Ahvenistolt ühes tükis tagasi. Oli väga kuum ilm ja rehvid sulasid ikka mõnusalt. Kuna tegemist oli ka Ahvenisto 40. juubeliüritusega, siis oli rahvast nagu murdu ja mingist "parima" aja sõitmisest võis vaid unistada - liiga palju driftijaid ja üldse segavat faktorit rajal. Kohati, eriti päeva keskpaiku sarnanes sõit juba tõelise ringrajavõistlusega, kus autod külg külje kõrval trobikonnas möödasõite üritasid... päris crazy.
Minu parimaks jäi suhteliselt hommikupoole sõidetud tagasihoidlik 1.42.34, suurim maksimumkiirus oli GPS järgi peasirge lõpus 162 km/h. Parimad sõitjad sõitsid seal ca. 1.37-1.35 aegu nagu kuulsin - stopperiga mõõdeti vahepeal paari huvitavamat autot. Korra käisin ka peasirgel liivapeal ära ühe rajasõidu-BMW sabas püsida proovides ning spin oli peaaegu käes, mis oleks suhteliselt kindlalt tähendanud kontakti raja serva-seinaga. Õnneks siiski sain kontrolli taastatud. Nii õnnelikult siiski kõigil ei läinud ja päeva jooksul sai nähtud nii mõndagi plekimõlkimist.
Aga siis RaceChronost. Reede õhtul õnnestus tänu Antti vastutulelikkusele Helsingis soetada siis antud 5Hz GPS ja laupäeva varahommikul suundutud Ahvenisto rajale. Programm oli lihtne õppida olles eelnevalt kasutusjuhendi diagonaalis läbi lugenud. Pigem oli probleeme, kuidas mobiil nähtavasse kohta sättida - koha leidis ta lõpuks roolil nipusideme ja magneti abil. Püsis küll.
Toimis suhteliselt korrektselt - korra läksin varem sõitma vms, kui satelliidid valmis olid ja tuli ringilugemisse mingisugune segadus, kuid paari ringiga süsteem korrigeeris end ja jätkas juba õigel teel.
Kasutusjuhend ja veebileht kajastab racechrono kohta salvestusrezhiimi ja analüüsi puudutavat, seega üllatuslik oli kogeda reaalset online kasutust, mis minumeelest on super! Ringil sõites on võimalik vastavalt seadistusele kasutada kas sessiooni või mõne varasema sessiooni x-ndat ringiaega (ja splittide aegu) võrdluseks. Iga spliti ja stardi/finishijoone läbimisel sõidu ajal näidatakse ära korralikult loetavalt, kas oled olnud kiirem/aeglasem ja kui palju. See oli väga positiivne ja kasuliküllatus.
Veel üks väärt pisidetail - antud GPS seadme aku on täpselt sama, mis minu Nokia E50 aku ehk kui telefon tühjaks sai (ekraan täisheledusel ja bluetooth ilmselt tarbib mõnusalt) ja mul autolaadijat polnud sai probleemi kiirelt lahendada akud ära vahetades. GPS-iga tuli sobiv autolaadija kaasa
Kasutusjuhendis pole juttu, kuid programm suudab mingit online datat ka eelseadistatud veebilehele saata - peab uurima mis ja kuidas.
Lisaks on ka eraldi full NMEA data salvestamisvõimalus, mida on võimalik hiljem analüüsida siis teiste progedega.
http://www.gpsinformation.org/dale/nmea.htm)
Mina olen antud "investeeringuga" rahul ja tean vähemalt kahte inimest, kes nüüd kaaluvad tõsiselt ka antud proget tulevikus kasutada - sobilik just radadel, kus ametlikku aega ei võeta või kus soov saada kiiremalt, täpsemalt (splittide kaupa) oma aega teada ja lisaks annab mingi analüüsimisvõimaluse ka hilisemalt - seda pole jaksanud praeguseks uurida piisavalt. Ma pole küll drift- või performanceboxi kasutanud, ja ilmselgelt on see veel võimsam seade, kuid kas just tingimata hädavajalik maksta 5+korada kõrgemat hinda (eeldusel, et sobiv telefon on juba olemas)...?
Antti lubas hinda mõnevõrra ka painutada, kui on rohkem tellimusi antud GPS seadmele, seega huvilised võtku ühendust..