernie rajaga.



Kuid peamine on ikkagi rada ise, siit sai peale ja seda me üsna varsti tegime:


02.09.2015 at 18:14
peep
 
Moderator
Exige V6
Ja nii üllatav kui see ka ei tundu, radade võrdluses ei olnud erinevus üldse nii peadpööritav kui võtta aluseks vaid "fun factor". Väike aga lõbus rada.



Vaid 2200 m pikk kiiremas konfis ilma esiplaanil oleva loogata aga nii lühikese raja kohta mõnusalt voolav ja kiire. Loogast mööduv vasak-parem-vasak oli eriti hea fiilinguga element, kisub suu naerule kui niisama lõbu pärast sõita. Raja taust on huvitav, see ehitati 80'ndate keskel AGS'i nimelise Prantsuse F1 meeskonna testirajaks. Sellest ilmselt ka raja ebatavaline profiil, et saaks kiireid elemente katsetada. Kuigi AGS on ammu ajaloo prügikastis, siis raja kõrval asuvast firmast saab senini nende kunagisi vormeleid rentida.

Kui ma eelmisel aastal olin ainuke kes V6'ga osales, siis sel aastal oli neid juba hulgim. Samas üks huvitav uudis oli Zenos, roheline auto keskel.



Tegu on (suhteliselt)soodsa rajapäevamasinaga ja vähemalt ajakirjanikud teda kiidavad, et toimiv asi. Fordi tehnika, 2,0 vabalthingav, 200 hj., 700 kg ja £ 25 k. + lisad milliste nimekiri on päris pikk.



Rohkem infot: http://www.zenoscars.com/zenos-e10/
02.09.2015 at 18:28 4 edits. Last edited 02.09.2015 at 19:01 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Tagasiteel hotelli sõitsime läbi Verdon gorge nimelise kanjoni. Tegu on kui Suure Kanjoni vähendatud mõõtkavas koopiaga mis ikkagi on päris suur ja sügav. Mul kanjoni pildistamiseks sobivat aparaati ei olnud aga kel huvi vaadake google pilte. Mägiteed mis piki kaljujärsaku serva kulgeb kümneid kilomeetreid oli väga mõnus läbida vahetult enne päikese loojumist, kui suuremad turistihordid olid juba kadunud:



Ehk kes sealkandis liikvel, soovitan kavasse võtta.

Vahepealsel puhkepäeval sai külastatud vana lemmikut, Mt. Ventoux'i. Ilm oli ilus, vaated võimsad ning lugematud rattafännid tegelesid entusiastlikult enesepiinamisega.



02.09.2015 at 18:39 2 edits. Last edited 02.09.2015 at 19:03 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Töönädala lõpetasime eelmise aasta lemmikrajal Ledenon'is, mis on sisuliselt asfalteeritud krossirada, täielik rollercoaster.





Kõrguste vahed on selle raja peamine atraktsioon aga kohati jube keerutamine. Siin ootamas tutvumisringile minekut:



Lotus müüb oma autosid lõbusamates värvides kui enamus mainstream tootjaid kes peale halli, musta ja valge teisi värve ei tunnista:

02.09.2015 at 18:45 2 edits. Last edited 02.09.2015 at 20:04 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Kõik saab kord läbi ja oli veel jäänud tagasisõit 900 km läbi varasügisese Prantsusmaa. Tagasi sinna kus kohalikud elu niimoodi nagu prantslased nautida ei oska aga rajasõiduhuvilise jaoks paremat kohta siiski ei ole. See on Nürburgi küla kindluse tornist pildistatuna ja täpselt nii väike ta ongi:



Nädal lõppes VLN võidusõiduga mille kajastus on juba siin foorumis olemas, mina lõpetan pildiga osalejate parklast.

02.09.2015 at 18:52 1 edit. Last edited 02.09.2015 at 18:53 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Jäi netist silma video, kuidas Lotuseid ehitatakse:



Võib-olla huvitav vaadata kuna auto konstruktsioon on ebatavaline seeriamasina jaoks ja tootmine käib käsitööna. Liimitud monokok konstruktsioon oli kunagi oma ajast kõvasti ees ja pole veel tänasekski vananenud. Uutel versioonidel on kõrge lävepaku probleem samuti enamvähem lahendatud ehk veel tänaselgi päeval on tegu igati kaasaegse lahendusega.
03.09.2015 at 17:12 2 edits. Last edited 03.09.2015 at 17:13 by peep
bagiauto
 
Exige V6
Yep, täitsa äge tehas. Olen seal tehases käinud. Eriti äge oli tsehhi osa, kus pandi tava amortide asemel alla öhlinseid ja muud kallist lisavarustust.
03.09.2015 at 17:20 1 edit. Last edited 03.09.2015 at 17:20 by bagiauto
peep
 
Moderator
Exige V6
Lotuse tehas sarnanes paar aastat tagasi hobigaraazhile või võidusõidumeeskonnale. Paar angaari kus käsitöönduslikult väikesel arvul autosid kokku pannakse. Nüüd, kui tootmismahud on natuke tõusnud on ehk asi edasi arenenud. Kontrast näiteks mistahes Porsche tehasega oli pehmelt öeldes terav. Isegi Uusikaupunki oli kui kosmoselabor Hetheliga võrreldes. Uskumatu, et nii tagasihoidlikes oludes suudetakse toota autosid, mis vähemalt mingis osas suudavad Porschega samal pildil olla.
04.09.2015 at 15:42
peep
 
Moderator
Exige V6
Nädalavahetusel osalesin dünaamilises installatsioonis, ürituse kunstipärasust rõhutab ca. 20 sekundil kostuv heliefekt. ;)

05.10.2015 at 16:25 1 edit. Last edited 05.10.2015 at 16:25 by peep
peep
 
Moderator
Exige V6
Komotec hakkab pakkuma sellele mudelile 500 hj upgrade paketti koos topeltsiduriga kastiga mida saab roolilt labadega juhtida. Hind pole veel teada, hetkel kõige kangem 430 hj pakett maksab ca. 6 k. koos paigaldusega. Õnneks on mul tuunimise eluperiood möödas, vist. :D
12.10.2015 at 10:17
Ivalo
 
Exige V6
Topeltsiduriga labadega kastiga saab juba praegu ka tellida minuteada. Kas on täpsemalt teada mida see 500hp pakett sisaldab, millised sõlmed üle käiakse?
12.10.2015 at 12:32
peep
 
Moderator
Exige V6
Kõige olulisem komponent uutes pakettides (tuleb ka 460 hj) on vesi-õhk tüüpi vahejahuti lisamine. V6'l pole vahejahutit ja eks see pani ilmselt piiri peale, täpsemalt 430 hj juures. Mis sinna veel kuulub pole teada, esitlus toimub kuu aja pärast. Senine 430 pakett sisaldas sisse- ja väljalaset, väiksemat rihmaratast ja uut softi (iga install häälestatakse eraldi dünos). Kui 500 tarvis on vaja mootorisse ka sisse minna, siis ta tuleb muidugi päris kallis lõbu.

Lotuse enda poolt müüdav automaatkaast on tavalise hüdromuhviga (Toyota toodang).
12.10.2015 at 15:14
peep
 
Moderator
Exige V6
Hooaja viimane üritus oli OT huviliste Spa külastus aga sellest eraldi teemas kui jõuan pildid välja sorteerida. Enne seda üritust tuli teade, et Lotus on teinud minu auto esipiduritele recalli ja sain täiesti tasuta uued esimesed kettad ning klotsid. Siinkohal tuleb märkida, et vanad olidki enamvähem otsas. :) "Upgradesin" veel ka kojamehe, kuna originaal ei toimi eriti. Boschi oma pühib oluliselt paremini, kuid jällegi suurel kiirusel kipub võbelema.

Hooaja läbisõiduks tuli 8 tuhat km ning ühtki tõsisemat probleemi ei tekkinud. Kulumaterjalidest läks jooks rehve (oleks piisanud vaid tagumiste vahetusest aga panin ka esimesed värsked). Lisaks umbes 50% klotsi ning esiketast aga need sain nüüd ootamatult tasuta. Ehk kaalult kerge auto on suhtkoht öko jooksutada, tõsi kütet võtab ta suurtel kiirustel isegi tsipa rohkem kui GT3.

Uus vedrustus muutis auto rajal oluliselt paremaks aga samas tänaval peab üliettevaatlik olema kuna ta on väga madal, + / - nagu ikka. Õnneks sealkandis on teed madalatele autodele sobivad, meil Eestis poleks selle vedrustusega sõitmine üldse võimalik.

Hooaeg sai sellega läbi ja masin on talveks hoiule pandud, kevadeni !
27.10.2015 at 18:51
Delrin
 
Exige V6


____________________________
M30
28.11.2015 at 22:16 1 edit. Last edited 28.11.2015 at 22:17 by Delrin
peep
 
Moderator
Exige V6
Tava Exige V6 sai värskenduse ja uue mudelinime "Sport 350". Kaalu saadi 51 kg alla (koos konditsioneeri eemaldamisega) ja kvaliteeti paremaks. Siiski muudatused ei ole teabmis suured ja enamus mis allpool kirjas kehtib ka senise mudeli kohta.

http://www.motoringresearch.com/car-reviews/lotus-exige-sport-350-review-2015-first-drive
13.12.2015 at 16:21
Ivalo
 
Exige V6
Peep, sa oled erinevatel radadel nüüd selle autoga sõitnud, kas suurtel (päris) kiiretel radadel on ka jõudu piisavalt, või jääb pigem vajaka?
Hoolduskuludest võiksid ka kirjutada, kas on midagi spetsiifilist, mis veel pidevalt tähelepanu vajab, või pigem klotsid, rehvid, õlid ja kogu lugu.
13.12.2015 at 17:16
peep
 
Moderator
Exige V6
Sellel mudelil pole tüüpvigu veel välja tulnud aga eks erinevaid probleeme ikka esineb. Ma oma auto kohta olen kõik siin eelnevalt kirja pannud, midagi katki pole veel läinud.

V6 0-200 aeg on 14,2 sek, umbes sama mis vanematel 911 GT3'del ja eks ta umbes sama kiire on. Vajaka on jõudu muidugi alati. Ülelaadimisega mootorit saab ju suht lihtsalt peale keerata aga see lõppeb alati ühtmoodi ja pigem tahaks sõita. :)
13.12.2015 at 23:37
Ivalo
 
Exige V6
Hetkel minu silmis on Exige just see auto, mida üks rinkasõber võiks omada. Kaal väike, mootor piisavalt võimas, juhitavus väga hea ja hind enam-vähem talutav. Ja kõik see juba tehasest ja garantiiga.
14.12.2015 at 12:32
peep
 
Moderator
Exige V6
Komotec testib uut 460 hj tuuningpaketiga V6 Exige'i talvistel Eifeli külateedel.

01.02.2016 at 23:40
peep
 
Moderator
Exige V6
Sel hooajal on juba päris palju sõita saanud, seni õnneks probleemideta. Osaliselt tänu muidugi asjaolule, et kuna masin seisab pädevas Lotuse esinduses siis nad on paar üldteada murekohta ennetavalt korda teinud - tõsi minu kulul kuna garantii jaoks oleks pidanud ootama, et asjad katki lähevad. :D

Mai keskel võtsin plaani tutvumise minu jaoks uute radadega.



Sõit sinna oli pea 900 km aga hea tee ja mugav auto :), pole probleemi !



18.07.2016 at 11:46
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Exige V6   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.