register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
NB!
Oled juba tqhq foorumi kasutaja? Su kasutajatunnus ja salasõna kehtivad ka siin foorumis.
Tuleb vaid tqhq foorumist välja logida ja siis ükskõik kummas foorumis uuesti sisse logida.
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Corvette C6 Z06  
Poster Message
rustang

Moderator
Corvette C6 Z06
Kui see foorum alustas, oli mul "ameeriklane" ja nüüd kui siin "nii vaikseks kõik on jäänud", on elu jälle USA-ka garaazi toonud, täiesti etteplaneerimatult.

Suvisel pildil on auto veel proovinumbritega, Drivestonia sõiduüritusel koos Andreasega. Tänaseks on Jaapanist tulnud auto Eesti registris (üksik-tüübikinnitusega) ning kehtiva ülevaatusega.
Mul ei ole varem olnud nii võimsat autot, mul pole ammu olnud manuaalkastiga autot, mul pole kunagi olnud nii eksootilistest materjalidest autot. Sellest pikemalt edaspidi aga esitiivad näiteks on süsinikust ja ei kaalu üldse midagi. Raam on alumiiniumist, esitala magneesiumist, põrand on balsa-süsiniku võileib. Jne.

TÜV kaaludel (Pirnis) andis tagatelg kaaluks koos juhiga 759 ja esitelg 750 - mis on päris OK tulemus hea nii kaalujaotuse kui absoluudi mõttes.

Hetkel on auto "99,9%" originaal, kogu japsituuning sai eemaldatud ja arvelepanekuks ka originaalsed summutid hangitud - mis on klappidega ja mis mulle meedlib, s.t. auto on tavakasutuses vaikne. Garaažis on roostevaba tuuningsummuti, võibolla ühel hetkel proovin alla, et kui vali see on.

Pimedad ja kõledad sügisõhtud on ees, jõuab veel kõigest pikemalt kirjutada, aga tahtsin otsa lahti teha. Septembri lõpus on veel mõned autoüritused, USA-kate kruiis näiteks, Corvette-klubi kogumenine jms, tahaks seal osaleda. Ja kui päike väljas, miksmitte niisama autot tuulutada, et oleks mida talvel meenutada.
24.09.2026 at 10:34
Ruslan
Corvette C6 Z06
Super! Respect!

24.09.2026 at 10:41
rustang

Moderator
Corvette C6 Z06
Panen mõned selle mudeli omadused kirja:

Z06 jõudis turule 2006. aastal ning oli kõigist Corvette'i mudelitest kõige kergem.
Z06 varustati kõigi aegade suurima töömahuga *small-block*-tüüpi mootoriga – uue 7011 cm³ (7,0 l) V8-mootoriga, mille koodnimi on LS7.
Mootori võimsus on 505 hj (377 kW) pööretel 6300 p/min ja pöördemoment 637 Nm pööretel 4800 p/min.
Lisaks on Corvette Z06-l kuivkarteriga õlitussüsteem ja titaanisulamist kepsud.
Z06 raam on valmistatud alumiiniumist, mis võimaldas säästa 62 kg.
Kaalu vähendamiseks kasutati balsapuidu ja süsinikkiu komposiidist põrandaid ning magneesiumisulamist mootoriraami.
Esitiivad on valmistatud süsinikkiust ning tavamudelist laiemates tagatiibades on õhukanalid, mis aitavad tagumisi pidureid jahutada.
Katus ei käi (jäikuse huvides) lahti.
Suuremad ja jäigemad stabilisaatorvardad
Jäigemad vedrud ja amortisaatorid (mittereguleeritavad)
Suurem tagaspoiler ja esisplitter
Käigukasti õlijahuti
Ainulaadne esiosa koos õhuvõtuavaga
Funktsionaalsed esi- ja tagapidurite jahutuskanalid
Laiemad rehvid: ees 275/35ZR18 ja taga 325/30ZR19
Suuremad pidurisadulad (ees 6 kolviga, taga 4 kolviga) ning puuritud pidurikettad (ees 355 mm / 14,0 tolli, taga 340 mm / 13 tolli)

Huvitavat veel C6 kohta:

Autol on 4 positsiooniga Traction Control: tänavasõit, kiirendus, ringrada ja täiesti "OFF"
Igal pidurisadula silindril on oma klots s.t. autol on kokku 20 piduriklotsi
MInu autol on ka seadistatav Heads-Up Display
C6-l on elektrilised ukselukud s.t. mehaanilised ukselingid puuduvad
Esiklaas on õhem kui tavamudelil
Auto kliirens on reguleeritav (põiki asuvate lehtvedrude otstes on vastavad poldid)
Uksed on täies mahus klaasplastist, samuti mootorikapott.
Autoga tulid Jaapanist kaasa HRE veljed
24.09.2026 at 14:49
rustang

Moderator
Corvette C6 Z06
Septembri viimane nädalavahetus pakkus ühe imeilusa päikesepaistelise päeva.
Hommik algas ca sajakonna USA-auto seltsis Saku Suurhalli ees.

Päikeloojangu ajaks sättisime end koos Märdiga Harjumaa kitsamatele asfalttedele, et teha üks sõit ja autodest rõõmu tunda.

Hooaeg ei ole veel läbi!
28.09.2026 at 09:22
peep

Moderator
Corvette C6 Z06
Ta pole küll otseselt homologation special aga kuna C6 tegi samal ajal ringrajal suuri tegusid siis võib nii öelda küll. Ja sellised masinad on alati ägedad !

Aasta on 2012 ja üks siledate põskedega noormees ei oska aimatagi, et kunagi tal selline masin õue peal seisab. :D

29.09.2026 at 15:58 2 edits. Last edited 29.09.2026 at 19:20 by peep (Moderator)
rustang

Moderator
Corvette C6 Z06
Oi mis pilt, Peep! Olid ajad...

Kirjutavad, et C6 Z06 projekteerimise juures osati juba arvestada C5R LeMansi kogemust. Võidusõiduversioon C6R on olnud edukas ja võidukas kestvusauto, raam on väidetavalt sama mis seeriaautol, mootor põhineb samal plokil jne.

Minu auto kõrvalekalded tehaseseadetest on hetkel käigukanginupp, tagaspoiler ja RedLine roolivõimendi õli. OK veljed ka, jah.

Mis hetkel ei tundu mulle auto juures ideaalne on juhiiste. Näiteks järgmisel mudelil ehk C7 kangematel versioonidel on juba korralik iste.

Kui peaks istme vahetuseks minema, siis saab sellest kindlasti ka siin lugeda.
29.09.2026 at 16:46
Garfield

Corvette C6 Z06
quote:
rustang:Kui peaks istme vahetuseks minema, siis saab sellest kindlasti ka siin lugeda.
Minu soovitus on kohe korraliku korvistme ja 4-5 punkti vööde peale minna. Midaiganes lisasid see siis ka ei tähendaks (kaar sisse, EAL treeningauto kaart jne). Tegemist on ikkagi autoga, mis sihipäraselt kasutades loksutab juhi tava- või tjuuningistmest välja. Heaks/halvaks näiteks on minu enda Focus RS, mille (paljukiidetud) Recaro istmed on ringrajal ikka väga lõdvad. 4-punkti vööde kasutamine aitab vähemalt istmes sees püsida.
Aga mulle see kollane auto meeldib, eriti tänapäevases elektriautode maailmas. Jõudu, jaksu ja kiireid miile :)

30.09.2026 at 10:21
rustang

Moderator
Corvette C6 Z06
quote:
Garfield:
Minu soovitus on kohe korraliku korvistme ja 4-5 punkti vööde peale minna.

Sinu Focus RS iste (mis on tegelikult Recaro Sportster, eks) on üsna ideaali lähedal minu jaoks.
Üheosaline korviste justkui tahaks kaaslaseks ka turvakaart? Sinna territooriumile praegu siseneda ei plaani.

On üks Nodschleife juutuuber ja päris kiire sõidumees, Misha Charoudin, kes sarnast autot ehitab:

01.10.2026 at 09:17 1 edit. Last edited 01.10.2026 at 09:17 by rustang (Moderator)
rustang

Moderator
Corvette C6 Z06
Mõned sügisesed muljed.

Panin prooviks sportrooli Vettesse:

Käisime üks õhtupoolik Peebuga autosid võrdlemas käänulistel kõrvalteedel:

Corvette klubi lõpetas hooaega, kogu õuna-aed pakiti plastist autosid täis (neid oli üle kokku 20ne!):

Hooaeg 2026 ei taha veel lõppeda!

04.10.2026 at 19:54
Märt
Corvette C6 Z06
Ma vist ei ole ka nii võimsa autoga varem sõitnud:) See, mis juhtub kolmanda käigu ja põhjagaasiga oli päris muljetavaldav:) ja tegi Boxster Si mopeediks...
Piinlik tunnistada, kuid ma ei osanud autost välja tulla, hea, et Avo läbi akna juhendas, millist nuppu pressida välja pääsuks.

Eraldi peab kiitma värvivalikut - kollane on ÄGE!

06.10.2026 at 13:06
opentrack.tqhq.ee foorum : Kurvisõiduautod : Corvette C6 Z06  
Log in:
Account recovery

© tqhq.ee 2000 - 2026.