register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Subaru Impreza, Raido   1 2 3 4 5 6 7  
Poster Message
Lembit
Subaru Impreza, Raido
quote:
Ivalo:
Väljas õhutemperatuur 11C.
Sõidan ühtlaselt 4k rpmi teise käiguga, cooleris õhu temperatuur 25C, stabiilselt, alla ei kuku.
Kas see ühtlane 4k rpmi on cooleris juba ülerõhk? Kui palju?
Kas sul on kuidagi ka tihendatud mootoriruumi, nii, et otse eest tulev õhk ei pääse radiaatorit läbimata kapoti alla? Õhusuunaja on ainult üks pool lahendusest, cooleri all peab olema ka piisav alarõhk, et "motiveerida" õhku läbi cooleri liikuma.
Kas oleks võimalik ka logida õhurõhku cooleri all ja cooleri peal?
Kui rõhkude vahe on sõites olematu, siis õhk läbi cooleri lihtsalt ei käi ja ja ainuke asi, mis sul kiirenduse alguses sisselasketemperatuuri all hoiab, on cooleri alumiiniumi soojusmahtuvus.
Välistemperatuuril + 11 on sisselaske õhutemperatuur peale kompressorist läbikäimist ilma boostita ilmselt kuhugi sinna 20 kraadi tuuri. Sinu kirjutatud numbreid vaadates on võimalik, et sul jahutab coolerit selle sees voolav õhk, mitte välispinda läbiv õhk.
31.08.2014 at 17:46
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Jah, 4k pealt on juba ülerõhku natuke ja ees kapoti servas on see kummitihend nagu orignaalis, seega sealt vahelt vast väga palju sisse ei tule, kui siis see osa, mis läbi radiaatori surutakse.
Kas kapoti all on ala- või ülerõhk ei oska pakkuda. Lembit, sa mõtled et cooleri sees olev õhk jahutab siis kui turbo rõhku ei tooda (sest rõhu all kuumutab see väike turbo kindlasti ülearugi)- igal juhul selles ma kahtlen, turbost tulev õhk (kas rõhu all või mitte, on kindlasti kuumem kui see mis coolerist väljuvana mõõdetakse). Nädalavahetuse põhjal julgeks väita, et temperatuuriprobleeme enam ei ole, samas ma ai loginud IATd aga boosti märgatavalt vähemalt maha ei võetud ja õli temp istus stabiilselt 90C peal (isegi liiga madal võibolla?).

Aga nüüd nädalavahetusest:
Läksin siis tutikate Federal FZ201 rehvidega peale, tegin alguses kaks rahulikku sessiooni sissesõitu ja mõtlesin, et hakkan siis aega sõitma- tuhkagi (ei saanud isegi alla 1:30). Ei saanud seda rehvi pidama, ainult külg ees ja alajuhitav (juht ka roostes muidugi). Tunnetuslikult viletsam kui 595ga. Logisid vaadates olid kurvikiirused küll kiiremad, kuid seda libisedes ja kokkuvõttes kulutasin kogu aja kurvides drivtides (sain hiljem kurvidest välja). Proovisin vedurustust ühtlaselt jäigemaks ja pärast ka pehmemaks- subjektiivselt tundus, et pehmem oli parem aga stopper seda ei kinnitanud. Pidurdamisega on ka probleeme- ei suuda nii pidurdada, et tagumised rehvid ei blokeeruks, ilmselt kraani vahele vaja või ette paremad pidurid. Iseenesest pidurdusjõust puudu nagu ei tundu jäävat, lihtsalt taha oleks vähem vaja. Päeva lõpetuseks suri auto lihtsalt enne kiiret kurvi välja, eks näis kas on mingi lihtsam viga või sai see boxer 1600kmga otsa. :D

Seekord siis nii- all show no go.
01.09.2014 at 09:59
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Nipponist esialgne ülevaade:
Teises silindris on detoneerinud ja küünla ära sulatanud. Alumine ots ja teised silnindrid väidetavalt ok. Kolvid kõik ok.
Ehk et seade viga, või siis kütusepuudus (korra jäi tõesti kuivale, aga üldiselt hoidsin pidevalt paagi pilgeni).
Igatahes mootor maha ja kui midagi hullemat ei leia, siis teeb kiirelt korda, ja OTks ehk uuesti rajal. :D
01.09.2014 at 10:10
Indrek_S
 
Subaru Impreza, Raido
Lineupis sai nõelasilma vaadatud ja sul tõesti iga sissetulek oli blokkis parema tagarattaga ja driftides. Teine sarnase maneeriga oli see Golf 1

____________________________
not done until it's done
01.09.2014 at 10:12
Lembit
Subaru Impreza, Raido
quote:
Ivalo: ...sest rõhu all kuumutab see väike turbo kindlasti ülearugi)- igal juhul selles ma kahtlen, turbost tulev õhk (kas rõhu all või mitte, on kindlasti kuumem kui see mis coolerist väljuvana mõõdetakse).
Ma lihtsalt nende numbrite järgi arvutasin, mis sa kirjutasid.
Välistemperatuuril +11 kraadi, tuleb ilma boostita 2000 rpm sõites turbost välja + 16 kraadi, mille peaks 70% effektiivsusega (interneti andmetel) subaru originaal top mount cooler suutma jahutada +13 kraadi peale.
Sinu mõõtmistulemused aga ütlesid +20. Kui ühtlaselt sõites käib coolerist välisõhk jahutuskontuurist läbi, siis ei tohiks ju temperatuur kuidagi sellisele tasemele jõuda, ükstapuha, kui kehva kasuteguriga see cooler siis on.
01.09.2014 at 10:48
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Kust sa võtad et turbo õhku ilma boostita nii vähe üles soojendab? Ega ma ise ei tea, sellepärast uurin, saab ehk ise ka targemaks. :)
01.09.2014 at 11:12
Lembit
Subaru Impreza, Raido
quote:
Ivalo: Kust sa võtad et turbo õhku ilma boostita nii vähe üles soojendab? Ega ma ise ei tea, sellepärast uurin, saab ehk ise ka targemaks. :)

Kui boosti ei ole, on kompressori sisse ja välja rõhkude erinevus väga väike (sisuliselt ainult torustiku rõhukaod, milleks arvestatakse enamasti umbes 0,5 psi, mis on 0,035 bar)
Seega pressure ratio (PR) on 1,035
2l mootor 2000 rpm juures hingab ca 1,3 m3 õhku minutis. Sellise õhukoguse ja minimaalse PR juures on turbo kompressori effektiivsus kusagil 55% juures (vaadatud mingilt sarnase tootlikkusega kompressori mapilt)

Temperatuuri lisandumine Kelvinites on (sisendtemperatuur * ((PR astmes 0,283) - 1))/kompressori effektiivsus
See tuli umbes 5,05 kraadi ehk ümmarguselt 5 kraadi lisa sisendile, mis oli +11.
01.09.2014 at 12:53
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Ja läheb see hästi tehtud mootor kahjuks uuesti tegemisse. Teine silinder ikkagi kahjustada saanud, seega vaja uuesti hülssida. Teise silindri kolb ja klapid peab uued panema, kaas on ok.
Ühtlasi tuleb siis tuleviku mõttes ka kütuse vahepaak ja pihustite lattidele mõlemale eraldi pealevool (oleks pidanud kohe tegema, nagu ka juba varem juttu oli). Sel aastal kahjuks enam rajale ei jõua tõenäoliselt (teades kaua juppide tellimine ja tööde tegemine aega võtab) aga eks siis kevadel uue hooga. :D


02.09.2014 at 13:01 1 edit. Last edited 02.09.2014 at 13:01 by Ivalo
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Lõpuks jõudsid kõik mootori jupid kohale, seega väike update:
CP stroker kolvid
Darton hülsid
DeatschWerks DW350iL lisa kütusepump
ACL race saaled STD
2013 Sti mustnitreeritud tugev vänt (2,5L oma)
ARP plokikaane tikkpoldid
Cometic Phuzion kaanetihendid
Gates kevlar Race rihm
SuperTech bronze klapi juhtpuksid
SuperTech Incorel väljalaskeklapid
SuperTech Black Nitrided sisselaskeklapid

Plokk on hülssimises.
Vahejahuti tuleb kahjuks ette ja sisselase tuleb pööratud.
http://lateralperformance.co.uk/product.php/33/38/lateral_custom_front_mount_intercooler

Turbo on veel tellimata aga tuleb BW7163 TwinScroll.
Loodetavasti saab ikka kevadeks kokku uuesti. :)



18.11.2014 at 11:54 1 edit. Last edited 18.11.2014 at 19:13 by Ivalo
T.K
Subaru Impreza, Raido
Kui saladus pole, mis surveastmega kolvid tulevad? Kui teha juba selline kõva projekt, siis originaal survastet poleks mõtet jätta.
18.11.2014 at 12:27
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Miks surveaste saladus peaks olema? :)
Kolvide surveaste on 9 ja kaanetihendid on ka paksemad (hetkel ei tea täpset mõõtu, õhtul uurin üle ja panen kirja).
Kõvast projektist on asi kaugel, tegu on sisuliselt mootori kap remondiga ja ka muud sõlmed on lihtsalt korda tehtud või natuke paremate juppidega asendatud.
Rõhku pole plaanis väga kõrgeks tõsta, juba olemasoleva 300+ hp ja 400+Nmga ei saanud sõidetud, seega ma arvan et pole väga vahet mis see surveaste on, kuna väga hulluks ei saa nagunii asja ajada, sest siis pole auto üldse sõidetav. (Tiivakaari lõikama ei plaani hakata, ehk et 225 rehvist laiemad naljalt alla ei lähe ja puuri ka ei tahaks sisse panna.)

18.11.2014 at 15:42
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Ära kutsu kurja karja Peep, ma olen mitu korda juba väga lähedal olnud puuri panekule aga siiani ikka suutnud loobuda.
Eks ta turvalisuse seisukohast muidugi rumalus ole aga eks näis. Rahast rääkides, siis paari aasta perspektiivis oleks odavam bemmi cupi sõita olnud, samas ma loodan et varsti hakkab kilomeetri/sõidutundide hind ikka kukkuma. :)
18.11.2014 at 17:10
HoCi
  
Subaru Impreza, Raido
Miks sind näha pole olnud?

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
07.07.2015 at 22:18
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Hetkel auto veel RSMotorspordis aga varsti peaks seal asjad valmis saama, siis veel Nipponautos nipet- näpet, siis seadistus ja siis hooaja lõpuks äkki jõuab veel isegi sõita ka. :D
07.07.2015 at 22:27 1 edit. Last edited 08.07.2015 at 00:48 by Ivalo
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Jõudis ikka enne lund seadesse lõpuks läbi raskuste. :)
Kõigepealt selgus et 3" JDM racing väljalase omas lõpupütis 40mm läbimõõduga toru/silenceri (mitte eemaldatav),

kust kohe kuidagi üle 380hp ei tahtnud läbi mahtuda (tehti uus väljalase).
Siis high boost actuator osutuks hoopiski low boost actuatoriks (tehti uus actuator vahetatavate vedrudega).
Ja kõige lõpuks ei olnud säde piisav, sai tellitud originaal küünlajuhtmed ja süütepool (piisas juhtmete vahetusest).

Hetkel siis 450hp ja 596Nm mootorist (max võimsus 1,65bari ja max vääne 1,9bari juures), rohkem praeguste nukkadega ei saa (max 80hp ja sama palju Nm on õigete nukkadega veel turbo poolest varuks). 380hp ja 460 Nmiga sain korra proovida ka (vana väljalaskega), siis oli päris huvitav juba, nüüd peaks veel parem olema. Jääb siis kevadet ootama.
Graafikud:


Võrdluseks kõrvale originaal turboga graafik ka. Spool on sama, ehk et turbo on hea ma ütleks.


Läks siis aasta ja kolm kuud sellest hetkest kui mootor laiali. Rohkem sellist kadalippu küll ei jaksa läbi teha ajaliselt, sõita tahaks ka. :)
09.11.2015 at 18:23 5 edits. Last edited 10.11.2015 at 17:30 by Ivalo
Maik
  
Subaru Impreza, Raido
Selle jutu valguses oli päris hea teema esimest lehekülge lugeda :) Kus seda laialilendamist kohe ennustati.

Kas porche ja bmw killer nupud toimivad ka või ideeks jäigi ? Parim auto on sõitev auto,lühiajaliselt võib ju ehitada ka.

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
09.11.2015 at 18:58 1 edit. Last edited 09.11.2015 at 18:58 by Maik
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
quote:
Maik: Selle jutu valguses oli päris hea teema esimest lehekülge lugeda :) Kus seda laialilendamist kohe ennustati.
Kas porche ja bmw killer nupud toimivad ka või ideeks jäigi ? Parim auto on sõitev auto,lühiajaliselt võib ju ehitada ka.
Laiali läks ikka oma rumalusest, mis muidugi ei tähenda et nüüd igavene on.
Bmwde jaoks pole nuppu vaja ja proschede jaoks on jah nupp olemas, high boost ja ALS. :D
09.11.2015 at 20:16
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Antilagi osas tegelikult otsustan laupäeval kohapeal, kas jätab nii, või teeb lihtsalt low boost ja high boost nagu vanasti. Hetkel on low boost 1,5 ja high (1,9 mis kukub 1,65 peale) koos antilagiga. Aga ega see antilag turbole hea pole, seega on variant et lasen selle linnukese siiski eest ära võtta.
09.11.2015 at 21:09 1 edit. Last edited 09.11.2015 at 21:39 by Ivalo
peep
 
Moderator
Subaru Impreza, Raido
quote:
Ivalo: Jääb siis kevadet ootama.

Sul seda kannatust ikka jagub, kui talveautoga kevadet ootad. :) Tegelikult hea kuulda, et lõpuks hakkab looma ja loodetavasti saad palju muretuid km läbida.
10.11.2015 at 23:23
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Kannatlikkusega on lood endiselt kehvad aga õnneks on nüüd valmis. Lubasin endale, et järgmine raja auto on tehase oma, kerge ja piisavalt võimas. Näiteks Exige. :)
11.11.2015 at 01:08 1 edit. Last edited 11.11.2015 at 01:08 by Ivalo
HoCi
  
Subaru Impreza, Raido
Miks sa talvel ei sõida sellega? :) Tee korralik roostetõrje enne ära ja anna aga minna. Kevadel survekaga kõik maha ja läheb edasi :P

Või kardad, et siis mootorit kevadeks ei jätku? :)

Aga tegelikult tahaks näha küll, mida sellise jõu ja 1.gen kerega suudab rajal. Mis rehvidega siis plaanid sõitma hakata lõpuks?

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
11.11.2015 at 16:30 1 edit. Last edited 11.11.2015 at 16:31 by HoCi
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Aus vastus on et ma ei viitsi seda vedrustust vahetada või lasta vahetada, kuna ilmselt sõita nagunii aega pole enne kevadet.
Rooste pärast ma ei muretse, see auto väärtust nagunii ei kogu. :D Ja seda kui kaua see mootro kestab- aeg näitab. Lendab laiali siis võtab tehase auto nagu kirjutasin. :)
Ma sõidan need FZ201 Federalid lõpuni ilmselt (peab paar uut tellima ka, sest üks on kandiline) ja siis võtan Michelini täisslikid,
või mis iganes kõige paremini peavad.
Eelmise aasta kogemuse põhjal sealt mingeid ulme ringiaegu nagunii ei tule (eks auto vajab muidugi õppimist ja juht trenni) aga põhiline on et vähemalt endal lõbus oleks. :)
11.11.2015 at 17:46 2 edits. Last edited 11.11.2015 at 17:47 by Ivalo
ICE
  
Subaru Impreza, Raido
Veiko, mis talvest sa räägid? :P

____________________________
Petrolheads.ee
12.11.2015 at 12:28
HoCi
  
Subaru Impreza, Raido
Peab tulema, rsk! Ostsin oksjonilt isegi vaesemehe "evo" endale selle jaoks.

Raido, müü siis kohe parem ära see auto sõitvana ja võta Lotus :) Rahakotile sõbralikum..

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
12.11.2015 at 22:53
Ivalo
 
Subaru Impreza, Raido
Mis see vaese mehe evo on? Subaru see igatahes olla ei saa, sest subaru pidamine on oluliselt kulukam. :D Müüa pole seda autot mõtet, keegi ei maksa selle eest midagi, parem töristan ise. :)
13.11.2015 at 00:13
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Subaru Impreza, Raido   1 2 3 4 5 6 7  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.