register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Üks alamprojekt veel, klassikaliste 911-tede klassikaline detail, käigukangi torn. Säärane vahva alumiiniumist detail mis lausa kutsub poleerima. Vajalikud viltkäiad ja pastad on juba valmis, eel-lihvitud toorik näeb välja selline:



Tehnoloogia on siis säärane, et jämeda liivapaberiga kriimud välja ning siis paberitega järjest peenemaks lihvides igal etapil niikaua kuni eelmise paberi kriimud ära kaovad. Ja lõpuks pastaga-viltkäiaga peegliks.
09.10.2012 at 21:45
xjan
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
alumiinium oksüdeerub ja seda peegelpinda on raske peeglina hoida. Lihvi/poleeri natuke vähem ja siis laki

____________________________
BMW 1M ...
09.10.2012 at 23:44
vvt
  
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Minu autol on poleeritud alumiiniumist klapikambrikaan, peale poleerimist lakkisin üle (kõige tavalisema Motipi aerosool-lakiga muideks) ja püsib juba mitu aastat sama läikega.
Kui sa välistad õhu ja niiskuse ligipääsu, siis ei saa ju oksüdeeruda.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
11.10.2012 at 08:22
compact
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Lakk kaitseb küll aga pind ei jäänud minul enam sama peegel kui enne lakkimist oli, nagu kergelt hallikas tulemus jäi.
Siin küll juba töö tehtud aga alumiiniumi poleerimiseks on igasugu liivapaberitest jms palju tõhusam tööriist pehmete harjastega traatketas.
11.10.2012 at 10:07
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
quote:
compact: alumiiniumi poleerimiseks on igasugu liivapaberitest jms palju tõhusam tööriist pehmete harjastega traatketas.

Sul võib õigus olla aga antud juhul oli vaja igasugu sügavaid kriime ja oksüdeerumiskahjustusi välja lihvida. Eks ma panen pilti kui se torn viltkäiaga läikima löödud saab.

Mis lakkimisse puutub, siis ma ei oskagi öelda mis õige on. Ilma lakkimata poleeritud aluminiumi tundub päris palju kasutatavat, aegajalt käiakse lapi ja poleerimispastaga üle ja jälle nagu uus?
11.10.2012 at 11:59
Lynx
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Just nii see on.. ilma lakita ja korralikult poleeritud alumiinium läigib palju rohkem kui lakitud, lakk muudab alumiiniumi tuhmiks!
Kuna see detail ei tohiks ju liiga palju niiskuse kätte sattuda, siis ei hakka see ka uuesti oksüdeeruma.. isegi osasid valuvelg ei kaeta lakiga, vaid poleeritakse läikima ja ongi kõik!
Velgi on kasulik aegajalt pastase kaltsuga puhastada/nühkida.. näiteks peale pesemist! On olemas ka hooldusvaha poleeritud alumiiniumile.
Kui on kvaliteetne alumiinium, ehk mitte liiga poorne, siis oksüdeerumist nii palju kartma ei pea.
Alustad 300-sega näiteks, siis 400; 600; 800; 1000; 1500; 2000 ja lõpuks poleerida pastaga läikima.. kõik selgub töö käigus, kui palju ja mis jämedusega pabereid tegelikult vaja on.
3M ja bombsaway pastad ning vahad ajavad asja ära ilma probleemideta
11.10.2012 at 12:45
Jackson
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Inspiratsiooni-ideid -- Stinger 911

21.10.2012 at 12:52
Tevodekk
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
quote:
Jackson: Inspiratsiooni-ideid -- Stinger 911



Pigem ikka Singer.Siin https://www.speedhunters.com/2012/06/where-dreams-come-true-singer-vehicle-design/
saab rohkem lugeda Singer Vechicle Design teemal.
21.10.2012 at 15:20 1 edit. Last edited 21.10.2012 at 15:21 by Tevodekk
rollingjack
 
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Minuteada on Singerite baasiks olnud siiski 964, mitte G mudel, nagu rustangil on.

siin ka tõestus Speedhunteri lehelt- tagavedrustus on Singeril vedrupüstik, mitte torsioon.



ja ABS-i ka "G" mudelil polnud:




G mudelist aga tegid sakslased RSR-i koopia, mis ainult 870 kg kaalub:

21.10.2012 at 16:27
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Jackson,

oleme Singerit imetlenud pikemat aega. Palju ei puudunud, et oleksime toonud USA-st ehtsa longhoodi aga sobiv eksemplar osteti nina alt ära. Teine teema mida sai kaalutud oli backdeitimine longhoodiks aga seda ka ei tule. See tundub samasuguse mööduva moeröögatusena nagu omal ajal oli vanade kerede massiline "Turbo-look upgrade" millega tegelikult auto ära rikuti. Ühesõnaga less is more ehk teeme autole mõõdukaid muudatusi püüdes mitte stiiliga eksida.

Tegelikult on ju peamised otsused ammu ära tehtud ja järjekordne nädalavahetus on möödunud hommikust õhtuni garaazis nokitsedes. Ah et miks pilte ei ole - no varsti tuleb. Samas on tehtud ka seesuguseid pilte mis esialgu avaldamisele ei kuulu - las mõni asi jääb üllatuseks ka. Igatahes käib ettevalmistus värvimiseks..
21.10.2012 at 22:16
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Paralleeelselt käib auto kallal mitu tegevust, siin üks näide.
Porsche üks iseloomulikke detaile on tagatulede vaheline helkur-riba, mis tekkis sinna 1974. aastal koos USA ohutusnõuetele vastavate impact bumperitega ja püsis seal kuni 993 mudeliseeriani - teatud kosmeetiliste muudatustega muidugi. Siin on toodud paar võrdlevat pilti Porshe tagareflektoritest.

Konstruktsioonilt on meie auto reflektor punasest plastist detail, mille tagaküljele vormitud väikesed prismad on kaetud hõnedase värviga. Samuti on helkurisse valatud iseloomulik PORSCHE kiri, tähed on tagantpoolt mustaks värvitud.

Vanadel Porschedel kipub selle helkuriga olema probleeme - näiteks kriimud ja praod ning levinud on ka hõbedase värvikihi eemaldumine reflektori tagaküljelt mis muudab helkuri laiguliseks. Kusjuures see on üks väheseid detaile autol, mida Porsche enam ei tooda - seega uut originaali on üha raskem saada.

Meie reflektor on ka veidi kahjustatud, pragusid õnneks ei ole aga kriimud on ja värv kipub lahti tulema ning seda on keegi püüdnud mingi suvalise halliga kunagi üle värvida. Et saada autole korrektne välisilme tuleb see detail korda saada. Kriimud saab ju välja poleerida kuid kuidas värv tagaküljelt eemaldada? Värvieemaldajad kipuvad plastmassi lahustama, seda sai katsetatud. Mudelimehed soovitasid ööpäevast leotamist "degreaseris" ja nii saigi tehtud, hakkas vaikselt pehmenema.



Plaan on kogu värv tagant maha saada ning seejärel uuesti korralikult värvida.
22.10.2012 at 11:24 1 edit. Last edited 22.10.2012 at 11:25 by rustang
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Möödunud nädalavahetusel sai ka ustele tähelepanu pööratud. Porsche uks on üks suur ja raske "jurakas" ning esineb üks konstruktsiooniline viga, nõrk uksepiiraja kinnitus. Mis tähendab seda, et kui uksepiiraja kinnitus puruneb (ja juhiuksel puruneb see varem või hiljem!), siis uks avaneb liiga palju ja muljub end vastu hinge ja lõpuks paindub ära terve ukseserv, meie autol täpselt nii oligi juhtunud. Ukse esiserv sai tagasi õigesse asendisse koputatud ja piiraja kinnitus lahti lõigatud. Siin pildil on siis ukse esiserv seestpoolt vaadatuna.



Näha on - minu lahtilõigatud ja eemalepainutatud pealispleki all - täiesti puruksrebitud kinnitused! Lõikasin kõige räbalamad servad ära, lõin allesjäänud pleki lapikuks tagasi ja tegin 2,5mm terasest uue kinnituse mis peaks ka kohalikule tuuletõmbusele vastu pidama:



Edasi jäi veel pealmine plekk tagasi painutada, lõikekoht värvist puhastada, kinni keevitada, siluda ja ära kruntida, edasi tegeleb värval. Ahjaa, sai ka originaalpeegli kinnituseks ette nähtud 6 (!) ava (üks 20 mm , kolm 10mm ja kaks 3mm diameetriga!) kinni keevitatud, originaalpeegleid enam tagasi ei pane. Kahjuks ei märganud, et aparaat ei teravustanud selle töö pilti ära, eks teen teise ukse samasugusest protsessist uued pildid.

Kusjuures OEM peeglid mida Porschemehed hellitavalt "elevandikõrvadeks" kutsuvad kaaluvad vähemalt 1kg/tk!

Uks varasem pilt kus peegel näha on, samasuguseid pandi minu meelest ka 924-dele.



Aga mis mulle meeldis selle ukse juures on Porschelik teatav überengineering. Näiteks - olgugi, et uks on 1mm paksusest plekist on välise uksekäepideme kinnituskohtade juurde keevitatud topeltplekist tugevdused. Samamoodi on edev originaalpeegli kinnitus, korpuse servast saab kuuskantvõtmega keerata eemale ukseplekist haarava hoova, misjärel kogu peegel uksest eemaldub - ilma seestpoolt polstreid vms puutumata. Kusjuures altpoolt on peeglikinnitus samuti tugevdatud 1mm tsingitud kronsteiniga. Wow. Pole ime, et seda ust vaevu tõsta jõuan :)
23.10.2012 at 13:33
Raceboy
 
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Jah, samasuguseid peegleid kasutasid praktiliselt kõik '80ndate Porsched.

Mis peeglid asemele tulevad, Cup'id?

____________________________
www.vems.ee
23.10.2012 at 13:44
rollingjack
 
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
quote:
rustang: Wow. Pole ime, et seda ust vaevu tõsta jõuan :)

No uks kaalub koos klaasiga kuskil 32-35 kg.

Siin aitab hädast välja kahepuudane sangpomm ja selle ohjeldamatu pruukimine :D
23.10.2012 at 17:16
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Kõrvalistuja ukse peegliagud enne kinnikeevitamist:



Kaks pisemat on neediaugud, sealt on needid veel välja puurimata. Alusplaat (mille jaoks need needid ongi) on täpsustatud andmetel lausa 2mm jämedune.

Edasi reflektori teemal, mitmed õhtud on nühitud ja vahetulemus:



Välispinna kriimude eemaldamise käigus tuli välja, et pealt katab seda reflektorit mingi lakk. Loodetavasti pole probleem see uuesti üle lakkida. Tähelepanelik vaatleja näeb ka murdepindu kust ma kinnitused lahti murdsin, need tuleb peale värvimist tagasi liimida.

Üks asi mille täna ära proovisin aga mille pildistamine ebaõnnestus on shrinkimine ehk muhkude eemaldamine plekilt. Ühesõnaga keegi oli kunagi kapoti nii kinni löönud, et mingi asi tahtis läbi kapoti tungida, noh päris läbi ei tunginud aga 3-4 mm muhk jäi. Võinoh, tehniliselt ei ole see ju kapott vaid pakiruumiluuk... Enivei, edu tõi tehnika kus kuumutasin muhku väikese gaasipõletiga peaaegu punaseks minemiseni, siis koputasin kiiresti kuid õrnalt haamriga ja siis kohe kiire jahutus külma märja kaltsuga. 4-5 korda korrata ja sain muhust lahti. Eelnevalt sai luugilt maha nühitud 3 värvi- ja 2 pahtlikihti, kokku ühtlane ca 3 mm kiht üle terve detaili, milleks seda vaja oli - ei saa aru. Õnneks oli luuk ise muidu üsna sirge - see üks muhuke välja arvatud.

Järgmine alamprojekt, strut bar:



See on teostatud vanade ringrajaPorshede stiilis, Singeril on ka sarnane lahendus.

Selle nädalavahetuse viimane pilt, käigukangitorn koos kõrgendustükiga, viimast on vaja käigukangi käigu lühendamiseks.



Kõrgenduse viilisin ise duralumiiniumist välja, käigukangi all olevat "muna" on vaja ka veidi muuta.
28.10.2012 at 23:36
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Mis siis käiguvalitsast edasi sai... Üks foorumikaaslane treis uue munaka ja väänasin ise sobivast paksuseinalisest torust uue käigukangi - nii jääb originaal kah alles. Pildil must on originaal:



Netist sai tellitud "Seine Gateshift Kit", mis on sisuliselt täiendav vedru 1-2 ja 3-4 käigu tasandite vahele mis trentreerib käigukangi H-kujulise trajektoori keskele, originaalis säärast omadust ei olegi. Lisaks tekib igale käigule omamoodi "värav" või gate, foorumites ons eda lihtsat vidinat väga kiidetud. proovime siis meiegi. Pildil uue kangi toorik koos kitiga.



Pärast mõningast viilimist ja puurimist, mitmekordset kokku-lahtivõtmist on komplekt laual koos.



Käigukangi pikkuse sättimiseks sai kogu komplekt autosse tõstetud, nüüd vaja vaid käigukang ära värvida.



Tundub väga lahe hi-tech välimusega vidin aga ilmselt jääb tulevikus kogu see ilu nahast ümbrise alla peitu. Võibolla. Vaatame seda asja.

Ahjaa, auto kere on ka veel värvimata.
12.11.2012 at 21:10
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Auto värvimine - raske, käigukangi värvimine - lihtne.



Nüüd tuleb see läikiv asi mullikilesse pakkida oma aega ootama.

Eile oli ka see päev kus Aftermarketist uued esiamordid näppu jäid:



Kollased Konid.

Viimasena üks omapärane leid mootori lahtivõtmisel:



Vaade mootorile ülalt, pärast jahutusõhu katte eemaldamist.
Tundub, et Arizona hiired on püüdnud omale pesa teha aga siis ikkagi sellest mõttest loobunud.
14.11.2012 at 12:13
Raceboy
 
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Silindrid 3 ja 6 saavad niigi veidi vähem jahutust ja nüüd selline elumaja sinna ehitatud lisaks :)

____________________________
www.vems.ee
14.11.2012 at 12:26
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Ahjaa, siin ka vastus kõiki vaevanud küsimusele - silindrid on ikkagi Nikasil, 11 jahutusribi.
15.11.2012 at 00:11
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Töönädala lõpu puhul pilt mootorist altpoolt.



30 aastat vana mootor, eks ta paratamatult veidi õline ole. Peale vaadates aru ei saa kas või mis selle mootoriga varem tehtud on, ehk mingi info mootori seisukorrast annab leak-down test. Hea meelega puhastaks ja vahetaks tihendeid ja muud pudipadi aga jätaks plokikaaned peale.
16.11.2012 at 17:57
rollingjack
 
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Võta kõigepealt klapikambrite kaaned maha, siis on näha, kas kõik silindripoldid on terved.
Sellest sõltub, kas pead silindripead maha võtma, või mitte.

Klappe on soovitav niikuinii pärast reguleerida.

Ja miks mitte ka silindrite kompressioon üle mõõta.
16.11.2012 at 19:47
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Leak-down testi tulemused on sellised, et võin varsti Rollingjacki stiilis "peamiselt mootorist" - teema alustada.
18.11.2012 at 19:31
Marvin
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
quote:
rustang: Leak-down testi tulemused on sellised, et võin varsti Rollingjacki stiilis "peamiselt mootorist" - teema alustada.
Noh, eks talv ole pikk ees kah - ongi miskit lugeda :)
18.11.2012 at 21:21
rustang
  
Moderator
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
quote:
Marvin:
Noh, eks talv ole pikk ees kah - ongi miskit lugeda :)


Mis on ühtedele meeldiv lugemisvaheldus on samas teistele mõrv rahakotis!
Igatahes pooled väljalaskeklapid lasevad lahinal õhku läbi. Kirjanduse andmetel on tihti põhjus lihtne, tahmaosakesed on klapipesa ja klapiserva vahele kleepunud ja klapp ei sulgu korralikult (eriti seisnud mootorite puhul!). Meie mootoril on seda võimalust suurendanud asjaolu, et mootor töötas proovisõidu ajal üsna rikka seguga, ju ta on seda teinud pikemat aega. Võibolla peab rikka segu põhjust otsima asjaolust, et lambda-andur (koos katalüsaatoriga) on eemaldatud ja selle tulemusena tühikäigu segu "puu taga". Igatahes on väljalasketrakt päris korralikult nõe ja tahmaga koos.

Teine tähelepanek, kuigi mootor tundub pukis üsna õline siis proovikäivitamiste ja sõitude ajal ei tilkunud auto alla piiskagi.

Aga noh eks lahti võttes selgub tõde. Pole veel lõplikult otsustanud millal lahti võtame - kui seda teha siis tahaks kohe ühe valuga mootori lõpuni teha, poolavatud mootorit kogu aeg ühest kohast teise tõsta ja tolmu ning mustuse eest pikema aja jooksul kaitsta ei tundu hea mõte.
19.11.2012 at 16:23
Raceboy
 
Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85
Kui plokk keskelt ei leki, siis ma võtaks vaid silindripead maha ja teeks neile värskenduskuuri ning alt vahetaks vaid väntvõlli simmerid ära.

Kas lekkisid ikka väljalaskeklapid, mitte silindri ja -pea kontaktpinna vahelt väljalaskepoolel? Silindripoldid on kõik terved?

____________________________
www.vems.ee
19.11.2012 at 16:32
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Porsche 911 Carrera 3,2 Coupe '85   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery
 
© tqhq.ee 2000 - 2024.