register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Sauga raja tulevik  
Poster Message
Kaido
Sauga raja tulevik
Ma olen ise sellel aastal küll 2 korda Saugal sõitnud, kuid ise ninapidi vastu asfalti laskunud ei ole. Soomeri jutu järgi on rajakattega asjad ühel pool - tema teeb Puma ürituse veel ära, aga järgmiseks hooajaks rada enam ei kesta ja tema sportautosid sinna peale ei laseks. Kattekiht on väga õhuke, see on murenenud ja läbi kulunud ning aluskiht on raja jaoks liialt pehme ja suure läbimööduga killustikust - aluskiht mureneb väga kergesti ja annab suuri tükke välja. Imselt on Tõnu jutt küll liialt pessimistlik, kuid jama ajamiseks tal nagu põhjus puudub - Soomer on lubanud küll rajakatte tasuta uuendada, kuid keegi peaks maksma asfalti ja muu materjali eest... See on hinnanguliselt ca 2-3 miljonit jämedalt (võin ka eksida) ja ma ei näe kusagilt sellist raha tulemas enne kui raja omandivorm on paigas - see pole aga minu teada mitte mingis suunas arenenud. Suure tõenäosusega on Sauga seega lähitulevikus vaid rahvaalade päralt.
08.08.2007 at 12:42
matukas
  
Sauga raja tulevik
Tõnu (Soomer) jutt pole üldsegi mitte liialt pessimistlik. Täiesti reaalset juttu räägib. Isegi mina, kes selle asfaldi ja tee-ehituse asjaga olen 'serva peal' kokku puutunud, saan aru, et Sauga kattega on s**t ahjus. Tegelikult juba voolab välja sealt. See, et nüüd mingit väikest lappimist asfaltkattele tehakse vanal maanteelõigul, see aitabki vaid selle aasta kuidagi lõpuni saada. Peebul on täiesti korralik kogemus olemas korralikust ringraja asfaldist. 1:0 Sauga kahjuks.

Kas siis tõesti ei leidu EESTI firmat, kelle abil ja toel oleks võimalik see ringrada kas ehitada või Sauga oma õigele tasemele viia? Alecoq omanimelise 'arena' sai. Ja ega see vist kah vähe ei maksnud, kuigi polegi veel valmis.

Kui on olemas korralik ringrada, tekib neid klasse ka juba isevoolu teed. Annaksin oma vabast ajast nii palju, kui suudan, et see puudus (ringrada) likvideerida.
Minu arvates kaks teemat: Uus ringrajaklass ja Uus ringrada, on sünonüümid. Ja sellepärast ma kirjutangi siin surnud ringist.

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
08.08.2007 at 13:21 1 edit. Last edited 08.08.2007 at 13:23 by matukas
peep
 
Moderator
Sauga raja tulevik
Mis jama selle omandivormiga siis on ? Keegi tahab sinna maju ehitada või mis ?
08.08.2007 at 13:40
Kaido
Sauga raja tulevik
Omandivormi määratlemiseks tuleks teha detailplaneering, siis saaks keegi ka sellele käppa peale panema hakata. Detaili hind on suurusjärgus 750 000.-, kuid see käib vallale lähiaastail ilmselt üle jõu. Raha raja renoveerimiseks ning kompleksi arendamiseks ilmselt Eestist leiaks, kuid enne detaili tegemist kindlasti mitte. Samas käib võidujooks ajaga, sest igast küljest pressivad peale arendajad ja varsti ei saa sinna teha enam mingit rada - müra jne.
08.08.2007 at 13:55
Garfield
  
Sauga raja tulevik
Kaido - sa paremini kursis. Valgustad ehk, millega see "natuke aega tagasi tehtud" sihtasutus tegeleb. Audru vald (õks sihtasutuse asutaja) tahtis nagu rongilt maha asutuda - jms ???

____________________________
Focus RS
08.08.2007 at 15:42
Kaido
Sauga raja tulevik
Minu meelest on sihtasutus varjusurmas ja süüdi on selles ilmselt Pärnu raja maskoti tegevus - ega neist asjadest millegipärast eriti otse ei räägita, aga mulle on jäänud selline mulje. Kodanik Tepandit pole suutnud siiani ükski vägi taltsutada...
08.08.2007 at 16:05
Garfield
  
Sauga raja tulevik
OK, Tepand on nähtus omaette, hea või halb, eks igaüks ise otsustab. Aga mis see Eriste nüüd seal siis teeb, on ta nö. sihtasutuse tiiva all või mis volitused tal on jne. Segane värk igal juhul.

____________________________
Focus RS
08.08.2007 at 16:32
mart154
 
Sauga raja tulevik
natuke OT võibolla, aga mis sellest "suurest" Viimsi raja projektist saanud on?

Mets võeti suure hooga maha ja tehti rahaks... praegu töristavad seal vist mingid eriti õnnetud hobibagid mingi eriti väikse rajakese peal...
09.08.2007 at 09:40
Garfield
  
Sauga raja tulevik
quote:
mart154: natuke OT võibolla, aga mis sellest "suurest" Viimsi raja projektist saanud on?
Seal vist varsti majakesed tulevad. Ehk mets tehti rahaks ja siis muudeti suunda 180 kraadi, poliitika, you know ;). Sinna ei tule ringrada ja võibolla ongi hea, sest ega see asukoht kõige parem ei olnud. Lisaks ei mahtunud 1/4 miil sinna ära.


____________________________
Focus RS
09.08.2007 at 09:54
kyla
Sauga raja tulevik
Kas nüüd ei tuleks mitte uue rinkaklassi nimel hakata piiluma rahakotti ja kuulutada kõigis autoklubide foorumites väikest korjandust ........ ja alustaks altpoolt huvi ülesnäitamisega , et IKKAGI on päris suur hulk huvilisi kes panevad omalt poolt väikse osakese `` Sauga fondi``!!! ?
09.08.2007 at 23:13
Jesper
 
Sauga raja tulevik
Ma kunagi kuskile juba panin selle näitearvutuse, aga veelkord:
OT-l on eri sõitjaid optimistlikult hinnates ehk 100 ringis. Igasugu BMW, Honda, Audi klubidest leiaks äkki veel paarkümmend tõsist huvilist. Võidusõitjaid on ka alla saja, kokku siis jämedalt 200 nägu. Oletame et neist pooled toetavad (jälle imho üsna optimistlik). 750k/100=7,5k näkku. Käsi püsti kes kohe raha kandma läheks?

Eestis kardetavasti saab 750k korjandusena kokku mingi mega projektiga stiilis lastehaigla ja värgid, nii väiksele seltskonnale käib see ilmselt üle jõu.

Kahjuks ei oska ma muidugi ka midagi paremat välja pakkuda. Põhimõtteliselt võiks tugeva eestvedava juriidilise keha olemasolu korral ju laenata selle raha pangast ning tõsta rajarenti, mõistliku suurusega kasvu elaks enamik harrastajaid ehk üle. Aga ega see ka mingi kullaauk ei ole.
10.08.2007 at 02:55 1 edit. Last edited 10.08.2007 at 03:08 by Jesper
sfinx
 
Sauga raja tulevik
Ehk on hoopis tõenäolisem leida mõni ringraja huviline detaili tegija, kes oleks nõus asja planeerimise poolse osa endapeale võtma... elutöö aga samas on vähemalt millegi üle uhke olla kui asi ära tehakse :)

10.08.2007 at 11:19
kyla
Sauga raja tulevik
Kindlasti on kogu 750K üle jõu aaga ka mingisugune osa sellest oleks juba algus !!!! ..... nagu vanasõna--- et kus on sinna tuleb juurde ..... Näiteks kohalik omavalitsus tekitaks mingi arve kuhu maksta ....klausliga et kui asi ikkagi ei õnnestu siis tekkinud summa läheks näiteks mõnele lastehaiglale , aaga kui raja teema areneb saaks ju promoda teemat ja ``eputada `` et kui palju seal juba raha on või ``kurta `` et kui palju sealt puudu on ...... , ja oleks ikkagi asi liikvel mingi eesmärgi suunas!!!!!!! Miljonid algavad sentidest......
10.08.2007 at 18:35
wirx
  
Sauga raja tulevik
täna kella 3-st kuni reedeni pidavat keegi rajakatet lõikuma ja uuendama....igatahes sõitma sinna minna ei saa selle aja jooksul

____________________________
Soodsad sülearvutid siit --> Sülearvutid Laptopid.ee
Rinka huviline küsigu kindlasti % alla
15.08.2007 at 14:54
matukas
  
Sauga raja tulevik
Rajakatet uuendatakse Riverman-Velt motikate ürituse all. Info asfaldiuuendustest siit.

____________________________
Belief is harder to shake than knowledge
15.08.2007 at 15:19
rustang
  
Moderator
Sauga raja tulevik
Paistab, et Velt teeb omamoodi tsiklite OT-d!
15.08.2007 at 16:28
mart154
 
Sauga raja tulevik
[OT]
järgmisele auto-OT-le võtab igamees kirka ja teerulli kaasa? :D
15.08.2007 at 17:26
xjan
Sauga raja tulevik
quote:
kyla: Kindlasti on kogu 750K üle jõu aaga ka mingisugune osa sellest oleks juba algus !!!! ..... nagu vanasõna--- et kus on sinna tuleb juurde ..... Näiteks kohalik omavalitsus tekitaks mingi arve kuhu maksta ....klausliga et kui asi ikkagi ei õnnestu siis tekkinud summa läheks näiteks mõnele lastehaiglale , aaga kui raja teema areneb saaks ju promoda teemat ja ``eputada `` et kui palju seal juba raha on või ``kurta `` et kui palju sealt puudu on ...... , ja oleks ikkagi asi liikvel mingi eesmärgi suunas!!!!!!! Miljonid algavad sentidest......

Ma võin oma kontonr. anda vastava klausliga ;)

____________________________
BMW 1M ...
15.08.2007 at 17:43
opentrack.tqhq.ee foorum : Vaba rada : Sauga raja tulevik  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.