register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Honda CRX Delsol VTI   1 2  
Poster Message
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Olen nüüdseks mõned korrad OT-si kaasa sõitnud ja plaanis ka edaspidi rada nühkida. Foorumit olen pikalt käinud kiibitsemas, kuid enda autost teemat pole senini teinud. Seda tegema ajendas mind soov autoga rohkem radadele jõuda ning know-howd juurde ammutada, mida ja kuidas edasi..



Autost:

Tegemist on algupäraselt 92kw Hondaga, millele paigaldatud peale legendaarne 118kw B16A2 mootor.

Delsol pole küll oma kere tõttu kõige soositum honda ringrajale, kuid vaadates tänast pilti, siis neid käib üritustel üsna vähe - ongi erilisem :)

Mina ostsin auto 2011 sügisel ning siis oli tegemist üsna stock masinaga, millel 3nda käigu sünkro vajas vahetust ning peale esimeste koni amortide polnud just palju detaile, mis soosisid ringrada.

Talvel sai käigukast lahti võetud ning lisaks kolmanda sünkroga tegelemisele lisatud Integra Type-R LSD.
Järgmised suured tuuninglisad olid:
* Supersprint 4-2-1 torukollektor
* OEM ülemine stabikas

Kevad tõi heade sõprade toel juurde Koni esimesed amordid, mis üsna pea said juurde ka tagumised ning ka madaldusvedrud - täiskomplekt. Enne hooaja algust sai sisse valatud ATE blue pidurivedelik kuid 2012 paraku ise ühelegile tõsisemale rajapäevale ei sattunudki - küll aga sai käidud ära Rumeenias ning proovitud autot mägedes.

Peale laiali lennanud siduri oli kõik super ning kes veel pole käind, soovitan julgelt - Transfagaraseni läbi sõita :)


2012-2013 talvel sai hea õnnega ligi võetud Integra Type-R käigukast, 4,785 peaülekandega (varasem oli 4.226). See tähendas küll pikemaid 4 ja 5 käiku, kuid 2ja3 on kurvist väljudes hoopis jõulisemad nüüd. Kui võimalus tekib, soovikski nüüd 4 ja 5 ka lühemad panna, eks aeg näitab.

Järgmine suurem parendus oli tagumise stabika paigaldus - kujutage ette, sel autol polnudki sellist asja tehasest! Koos tagumise installatsiooniga vahetasin välja ka esimese. Hetkel siis nii, et esimene on 24mm ja tagumine 20mm.

Siis jõudis kätte aeg, kus sai elus esimest korda saugat proovitud


1 Päev harjutamist ning siis jõudis kätte OpenTracki päev.. rada sai nühitud koos elukaaslasega kokku pea 50ringi, ning parimaks ajaks sai sõidetud Toyo R888 rehvidega 1:37,7

Aega läks mööda, sai vahetatud tagumised suured sillapuksid poly pukside vastu ning sel aastal esimesel OT-l jällegi käidud ning tänavarehviga sõidetud 1:38,2 aeg ning tegelikult nägin palju kohti, kust oleks saanud veelgi lisa hammustada... Kasutasin Hawk HP plus piduriklotse ning need ei kannatanud üle 3 kiire ringi tegemist... Eelmisel aastal sõitsin Ferodo DS3000-ga ning sai vabalt 8-10 ringi sõita ilma, et pidurid oleks muutunud..

Lühidalt siis selline elulugu autol hetkel, plaan oleks saugal 1:35 sisse aeg saada ilma mootori kallale minemata - kas õnnestub, seda veel ei julge ennustada :)

Lauri


08.05.2014 at 07:35
hall
 
Honda CRX Delsol VTI
Kui Saugal käid, kas sõidad alevikus sees või suvilate vahel Eametsa kandis? ;)

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
08.05.2014 at 08:31
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Jah, pidasin silmas auto24 ringi :)
08.05.2014 at 08:47
peep
 
Moderator
Honda CRX Delsol VTI
DS3000 on race klots, see Hawk on pigem tänavasõiduks sobiv aga neil on kangemaid versioone ka pakkuda. Näiteks me sõidame VLN'is see hooaeg Hawkiga.

Aga muidu, Honda seostub minu peas japside seast enim ringrajasõiduga ja küllap selline väike putukas rajal fun on. Edu !
08.05.2014 at 10:51
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Jah, olin kursis, et see HP plus on pigem "poolkõva" asi, aga kuna DS3000 kulus mul põhimõtteliselt ühe rajapäevaga ära, siis otsisin alternatiivi, mis natukene kauem vastu peab. Võibolla oskab siinne rahvas omast kogemusest soovitada varianti, millega kannataks sõita üle ühe OT ning mis peaks ka väiksele valule vastu!?

Sügisel uurisin klotside kohta, siis soovitati Performance Frictionit proovida, kuid paraku minu supportile neid enam ei teha.

Mõte nr2 oli teha esimeste pidurite jaoks lisajahutus esistangest torudega kettasisepinnale, ehk siis lootuses pidureid paremini ringi peal maha jahutada.
08.05.2014 at 11:01
peep
 
Moderator
Honda CRX Delsol VTI
Ferodo kulubki kiiresti, ehk tema odavus on nats näiline aga vaid 1 rajapäev viitab alamõõdulistele piduritele. Jahutus on kindlasti abiks aga ma ei usu, et see just klotsi kulumist nii oluliselt mõjutab. Ma olen DS3000 palju kasutanud ja nad peaks 2-3 rajapäeva küll kestma. Kannataks ehk EBC'd proovida, minu mäletamist mööda need olid soodsam variant ? Ja Pagid oleks veel üks variant.
08.05.2014 at 11:18
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Vaatasin huvipärast järgi - DS3000 sain auto24 ringil sõita u 70 ringi kokku (jahutused ka sees), alles jäi umbes veerand kogupaksusest, kuid sellega hakkasid pidurid juba vedelaks minema. Hawkidega praegu sai sõidetud kokku 50ringi koos jahutustega ja klotsi paistis silma järgi alles olevat umbes 3/4 algsest.
Kui aus olla, siis olen natukene mõlgutanud mõtteid küll, et mõnevõrra suuremad pidurid ette panna, aga reaalselt selleks veel midagi teinud ei ole.
08.05.2014 at 11:32
Jesper
 
Honda CRX Delsol VTI
Ma ei tea, vbl peaks fooliumi järgi haarama, aga minuarust on DS3000 seoses selle DS.1 vms ilmumisega kunstlikult viletsamaks tehtud et tippmudel ikka välja paistaks - viimati mul kestsid ka mingid hädised 70 ringi äkki, pluss veel kettad sai ka pärast kenasti prügikasti tõsta. Ja see ei olnud ka mingi kiire sõit ega midagi :)

Lisaks on nende kaubamärgiks saanud reaalsed kvaliteediprobleemid klotside koostamisel.

Mul on üldse tunne, et Ferodo stammkunde sõidab rallit, seal on nats teised nõudmised, peab kohe külmalt töötama jne, samas kiirused on väiksemad ja sirged pikemad.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
08.05.2014 at 11:48 2 edits. Last edited 08.05.2014 at 11:49 by Jesper
Hry
Honda CRX Delsol VTI
Tore step-by-step build.

Kas see 70 ringi on siis vähe,race klotsilt ei ootakski nagu rohkem või on turul midagi paremat? Lugedes siin erinevate kasutajate kogemusi,paistab DS3000 rajal kõige vähem üllatusi pakkuv - st klots ja ketas kulub-tolmab-vilistab,aga seniks kui katet 1/3 alles on,siis pidurdab.
09.05.2014 at 09:24
peep
 
Moderator
Honda CRX Delsol VTI
Ferodo ei ole kindlasti liider kulumisomaduste poolest, tal lihtsalt on hea hind ja toimib ka enamvähem. Näiteks BMW Cup'i kogemuse põhjal ütleks, et DS3000 kulus 2x kiiremini kui PFC 01.
09.05.2014 at 09:58
HoCi
  
Honda CRX Delsol VTI
Ma ei ütleks, et Ferodol hea hind on. Meil Lauriga läheb sama klots külge ja selle hinnapakkumised olid vahemikus 160-200€, kui hinda siit-sealt küsisin. Ja see klots on väikestele piduritele, millele mahub isegi 14" velg.
Mina jäin praegu DS3000 peale kuna ei julge lahjemaid katsetada võimsama autoga aga kuna Lauril kiirused väiksemad ja ta ise ka rahulikum sõitja, siis lasen tal katsetada klotse enne, kui ise midagi muud proovin :)

Aga Honda VTI mootor on ikka originaalis uskumatult pommikindel asi...vaheta ainult õli ja anna muudkui pähe ning mootor ei tee teist nägugi. Ja see kere teeb selle auto veel huvitavamaks, sest sellega on suvel väga mõnus ringi sõita :)


____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
09.05.2014 at 19:41
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Üritangi leida nüüd PFC 01 klotse, aga UK edasimüüja väitis, et pole enam saada minu autole neid, samas usa ebays neid ikka liigub.

Vahepeal sai soetatud komplekt mootoripatjade jäigemaks muutmiseks


See peaks andma parema reageeringu gaasipedaalile ning ka täpsema käiguvahetuse - mootor ei liigu kiirendades/käiguga pidurdades enam nii nagu hetkel. Lõivu tuleb maksta aga tühikäigul keresse tuleva vibratsiooni eest.

Kuna järgmiseks OT-ks on omajagu aega, sai regatud end mai lõpus toimuvale rapla kardiraja üritusele, pole seal väga ammu sõitnud ning nüüd on aeg ka seal oma rajarekordeid purustada :)

Tegin ka kiire ülevaate rehvidele, millega OT-l käisin, bridgestone adrenalin 002 rehvidega sõitsin ning isegi sellise jaheda ilma korral sai rehvid niipalju soojaks, et toimus kummimaterjali rullumine nagu R888 tegema hakkab soojana - mustrijäägi järgi on näha ka omajagu kulumist, mis annab märku, et sügiseks võivad need rehvid päris siledad olla :)
10.05.2014 at 10:04
peep
 
Moderator
Honda CRX Delsol VTI
PFC 01 peaks vana tüübi segu olema, selle asemel on nüüd vist 08 mida küll reklaamitakse kui endurance pad ehk võib-olla päris 1:1 ei ole. Vanasti oli neil 06 endurance ja seda olen kasutanud, ning erilist vahet 01'ga ei märganud. Samas näiteks Pagid, Endless, Dixcel on suurusjärguga samas hinnaklassis, kõiki olen kasutanud ise ja nad on umbes sama head kui PFC, ok Endless on parem. Kaks viimast on jaapani tootjad ehk Honda võiks ju kaetud olla ?

Ma Ferodo hea hinna all pidasin silmas, et ta on enamasti teistest tuntud tootjatest odavam. Konkreetne number oleneb ikkagi applicationist.
10.05.2014 at 19:19 1 edit. Last edited 10.05.2014 at 19:20 by peep
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Olen nüüd Hawki HP plus-idega peale OT-d ringi sõitnud, ja mõned muljed.

Kui alguses olid nad täiesti vaiksed, siis peale mõnda tuhandet km-i on vaiksemal pidurdamisel päris kõva häält tegema hakanud, mida tegelikult ka hoiatati kui klotse ostsin.
Teise asjana - oi kuidas tolmavad.. Kuna pühapäeval raplas sõit, siis ei hakanud klotse ringi tõstma, aga peale raplat panen originaalid ette tagasi, saab vaiksemaks ja jääb "rajaklotsi" ehk ka järgmiseks OT-ks alles.

Meenus ka uniballide aretus esimese stabikaga - tavaoludes on seal küljes "kont" mille poldi läbimõõt on 8mm kõigest, siis sügisel paigaldasin katkise kondi asemele riiulisse jäänud 10mm jalaga uniballi. Kummalisel kombel murdus uniball jala pealt ära üsna keerme lõpust (kõige nõrgem koht vast?

Kuna see juhtus vahetult enne viimast OT-d, siis sain kiireima lahendusena odavad B-osa kondid, mis ~300km pärast klobisema hakkasid... uskumatu ikka, mis jama toodetakse. Kuna ostsin need eraisikult kilepakendis, siis pole kuksile tagasi ka viia enam.. originaal tükid maksavad 100€/tk.

Kas kellelgi on soovitusi korralike uniballide kohapealt, mis ka vastu peaksid?

Selline konstrui oli siis pool aastat vapralt küljes, kuni 1 pool purunes uniballi pea ja mutri vahelt.


Lauri
21.05.2014 at 15:40
Jaanus K
Honda CRX Delsol VTI
Ei tea kaua vastu peab, aga mul on esimene stabikas sarnase isearetusega kinnitatud. Kasutasin aga uniballe, millel on nö emane jalg, ehk polt käib sinna sisse. Teoorias võiks tugevam olla. Lisaks on liigend kummiga kaetud. Ostetud sai Tööriistamarketist, aga hinda ei mäleta.

quote:
lauri_s:
Kas kellelgi on soovitusi korralike uniballide kohapealt, mis ka vastu peaksid?

Selline konstrui oli siis pool aastat vapralt küljes, kuni 1 pool purunes uniballi pea ja mutri vahelt.


Lauri
21.05.2014 at 19:22
rustang
  
Moderator
Honda CRX Delsol VTI
quote:
lauri_s:
Kas kellelgi on soovitusi korralike uniballide kohapealt, mis ka vastu peaksid?


Kiire googeldamisega ei leidnud pilti kuidas stabika otsad kinnituvad aga uniballide murdumine võib viidata sellele, et mõjuvad jõud ei ole uniballi keermestatud osaga samasihilised vaid mingi nurga all või püüavad painutada... Kas "kondi" teise otsa ei käi mingit liigendit?
21.05.2014 at 21:58
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Esimesed orig kondid on siin pildil näha (keskmised 2).


21.05.2014 at 22:21
bagiauto
 
Honda CRX Delsol VTI
Sul oli see unibal lihtsalt väga halva kvaliteediga. Olen bagile neid tellinud hollandist, kuid 12 ja 14 mm-seid (CrMo terasest ja mõistliku hinnaga). Paari 10 mm-st. pole eraldi tõenäoliselt mõtet tellida. Otsi kohapealt mõne teise firma omasid lihtsalt.
21.05.2014 at 23:25
uzzac
 
Honda CRX Delsol VTI
Küsi Wisefabist, nemad kasutavad rooliotsteks jne detailideks korralikke tükke, ehk suudavad laost sulle 2 sobiva mõõduga asja leida.

____________________________
Lada 2101 Coupé AruveeRacingTeam Petrolheads.ee
21.05.2014 at 23:44
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Vahepeal pole jõudnud uniballidega tegeleda, homme raplasse kardirajale ECC raames sõitma - viimati käisin seal vanade ülekannetega, kus tihtipeale kurvist väljudes auto veel vtecis ei olnud - praeguse kastiga peaks olema enamvähem igast kurvist väljudes jõud taga.

Vaadates ilma, siis lähen R888 rehvidega proovima, loodetavasti ei keera ilm mäkra ja ei hakka sadama :) Väikese auto rõõmud, teine jooks rehve kaasa ei mahu, seega tuleb hommikul kodu juures rehvivalik ära teha.

Millise rõhuga soovitate Toyodega sõita?

Lauri
24.05.2014 at 10:33
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Rehvirõhu kohapealt leidsin netist sellise info:

VEHICLE WEIGHT COLD PRESSURE HOT PRESSURE
Very Light < 800kg 17 - 22 psi 22 - 29 psi
Light 800kg - 1000kg 20 - 26 psi 24 - 32 psi
Heavy 1000kg - 1400kg 23 - 27 psi 28 - 40 psi
Very Heavy > 1400kg 27 - 35 psi 37 - 40 psi

Irooniline on see, et selle tabeli kohaselt on mu väike crx Heavy klassi kuuluv auto :)
24.05.2014 at 10:41
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Raplas käidud ja enda parim ringiaeg 58.xx pealt tootud 57.xx peale. Ma tean, et mu auto on seal suuteline välja sõitma 56 või isegi 55 aega, aga eks oskusi jääb veel vajaka.

Hommikul vaatasin ilma ja otsustasin Toyod ikkagist keldrist välja vedada ja alla keerata - ilm oli päris kuum ning huvitaval kombel tundus Toyo päris vedel auto all - ei tea kas ongi toyoga nii, aga bridsu adrenalinid tunduvad hulka konkreetsemad auto all...

Toyo tegi ilmaga nii, jätsin külmalt rõhu 1,6-1,7 kanti..

25.05.2014 at 20:44
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Asjad on natukene edasi liikunud ning õnnestus tekitada endale väike upgrade pidurite näol. Kuna soov on jääda 15" velgede juurde, siis ka uued pidurid tulevad 282mm (vanad olid 262). Kindlasti peaksid pidurid vähem vatti saama nüüd. Vaja otsida sobivad kettad, teha supportitele uuenduskuur ning ka piduriklotsid sobivad leida. Mõtlengi, et mida sedakorda kasutada..

12.06.2014 at 21:00
sponge
Honda CRX Delsol VTI
Lauri, Karl Songisepal on kellegi vana hondaclubi del sol nagu sul ja ta sõidab sellega raplas 53.2.Muidugi ta sõidab ka ulme hästi. See peaks olema raplas vabalt 54s masin toyoga.
13.06.2014 at 00:30
lauri_s
 
Honda CRX Delsol VTI
Tean seda sinist delsoli hästi. Minu info kohaselt on tal 1.8 mootor, millel Integra type-r nukad jms, ehk siis kindlasti on tema auto kiirem praegu. Minu autoga on Raplas sõidetud 54sek sisse küll juba, siis oli auto kurvisuutlikus natuke kehvem (tagumist stabikat polnud küljes.) Ehk siis auto suudab sõita küll, juhis on kõik kinni täna veel :)
13.06.2014 at 08:08
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Honda CRX Delsol VTI   1 2  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.