register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland   1 2 3 4 5 6 7  
Poster Message
Jesper
 
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Njah, pärast normaalse raja valmimist oleks Eesti rajapäevakultuuri arengule järgmiseks verstapostiks selle kindustusasja mõistlikele rööbastele viimine.

Mina näiteks diskvalifitseerisin plaanidest homse ülimalt apetiitse Megane proovimise, kuigi ma olen oma lühikese ringrajakarjääri jooksul plekke ainult marginaalselt ümber vorminud, siis täisvastutus selle auto eest ei ole kahjuks jõukohane.

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
14.09.2013 at 04:25 1 edit. Last edited 14.09.2013 at 04:30 by Jesper
mart154
 
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Oh, selle kindlustusega on ka kultuuriga maades halvasti.

Alles hiljuti üritasin hankida UK-s endale kindlustust. Nii kui mokaotsast mainisin midagi seonduvalt motospordi, rajapäevade või modifitseeritud auto kohta, olid asjad kohe halvasti.

Jah, siin kindlustatakse küll, aga näiteks 'third party' kindlustus tänavakõlbulikule rajaautole oli suurusjärgus £12500 aastas. Jah, üle tuhande naela kuus.

Ja tingimustes oli ilusti suurelt kirjas et kindlustus EI kehti ei rajapäevadel ega Nürkal.

Ma siis naljapärast küsisin, et kui palju maksaks, kui ma autot ka rajapäevadel kindlustada tahaks. Noh, suurusjärk oli selline, et iga kuumakse eest saaks uue rajaauto osta :)


Korjasin siis nähtavad modifikatsioonid auto küljest ära, olin rajapäevade kohalt kuss ja kindlustasin oma tavalise tänavasõiduki 500 naela eest aastas.
14.09.2013 at 18:07
erkiko
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Meil uuel autol on kindlustus küljes, kas see selts ka selle välja maksab ei oska öelda aga omalt poolt uurisin ja tundus kõik õige olema. Nad kindlustavad ka rajapäevadeks ja hinnad on enamvähem mõistlikud.

http://www.ryanmi.com/
16.09.2013 at 12:55
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Eelmise etapi jätsime vahele, kuid sel laupäeval toimub 45. ADAC Barbarossapreis ja oleme joonel. V4 klassis on hetkel kirjas 9 tiimi, kokku 172. Seltskond on rahvusvaheline, meie klassi sõitjad on lisaks Saksale veel Norrast, Hispaaniast, Itaaliast, LAV'ist ja Austriast. Osalejate nimekiri.

Vahepeal oleme autoga tegelenud ja üritanud leida põhjust, miks ta madalatel pööretel üldse ei liigu ? Käisime diagnostikas, kus mingeid vigu ei leitud ja vahetasime tarkvara, chipitud programmi tagasi standardse vastu. Peale seda külastasime uuesti dyno ja tulemus oli sisuliselt olematu, endiselt on allapool 4500 pööret ca. 20% momendist kuhugi kadunud. Visualiseerimiseks dynograafik, kus teineteise peal tulemused enne ja pärast, kuhu olen peale märkinud tehase spetsifikatsiooni pöördemomendi ja meil puuduva osa.

Eeldame, et probleem on vanosega ja tegime veel viimasel hetkel solenoidide vahetuse aga kas sellest mingit abi on, enam ei saa kontrollida enne sõitu.

Kui keegi siit tunneb N52B25 mootori hingeelu, siis igasugused vihjed on teretulnud.:)
26.09.2013 at 09:19
ICE
  
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Peep, graafiku link ei avane.

____________________________
Petrolheads.ee
26.09.2013 at 09:32
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Proovime nii

http://kingpool.mailer.ee/tqhq/E90/
26.09.2013 at 09:45 2 edits. Last edited 26.09.2013 at 10:06 by peep
Raceboy
 
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Lingi avamisel ütleb, et "URL could be retrieved".
Kas ossiga mõõtnud olete, et reaalselt DME-st PWM signaal peale tuleb solenoididele? Lisaks on N52B mootorid väga tundlikud õli suhtes:

quote:
I have solved my problem / engine works fine now / good Vanos parameters + no MIL. I will explain you exactly what I have done :
1. I have flushed my engine with METABOND CL ,after I have changed the Oil even the oil had less 3000 km. ( The oil filter was very dirty - so I think that Metabond have done something...
2. I have replaced both non -return valves on the cyl head (code 11367541692- see also the pictures) - both of them found very dirty. These "non- return valves / checked valves" prevent the oil to drain form the cyl. head when engine is stopped ;
3 . I have replace only the intake solenoid valve . Now you can see from the INPA print that the "E-ventil" is working . Before on the INPA graph it was stuck on 125 CRK / 10 % opening- in fact this is the value when the engine is stopped - normaly it should be around 85 CRK and the opening percent should change in real time.




____________________________
www.vems.ee
26.09.2013 at 10:04
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Panin üles uue lingi ja tänud idee eest.
26.09.2013 at 10:10
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Jälle tehtud ja seekord pea ideaalsetes ilmaoludes, kuiv, mitte liiga palav ega mitte liiga külm. Seda tihti ei juhtu, kui peaks nimetama ühe koha kus ilm on kehvem kui meil siin, siis Nürburg oleks tugev kandidaat. Head rajaolud võimaldasid suurtel poistel jälle piire nihutada.



Nürburgringi spetsialist Uwe Alzen paugutas BMW Z4 GT3'ga kvalis 8,01 aja, mis on uus mitteametlik rajarekord, parandades eelmist enda poolt sõidetud aega ca. 1,4 sek. Ametlikult registreeritakse rekordiks vaid võistluse käigus sõidetud ajad.

Meie kvali möödus teadmata vanusega slikkidel peale kuuajalist pausi sõidutunnetust luues ja libisedes. Tegime mootoris kiirelt solenoidide vahetuse aga ei tundunud küll, et hobused oleks koju tagasi jõudnud. Küll aga olime vabanenud eelmisel etapil vaevanud alajuhitavusest tänu pehmematele esivedrudele. Ehk kurvikäitumine oli ok, max kiirused sirgetel ka mitte halvad aga kurvist väljakiirendamine ja käiguvahetustel pöörete kogumine endiselt vaevaline. Järgmise nädala dünosessioon näitab, mis meil seal toimub kapoti all ?

Mina tegin stardi ja esimesed ringid möödusid rongis sõites - vahelduva eduga, sain mõnedest mööda ja siis aeglasemates kurvides, kus mootor jõualast välja kippus kukkuma, sõideti jällegi minust mööda. Üldjoontes möödus esimene vahetus rahulikult kuni viiendal ringil toimus Esbach'i nimelises kurvis grupiavarii kus 5-6 autot rajalt välja sõitsid libisedes õlil enne kui jõuti lipp välja panna. Üks autodest oli Alzeni BMW ja nende võistlus lõppes portes. Selliste asjade vastu pole seal isegi väga kogenud sõitjad kaitstud.

Roul võttis auto üle ja kui topeltkollaste lippude (piirang 60 kmh) lehvitamine lõppes, paugutas järjest kiireid ringiaegu, kokkuvõttes meie parimana 10.21 ehk 14 sek parandus võrreldes eelmise võistlusega. Progress on muidugi muljetavaldav aga meie klassi liidriteni on veel pikk tee minna, neli esimest sõitsid vahemikku 9.54-10.01. Eelmine etapp märjal rajal olime esiotsale lähemal aga kuival rajal meil on veel palju arenemisruumi nii auto ettevalmistuse kui sõidukiiruse osas. Viimane sõltub muidugi otseselt treeningute hulgast ja neid me pole üldse teinud seni. Pluss siis auto mootori ikalduse likvideerimine ja teeme natuke luuret järgmine kord, ehk jääb konkurentide autode juures miskit silma ? :)



Roul autost välja.



Erki sisse, tankimine, rehvirõhud ja muud boksipeatuse rutiinid.

Tal sõit sujus umbes samas tempos ja peale nelja tundi tuli meie auto ilma ühegi kriimuta üle joone klassi 7 (9) ja üldarvestuses 108 (119) kohal. Startijaid oli 164, 45 autot ei jõudnud lõpuni.

Lõpp oli dramaatiline,



15 minutit enne finishit purunes juhtpositsioonil olnud Manthey tiimi Porschel käigukast



ja seejärel juhtima läinud, vendade Buschide R8 LMS Ultra'l lõppes viimasel ringil kütus !



Seega tõusis mõnevõrra üllatuslikult võitjaks BMW Z4 GT3 sõitnud tandem Maxime Martin/Nicky Catsburg. Maxime'i tunnustatakse tänu 24 h. paduvihmas tehtud imesõidule juba kui tippklassi Nordschleife spetsialisti ja kuigi Nicky jaoks oli see üldse esimene võistlus sel rajal, siis noored mehed tegid hea tulemuse ja tõid BMW'le üle aastate VLN'i üldvõidu. Frikadelli tiim, kus Sabine sõidab kaotas vaid 53 sekundiga aga poodiumil olid nad päris õnnelike nägudega, samuti kui kolmandaks tulnud McLaren'i tiim, kel terve senine hooaeg on olnud vaid üks probleem ja avarii teise otsa.



Veel paar pilti meie autost aktsioonis. :)









ja magustoiduks kompvek eilselt turistipäevalt:





Sama masin osaleb historic võistlustel ja ka nüüd polnud mitte poosetamas, vaid sõitis rajal enamuse ajast. Pildilt pole näha aga ta on detailideni perfektne. Sellised lood seekord, järgmine start on kahe nädala pärast, 12.10 toimuval ROWE DMV 250-Meilen-Rennen võistlusel.
30.09.2013 at 17:45 1 edit. Last edited 30.09.2013 at 17:51 by peep
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Jäi veel mainimata, et selle etapi raames sõideti ka Vormel Renault'i 1,6 sarja võistlused ja Martin Rump saavutas mõlemas sõidus esikoha ! Oli päris meeldiv tunne meie hümni kuulata seal, tubli töö ! :)
30.09.2013 at 17:56
Wolle
  
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Vormel sõitis pikka ring? või lühendatud varianti?

____________________________
Maalt ja mälestusega hobusest

Ford. At least they circled the problem.
30.09.2013 at 17:58
erkiko
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
quote:
Wolle: Vormel sõitis pikka ring? või lühendatud varianti?

Lühemat, GP ringi
30.09.2013 at 18:03
WS6
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
quote:
peep: Üldjoontes möödus esimene vahetus rahulikult kuni viiendal ringil toimus Esbach'i nimelises kurvis grupiavarii kus 5-6 autot rajalt välja sõitsid libisedes õlil enne kui jõuti lipp välja panna. Üks autodest oli Alzeni BMW ja nende võistlus lõppes portes.









30.09.2013 at 22:24 1 edit. Last edited 25.05.2014 at 21:58 by WS6
Juhan Tuhk
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
kas viimasel pildil nr.491 seisab ja pakub jalameheks jäänud kolleegidele/ konkurentidele taksoteenust a`la Alonso/Weber ? :-)
30.09.2013 at 23:06
anryo
  
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
quote:
peep:

Mida siin selle "kühvliga" summuti juures asjatatakse?

____________________________
We live in a poor neighbourhood - we can only afford to drive old cars.
'93 GMC Typhoon 4.3V6 Turbo
'70 Plymouth Supercharged Hemi 'cuda
02.10.2013 at 10:08
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Vabalthingava mootoriga autol peab tankimisel summuti ots kaetud olema. Turbomootoriga autot ei pea boksis välja suretama ja neile sama nõue ei kehti.
02.10.2013 at 10:40
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Möödunud nädalavahetusel toimus meie tiimi jaoks viimane sõit sel hooajal, allpool siis mõned muljed ning pildid.

Algus polnud paljutõotav, tugev vihm, rada enamuses paksu veekihi all ja temperatuur 3 kraadi. Sellistes oludes tegime treeningul kokku 9 ringi ja eks ta rohkem läbisõitmine oli. Enamus võttis asja rahulikult, järgnevaks võistluspäevaks oli prognoos mõnevõrra parem.

Laupäeva hommik algas tiheda uduga.



Kui BMW silda pole näha, siis ei sõideta. Seega lükkus kvali algus edasi.

Kuna ka teisel autol oli viimane sõit, siis rivistasime autod pitlane'ile hooaja lõpupildi tarbeks.



Mõned pildid kaasvõistlejatest.





Audid on kiired, Raederi tiimi masin on isegi üldvõidu võtnud korra märjal rajal.



McLaren on hooaja lõpus hoo üles saanud



Endurance klotsid on paksud





Näide Balance of Performance toimimisest, Mercedese sisselase:



Haribo on juba aastaid panustanud võidusõitu, kohalik firma ja omakandi üritusi tuleb toetada.



Aston on kena



Kiired ja ebatasased kurvid nõuavad korralikku surujõudu





VLN'i võlu seisneb selles, et pole ilmtingimata vaja sadu tuhandeid, saab osaleda ja võita ka väikese eelarvega.



Rada on peale tunnist ootamist endiselt suletud



ja siis minutitega tuleb päike välja ja saab lõpuks kvaliga alustada.



Soojad (kellel on :)) rehvid alla ja rajale



Võistlus sujus üldiselt suuremate avariideta ja ka meil ei olnud ärevaid momente. Rada oli kuiv ja madal temperatuur tegi sõidu kergemaks nii juhtidele kui autodele. Jääme endiselt klassi liidritest ringiaegades ca. 30-40 sek. maha aga probleemide puudumine võimaldas eelkõige lõpuni tulla ning saavutada 5 koht oma klassis. Startis 10 ja lõpetas 6. Üldarvestuses olime 92, lõpetas 115 autot ja 47 katkestas.

Kaksikvennad Buschid (kel eelmine kord lõppes kütus liidritena viimasel ringil) võitsid Audi R8'ga minutilise eduga, Sabine tiim oli teine Porschel ja Alzeni tiimi BMW lõpetas kolmandana, kusjuures nende vahe oli vaid 1,5 sekundit ! Sama tasavägine võitlus kui üldarvestuses toimub ka paljudes klassides ehk kuigi sõit on pikk ja visuaalselt pole kerge seisu jälgida seoses boksipeatuste ja raja suurusega, siis iga sekund loeb ja üks viga, pisiprobleem või vale otsus võib tähendada kohest konkurentsist väljalangemist. Näiteks meie klassi nelja kiirema parimad ringiajad on 3 sekundi sees ja midagi "tagasi sõita" on väga keeruline isegi tunni-paariga.

Kokkuvõtteks ongi minu emotsioon sellest sarjast, et tulles meie väikeste võistluste juurest avaldab esimesena muljet ürituse massiivsus ja väline efektsus aga mida aeg edasi, seda enam saad aru, et suurim erinevus on konkurentsi tihedus. Üle 10 osalejaga klassides etteotsa jõudmiseks tuleb väga tõsiselt panustada nii tehnikasse kui sõitmisesse ja mida kiirem klass seda suuremad on panused. Ja teine asi on muidugi täiesti omamoodi rada ja keerulised ilmaolud, me siin kirume oma ilma aga seal on hullem... ;)

Kuid ainuüksi võimalus seista pitlane'i otsas ja vaadata ja kuulata kuidas pea 200 väga erinevat masinat trenniks või kvaliks rajale sööstavad on juba iseenesest elamus mille nimel tasub kasvõi korra neid võistluseid külastada. :)

Lõpetuseks meie tiimi grupipilt.



Loodame järgmisel hooajal jätkata aga otsusteks on veel mõnevõrra aega ehk eks elu näitab ? Tänud lugemast ja kaasa elamast !
17.10.2013 at 14:30
Jesper
 
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
quote:
peep: Endurance klotsid on paksud
Paljukirutud EBC :smokin

____________________________
Vineda Racing | "The engines are free. The limitations of cylinders, restrictors and turbo pressures are removed." --- ACO
17.10.2013 at 15:08
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Leidsin kettalt eelmise VLN'i trennist ühe ägeda masina pildi:



Sisuliselt ilma summutiteta masin tegi oma V8 mootoriga tõsist ameerika auto häält ja sõitis päris kiiresti. Huvitav millise omaaegse sarja autoga täpsemalt tegu ?
17.10.2013 at 15:25
MrCabDriver
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Äge kokkuvõte, nagu alati!

Viimasel pildil ehk MB c107 450 SLC tugevalt modituna - link.

____________________________
MB 300CE turbo
Pelle
17.10.2013 at 16:02
Juhan Tuhk
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Tublid olete!
17.10.2013 at 21:26
Aspelund
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Kas jõuallikas elutsenud kotermann õnnestus kätte saada?
18.10.2013 at 12:54
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Ei hakanud plommi mahavõtmise/uuesti pealepanemisega jamama enne viimast etappi, nüüd on rohkem aega nuputada ja kevadel tuleb niikuinii uuesti mõõta ja plommida.
18.10.2013 at 15:41
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Sel nädalavahetusel toimub viimane etapp. Kahjuks me ei osale, kuid lootes, et siin on tekkinud mõningane huvi sarja vastu teen väikese refereeringu hetkeseisust. Nimelt konkurents sarja üldvõidu peale on olnud tasavägine ja kolmel tiimil on võimalus see tiitel endale võita. Kuna sarjapunkte jagatakse klasside üleselt, siis on tegu väga erinevate masinatega aga selles on ka antud sarja üks võlu - ei piisa ulmekiirest tehnikast, pead võitma võimalikult paljusid omasuguseid. Mitte nagu EMV autoralli absoluutarvestus. :)

Liidrid 69,73 punktiga on Clio Cup klassis võistlevad vennad Tim ja Dirk Groneck kelle kontol on kuus etapivõitu.



Teisel kohal on meie boksikaaslased, Wochenspiegel Team Manthey, Georg Weiss/Oliver Kainz/Michael Jacobs, 65,08 punkti ja nelja SP7 klassivõiduga.



Kolmandad ja viimased kes omavad võiduvõimalust, on Raeder Motorspordi Audi TT'l klassis SP3T võistlevad Elmar Deegener ja Christoph Breuer, kuid nende 8,98 punktine kaotus liidrile tähendab, et nad peavad oma klassi võitma ja teistel peab kehvasti minema.



Hooaeg on läbi ja joonel on mitmed külalisvõistlejad, neist tuntuim nimi ehk 2012 WTCC meister Rob Huff kes teeb debüüdi Nordschleifel Audi TT'ga ja värske Blancpain sarja Pro-Am klassi võitja Lucas Ordonez, kes sõidab Nissan GTR'il. Lucas on teatavasti GT Academy esimene võitja ja lisaks temale võistlevad sel etapil veel kolm sama võistluse hilisemat võitjat Cayman R'il. Huff kommenteeris, et vähemat kui klassivõitu ta võtma ei tulnud, eks siis varsti selgu kui kibe käsi ta on ?
24.10.2013 at 18:29 1 edit. Last edited 24.10.2013 at 18:33 by peep
peep
 
Moderator
Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland
Hooaeg läbi ja meistrid selgunud.

Üldvõidu suutsid võtta amatööridest vennad Groneck'id aga see ei tulnud lihtsalt. Nad sattusid avariisse sõidu alguses ja katkestamisel oleks tiitel läinud. Nende õnneks saadi auto uuesti liikuma (mh. konkurentide abiga !) ja sõiduga tõstsid nad ennast klassis tagasi viiendale kohale, millest tiitlivõiduks piisas.



Teine koht jäi Manthey tiimile, kes lisaks hooaja viiendale klassivõidule tegid üldarvestuses oma parima sõidu viienda kohaga aga sellest jäi lõpuks ikka väheseks. Raederi tiimile jäi siis kolmas koht hooaja kokkuvõttes, nad tulid oma klassis teiseks vaid 0,7 sekundilise kaotusega aga isegi võidust poleks piisanud.

Ülitugeva konkurentsiga Astra OPC Cup klassis võidutses hooaja kokkuvõttes tiim, mille üks sõitja (ex-sarjavõitja Wolf Silvester) kahetsusväärselt suvisel võistlusel suri - see võit pühendati temale.



Selleks aastaks siis kõik,siis lõppu sobib meeleolukas ja actionit täis video Rent4Ringi tiimilt, kes jälle kord oma väikese MX5'ga klassivõidu saavutasid:

28.10.2013 at 19:44 1 edit. Last edited 28.10.2013 at 23:30 by peep
opentrack.tqhq.ee foorum : Kiiresti sõitmine : Nürburgring 2013 - Mannschaft Estland   1 2 3 4 5 6 7  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.