register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko   1 2 3  
Poster Message
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Kindlasti pigistaks enda sõiduoskust parendades veel ajast maha mingi numbri aga NA mootoriga on keeruline võrrelda. NA mootori super eelis on see, et iga hetk gaasi litsudes on õige pöördevahemiku korral täisjõud kohe olemas. Mul sellel ülelaetud civicul kahjuks nii lill see elu pole. Pean koguaeg ennetama gaasi lisamist, sest mootoril kulub mingi teatud aeg enne, kui ta oma hobused kõik valla päästab (turbo lag). Ja kui ennetan natuke liiga palju, siis lihtsalt veab kurvist otse murule. Eks see praegune 1.26.5xx aeg joppas ka sellepärast, et mul kaks viimast kurvi enne stardisirget õnnestusid ennetamise osas, millega eelnevalt kaklesin koguaeg.
Pidurdusmaad on kindlasti need, kust annab pigistada aga kuna ma ikkagi väga harva käin roostet maha nühkimas endalt, siis tunnetus pole veel hea ja kuna mõisa peale sõit pole, siis viimast sealt pigistada ei tundu minu jaoks mõistlik.

Üks ilus pilt ka, mis sõber tegi:



____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
27.05.2015 at 12:25
anryo
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Puhtalt pilti vaadates sobiks katusele veel (sini-punane) vilkur ja pace-car ongi valmis! :)

____________________________
We live in a poor neighbourhood - we can only afford to drive old cars.
'93 GMC Typhoon 4.3V6 Turbo
'70 Plymouth Supercharged Hemi 'cuda
27.05.2015 at 15:03
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Vahepeal jälle tükk maad vaikust olnud. Pole autoga rajale rohkem jõudnud peale Mai kuu Open Track'i. Oli mõte jõuda sõitma lõunanaabrite Fast Lap'ile, mis oli suvel aga kuna nad ei osanud piltide põhjal öelda, kas ma pääsen ka nende istmete kinnitustega rajale, siis ehku peale ei viitsinud punnitama hakata sinna. Mul praegu on korvide kinnitused lahendatud nii, et orig istmekinnituste kõrvad on keevitatud kokku aftermarket siinidega, mille peale omakorda istmed on polditud. Pean natuke vaatama ja mõtlema, kas on võimalik panna FIA nõuetele vastavalt kinnitusi nii, et vajadusel saaks ka Civicu orig. istmed sisse visata. See, et saaks vajadusel ka orig istmeid panna tagasi sisse, ongi mind pidurdanud praegu. Auto on siiski ka tänavasõiduk ning mitu aastat käidud ka suvel sõpradega trippimas mööda Eestit ning siis ei viitsi korvidest sisse-välja end väänata pidevalt.

Sel aastal endale pandud eesmärgi täitsin siiski ära. Sain auto kurvides kiiremaks ja a24ringi aega päris omajagu parandatud 1.28.680 --> 1.26.582. Enda eesmärk oli saada vähemalt sekund alla aga see aeg üllatas ennastki. Arvestades, et kiireid ringe sai tehtud alla 10, siis arvata on, et autot veel rohkem tundma õppides pigistaks sellest ajast veel midagi alla.

Nüüd peab natuke aru pidama endaga, et mis edasi. Kuklasse on tekkinud järgmine eesmärk sõita alla 1.25 aga pean tiba mõtlema, et kuidas sinnani jõuaks. Kaasamõtlejad ja ideed on teretulnud.

Üks mõte on minna laiema rehvi peale (Praegu sõitsin 205/40 R17 R888 rehviga. )
Teine mõte on tuua tagasi ~40kw ja 100nm, mis praegu madalama rõhuga sõites on kaduma läinud. Aga seda ma nii hea meelega ei teeks, kuna see mõjutab mootori vastupidavust ja ma kardan, et see teeb kurvidest väljumised veelgi valulikumaks, kui need juba praeguse jõu juures on.

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
05.10.2015 at 15:52
hall
 
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
A-rühma autodel on muide originaalsed istmekinnitused Appendix J alusel lubatud. Täiendusena on toodud risttaladega lahendus juhuks kui ei kasutata originaalkinnitusi.

____________________________
Porsche Ring - ilmselt parim ringrada Põhjamaades.

CityKart - sisekardikeskus Pärnu kesklinnas.
05.10.2015 at 23:36
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Pole tükk aega midagi kirjutanud. Tegelikult pole suurt midagi öelda olnud ka. Eelmisest aastast midagi muutunud pole auto juures peale selle, et veljed läksid roosaks. Põhjus väga lihtne...nad olid omajagu väsinud välimusega ja kuna Powderstudiol oli kampaania oktoobris, et kes esimesena neile veljed toob, saab tasuta värvimise roosaks, siis pikalt ei mõelnud. Rajaveljed võivad ju karjuda värvi poolest :) Töö oli korralik ja ise olen rahul.
Teen neile selle eest tiba reklaami ka --> https://www.facebook.com/pwdrstudio/

Eelmisel aastal mainisin Avole, et 2016 võiks olla ka Bikernieki OT kalendris...ja nüüd ongi seal käidud. Super rada!Parajalt aukartust äratav ja üliettevaatlikuks tegev oma betoonseinte ning olematu eksimisruumiga aga eks see kõik teebki ta üliägedaks. Lisaks veel see, et enamus kurvide lõppu ei näe kurvi sisenedes. Ei tunneta alati täpselt kasutada olevat ruumi kurvist väljumisel ja samas ka natuke jube, sest kunagi ju ei tea, mis auto seal kurvi taga on kogemata spinni teinud.
Mul endal jäi kõvasti sinna rajale veel varu aga kogenematus ja ohutunne ei lubanud hetkel rohkem piire kompida veel.

Suured tänud veelkord Kasparile, kes mu enda Lada kõrvalistmele võttis. See kogemus oli ülikõva ja samas aitas ka õppida rada tundma tunduvalt kiiremini, kui ise oleksin seda suutnud.

Üks väike video ka. Tegemist pole küll parima ringiajaga, mis sõitsin aga mingit aimu ikka saab. Peegel segab aga elate üle.










____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
07.06.2016 at 22:55 2 edits. Last edited 18.12.2018 at 09:30 by HoCi
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Lõpuks selgus ka jõud, mis mootoris peitus. Dünosse minemise põhjus oli tegelikult see, et viimasel Open Trackil auto ei sõitnud ilusti ja hakkis kohati. Dünos selgus, et küünlad tahavad vahetamist, kuna rikas segu tapab nad ära. Leidsime ka ühe boostilekke ning peale seda tegime kolm tõmmet. Kõik tõmbed olid mõni kilovatt siia sinna aga esimese tõmbe numbrid olid siis 260,94kw/354hp ja 300nm rattast. MAP sensor ütleb, et turbo rõhk on alla 1 bar'i (0,95). Praegu on peale täisboosti teket jõukõveras jõnks sees...tõenäoliselt see ongi küünaldest. Peale küünalde vahetamist peaks idee poolest ka tiba rohkem jõudu näitama ja äkki kaob ära siis ka see jõnksutamine.
Nüüd siis küünlaid vahetama ning siis vaatan, mis tagumikudüno ütleb :)
Lasin logi üle vaadata ka Alexil, kes palju aastaid tagasi selle seadistuse tegi ning tundub, et midagi hullu pole vahepeal juhtunud seadistusega, segu on turvalisuse huvides jäetud rikas. Praegu midagi dünos muutma ei hakanud, kuna seadistus on tehtud väga ammu ning nüüd uue Hondata softiga võib auto hoopis kiviks lasta. Jätan selle teiseks korraks, kui on kohapeal inimene, kes Hondatat läbi ja lõhki tunneb ning saab vajadusel kivi tagasi autoks ka muuta.





____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
15.09.2016 at 11:43 1 edit. Last edited 18.12.2018 at 09:31 by HoCi
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Avastasin, et ma pole päris kaua siia midagi kirjutanud :)
2017 aasta kohta ei mäletagi eriti midagi kirjutada aga 2018 alguses sai käigukast maha võetud ning peaülekanne ära vahetatud 4,266-->5.169. Oli soov proovida sõita kaasa ECC karikasarja, mida sõidetakse kardiradadel aga auto oma esialgse peaülekandega ei võimaldanud mingeid kiireid aegu sõita seal. Ülekanded olid täpselt nii, et kurvist väljumistel pidi turbo pöördesse minemist ootama kalendriga. Kuna peaülekande vahetusega kartsin, et pidamisega läheb asi väga hapuks, siis läksin laiema rehvi peale ees. 205/40 R17 --> 235/40 R17.
Peale talve oli autol seade ajus segamini läinud ja kevadel auto oli paras kivi (ei käivitunud ega midagi). Sellele eelnes muidugi lõputu otsimine, et milles viga on (ühendused/pistikud, vana kütus paagis jne). Lõpuks siiski leiti auto seade üles, mida viimati oli näpitud 2012 aastal. Panin selle peale, auto käivitus paugust ja oleks nagu pidanud kõik hea olema aga millegipärast oli segu lahja. Kuna polnud kohe aega tallinnasse minna autoga, siis võtsin ette interneti ja videoõpetuse, küsisin infot siit-sealt ja tegin endale asja nii palju selgeks, et sain tänaval segu ise paika krutitud. Süüdet ei julge muidugi puutuda :)
Aeg läks nii kiiresti, et ei jõudnudki seadet üle tegema minna tallinnasse ning sõitsin kogu hooaja enda seade käkerdisega. Isu kasvas ka natuke nii, et kui enne oli rõhku 0,95bar, siis nüüd on umbes 1,35. Teise käiguga piirasin ära natuke.
Kuna ECC's sel aastal läks räigeks täisslikiga võidurelvastumiseks, siis pidin konkurentsis püsimiseks ka ise need kuskilt otsima. Väikese abiga sain alla Michelini täisslikid ning no pole sõnu vist vaja, missugune pidamine on :) Teise käiguga piirasin rõhu 1bar peale ja kardirajal on pidamine põhimõtteliselt olemas. Uue ülekandega on uskumatu sõita...nagu sõidaks üldse teise autoga. Igatahes palju ägedaid emotsioone ja tuli tagasi tahtmine autoga edasi veel tegeleda.
Roostevaba kollektorit pole julgenud kinni katta, kuna ta on niigi nõrguke aga selle tagajärjel on kapoti all kuum ja kuna ta on ka radikale ja IC-le lähedal, siis kütab ka neid üles. Kokkuvõttes on see ka põhjus, miks ma suurel rajal väga eduliselt pole saanud sõita nii, kui vähegi soojem ilm on. Nüüd on plaan lasta teha mustast uus kollektor, see kinni katta ja ühtteist veel teha, et mootorit jahedana hoida ning uuel aastal prooviks uuesti ka suurt rada.
Käisin üle pika aja tegelikult hiljuti sõpradega ka auto24ringil sõitmas aga kahjuks auto polnud koostööaldis. Üsna kohe päeva alguses hakkas tahhokas hüppama ning lõpuks ei töötanud auto enam normaalselt. Alguses, kui mõned rooste mahalükkamise ringid sain veel teha auto ära vajumist, siis ajavõtt näitas 1.27.0. See oli siis nii öelda rahulikult võttes pikkade pidurdusmaadega ja varuga kurvides. Rehviks oli sel hetkel Toyo R888R. Jäi küll kripeldama, et ei tea mis veel tempot tõstes oleks sõitnud ning lõpuks oleks ka täisslikiga proovinud aga ju siis see pidi jääma järgmisesse aastasse :) Aa. Selle uue ülekandega oli nii öelda suurel rajal ka tegelikult ülihea sõita.

Viimane pilt ka sellest ringist, kus auto veel enamvähem ilusti töötas:





____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
24.10.2018 at 21:44 4 edits. Last edited 24.10.2018 at 21:47 by HoCi
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Eelmise aasta tahhoka hüppamise ja puterdamise järel proovisin nüüd teist jagajat aga kui mootor vähe kuumemaks läks, siis hakkas jälle sama asi peale. Kuuno andis selle aasta esimesel OT'il hea mõtte alandada tiba turborõhku, misjärel probleem kadus, seega rõhk puhus lihtsalt küünla ära. Lasin rõhu 0,3bar allapoole ning sain ühe sõidu teha täisslikkidega. Suht ulme tunne ikka, kui pidamine muudkui läheb paremaks ja paremaks ning seina ei jõudnud veel ette tulla.. Parimaks ajaks jäi nende mõne prooviringiga 01:24.352. Racechrono küll näitas veel 0,6sekki veel paremat aega aga eelviimases kurvis autol tagumik ei pidanud (enda sõiduviga) ja ei suutnud seda paremat aega realiseerida. Peale seda hakkas TPS andur kalama nii, et päev jäi pooleli. Eks saab siis millalgi uuesti harjutada ja autot katsetada.

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
20.06.2019 at 13:32
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Kuum ilm viimasel OT'il jällegi õpetas palju. Tänu kaasas olnud sõbrale/mehaanikule sai reaalselt ka lõpuks natuke sõita ikka enne, kui õlitemp tiba liiga kõrgeks hakkas minema.
Arvestades, et selle kuuma ilmaga sai oma parimale ajale 0,4sekundit (sel korral oli 1:24.735) maha jäädud siis tundub, et autole soodsama ilmaga võib uut sekundit püüdma hakata küll.
Järgmine kord siis uue ja wrapitud kollektoriga, et kapotialust kuumaks ei kütaks.
Ja auto on ka jälle tagasi oma esialgses värvis:





____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
31.07.2019 at 21:49
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Uuel aastal uue hooga. Lepp Motors tegi mulle uue mustast metallist kollektori. Enamus kollektorist kuni põhja alla on nüüdseks ära wrapitud. Samuti on kapoti all ära wrapitud spetsiaalse riidega sisselasketoru, et heat soak'i vähendada.

Esimesel OT'il sai uude sekundisse astutud - 1:23.253.

Üleeile oli Tabasalu kardirajal Best Lap esimene üritus ja seal sai Unlimited 2000+ klassis (mootori maht üle 2001 cm3) ajaks sõidetud 00:40.731 (tulemused: http://kosh.my.to/ )

Selle aasta üritustel on auto igatahes ülihästi end ülal pidanud ja lausa lust on olnud sõita, super! :)

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
15.06.2020 at 17:53
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Eile oli järjekordne Best Lap. Täpsemalt 2. etapp, mis toimus jällegi Tabasalus.

Vahepeal said vahetatud sisemised rooliotsad ja toe õõtsad reguleeritavate kontide vastu tagasillas, et rohkem reguleerida oleks võimalik sellistesse seadetesse nagu ise eelistaks. Kui varasemalt oli tagasillas kokkujooks, siis seekord oli eesmärk panna tagasild nulli ehk neutraalseks. Reaalsuses sai pisike lahkujooks tagasilda. Samuti pisike lahkujooks esisilda. Selle kohta teooriat kogusin internetitarkusest ning ühe inimese soovitusest panna lahkujooks tagasilda, et vähendada alajuhitavust. Mis seal ikka, eks võistlusel aeg näitab, kas oli ka väärt soovitus.

Tabasallu jõudes sai kohe üks treeningsõit tehtud. Selgus, et autol kiirendades väga tugev vibratsioon???. Kartsin, et ehk rattad ei saanud korralikult kinni. Läksin rajalt maha ning kontrollisin rattad üle ning uuele katsele...jälle tugev vibratsioon. Peale konsulteerimist erinevate inimestega selgus, et tõenäoliselt mul veovõlli sisemine ots ära suremas. Ei teadnudki mida teha, sest tükkideks midagi lasta ju ei taha. Me räägime ikkagi autost, millel on originaalist mitu korda rohkem jõudu ja ülekandeosa koos võllidega on peale peaülekande samad, millega auto tehasest väljus. Eriti kurb oleks, kui see laiali minemine võib juhtuda käigukastiga. Üks pikalt esinduses töötanud Honda tark rahustas maha, et ei juhtu sellega tõenäoliselt midagi ning soovitas minna sõitma ikkagi.

Otsustasin, et lähen sõidan ühe rahuliku soojenduringi ning üks kiire ring otsa. Reaalsuses esimeses voorus sõitsin veel ka teise kiire ringi otsa, mis tõi ka hea aja ning rekordi (00:40.531). Peale seda ei piinanud rohkem, tegin jahutusringi ning rajalt maha.

Teises voorus püüdsin saada aja ka kohe esimese kiire ringiga aga tunne polnud jällegi väga hea (slikk ei pidanud veel piisavalt, et rünnata) ning tegin teise kiire ringi otsa (00:40.303), WOW! Kahjuks alla 40 sekundi aega ei saanud aga ometi on tegemist Best Lap sarja ja sellele eelnenud ECC sarja parima ajaga.

Kahe vooru võit tähendab ka etapi võitu nii, et pinged maas!

Olen ülimalt õnnelik, et auto ikka vastu pidas lõpuni selle valu. Eks nüüd hakkan defekteerima, mis täpsemalt ära on väsinud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et uus seadistus sillas tegi autot paremini juhitavaks. Üks kurv, kus varem koguaeg kaklesin alajuhitavusega, sinna keeras auto nüüd väga teravalt sisse. Eks tuleb edasi ka katsetada suurema lahkujooksuga, äkki saab juhitavust kurvis veel paremaks ilma auto stabiilsust liigselt ohverdamata.

Aitäh kõigile, kes on abiks olnud nõu ja jõuga ning aitäh sulle, kui viitsisid selle pika monoloogi läbi lugeda :) Järgmiste lugemisteni!









____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
02.08.2020 at 11:16 5 edits. Last edited 03.08.2020 at 11:04 by HoCi
peep
 
Moderator
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Kõva tulemus, palju õnne !
03.08.2020 at 08:56
Kaido
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Jah, uuendatud kattega rada näib "meie aegadest" tuntavalt kiirem olevat, aga tulemus on ulme valdkonnast sellegipoolest. Äge ja "retsept."
03.08.2020 at 09:39
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Aitäh :)

Viimase võistluse ajad huvilistele:
Foto NAGI's: Best Lap 2020 - 2.etapp - Tabasalu - Ajad

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
03.08.2020 at 11:39
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Selle autoga sõitmise aeg sai läbi. 8 aastat on päris omajagu aega, et tekiks tunne/vajadus uue hobiauto järgi. Civic liikus mul sõbra kätte ja endale otsisin ühe vähe vanema Porsche, millega saab ka perega vahest ringi sõita :)



____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
13.05.2021 at 14:28
allud
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Kas antud masinast ka teema kuskile tuleb?

996C2
14.05.2021 at 12:23
HoCi
  
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Ei teagi. Siia ei hakka tõenäoliselt tegema.

996TT X50

____________________________
Porsche 911 Turbo X50 02'
Ex: Honda Civic VTi 1,6T
14.05.2021 at 18:16
peep
 
Moderator
Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko
Hea valik !
14.05.2021 at 20:05 1 edit. Last edited 14.05.2021 at 20:05 by peep
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Honda Civic 1,6VTi-T - Veiko   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.